Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τα βουντου...της εξουσιας


Τελετουργία μαύρης μαγείας είναι πλέον η κάθε απόφαση της κυβέρνησης. 
Καθισμένοι σαν τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης κάθονται οι υπουργοί 
και ο πρωθυπουργός σαν το Σερ Λάνσελοτ χτυπάει τον Εξκάλιμπερ όλο και πιο δυνατά στο τραπέζι. Και μόλις πέσει η μαύρη νύχτα παίρνει την κούκλα που έχει στο μεγάλο ξύλινο μπαούλο και της βάζει κάθε μέρα και μία νέα βελόνα .
Αυτές οι βελονιές δεν έχουν ως αποτέλεσμα το σωματικό πόνο. 
Αντίθετα έχει γίνει μια συμφωνία με τους «από πάνω» να χτυπούν τον Έλληνα απευθείας στον ψυχολογικό και νευρολογικό τομέα. 
Αλλιώς πως μπορεί κανείς να εξηγήσει την αλλαγή των Ελλήνων σε σπαστικούς , σκυθρωπούς , μίζερους , γκρινιάρηδες και απόλυτα νευρικούς στην καθημερινότητα τους; 
Περπατώ στο δρόμο και βλέπω στις γωνιές να μαλώνουν , οδηγώ και εκεί που πάντα ο Έλληνας ήταν νευρικός τώρα σπάει όλα τα κοντέρ, ψάχνει τη μούντζα απελπισμένος και ξεφυσά ανακουφισμένος όταν του δοθεί επιτέλους η ευκαιρία να βρίσει και να ξεσπάσει.
Ένα περίεργο πράγμα, συνεχώς όλοι ψάχνουν τρόπους να ξεσπάσουν .
Τρώγονται με τα ρούχα τους σαν να είναι μαγεμένοι. 
Άλλοι ξεσπούν στα παιδιά τους, τα παιδιά στους γονείς τους , άλλοι στους φίλους τους , άλλοι στη δουλειά , άλλοι τζογάρουν και περιμένουν να χάσουν μόνο και μόνο για να βρίσουν. 
Πολλοί τελευταία έχουν αρχίσει να μισούν τους αλλοδαπούς και κάποιοι Πλεύριδες τους ξεσηκώνουν ακόμα περισσότερο.
Βλέπετε θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. 
Οι γειτονιές έχουν γεμίσει με αστυνομικούς ,ύστερα από εντολή να τιθασευτεί η κατάσταση και να κρατηθεί η τάξη .
Οι ληστείες έχουν αυξηθεί ,οι φόνοι το ίδιο και οι μάχες στους δρόμους ολοένα θα γίνονται και περισσότερες .
Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τα νέα πρόσθετα μέτρα.
Βλέπω στο μέλλον τον αγανακτισμένο μανάβη τον Κυρ-Γιάννη να βγαίνει στο δρόμο με το αγγούρι ψηλά σαν σπαθί να κυνηγά κάποιο πελάτη που δεν έχει να ξεπληρώσει ένα κιλό πατάτες που είχε πάρει τον προηγούμενο μήνα .
Επίσης βλέπω το χασάπη της γειτονιάς με το χασαπομάχαιρο να κυνηγά κάποιον που έκλεψε ένα κομμάτι κρέας.
Αλλά ας σταματήσω προς το παρόν να υπερβάλλω. 
Το γεγονός είναι πως η κατάσταση οδηγεί στο μίσος μεταξύ των πολιτών , γιατί η πείνα είναι κάτι που μόνο στις διαμάχες μπορεί να οδηγήσει .
Δεν είναι τυχαία η αύξηση της εγκληματικότητας όπως είπα και παραπάνω. 
Αυτή τη στιγμή μας λείπουν οι πολυτέλειες ,στο μέλλον που θα μας λείψουν τα βασικά αγαθά θα γίνει το μεγάλο «μπαμ». 
Σαν να το βλέπω στις ειδήσεις , κάποιος ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ του έστω και το παραμικρό δικαίωμα λάλησε λόγω του γεγονότος ότι δεν είχε να ζήσει την οικογένεια του και πυροβολούσε αδιακρίτως.
Σε ένα σχολείο ένας ήσυχος μαθητής έβγαλε την καραμπίνα και σκότωσε κάποιους συμμαθητές του. Λέτε να βγει ένα νέο «Ι don't like Mondays»;
(Όπως και να το κάνουμε αν δεν αλλάξει κάτι θα γίνουμε σαν τους Λύκους με τους Βρυκόλακες στην ταινία Twillight) μόνο που δεν θα μαλώνουμε για την καρδιά κάποιας κοπέλας αλλά για μια φέτα ψωμί. 
Το μίσος τους βολεύει .
Κρατάει τις μάζες απασχολημένες και αφήνει αυτούς (ξέρετε ποιους εννοώ!) να κάνουν κουμάντο.
Για αυτό το λόγο επιμένω πως μας κάνουν Βουντού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ως τώρα.

το κειμενο απο
http://www.ramnousia.com/

«Η ταυτότητα είναι μια λέξη για την αστυνομία».

Συνέντευξη στην Ελένη Τσερεζόλε

«Η ταυτότητα είναι μια λέξη για την αστυνομία». Πρόκειται για μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του γνωστού Γάλλου ποινικολόγου Τιερί Λεβί, που μίλησε στην "Αυγή" της Κυριακής για τις υπό εξέλιξη απελάσεις εκατοντάδων Ρομά από το γαλλικό έδαφος. Με τον τρόπο του, αποστασιοποιημένο και βαθιά ειρωνικό, εξηγεί ότι κατά τη γνώμη του τα όσα συμβαίνουν δεν θα έχουν σοβαρές συνέπειες: «Όλα αυτά μου επιβεβαιώνουν την πολύ κακή γνώμη που είχα για τον Σαρκοζί αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που θα καταρρεύσει».


* Τι νομιμότητα έχουν αυτές οι απελάσεις των Ρομά; Είναι τυπικά νόμιμες;


Δεν είμαι διόλου βέβαιος ότι είναι νόμιμες. Δεν γνωρίζω το ακριβές καθεστώς όλων των προσώπων που απελάθηκαν. Έχουν άδειες παραμονής ή όχι; Αν έχουν κανονικούς τίτλους παραμονής, η εκδίωξη από χώρους που τους είχαν παραχωρήσει για ορισμένο χρόνο, χωρίς καθορισμό της χρήσης των συγκεκριμένων χώρων, δεν είναι καν νόμιμη…


* Σε ό,τι αφορά την εικόνα της Γαλλίας, ως χώρας της ελευθερίας, οι συνέπειες είναι καταστροφικές…

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπολόγισε, λόγω ανοησίας, λόγω αφέλειας ή λόγω της επίδρασης κακών συμβούλων ή ακόμη και λόγω και των τριών προαναφερθέντων παραγόντων, το εύρος των δηλώσεών του, που είχαν ξεκάθαρο δημαγωγικό και οπορτουνιστικό χαρακτήρα. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να φοβόμαστε σχετικά με την υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί… Θεωρώ ότι στόχος τους είναι η αποκόμιση άμεσου οφέλους και όχι η εφαρμογή κάποιας μακροπρόθεσμης πολιτικής. Απλά ο στόχος των μέτρων αυτών είναι να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από «δύσκολες» υποθέσεις, να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς ή της δεξιάς και σε αυτό απέτυχαν. Πρόκειται λοιπόν για μια αποτυχία στην εσωτερική πολιτική. Πρόκειται για αποτυχία σε ό,τι αφορά στην εικόνα της κυβέρνησης, πολύ σοβαρή αποτυχία της εικόνας του προέδρου της Δημοκρατίας. Σίγουρα ο Σαρκοζί, αργά ή γρήγορα, θα το αντιληφθεί…


* Οι απελαθέντες πάντως μπορούν να επιστρέψουν ξανά από τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία στη Γαλλία…

Ναι, καθώς οι χώρες ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ελευθερία κίνησης…


* Άρα όλες αυτές οι απελάσεις δεν χρησιμεύουν σε τίποτε…

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις: υπάρχουν κάποιοι που είναι Ρουμάνοι και άρα μέλη της Ε.Ε. Υπάρχουν άλλοι Ρομά που είναι Γάλλοι. Οι περιπτώσεις τους ποικίλλουν…


* Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ έκανε λόγο για «ιδιαιτερότητα» του γαλλικού δικαίου…


Δεν πρόκειται για κάποια νομική διαδικασία αλλά για μια ενίσχυση που δίνεται σε όσους αποδέχονται να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Πρόκειται για γαλλική «ιδιαιτερότητα»; Δεν έχω ιδέα. Δεν είναι νομικό θέμα.


