Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Kι' ομως κατω απο εμας...υπαρχουν κι'αλλοι....

Ομως ακομα και κατω απο εμας υπαρχουν
αλλα πατωματα
και κατωθε τους φαινεται
πατωματα να υπαρχουν αλλα, κι ακομα...
κι'εμας τους κακοτυχους
υπαρχουν αλλοι που
Καλοτυχους μας λενε.....

Μ.Μπρεχτ
απο το θεατρικο εργο "το ψωμαδικο"
Der Brotladen    1929-30


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας επανάστασης;

 αναδημοσιευση απο
antinews.gr


Στη διάρκεια της πρώτης φάσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τον Δεκέμβριο του 2008, το ΔΝΤ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις για το ενδεχόμενο εκδήλωσης «βίαιων ταραχών στους δρόμους». Όπως είπε ο επικεφαλής του Ταμείου, «Βίαιες ταραχές μπορεί να ξεσπάσουν σε όλες τις χώρες, αν το χρηματοοικονομικό σύστημα δεν μεταρρυθμιστεί έτσι ώστε να ωφελεί όλους, και όχι μόνο τους λίγους».

Τον Ιανουάριο του 2009, ο τότε επικεφαλής της αμερικανικής National Intelligence, Dennis Blair, ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ, ότι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ δεν είναι η τρομοκρατία, αλλά η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Όπως ανέφερε: «Η τρέχουσα κρίση είναι η σοβαρότερη των τελευταίων δεκαετιών, αν όχι αιώνων… Οι κρίσεις αυτού του είδους, αυξάνουν τα ρίσκα πολιτικής αστάθειας και ανατροπής καθεστώτων, αν διαρκέσουν για ένα ή δύο χρόνια… η αστάθεια αυτή μπορεί να χαλαρώσει τον εύθραυστο έλεγχο που πολλές αναπτυσσόμενες χώρες διατηρούν επί του νόμου και της τάξης.
Τυχόν αστάθεια εκεί, μπορεί πολύ εύκολα να επηρεάσει επικίνδυνα τη διεθνή κοινότητα».

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

χαράματα στη Νομική

νιώθω ταπεινωμένος κι εξαγριωμένος. πουλιόμασταν με την οκά σαν κρέατα από τους κομματικούς (δια)πραματευτές.
αηδιασμένος, με το αισχρό ένοπλο σκυλολόι που φύλαγε στην πόρτα,όλο το βράδυ ανθρώπους για κάμποσα ευρά.
μαγεμένος από τους λίγους απεργούς που γνωρίσαμε. όταν κοίταζα τα πρόσωπά τους καθώς συζητούσαν για την απόφαση τους ενθουσιάστηκα.όταν τους είδα να πακετάρουν και να ζαλώνονται σάκους και κουβέρτες για πολλοστή τους φορά, έσπασα.κι όταν φωνάξαμε μαζί και βγήκαμε στο δρόμο στις 4.00 σιγουρεύτηκα.πως αυτά τα πουλιά τα έχουν διώξει πολλές φορές από τα χωράφια τους οι κάθε τοποτηρητές, και πλέον δεν τρομάζουν και δε θα φύγουν τόσο εύκολα.
Λ. από το Σινιάλο

sinialo.espivblogs.net

Δυο "ειδη " ξενων στην ιδια πολη.....

Βλεποντας μια την εικονα των εκατονταδων μεταναστων με τους μπογους στον ωμο, που μεσα σε αυτους κουβαλουσαν ολοκληρο το σπιτικο τους ολοκληρη τη ζωη τους τις ελπιδες τους και τις αγωνιες τους για μια ζωη χωρις πολεμους και θανατο...

Και μια ολους αυτους τους Ελληναραδες στα ΜΜΕ, πολιτικους και μη να υπερασπιζονται σε εισαγωγικα την πατριδα τους βγαζοντας ολη την οργη τους εναντια στον ανυπερασπιστο μεταναστη που ηρθε απο τοσο μακρια για να διαταραξει την ηρεμη ζωη τους....

Ενας κομπος ανεβαινε στο λαιμο.
Ενας κομπος απελπισιας και ντροπης για ολους αυτους τους υπερπατριωτες που περπατουν και αναπνεουν διπλα μου.

Γιατι ειναι αυτοι που στη πραγματικοτητα με τις ιδεες τους τις κραυγες τους και την ανοησια τους βρωμιζουν την Ελλαδα.

Ειναι αυτοι οι ιδιοι που χρονια τωρα χρησιμοποιουσαν αυτους τους μεταναστες για να τους κανουν τις δυσκολες δουλειες δινοντας τους κυριολεκτικα ενα ξεροκοματο ψωμι.
Ειναι αυτοι που δηλωνουν προοδευτικοι αλλαζοντας ομως προσωπο αναλογα τους καιρους.
Ειναι οι ιδιοι που δηλωνουν υπερασπιστες της πατριδας.

