Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην Τουρκάλα αγωνίστρια - συνδικαλίστρια Gülaferit Ünsal, η οποία συνελήφθη στις 7/7/ 2011 στη Θεσσαλονίκη και κρατείται στη φυλακή για απέλαση στη Γερμανία, όπου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.
Η Gülaferit Ünsal , ιδρυτικό μέλος του συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων BEMSEN στην Άγκυρα, κατηγορείται από τις γερμανικές αρχές για την πολιτική της δράση ως «μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C», μολονότι όλες οι «τρομοκρατικές» ενέργειες που της αποδίδονται (
πωλήσεις περιοδικών , πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες και συγκεντρώσεις για βετεράνους και φυλακισμένους) εντάσσονταν στο πλαίσιο νόμιμων συλλογικοτήτων και έγιναν με δημόσιο και ανοιχτό τρόπο.
Η Gülaferit Ünsal παρέμεινε στη Γερμανία για έναν μόλις χρόνο, από το 1999 έως το 2000. Μετά επέστρεψε στην Τουρκία και συνέχισε εκεί την πολιτική της δουλειά. Συνεπώς, είναι τουλάχιστον περίεργο ότι οι γερμανικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής της στις 09.02.2011, δηλαδή 10 ολόκληρα χρόνια μετά τα αδικήματα που φέρεται να διέπραξε (από τις 30-08-2002 έως του τέλος του 2003), διάστημα κατά το οποίο δεν βρισκόταν καν στη χώρα που ζητά την έκδοσή της.
Η Γερμανία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει για αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου της ως παγκόσμιου οικονομικού επικυρίαρχου, διευρύνει και τη διεθνή κατασταλτική της δραστηριότητα, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της το ρόλο του «σερίφη» στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες.
Έτσι, χρησιμοποιεί το εσωτερικό «αντιτρομοκρατικό» της οπλοστάσιο προκειμένου να καταδικάσει Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές όχι μόνο για υποτιθέμενες πράξεις που έγιναν στη Γερμανία, αλλά και για πράξεις που φέρονται να έγιναν σε τουρκικό έδαφος. Κατ’ αυτό τον τρόπο ενισχύει όχι μόνο τον αυταρχισμό του τουρκικού κράτους, αλλά διεκδικεί και από τις ΗΠΑ αναβαθμισμένο μερίδιο στο ρόλο του παγκόσμιου «χωροφύλακα».
Απαιτούμε την παύση κάθε διαδικασίας έκδοσης της Gülaferit Ünsal στη Γερμανία και την άμεση απελευθέρωσή της από τις ελληνικές φυλακές
Αθήνα 01/08/2011
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
diktio.org