* Αυτή η κατάσταση σας θυμίζει κάποια συγκεκριμένη περίοδο της γαλλικής ιστορίας;


Μα, ασφαλώς! Όλων το μυαλό μας πήγε στο ίδιο πράγμα. Είναι κρίμα αλλά είναι αναπόφευκτη η σύγκριση μεταξύ της πολιτικής που προανήγγειλαν τα μέτρα αυτά και το καθεστώς του Βισί κατά των εβραίων. Είναι όμως ένας παραλληλισμός που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει!


* Και επιπλέον διαπιστώνουμε ότι ήδη αυτή η πολιτική βρίσκει μιμητές. Όπως, π.χ., στην Ιταλία…


Αυτό είναι φυσιολογικό. Με τον Μπερλουσκόνι τίποτε δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Μπερλουσκόνι δεν περίμενε να πάρει ο Σαρκοζί αυτή την πρωτοβουλία, για να εκδηλώσει την τάση του προς φασιστικά καθεστώτα – δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη.


* Όλα αυτά τα αποκαρδιωτικά, σας θλίβουν;

Δεν με θλίβουν τόσο, τα βρίσκω βέβαια αποκαρδιωτικά αλλά δεν τα θεωρώ ανησυχητικά…


* Δηλαδή;

Να σας πω. Όλα αυτά μου επιβεβαιώνουν την πολύ κακή γνώμη που είχα για τον Σαρκοζί αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που θα καταρρεύσει.


* Και δεν αφήσει βαθιά τραύματα…


Ναι, ακριβώς έτσι θα γίνει γιατί πιστεύω ότι θα καταρρεύσει.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=563205

Νοσοκομεια;..yok! γιατρους...yok! νοσηλευτες...yok! εντατικες...yok! ....ναι αλλα...


αναρχογατουλης

Εχουμε 9.500 ελεγκτές-530 επόπτες δημόσιας υγείας, 4.500 αστυνομικούς της Δημοτικής Αστυνομίας και 4.500 λιμενικούς που θα πραγματοποιησουν αυστηρούς ελέγχους από την 1η Σεπτεμβρίου  για τη συμμόρφωση στην ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

Και ρουφιανους εχουμε!!!

 Από την 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και πάλι η τηλεφωνική γραμμή 1142 από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σε πρώτη φάση θα δίνονται πληροφορίες για τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ σε δεύτερη φάση η γραμμή θα δέχεται και καταγγελίες για τους παραβάτες.

Και τιμοκαταλογο προστιμων εχουμε!!!

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ για τους καπνιστές και από 500 έως 10.000 για τους υπεύθυνους των κλειστών δημόσιων χώρων, είτε πρόκειται για καταστηματάρχες είτε για διευθυντές υπηρεσιών.

Και φακελωμα εχουμε!!!

Κάθε παράβαση θα καταγράφεται σε ηλεκτρονική βάση που δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας, για να μπορεί ο ελεγκτής να βλέπει αν υπάρχει υποτροπή, ώστε να γνωρίζει αν θα πρέπει να προχωρήσει σε απλή επίπληξη ή σε επιβολή προστίμου.

Αν ειχαμε και νοσοκομεια...γιατρους...νοσηλευτες...εντατικες...δημοσια υγεια 
Ε...τοτε Μαριλιζα θα ησουν Υπουργος Υγειας...

 και οχι χαρατσο...εισπρακτορας
 με προσχημα την υγεια....


Κρατος...Μπαρμπουτιερα!

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Δεκάδες απολύσεις στην Ελευθεροτυπία

Δεκάδες απολύσεις τεχνικών, άλλοι μιλάνε για 30 και άλλοι για παραπάνω. Ορισμένοι από τους απολυθέντες εργάζονταν ψευδώς σαν "βοηθοί" με αποτέλεσμα και η αποζημίωση να είναι κολοβή.
Ντροπή για τις απολύσεις, απαιτούμε κινητοποίηση από ΟΛΑ τα κλαδικά σωματεία, γιατί δεν είναι θέμα μόνο των τεχνικών.


Από πρόσθετη ενημέρωση που είχαμε οι απολύσεις έγιναν στο εργοστάστιο στο Κορωπί και εκτός από τεχνικούς έχουν απολυθεί και καθαρίστριες.

athens.indymedia.org

Μικρες ενεσεις....ελπιδας





...και τώρα "παπαγαλάκια" της κυβέρνησης δωσιλόγων ΣΚΑΣΜΟΣ!

...σύντομα, μια στρατιά 1.200.000 ανέργων θα σε γκρεμίσει από το βάθρο της αλαζονείας και της εθνικής προδοσίας, στο οποίο υψώθηκες εξαπατώντας τις προσδοκίες ενός ολόκληρου έθνους... σύντομα, γονατιστός θα εκλιπαρείς για έλεος και συγνώμη, αλλά δεν ξέρω εάν θα βρεθεί Έλληνας να στα δώσει...
Σύντομα, Γιώργο Παπανδρέου...

Και κλααααμα το λαμογιο!!! Δειτε το κλαμα του Μαντελη μπροστα στις καμερες....

Διακοπές με φόλες στη Μυτιλήνη και ο παράνομος αντιδήμαρχος-φίρμα

Ο Δήμος Μυτιλήνης δολοφονεί ζώα

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τελευταία στη Μυτιλήνη και πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον -ξακουστό πια εντός και εκτός ελληνικών συνόρων- αντιδήμαρχο «περιβάλλοντος και καθαριότητας» του νησιού, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΓΓΟΥΣΗ.

Ο ΜΑΓΓΟΥΣΗΣ ανέλαβε καθήκοντα «περιβάλλοντος και καθαριότητας» την 1η Ιανουαρίου 2010 με απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης, ΝΑΣΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ.

Για το γεγονός ότι ο δήμος Μυτιλήνης γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το Νόμο 3170/2003 (περί ευθύνης των δήμων απέναντι στα αδέσποτα) και δεν αφιερώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ σε πρόγραμμα (που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ποτέ καταρτίσει) για τα αδέσποτα του νησιού, η ευθύνη βαραίνει τόσο τους σημερινούς «τοπικούς άρχοντες» όσο και τους προκατόχους τους.

Όμως ο ΜΑΓΓΟΥΣΗΣ πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Πρόσφατα λοιπόν, από την παραλία Τσαμάκια της Μυτιλήνης, εξαφανίστηκαν τα 3-4 μικρόσωμα σκυλάκια που σύχναζαν εκεί. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ μας είπαν ότι τα σκυλιά «απομακρύνθηκαν» με ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΓΓΟΥΣΗ. Φιλόζωοι του νησιού που επανειλημμένα ζήτησαν να μάθουν που φιλοξενούνται τα σκυλιά, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ τα ίχνη τους.

Ακόμα χειρότερα, εκτός από ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ο ΜΑΓΓΟΥΣΗΣ είναι και μεγάλος ΨΕΥΤΗΣ, αφού φρόντισε να εκδοθεί ανακοίνωση ότι τα σκυλιά από τα Τσαμάκια απομακρύνθηκαν σε συνεργασία με φιλοζωικό σωματείο του νησιού, κάτι που μέλη του σωματείου ΔΙΕΥΨΕΥΔΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ (οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει ήδη κινηθεί και νομική διαδικασία, με προφορική -προς το παρόν- καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα).

Φυσικά η υποψία όλων είναι ότι ο ΜΑΓΓΟΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ τα συγκεκριμένα σκυλάκια και απ’ ότι φαίνεται η υποψία αυτή δεν είναι αβάσιμη. Η ατάκα του ότι «ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ» δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας.

Μία ΑΠΕΙΛΗ που εκτοξεύθηκε δημόσια από τον ΜΑΓΓΟΥΣΗ ενώπιον μαρτύρων. Μάλιστα, όταν δέχθηκε παρατήρηση για τα λεγόμενά του από παρευρισκόμενους (και πιθανότατα αφού πρώτα ρώτησε το κλασικό «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;») ανταπάντησε χαρακτηριστικά στο άτομο που έκανε την παρατήρηση «είναι ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ να μην γνωρίζεις ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»…

Λοιπόν, βγάλε για λίγο το σκασμό Mr. Δημόσιο Πρόσωπο και άκου: Μπορεί τα αδέσποτα να μην είναι σε θέση να κερδίσουν το σεβασμό σου, είμαστε όμως ΕΜΕΙΣ εδώ και μπορούμε να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ αυτό το σεβασμό. Αντί να βάλεις την «ουρά στα σκέλια» (ή το «κεφάλι στα σκατά») για το χάλι της Μυτιλήνης, αντί να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ στους κατοίκους και στους τουρίστες του νησιού (μην ανησυχείς, τους τελευταίους τους ενημερώνουμε εμείς για τα κατορθώματά σου) βγαίνεις και απειλείς με θανατώσεις;

Μπορεί εσύ να μην είσαι ικανός να επιτελέσεις τα καθήκοντά σου στο πλαίσιο του Νόμου (θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η θανάτωση αποτελεί ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ και να μην διαλαλείς δημοσίως και ανεξέλεγκτα ό,τι κατεβάσει ο εγκέφαλός σου, Mr. Δημόσιο Πρόσωπο), απειλές όμως θα μπορούσαμε να εκτοξεύσουμε κι εμείς. Εξάλλου, η Μυτιλήνη από την Αθήνα απέχει λιγότερο από 1 ώρα αεροπορικώς και κοστίζει ελάχιστα σε σχέση με αυτά που ξοδεύουμε κάθε μήνα για να σώζουμε αδέσποτα από κάτι τύπους σαν κι εσένα…

Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, ότι αυτό εδώ το κείμενο προέρχεται από «πολιτικούς αντιπάλους» (εύκολη λύση, ε;). ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Για να δούμε πόσο μάγκας θα είσαι από δω και πέρα Mr. Δημόσιο Πρόσωπο; Πόσο ρόμπα θα γίνεις ακόμα, τώρα που το ξεφτιλίκι σου κυκλοφορεί παντού; Πόσο καραγκιόζης μπορείς να γίνεις ακόμα; Τουλάχιστον τώρα μπορείς να καυχιέσαι ότι πράγματι κατάφερες να γίνεις δημόσιο πρόσωπο...