Μιας πατριδας που οταν τις κανανε καταληψη καποιοι αλλοι "ξενοι" αυτοι σφυριζαν αδιαφορα.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εμεις οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Εμεις οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας
που είμαστε ήδη στην 3η ημέρα απεργίας στη Νομική, διεκδικώντας νομιμοποίηση ως αυτονόητο δικαίωμά μας, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που εξελίσονται γύρω από το αίτημά μας, τις ανακρίβειες , τα ψέματα και τη σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν ξέραμε αν την κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση ή τα ΜΜΕ, αλλά είναι απαράδεκτο την ώρα που εμείς έχουμε εκδώσει δελτία τύπου, είχαμε αφήσει ανοιχτό το χώρο απεργίας από την 1η μέρα στους δημοσιογράφους και έχουμε στείλει εκπροσώπους μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κυβέρνηση, να λέγονται όλα αυτά τα ψέματα. Έτσι λοιπόν, θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουν όλοι την αλήθεια, δηλώνουμε τα παρακάτω:
  1. Δεν είμαστε αυτό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, οι καημένοι, οι πάμφτωχοι, χωρίς σπίτι, δουλειά και ρούχα μετανάστες κ.λ.π. Και σπίτια έχουμε και συγγενείς και δουλειές στις πόλεις που αφήσαμε πίσω μας. Δεν ψάχναμε κατάλυμα εδώ στην Αθήνα αλλά ήρθαμε για να παλέψουμε (όσο αντέξει ο οργανισμός μας) για τη νομιμοποίηση μας, τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς όρους ζωής.
  2. Δεν είχαμε σκοπό να ενοχλήσουμε κανένα. Από την αρχή ξέραμε ότι στο χώρο που θα μπαίναμε δε θα γινόντουσαν μαθήματα. Σεβόμαστε και πρστατεύουμε το χώρο που φιλοξενεί τον αγώνα μας και χαρήκαμε πολύ όταν πληροφορηθήκαμε ότι η σχολή λειτουργεί ξανά κανονικά.
  3. Αποφασίζουμε μόνοι μας και ανεπηρέαστοι μέσα από τις σνελεύσεις μας (των απεργών). Δεν κρύβεται κανένας ούτε μπροστά μας αλλά ούτε και πίσω μας. Και δεν δεχόμαστε καθοδήγηση από κανέναν! Ζητήσαμε βοήθεια και από ΄την αρχή στάθηκαν δίπλα μας Έλληνες και ξένοι αλληλέγγυοι και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο πολύ μας βοηθάνε σε αυτόν τον αγώνα μας.
  4. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν απεργία πείνας με σκοπό τη νομιμοποίηση τους (προπύλαια και πολυτεχνείο) και ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
  5. Σήμερα δεχτήκαμε πρόταση μετεγκατάστασης με συγκεκριμένους όρους. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η μετεγκατάσταση είναι αδύνατη είναι οι εξής τρεις:
    α) Στον προτεινόμενο χώρο μπορουν να είναι μέσα μόνο οι απεργοί και όχι οι αλληλέγγυοι.
    β) Ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός το οποίο όχι μόνο δε θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις.
    γ) Η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση.
Εμείς οι μετανάστες οι οποίοι αναγκαζόμαστε να περιπλανιόμαστε σε όλο τον κόσμο, δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να περιπλανηθούμε και κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.
Ωστόσο δηλώνουμε ότι παραμένουμε ανοιχτά σε προτάσεις οι οποίες όμως θα πληρούν τους όρους του αγώνα μας.

οι μεταναστες διαπραγματευονται την μετακινηση τους σε αλλο κτιριο

Διαπραγματευονται την μετακινηση τους σε αλλο κτιριο επι της πατησιων που εχει παραχωρηθει απο ιδιωτη
βασικα αιτηματα των μεταναστων για να γινει αυτο
να μην υπαρχουν μπατσοι και να μπορουν αλληλεγγυοι να τους προσεγγιζουν
ο ιδιωτης δεν  δεχετε αλληλεγγυους και την μεταφορα των μεταναστων χωρις παρουσια μπατσων 


απο  
athens.indymedia.org

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Δηλώνουμε την πλήρη και αμέριστη στήριξή μας στην απόφαση της συνέλευση των απεργών πείνας.Καταγγέλουμε τον αποκλεισμό της περιοχής από την αστυνομία.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Αθήνας να προσέλθουν στον χώρο της Νομικής για την προάσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και του αγώνα των Μεταναστών Απεργών Πείνας.



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ- ΑΝΙΣΤΑΣΗ

Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;;;


"Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;
Σε μάχεται η θάλασσα, δεν τη φοβάσαι;
Ανέμοι σφυρίζουν και πέφτει νερό,
πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;"

"Κι αν οι κάβοι σου στήσουν τη νύχτα καρτέρι;
Απάνω σου αν πέσει το κύμα θεριό
και πάρει τους ναύτες και τον τιμονιέρη;
Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;"

Ανησυχία για τον Κώστα Σημίτη

Μετά το χτεσινό επεισόδιο

Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού είναι ανήσυχο για το ενδεχόμενο το χτεσινό επεισόδιο να επαναληφθεί με δεδομένη την εμπλοκή του ονόματος του Κώστα Σημίτη στην υπόθεση της Siemens. Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού είναι στην οδό Ακαδημίας και συχνά περπατάει εκεί από το σπίτι του.