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1203136

Απείθαρχοι ή δεδομένοι;

Αν ο Βίκτορ Ορμπαν ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ή της Καβάλας θα είχε μεγαλύτερη τύχη στα ελληνικά ΜΜΕ.

Ειδικά στα ηλεκτρονικά.
Τυγχάνει όμως πρωθυπουργός (της Ουγγαρίας) που βγάζει γλώσσα στο ΔΝΤ, στις τράπεζες και στην αγοραία λογική.
Και αυτό είναι κάτι που δεν αντέχεται.
Προκαλεί αμηχανία και εκνευρισμό στους μιντιακούς ταλιμπάν του Μνημονίου, που αναμασούν τους καλοδουλεμένους εκβιασμούς («Μνημόνιο ή χρεοκοπία»), ο καθένας με τον τρόπο του.

Αλλοι με «απλοϊκή αυθάδεια» και άλλοι με εισαγγελικό οίστρο.
Εκείνο που μονίμως τους διαφεύγει είναι το τραγικό διαπραγματευτικό έλλειμμα της ελληνικής κυβέρνησης:
αντί να «εκβιάσει» με την απειλή της πτώχευσης, ζητώντας αναδιάρθρωση του χρέους (χρονική επιμήκυνση κατ' αρχάς) και δάνειο με λογικό επιτόκιο, ο κ. Παπανδρέου καταβαράθρωνε δημοσία τη χώρα του («είμαστε στο όριο της πτώχευσης»).

Και -σα να βγήκε από καουμπόικη ταινία- έβγαζε πιστόλια πάνω στο τραπέζι, την ώρα που τον γάζωναν τα πολυβόλα των αγορών και των εταίρων...

Δυνατότητες υπήρχαν: η απειλή της πτώχευσης θα δημιουργούσε κλυδωνισμούς για το ευρώ και μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Πολιτική βούληση δεν υπήρχε.

Ούτε ηγέτης να την εκφράσει πειστικά και αποτελεσματικά...

Και οποία ειρωνεία: Ο,τι δεν έπραξε ο σοσιαλιστής Γ. Παπανδρέου το έκανε ο δεξιός Ορμπαν:
Απέρριψε τις αξιώσεις του ΔΝΤ για νέες περικοπές δημοσίων δαπανών, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Επέβαλε για τρία χρόνια έκτακτη εισφορά στις τράπεζες, εξοργίζοντας τραπεζίτες και ΔΝΤ, που «έκοψε» την τελευταία δόση του δανείου προς την Ουγγαρία.

Ομως η οργή του γνωστού κατεστημένου δεν κράτησε πολύ: η χώρα βγήκε στις αγορές και -όπως σημειώνει στην «Καθημερινή» ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου- «εξασφάλισε εύκολα τον δανεισμό της με λογικά επιτόκια»...

Αν οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Ισπανίας είχαν αντισταθεί στις ηγεσίες της Ενωσης και του ΔΝΤ «θα απολάμβαναν και αυτές ευρείας λαϊκής στήριξης», έγραψε ένας αρθρογράφος της «Γκάρντιαν»...

Κόλαφος ασφαλώς για τους σοσιαλιστές του Νότου, η συμπεριφορά ενός απείθαρχου Δεξιού, που θεωρείται «μαύρο πρόβατο».
Αλλά έχει την τιμή να μην είναι δεδομένος...



Αγοράζουν πλοίο για αποστολή βοήθειας στη Γάζα...Φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις στην Ιρλανδία

Εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό να αγοράσουν πλοιάριο που θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας επιχειρούν φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις στην Ιρλανδία.

Η εκστρατεία «Ιρλανδικό Πλοίο στη Γάζα» έχει στόχο να συγκεντρωθεί μία ομάδα 30 έως 50 ατόμων από την Ιρλανδία, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ακτιβιστές που θα επιβιβαστούν στο στολίσκο που θα επιχειρήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

Αναμένεται ότι στο στολίσκο θα συμμετέχουν 10 έως 15 πλοία, που θα μεταφέρουν εφόδια και επιβάτες.

newsbeast.gr

Επιτέλους η Αριστερά να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας

Οι Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι, αλλά και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, το κοινωνικό κράτος, η παιδεία και η υγεία δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση από καταβολής του ελληνικού κράτους, τουλάχιστον σε μη πολεμικές περιόδους.

Όμως οι αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας με τις εν γένει κινητοποιήσεις τους δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Το συνδικαλιστικό κίνημα με τα χρόνια προβλήματα της κομματικής εξάρτησης, των πελατειακών σχέσεων με κυβερνήσεις και εργοδοσία και του παραταξιακού εμφυλίου του δείχνει έντονη ανεπάρκεια να ανταποκριθεί στις αγωνίες των ανθρώπων που εκπροσωπεί.

Για ποια Ελλάδα ρε γαμωτο....

Φυγή προς τα κάτω…Γιατί χαίρεται ο Γιώργος και χαμογελά, πατέρα;

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟY



Γιατί χαίρεται ο Γιώργος και χαμογελά, πατέρα; Γιατί έχει χρόνο και όρεξη να επιδίδεται σε θαλάσσια σπορ, να κολυμπά αμέριμνος στις παραλίες, να ταξιδεύει με κάθε ευκαιρία στο εξωτερικό, να εφευρίσκει τέταρτους και πέμπτους δρόμους, να σχεδιάζει οβάλ Μαξίμου, να απολαμβάνει τους λιβανωτούς του Όλι Ρεν και να υποδέχεται ηλιοκαμένος τον αδελφό και στρατηγικό του σύμμαχο Νετανιάχου στην Αθήνα; Γιατί τέλος πάντων δεν αγχώνεται όσο πρέπει, αν όχι με το θερμό φθινόπωρο και τον καυτό χειμώνα που προαναγγέλλεται, τουλάχιστον με τις επικείμενες εκλογές, οι οποίες -χοπ- θα είναι το άλμα προς την αρχή του τέλους της πολιτικής του Μνημονίου;

Το μέτωπο της «απομνημονιοποίησης»

Αυτό που συζητήθηκε όσο καμία άλλη την βδομάδα που μας πέρασε είναι η απίθανη λέξη «από-μνημονιοποίηση» των αυτοδιοικητικών εκλογών, της οποίας η πατρότητα αποδίδεται στο Φώτη Κουβέλη, κάτι που ωστόσο αμφισβητείται.

Αγαπητή Μαριλίζα....

Παραθέτω ένα e-mail που μου έστειλε ο αναγνώστης Μιχάλης Κ. από την Ιεράπετρα της Κρήτης:



«Αγαπητέ Calpicon Ltd, ορμώμενος από την τελευταία σελίδα του “βιογραφικού” σου όπου λες ότι στην επαρχία «το μόνο που εύχεσαι είναι να μη χρειαστείς νοσοκομείο», σου στέλνω αυτό το e-mail.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες ατό το δυστύχημα με τη σύγκρουση των δυο F16 νότια της Ιεράπετρας. Ο υπουργός άμυνας στις δηλώσεις του όλες αυτές τις ημέρες δεν παρέλειπε να εξάρει τη συμβολή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, των γιατρών και του προσωπικού του, στις κρίσιμες πρώτες ώρες αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Είναι άλλωστε νωπές ακόμα οι μνήμες από την καθοριστική συμβολή των γιατρών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο να αντιμετωπισθούν άμεσα όλες οι περιπτώσεις σοβαρά τραυματισμένων παιδιών όταν ένα αυτοκίνητο εκτός ελέγχου έπεσε πάνω τους την ώρα που περίμεναν το λεωφορείο. Και τότε όλοι έδιναν τα εύσημα για την ευσυνειδησία γιατρών και προσωπικού και την άριστη οργάνωση λειτουργίας του Νοσοκομείου.  Υπήρχαν μάλιστα και οι σχετικές «άνωθεν» δηλώσεις για την αρτιότητα λειτουργίας του ΕΣΥ.

Σήμερα λοιπόν που ούτε βδομάδα δεν πέρασε από τα νέα «εύσημα» και τα μπράβο, η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κλείνει! Κλειστή είναι εδώ και καιρό και η παθολογική κι ας στέλνει σε όλο τον κόσμο sms ο τοπικός βουλευτής Καρχιμάκης που λένε ότι το θέμα «τακτοποιήθηκε».

Ο λόγος; Μα «οικονομία» φυσικά. Δεν καλύπτονται οι εφημερίες και δεν ενδιαφέρει όπως φαίνεται το υπουργείο να καλυφθούν οι εφημερίες, οπότε πονάει δόντι κόψει κεφάλι…Υποθέτω ότι η Μαριλίζα, επιτρέψτε μου να τη λέω με το μικρό όνομα, βλέπει το θέμα της δημόσιας υγείας με τελείως διαφορετικό τρόπο απ ότι εμείς οι απλοί επαρχιώτες.

Αν λοιπόν έχεις την ατυχία να έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας στο νομό Λασιθίου (και το νοσοκομείο Σητείας είναι στην ίδια απαξίωση με αυτό της Ιεράπετρας), θα πρέπει να τρέχεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Προσπερνώ το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στο νομό Λασιθίου είναι από τη εποχή της χούντας (εκεί φτάσαμε, να μακαρίζουμε τον Πατακό και το «μυστρί» του) και έρχομαι στο ότι το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ολόκληρο νομό. Οι διάδρομοι είναι γεμάτοι ράντζα (αυτά που καταργεί ο κάθε υπουργός Μαριλίζα μου) και συνήθως χωρίς πολλές διαδικασίες σε στέλνουν πακέτο σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Για να πας από την Ιεράπετρα στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, με νορμάλ οδήγηση, το καλοκαίρι χρειάζεσαι τουλάχιστο μιάμιση ώρα. Μισή ώρα παραπάνω χρειάζεσαι από Σητεία.

Είμαι περίεργος, Μαριλίζα μου, αν τα έχεις υπόψη σου όλα αυτά όταν κάθεσαι στο υπουργικό γραφείο σου και μελετάς το πώς θα εκτελέσεις τις εντολές της Τρόικας για συμμάζεμα των δαπανών. Είμαι περίεργος Μαριλίζα μου αν έχεις ποτέ σου χρησιμοποιήσει το «εθνικό» σύστημα υγείας. Μα τι λέω, έχεις κάνει το εμβόλιο για τη «νέα γρίπη» αν θυμάμαι καλά, αυτό που παρήγγειλε καραβιές ολόκληρες και με φαμφάρες όπως πάντα ο Αβραμόπουλος, το παρέλαβες εσύ και είναι ακόμα σε κάποιες αποθήκες περιμένοντας να πεταχτεί στα σκουπίδια μαζί με τα εκατομμύρια ευρώ που κόστισε.

Εγώ Μαριλίζα μου δεν θα συνεχίσω, ούτε θα σου ξαναπώ τα αυτονόητα, ότι δεν μπορεί να αφήνεις χωρίς νοσοκομείο μια περιοχή όπως η Ιεράπετρα, με 30.000 μόνιμους κατοίκους και υπερδιπλάσιους τουρίστες το καλοκαίρι. Θα σου ευχηθώ μονάχα να μη σου τύχει να χρειαστείς νοσοκομείο όταν βρεθείς σε μέρη σαν τα δικά μας».

Για την αντιγραφή Calpicon Ltd.
protagon.gr

13η Σεπτεμβρίου: "Open day" του φτηνού, πειθαρχημένου σχολείου

Η 13η Σεπτεμβρίου για τα σχολεία θα είναι το ... open day μιας νέας εποχής για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, ακόμα και μετά τις ανακοινώσεις Διαμαντοπούλου - ΠΑΣΚ δασκάλων για την πρόσληψη αναπληρωτών, θα είναι τεράστια. Τουλάχιστον 50.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων θα βρεθούν χωρίς εκπαιδευτικούς, ενώ η απώλεια διδακτικών ωρών θα είναι ανυπολόγιστη. Ωστόσο, η 13η Σεπτεμβρίου δεν θα μείνει στην εκπαιδευτική ιστορία λόγω των τεράστιων κενών σε διδακτικό προσωπικό, αλλά επειδή θ' ανοίξει μια χρονιά μετάβασης στο φτηνό σχολείο της αγοράς. Το σχολείο των μετρήσιμων στόχων που θα ζητιανεύει από χορηγούς -πάντα με το αζημίωτο- από χαρτιά τουαλέτας μέχρι διαδραστικούς πίνακες...

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φιλε ασθενη...εξοδος......


αναρχογατουλης

Μετα τον ιο των πτηνων,και τον ιο της νεας γριπης
ενας νεος ιος απειλει ολοκληρη την Ελλαδα.

Ο υιος Ανδρεα!!!

Η επιστημονικη του ονομασια "Γι.Α.Πι".

Οι ιοι των πτηνων και της νεας γριπης μπροστα στον νεο υιο ηταν ....συναχακι, απλο κρυολογημα.
Εδω μιλαμε για πραγματικα θανατηφορο" Υιο".

Αυτος εμφανιστηκε στην Ελλαδα περσι τον οκτωβρη
αρχικα σε πιο ηπια μορφη.
Αλλα καθως δε συναντησε αντισωματα στους οργανισμους μας,
μεταλαχθηκε σε θανατηφορο.

Εμεις επισκεφθηκαμε καποιους γιατρους
που ειχαν τα ιατρεια τους" στα αριστερα της πολης."
Αλλα δυστυχως αποδειχθηκαν "αλμπανηδες".

Μας δωσαν και καποιες συνταγες για την καταπολεμηση του.

Οι συνταγες εγραφαν...

Μια απεργια μια φορα το μηνα...
Πολυ περπατημα....
Νηστικοι ...
Πριν το φαγητο...
Και να περναμε να μας βλεπουν καθε 4 χρονια....

Αλλα ακολουθωντας αυτη τη συνταγη
η κατασταση μας αντι να βελτιωθει...
Επιδεινωθηκε!

Ασε που το γιατρικο τους ειχε και παρενεργειες
με σοβαροτερο αυτο της...υπνηλιας...

Ηταν σαν να θες να νικησεις το καρκινο
με κινινα και ασπιριδες.
Αλμπανηδες σας λεω...αλμπανηδες.

Τα κυριοτερα συμπτωματα του "υιου ανδρεα"ειναι:
1) Αφραγκια...
2)Ανεργια
3)Καταθλιψη
4)Εξευτελισμος
5)Οργη

Οσοι λοιπον νοιωσετε αυτα τα συμπτωματα...
Μη σπευσετε να συνωστιζεστε σε νοσοκομεια και ιατρεια...

Στους δρομους ξεχυθειτε
Πλημμυριστε δρομους,πλατειες,χωρους δουλειας
Καθε μερα...
Καθε ωρα...
Χωρις ...γιατρους και γιατροσοφια
Φωναξτε...ουρλιαξτε...γκρεμιστε καθε εμποδιο...και προχωρειστε...


Οκαθενας μονος του
Και ολοι μαζι για την Ελλαδα.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Περπατω εις τους δρομους οταν η Αριστερα δεν ειναι εδω....

αναρχογατουλης

αριστερα αριστερα εισαι εδω;

Εδω ειμαι γιε μου αλλα ειμαι πολυ κουρασμενη..γερασμενη..
γι αυτο δεν μπορω να σε ακουσω.

Ειμαι τοσο κουρασμενη απο το πηγαινε-ελα στα καναλια,
που δεν με κρατουν τα ποδια μου
για να βγω στους δρομους, τις πλατειες,
να μιλησω, να φωναξω, να ουρλιαξω,
οπως εσυ μου ζητας.

Μου ζητας να οργανωσω συγκεντρωσεις,συζητησεις,
σε καθε γειτονια ,στους χωρους δουλειας,
στα καφενεια, στις λαικες αγορες,
και σε ολα τα μερη που οι ανθρωποι αρχιζουν να γερνουν
απο τα βαρη που τους εχουν φορτωσει.


Μου ζητας
να σκυψω πανω τους και να τους βοηθησω
να ξετιναξουν αυτα τα βαρη,να σταθουν στα ποδια τους
και να τους δειξω το δρομο.



Μου ζητας
να σαρωσω τις γειτονιες και να ξεσηκωσω τον κοσμο.

Αυτα ολα ομως που μου ζητας γιε μου
ειναι για εσας τους νεους.

Εγω οπως βλεπεις ειμαι ανημπορη,κουρασμενη,
και γερασμενη.....


Θα βγαλω ομως μια ανακοινωση που θα καλω τα παιδια μου
να λαβουν μερος στην απεργια και τη πορεια.


Τι; Για μιλα μου πιο δυνατα
γιατι εχω γερασει και δεν μπορω να σ'ακουσω πια.

Α! Γιατι δε βγαζω στη tv σποτακια για να ενημερωσω το κοσμο.

Να τον ξεσηκωσω να βγει στους δρομους,
στις απεργιες και τις πορειες...


Μα αυτα τα πραγματα γιε μου στοιχιζουν,
κι'εγω οπως ξερεις ειμαι μια φτωχη αριστερα...

και οτι οικονομιες εχω τιςφυλαω για μια ωρα αναγκης


Για την προεκλογικη περιοδο...ας πουμε.

Τοτε θα δεις,θα γεμισω τα καναλια με σποτακια
και πολιτικες διαφημισεις για να με ψηφισουν
.να μου δωσουν το φιλι της ζωης,
και να με κρατησουν ζωντανη!

Ολα τα αλλα γιε μου ειναι για εσας τους νεους.....

Η σακαρακα....

STOP.... ΓΙΩΡΓΟ.....STOP


αναρχογατουλης

Γιωργο παρε καμμια 20αρια τεχνικους συμβουλους για το ποδηλατο
και αλλους τοσους για το κανο

Τσαμπα ειναι εμεις πληρωνουμε....

Μονο μη μας ζητησεις "συμβουλους μυαλου"
Εδω λεμε οχι!!!

Γιατι εστω οτι στο ποδηλατο μπορεις να γινεις καλυτερος,μπορει ακομα και να σε μαθουν να αλλαζεις αλυσιδα εν κινησει...

Και στο κανο μπορουν να σε βοηθησουν να βελτιωθεις...
με τις συμβουλες τισ δικες τους και την υπερπροσπαθεια τη δικη σου (γνωστος αγωνιστης)
μπορει να γραφτεις ακομα και στα ρεκορ γκινες!
Σαν ο πρωτος αρχοντας κρατους που εγκατελειψε τη χωρα του κυνηγημενος...πανω σε ενα κανο!

Αν συμβει κατι τετοιο κωπηλατησε προς Λιβυη μερια, στον Κανταφι που ηταν και φιλαρακι του πατερα σου.

Μεχρι εδω ολα καλα. Χαλαλι σου οι συμβουλοι!

Αλλα να μας ζητας και συμβουλους μυαλου...οχι οχι και παλι οχι

Αν υπηρχε εστω και μια ελπιδα ευχαριστως.

Αλλα εδω η επιστημη σηκωνει τα χερια!!!

 Ακομα και 1000 συμβουλους να σου φερουμε...

..ΗΛΙΘΙΟΣ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ...ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ  ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ..........

Απαγορευμένες λέξεις ...

Ωραία λοιπόν. Οι τσιγγάνοι… Ρομ, οι τσιγγάνες… Ρομά. Η παρανοϊκή ελαφρότητα της πολιτικής ορθότητας σε όλο της το μεγαλείο! Κανείς απ’ τους σχολιαστές, όσους διάβασα, που σχολίασαν το άρθρο του Σταύρου, δεν χρησιμοποίησε την λέξη γύφτος. Ούτε καν την λέξη τσιγγάνος.

Οι αυτοθεωρούμενοι προοδευτικοί, οι μεταμοντέρνοι, οι δήθεν μη ρατσιστές, βίαια και μισαλλόδοξα, με τη ρετσινιά του ρατσιστή, αποστειρώνουν την γλώσσα μας. Ενοχοποιούν τις λέξεις μας, μας τις αλλάζουν .

Ο καιρός της αποστειρωμένης γλώσσας και της ιδεολογικής τρομοκρατίας είναι εδώ… τώρα οι τσιγγάνοι, οι γύφτοι δεν είναι τσιγγάνοι και γύφτοι. Δεν είναι οι αιώνιοι πλάνητες που για χάρη τους γράφτηκαν τραγούδια και ποιήματα. Που ενέπνευσαν συγγραφείς, ζωγράφους, στιχουργούς, ποιητές, τραγουδοποιούς. Θα πρέπει να πάψουν οι τσιγγάνοι να σηματοδοτούν την ιδέα του πάθους για ζωή, για ανεμελιά, για έρωτα, για περιπλάνηση, για ανεξαρτησία, για απρογραμμάτιστη ζωή, αφού όποιος καλλιτέχνης τους αποκαλέσει τσιγγάνους ή γύφτους θα είναι ρατσιστής.

Τώρα οι τσιγγάνοι είναι μόνο ρομ, μια καταπιεσμένη μειονότητα. Σωστά! Να τους βοηθήσουμε. Σωστά! Να φωνάξουμε γι αυτούς. Ναι! Όμως ακόμα κι όταν ο μαχαλάς τους (επιτρέπεται η λέξη;) έχει μετατραπεί σε αυτόνομη περιοχή παραβατικότητας και επικίνδυνη περιοχή διακίνησης ναρκωτικών (δες Ζεφύρι) τι γίνεται; Κανένα μέτρο στις καταπιεσμένες μειονότητες;

Ευπειθώς προσαρμοζόμενος στη νέα εποχή, θα πάψω πλέον να ακούω ρατσιστικά τραγούδια για τσιγγάνες και γύφτους.

Ήδη τροποποίησα μερικά, αντιρατσιστικώ τω τρόπω, και σας τα χαρίζω για τις ώρες του γλεντιού σας ( αν και ο πολιτικώς ορθός όρος είναι της ψυχαγωγίας σας)

Φέρε μια βόλτα τσίφτισα ρομά τουρκορομά - Μάνος Χατζιδάκις, Αλέκος Σακελλάριος

Κι αν αγαπάς κάποια ρομά Πώς τη λένε; Φάτα Μοργκάνα. ...- ποίηση Καββαδία

Ηρθε στο χωρίο ο αρκουδιάρης, ένας μαύρος ρομ ξεδοντιάρηςΜοσχολιού

Μελαχρινή ρομά μουΠόλυ Πάνου


Το τραγούδι της ρομά -(στίχοι: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ)

Ρομα μέρα στο παλιό μουράγιο βλέπω τη θάλασσα χωρίς κουράγιο - Πουλόπουλος

Ρίξε ρομά τα χαρτιά - Μάρκος Βαμβακάρης

Εξι ρομά
Στίχοι:Federico Garcia Lorca

"Ρομά περιπέτεια"
Μουσική: Σοφία Βόσσου

Είμαι ρομά φλογερή - Μαίρη Λίντα & Μανώλης Χιώτης


Εμένα μ' έθρεψε ρομά γάλα και είμαι ελεύθερος σαν τα πουλιά - Στίχοι:Ανδρέας Σπυρόπουλος


Μπρος τα μάτια σου ρομά ξελογιάστρα Παγιουμτζής -Τσιτσάνης ...

Μια ρομά γυρολόγα όταν είπε το φλιτζάνιΖαμπέτας;


Ρομά μάγισσα του πόθου ζωγραφιά παραδοσιακό

Ρομά τον εβύζαξε γι αυτο έχει φτεράΑλεξίου

Ρομά που γυρνάς τα βράδια ρίξε και πες μου τα χαρτιά

Μελαχρινή ρομά μου μη μου χαλάς χατίρι.

Ελα ρομ μου έλαΜανόλης Αγγελόπουλος (ρομ) 

του Γιάννη Σιδέρη

Οι προφητικοί στίχοι του Σουρή...

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Γιατι αλλο oli ren...και αλλο οι ρεγγες να μας κλαιν.....

Η απελπιδα προσπαθεια του oli ren να στηριξει "τον ανθρωπο τους" εχει καταντησει καθημερινο σηριαλ.
Η μια δηλωση στηριξης ερχεται μετα την αλλη,προς τη κατοχικη κυβερνηση της Αθηνας.

Και ευκολα μπορει να διακρινει κανεις
τον τρομο που εχει καταλαβει ολους τους αμεσα ενδιαφερομενους στην ΕΕ οταν καταλαβαν οτι εχουν πονταρει σε ...κουτσο αλογο.
Και η επερχομενη χρεωκοπια ειναι πλεον ζητημα χρονου.

Μα καλα δεν ξερατε....δεν ρωταγατε;;;

Καλημερα....το ειπε καποιος...καπου...καποτε

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Στους φοιτητές....αφιερωμενο στους φετεινους επιτυχοντες....

Για να μπορείτε να καθόσαστε εδώ: τόσο αίμα
χύθηκε.
Μπορεί να το ξεχάσετε 
Να ξέρετε τούτο μοναχά:
σ' αυτά τα καθίσματα
καθότανε άλλοι
πιο μπροστά από σας
που αργότερα
καθίσανε πάνω στο σβέρκο των ανθρώπων.
Επαγρυπνείτε!

Πάντα ό,τι να ερευνάτε,
ό,τι ν' ανακαλύψετε
ό,τι να μάθετε,
δε θα σας χρησιμέψει,
αν δε συνδέετε με τον αγώνα το μυαλό σας
και δε διαχωρίζεστε
απ' όλους τους εχθρούς της ανθρωπότητας.

Ποτέ να μην ξεχνάτε:
κάποιοι όμοιοί σας αγωνίστηκαν
για να μπορείτε εδώ να κάθεστε εσείς
κι όχι πια οι προηγούμενοι.
Μην κρύβεστε λοιπόν, μα συναγωνιστείτε
για ν' αποχτήσετε τη γνώση
και ποτέ να μην την αρνηθείτε!
Μ.Μπρεχτ.

Τσουπ! ....ο ελεγκτης.

Χασαμε το λεωφορειο της ζωης,
και περιμενουμε στη σταση,
με σκυμενο κεφαλι και χαμηλωμενο βλεμμα.
Ακομα και καποιες φορες,
που μπορεσαμε να επιβιβασθουμε,
μας κατεβασε ο ελεγκτης.

Μας κατεβασε λεει...
γιατι κανανε πολυ θορυβο...τα ονειρα μας
και χαλαγαμε την ησυχια των αλλων επιβατων!

Εξαλου οπως μας ειπε δεν ειχαμε εισητηριο.
Μα εμεις δεν ξεραμε οτι χρειαζονταν.

Οταν εισαι 18 τι να το κανεις το εισητηριο;
Ποιος ελεγκτης θα τολμουσε
να ελεγξει τα ονειρα μας!!!

Περνωντας ο καιρος
τα ονειρα μας
παψαν να κανουν τοση φασαρια.
( θα κουραστηκαν μαλλον ),
και μας αφησαν καποιες φορες ν'ανεβουμε.
Αλλα στην επομενη σταση..τσουπ ο ελεγκτης!

Ναι, μα τωρα εχουμε εισητηριο!
Μας επεισαν οτι χωρις εισητηριο δεν πας πουθενα.

Μονο που το εισητηριο αυτο,
οπως μας ειπε ο κ.ελεγκτης...
δεν ηταν για τη δικη τους διαδρομη.
Δεν ταιριαζε με τα εισητηρια
που κρατουσαν
στα χερια τους οι αλλοι επιβατες.

Μα καλα, ολα τριγυρω αλλαζουν
και μονο αυτος ο ελεγκτης παραμενει ιδιος;
Με το ιδιο γκρι σακακι,το αυστηρο υφος
και το ειρωνικο χαμογελο.


Με τρομαζει!!!

Περνωντας κι'αλλο τα χρονια,
τα ονειρα μας
ησυχασαν τελειως.
Μοιαζαμε πια με τους αλλους επιβατες.
Κουρασμενοι,γερασμενοι....
μα με ενα εισητηριο στα χερια,
αυτη τη φορα...
ιδιο με το δικο τους!!!

Μονο,
που τωρα πια...
Δεν ειχαμε που να παμε........

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι....

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι
κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα
ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους
για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν.
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
λεν πως η τέχνη να κυβερνάς το λαό
είναι πάρα πολύ δύσκολη
για τους ανθρώπους του λαού

Μπ.Μπρεχτ

Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ....

Πενήντα χιλιάδες μηχανήματα, δηλαδή ένας «κουλοχέρης» για κάθε 250 κατοίκους, θα «φυτευτούν» στις γειτονιές της Ελλάδας με τις κρατικές ευλογίες και ελπίδες για έσοδα 1,3 δις. μέσα σε μια διετία - την ώρα που στην Βρετανία με τον εξαπλάσιο πληθυσμό τα συνολικά κέρδη από τη φορολόγηση όλου του τζόγου φτάνουν μόλις τα 2,4 δις. ευρώ.

Περιφεριακες-Δημοτικες εκλογες...οι κασκαντερς πιανουν δουλεια....

αναρχογατουλης

Ο χρονος προς τις δημοτικες και περιφεριακες εκλογες πλησιαζει
Και οσο περναν οι μερες τοσο τα δυο μεγαλα κομματα μπερδευουν τα μπουτια τους

Γνωριζοντας το στραπατσο που τους περιμενει,προσπαθουν να απαξιωσουν αυτες τις εκλογες.

Τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια τους ηδη αρχισαν να μιλανε για αποχη του κοσμου.
Σπρωχνουν το κοσμο που ειναι οργισμενος να απεχει,με αποτελεσμα να ψηφισουν τα πιστα κομματοσκυλα και απο τα δυο κομματα,και να μιλανε μετα για περηφανη νικη!

Φυσικα επειδη φοβουνται την αντιδραση του κοσμου,
οι πρωτες φιρμες της πολιτικης
ουτε να ακουσουν για ενδεχομενη υποψηφιοτητα.

Ετσι τη θεση τους θα παρουν καποιοι "κασκαντερ"υποψηφιοι...βλεπε Κικιλιας.
Και θα ακολουθησουν κι' αλλοι

Ετσι δε γινεται και στις ταινιες;
Τη δοξα και το χρημα το απολαμβανουν οι πρωταγωνιστες,και στα δυσκολα πιανει δουλεια ο κασκαντερ

Παμε λοιπον να εκλεξουμε ...κασκαντερ

Και οταν αποροφηθουν ολοι οι κραδασμοι.
και μονο τοτε...
Θα εμφανιστουν στο κεντρο της σκηνης
οι πρωτες πολιτικες φιρμες....

Τωρα αν θα τους αντεξει το σχοινι
θα φανει στο χειροκροτημα!!!

Καλημερα....το ειπε καποιος...καπου...καποτε


Mark Twain

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καποιος τα εγραψε...στο τοιχο με μπογια...

Η δικτατορία των αριθμών....


Κάθε Σεπτέμβριο, θυμάμαι, αυτά που τύλιγαν την καθημερινότητα ήταν πολύ χαρούμενα. 

Πλανιόταν στον αέρα μια ευειδής αχλή, μυρωδιές από φρεσκοξυσμένα μολύβια,
ακούγονταν σκισίματα χαρτιών από τα κουτιά με τα καινούργια αθλητικά παπούτσια.
Τακτοποιούσαμε τις φωτογραφίες του καλοκαιριού στα άλμπουμ.
Κανονίζαμε πότε θα πάμε στον κουρέα, να είμαστε έτοιμοι για το καινούργιο που άρχιζε, για το καλύτερο που δεν το ξέραμε, αλλά το νιώθαμε.

Αλλά και πιο μεγάλοι τα ίδια είχαμε.
Ετοιμαζόμασταν για καινούργια σχέδια στη δουλειά,
καινούργιες συνεργασίες, ιδέες, προτάσεις, κυκλοφορούσαμε με ένα δημιουργικό σύννεφο να μας τυλίγει

. Υποσχέσεις στους εαυτούς μας να γίνουμε καλύτεροι, να ζητήσουμε μερικές συγγνώμες, να μάθουμε να ακούμε περισσότερο.
Κάτι που έκανε τα χείλη να στολίζονται από ένα μειδίαμα και το περπάτημα περισσότερο ελαφρύ. Κοντολογίς, αισιοδοξία.

Τώρα, καθώς φεύγει ο Αύγουστος, όλα είναι αλλιώς.

Η αισιοδοξία εξαρτάται από το τι θα γράψει ο Ολι Ρεν στη «Wall Street Journal».
Το μάτι, μόλις ξεκόλλησε από την προχθεσινή πανσέληνο, σκάλωσε στα νούμερα.
Δέκα χιλιάδες μπήκαν στην Ακρόπολη, άλλοι δέκα χιλιάδες ήταν απ' έξω.
Μέχρι το τέλος του 2010 εκατόν δέκα χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν χάσει τις δουλειές τους.
Το 70% των επιχειρήσεων, λέει το ΕΒΕΑ, δεν έχει κερδοφορία.
Το 22,5% των επιχειρήσεων σκέφτονται σοβαρά να μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρες με χαμηλό φορολογικό συντελεστή.
Πεντακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν εγκαίρως κάρτες και δάνεια. 5,5% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο.
Να που ξαναθυμηθήκαμε τον Αμερικανό οικονομολόγο Milton Friedman: «Ο πληθωρισμός είναι μια μορφή φορολογίας που επιβάλλεται χωρίς νόμο».

Αυτή η δικτατορία των αριθμών είναι που μετατρέπει ήδη την ψευδαίσθηση των φετινών διακοπών σε ανάμνηση

 Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ισχυρότατης ρευστότητας αλλά, κυρίως, σημαντικότατης οικονομικής πολυπλοκότητας είναι δύσκολο να έχεις σαφέστατη άποψη, υπέρ ή κατά.
Να μην αντιλαμβάνεσαι την αμφισημία που μπορεί να έχουν τα πράγματα.
Εκτός αν είσαι φανατικός (για τους δικούς σου λόγους) ή βραδύνους (πάλι για τους δικούς σου λόγους).
Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί μια νέα τάση φαίνεται να κυριαρχεί στα ελληνικά media.
Η με τον έναν ή άλλον τρόπο δικαιολόγηση όποιου οικονομικού μέτρου, όσο σκληρό και αν είναι.
Οι ίδιοι άνθρωποι, τη μια μέρα έχουν πλήρη άποψη για το πώς πρέπει να δρουν οι διαπραγματευτές της αστυνομίας σε περιπτώσεις ομηριών,
την άλλη για το τι φταίει που κάηκε το φοινικόδασος στην Κρήτη,
την επομένη για το πόσο άδικη είναι η διαμαρτυρία των αρχαιοφυλάκων στην Ακρόπολη και ταυτόχρονα για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας
και, λίγα λεπτά μετά,
για το πώς πρέπει όλοι μας να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα όλες τις εκδόσεις του Μνημονίου.

Μοιάζουν σαν να συγκροτούν μια ξεχωριστή κοινωνική τάξη, μακριά από όλους και όλα, που απολαμβάνει το σαρκαστικό πλάγιασμα των χειλιών της όταν μιλά απ' τα παράθυρα με ανθρώπους που διαμαρτύρονται, ίσως και αλόγιστα κάποιες φορές, είναι αλήθεια. 

Οταν φτιάχνουμε την ατζέντα των θεμάτων που θα δώσουμε προς ειδησεογραφική κατανάλωση, δεν είναι κακό να έχουμε παραδίπλα ένα χαρτάκι που να γράφει ότι εκτός από την πραγματική οικονομία υπάρχει και η πραγματική ζωή.

Γιατί τα κομμένα επιδόματα, οι κομμένοι μισθοί, οι κομμένες δουλειές,
όλα αυτά συνιστούν κομμένες ζωές, κομμένα όνειρα.

Και η ζωή, από τη Γαλλική Επανάσταση κιόλας, θεωρείται ό,τι πιο σπουδαίο... 
e-net.gr

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 19χρονου ΡΟΜ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔIΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αλήθεια, θυμάται κανείς τις υποσχέσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευ.Βενιζέλου;
  • Ότι θα βάλει τέλος στου «Παραλόγου η Θητεία» και θα σέβεται τα δικαιώματα των φαντάρων, μας είπε.
  • Οι μονάδες θα ενισχύονταν με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχιάτρους, η υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης θα ενδυνάμωνε ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των φαντάρων.
  • «Θητεία με κέντρο το φαντάρο» και σεβασμό των δικαιωμάτων του, υποσχέθηκε.
  • Στο Στρατό είναι όλοι «ίσοι». Μάλιστα φαντάροι για κοινωνικούς λόγους ή ιατρικούς θα κάνουν θητεία κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
  • Η Υποχρεωτική θητεία δεν θα είναι χαμένος χρόνος, αλλά χρόνος εκπαίδευσης, με ΚΕΚ στα Κέντρα Εκπαίδευσης και με σύνδεση των μονάδων με τον ΟΑΕΔ! (Τώρα βεβαίως πως μια κυβέρνηση που εκτοξεύει  την Ανεργία των νέων στο 35% θα μας βρει δουλεία είναι άλλο θέμα).  
  •  
Όλα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας, διαδόθηκαν από τον άριστο μηχανισμό δημοσίων σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 'Έγιναν αντικείμενο της ωμής προπαγάνδας.
Όμως έμειναν απλά ΘΑ!
Φθηνές Υποσχέσεις, που ξεχάστηκαν μαζί με το υπόλοιπο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό αποκαλύπτουν τα συνεχή ατυχήματα, οι διαδοχικές απώλειες στρατιωτών και μονίμων.
Συγκλονιστική κορύφωση της κατάρρευσης ως χάρτινου πύργου του επικίνδυνου υπουργικού έργου, ο Απαγχονισμός του 19χρονου Ρομ, στο Κιλκίς.
Αλήθεια θα απαντήσει ποτέ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ γιατί ενώ
·         ο 19χρονος Ρομ, του οποίου η σωματική  ικανότητα ήταν χαρακτηρισμένη ως Ι4
·         και ενώ  ήταν μέλος διαζευγμένης πολύτεκνης οικογένειας, πατέρας ενός εξώγαμου παιδιού και υπηρετούσε εξάμηνη μειωμένη θητεία,
·         επομένως, βάσει των κανονισμών  θα έπρεπε να υπηρετεί κοντά  στον τόπο των συμφερόντων του που είναι τα Ν. Λιόσια Αττικής, αυτός βρίσκονταν σε Αερομεταφερόμενη μονάδα του Κιλκίς;
Η ΕΔΕ δε θα ασχοληθεί με γεγονός ότι κανένας αξιωματικός ή όργανο υπηρεσίας  δεν απάλλαξε τον 19χρονο από την υπηρεσία του και δεν μερίμνησε για την ψυχολογική του υποστήριξη.
Η πραγματικότητα του Στρατού είτε από άποψη νοοτροπίας, είτε από άποψη δυνατοτήτων του Υγειονομικού είναι μακριά από τις ανάγκες στρατιωτών-μονίμων, και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τις ψεύτικες υπουργικές υποσχέσεις.
Ο Στρατός συνεχίζει στο δίπολο:
·         «βαράμε προσοχή» στα παιδιά των πλουσίων, στους Λάτσηδες -Γιαννακόπουλους, στα τέκνα του Τριανταφυλλόπουλου και των πολιτικών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «προσέχουμε» την καριέρα του Χατζηνικολάου-Ευαγγελάτου,
·         Αλλά είμαστε αδίστακτοι στους κοινωνικά αδύναμους, στα παιδιά των φτωχών εργατικών και αγροτικών οικογενειών. 
Αυτό είναι εξάλλου το Α και το Ω του πολεμικού μηχανισμού επιβολής των συμφερόντων του αστικού κατεστημένου εντός και εκτός συνόρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com
  •  

Γιώργο, μην πας!

Ο ένας υπουργός θα πάρει μαζί του επτά.
Ο άλλος θα πάρει δέκα.
Υπάρχει και ένας που θα πάρει δεκατρείς.
Οι υφυπουργοί θα πάρουν μαζί τους από πέντε - έξι. Και οι Γενικοί Γραμματείς από δυο - τρεις.
Στο σύνολο δηλαδή, στη Θεσσαλονίκη θα ανέβουν περίπου 300 κυβερνητικοί
Και άλλοι τόσοι ασφαλίτες για να τους φυλάνε.
Αναφέρομαι στους σωματοφύλακες και όχι στα ΜΑΤ.

Οι ΜΑΤατζήδες - 2.000 ίσως και παραπάνω - θα ανέβουν με τα λεωφορεία τους.
Οι ασφαλίτες με το αεροπλάνο.
Εκτός από τους οδηγούς αστυνομικούς που θα ανέβουν με τις λιμουζίνες.
Γιατί μην το ξεχνάμε, θα πρέπει να ανέβουν και οι λιμουζίνες.
Όπως και οι άνδρες της ΕΥΠ με τα «ειδικά οχήματα» – ωχ παραλίγο να τους ξεχάσω.
Και οι σκύλοι για την εξουδετέρωση βομβών.
Και ο Παπαθανασίου με το επιτελείο του που θα κάνει τις απομαγνητοφωνήσεις των ομιλιών... 


Ο Πρωθυπουργός στο Βελλίδειο, από κάτω κάποιοι να χειροκροτούν,
απ’ έξω κάποιοι να φωνάζουν,
τα ΜΑΤ να δέρνουν και οι δημοσιογράφοι να μεταδίδουν.

Α, γιατί υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι.
Δυο - τρεις από κάθε εφημερίδα και ένα συνεργείο από κάθε κανάλι.
Εκτός από την ΕΡΤ που θα ανέβει σύσσωμη.
Πρόεδρος - διευθύνων Σύμβουλος μας τελείωσε – ειδικοί σύμβουλοι, σκηνοθέτες, μακιγιέρ - το βάψιμο του Προέδρου είναι αρμοδιότητα της ΕΡΤ, μην το ξεχνάμε – καμεραμέν, στεντικαμίστες, ηλεκτρολόγοι, γερανοχειριστές, συνδικαλιστές.
Η ΔΕΘ θα είναι άλλωστε η μεγάλη ευκαιρία για να δουν κάποιοι ότι η ΕΡΤ - παρά τα αντιθέτως λεγόμενα - υπάρχει!
Είναι η μόνη άλλωστε που θα δείξει σε πλήρη οθόνη τις αφίξεις των λιμουζινών, τις δηλώσεις των υπουργών και την ομιλία του Προέδρου.

Τα υπόλοιπα κανάλια θα δουλέψουν μάλλον με σπλιτ.
Θα χωρίσουν την οθόνη στη μέση και στην μια μεριά θα δείχνουν αστυνομική περιπέτεια και στην άλλη πράσινη ανάπτυξη.
Και αφού τελειώσει η τηλεοπτική μετάδοση και φυγαδεύσουν τον πρωθυπουργό και μαζευτούν τα πανό, θα αρχίσει η νυχτερινή ζωή.

Για μπουζούκια δεν τους βλέπω και μάλλον αδίκως ετοιμάζεται ο Ρέμος.
Αυτοί που θα εμφανιστούν εν σώματι τα μεσάνυχτα, θα είναι Ηρακλειδείς (του αθλητισμού και ουχί του συστήματος).

Άλλωστε από το 2001 που ο Σημίτης απαγόρευσε στους υπουργούς του τις μπουζουκοκατανύξεις και έβαλε φρουρούς έξω από την Πύλη του Αξιού, ουδείς ρισκάρει το υπουργείο του για μια βραδιά δόξας στα πρώτα τραπέζια της συμπρωτεύουσας.

Οι ΜΑΤζήδες λοιπόν θα βρεθούν στα σαντουιτσάδικα και τις καντίνες,
οι συνδικαλιστές στην Καλαμαριά,
οι παλαιοΠασόκοι στη Κρήνη, οι νεοΠασόκοι στα ορθάδικα της παραλίας,
οι πλουσιοΠασόκοι στο Ιντέρνι
και η φράξια Πάγκαλου στα μεζεδοπωλεία της Αριστοτέλους.

Και την Δευτέρα άλλοι με βαρύ στομάχι και άλλοι με βαρύ κεφάλι θα αναρωτηθούν:
Τι καταλάβαμε; Ένα ντε!

Γι’ αυτό το γράφω όσο είναι ακόμη νωρίς. Γιώργο μην πας!

Ή τουλάχιστον μην πάς με υπουργούς και κουστωδίες.
Δύσκολο, το ξέρω.
Οι ξένοι σύμβουλοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει και θέλουν να το ζήσουν.
Οι ντόπιοι θέλουν να το ζήσουν επειδή ξέρουν τι τους περιμένει.

Αλλά εδώ θα μου πείτε το ΠΑΣΟΚ στήνει γιορτές για τις 3 του Σεπτέμβρη - «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες 3 του Σεπτέμβρη να περνάς και τσικουδιά στους καφενέδες τα παλληκάρια να κερνάς» - η ΔΕΘ μας πείραξε;

του Σταύρου Θεοδωράκη
www.protagon.gr

Καλημερα....το ειπε καποιος...καπου...καποτε...

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

....καποιος τα εγραψε στο τοιχο με μπογια..

Πρωτη η ναυτιλια,φουντο οι ναυτεργατες....Σκασε και κολυμπα...

Μπορεί να κλαίγεται το ελληνικό κεφάλαιο για την κρίση και να προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι «όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα», αλλά τελικά για τους πολλούς ισχύει το «σκάσε και κολύμπα» και για την αστική τάξη της χώρας η πρωτιά στη διεθνή ναυτιλία!



Σε ένα δυναμικό κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας, οι έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας (187,5 εκατ. τόνους), διατηρώντας για μια ακόμα χρονιά την πρωτοκαθεδρία. Μάλιστα, μέσα στο 2010 έχουν επενδύσει για την κατασκευή νέων πλοίων και την αγορά μεταχειρισμένων περίπου 11 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ιάπωνες (183,2 εκατ. τόνοι), στην τρίτη οι Γερμανοί (104,1 εκατ. τόνοι), στην τέταρτη οι Κινέζοι (101,9 εκατ. τόνοι) και στην πέμπτη θέση οι Νοτιοκορεάτες (44,4 εκατ. τόνοι). Οι... πατριώτες εφοπλιστές έχουν λιγότερο από το ένα τρίτο των πλοίων τους σε ελληνική σημαία (31%), ενώ διεθνώς, πρώτος στις σημαίες ευκαιρίας είναι ο Παναμάς και ακολουθούν Λιβερία και τα νησιά Μάρσαλ.

Παρά την κρίση οι έλληνες εφοπλιστές έχουν προχωρήσει σε πολλές παραγγελίες νέων πλοίων φέτος. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 δόθηκαν από τους έλληνες εφοπλιστές 117 νέες παραγγελίες πλοίων, συνολικής αξίας 4,9 δισ. δολαρίων. Οι 77 απ’ αυτές έχουν γίνει σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας, στην Κίνα έχουν παραγγελθεί 38 πλοία, ενώ στην Ιαπωνία δύο. Στην Ελλάδα; Μα φυσικά κανένα!
Η εποποιία αυτή του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου του δίνει ιδιαίτερη πολιτική δύναμη και δυνατότητα να πιέζει τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να περνά τα συμφέροντά του, όπως με το καμποτάζ και τη σκληρή αντιμετώπιση ναυτεργατών - λιμενεργατών. Είναι όμως χτισμένη από την εκμετάλλευση των ελλήνων και ξένων ναυτεργατών, από τις τραπεζικές ενισχύσεις και διευκολύνσεις, από το πολλαπλά προνομιακό και ενισχυτικό καθεστώς (φορολογικό, ασφαλιστικό κ.λπ.) που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και προηγούμενα. Είναι δείγμα του τεράστιου πλούτου που υπάρχει και ανήκει στους εργαζόμενους.

ΠΡΙΝ

Σε λαθος μερος ...."σκαψατε" ρε καλοπαιδα....

«Γυαλιά καρφιά» το γήπεδο του Πανιωνίου

 Δεκάδες εξαγριωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου που αντιδρούσαν στο γεγονός ότι παραχωρήθηκε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης στην Ένωση, εισήλθαν το βράδυ της Τρίτης στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και με τα μηχανήματα του κηπουρού (φτυάρια κλπ) έσκαψαν το μεγαλύτερο μέρος του αγωνιστικού χώρου, ενώ έσπασαν πάγκους και καθίσματα!

Σε λαθος μερος σκαψατε ρε καλοπαιδα... 

Αν θελετε να εκτονωθειτε,να βγαλετε την οργη σας,να εκδικηθειτε τη μιζερια σας

σιγουρα ενα γηπεδο ...και μαλιστα της ομαδας σας...δεν ειναι το σωστο μερος.


Αν θελετε οι" κοποι" σας να πιασουν τοπο...

Υπαρχει ενα κτιριο στο κεντρο,που χρειαζεται "ανακαινιση"....

Λοιπον,οπως βρισκοσαστε στη Ν.Σμυρνη...παιρνετε τη Συγγρου ολη προς τα πανω...

στο τελος ,κανετε αριστερα τη Λ.Αμαλιας...

ολο ευθεια, θα περασετε τον Εθνικο κηπο...

Μολις περασετε το κηπο θα δειτε κατι τσολιαδες ακουνητους...

Ε..ακριβως πισω ειναι το κτιριο που χρειζεται "ανακαινιση"

Ξεφορτωστε ...τσαπες, φτυαρια και οτι αλλο χρησιμοποιησατε στο γηπεδο...

και δωστε του να ...καταλαβει

Καντε τους να μην εχουν αυτοι εδρα...να κανουν παιχνιδι

και οχι το καημενο το "Αεκακι"......

Το σιγουρο ειναι οτι και εσεις θα εκτονωθειτε

και εργο θα προσφερετε

και δεν θα σας βριζει και κανεις......

αναρχογατουλης

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

22.000.000 ευρώ για κατασκευή τριών ιστοσελίδων στο υπουργείο Υποδομών!

Ασύλληπτη και ... ευφυής ρεμούλα!

2.000.000 ευρώ για κατασκευή τριών ιστοσελίδων στο υπουργείο Υποδομών!

Η εταιρεία που πήρε τη "δουλειά" σε ποιούς ανήκει;
Δύο μέρες μετά τον 15Αυγουστο δημοσιοποίηθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  συμφωνητικό της  Κοινωνίας της Πληροφορίας με μια εταιρεία που ανέλαβε το έργο της  κατασκευής τριών Ιστοσελίδων στο Υπουργείο Υποδομών. 
Η αμοιβή, για την εταιρεία, συμφωνήθηκε στα 22.000.000 ευρώ..!. 
Όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, λένε ότι με 22 .000.000 ευρώ αγοράζεις την μισή Google !
Μάλιστα το "στήσιμο της απάτης" είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να...
...αποκαλούν κάποιες εφαρμογές των site αυτών ως ευφυής... 
Τσάμπα πράμα! 
Θα είναι όπως φαίνεται online με τον πλανήτη ΑΡΗ! 
Εκεί  που θα πάει σε λίγο ο "φερόμενος ως πρωθυπουργος της χώρας μας"!
Νομίζουν ότι έτσι θα δικαιολογήσουν την ρεμούλα..!
Το ερώτημα μας όμως παραμένει:  Η εταιρία που πήρε τη "δουλειά" σε ποιούς ανήκει;
 http://emprosdrama.blogspot.com/2010/08/blog-post_313.html#more