Οι άνδρες της ασφάλειας του σήμερα λειτουργούν με διαφορετικά δεδομένα μετά την χτεσινή προσπάθεια προπηλακισμού.

Συνήγοροι «Πυρήνων»: «Φακέλωμα που παραπέμπει στη χούντα»

Παρωδία που παραπέμπει στη δικτατορία και τις δίκες του εμφυλίου χαρακτήρισαν οι συνήγοροι των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τη μέχρι τώρα διαδικασία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επανέλαβαν το αίτημά τους να μην παρακρατούνται οι ταυτότητες όσων παρακολουθούν τη δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ζήτησαν να επιτραπεί από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η μαγνητοφώνηση των πρακτικών.

«Σκεφτείτε μόνον το χωροφύλακα που καταγράφει ποιος μπαίνει στην αίθουσα και τον αστυνομικό που φωτογραφίζει όσους παρακολουθούν τη δίκη. Αυτά συνέβησαν μόνο στις δίκες του εμφυλίου και της χούντας και δεν έχουν ξανασημειωθεί κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης», είπε ο Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος του Παναγιώτη Μασούρα.

Οι μετανάστες είναι πιο έξυπνοι

Pitsirikos

Στην υπόθεση της κατάληψης των μεταναστών στη Νομική Σχολή της Αθήνας, συνέβη κάτι το οποίο πέρασε εντελώς απαρατήρητο και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι Έλληνες έχουν λαλήσει κανονικά και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Για τους μετανάστες της Νομικής μίλησαν όλοι.
Ο Παπανδρέου, οι υπουργοί, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρύτανης, ο αντιπρύτανης, ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Χατζηνικολάου, η Μπακογιάννη, ο Κουβέλης, η Βίκυ Καγιά, εσείς, εγώ – όλοι είχαμε μια πολύ τεκμηριωμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες.

Μέσα στο γενικό χαμό, κανείς δεν παρατήρησε πως οι μόνοι που δεν μίλησαν ήταν οι μετανάστες.
Οι μετανάστες –που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι- δεν μίλησαν, και με τη σιωπή τους μας εξέθεσαν όλους.
Όλα τα διαπλεκόμενα λαμόγια ξεσπάθωσαν εναντίον των μεταναστών.
Κι όπως τους άκουγα, ήταν λες και οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι σαν κι εμάς που κάνουν απεργία πείνας, διεκδικώντας κάποια στοιχειώδη δικαιώματα – ήταν λες και είναι Τούρκοι κομάντος οπλισμένοι με μπαζούκας και θέλουν να μας καθαρίσουν όλους.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τσιπρας:«Περιμένουμε τα χειρότερα, αλλά ενημερώστε το κράτος και το παρακράτος πως ούτε φοβόμαστε, ούτε απροετοίμαστους θα μας βρείτε»

Απάντηση Τσίπρα στις επικρίσεις για υποκίνηση των μεταναστών

Καμία σχέση με την υποκίνηση και οργάνωση μεταναστών δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του, Αλέξης Τσίπρας.

«Όση σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με υποκίνηση ενεργειών στην Τυνησία και την Αίγυπτο, άλλο τόσο έχει με υποκίνηση και οργάνωση μεταναστών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή στον λόγο του κ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την άποψη ότι «πρόκειται για ένα συναινετικό και ενορχηστρωμένο σχέδιο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με στόχο τον αποπροσανατολισμό κοινής γνώμης για τη συγκάλυψη στην υπόθεση Siemens» προσθέτοντας ότι δεύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεμπερδέψει μια ώρα αρχύτερα με το άσυλο.

«Περιμένουμε τα χειρότερα, αλλά ενημερώστε το κράτος και το παρακράτος πως ούτε φοβόμαστε, ούτε απροετοίμαστους θα μας βρείτε» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός: «Θλίβομαι που ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Τόσο απελπισμένος είναι;».

Η μοναξια εχει το χρωμα των Πακιστανων η μοναξια...και των Αφγανων και των ιρανων και των Παλαιστινιων.......

Αλλα οταν τα στοματα αυτων των ανθρωπων κλεινουν
Οταν αυτα τα στοματα ραβονται ζητωντας μια σανιδα σωτηριας, μια ελπιδα ζωης τοτε....
Παυει να ειναι μοναξια

Τοτε γινεται απελπισια,απογνωση και τερμα ζωης.

Εχει βγαλει δοντια ολο το πολιτικο και δημοσιογραφικο σκουπιδαριο σε αυτο το ευκολο θηραμα.
Σε αυτες τις 237 ψυχες γιατι κατελαβαν το πανεπιστημιο.
Αλλα μπροστα στο θηριο που εχει καταλαβει ολοκληρη τη χωρα...τσιμουδια!

Μπροστα σε αυτο το θεριο μετατρεπονται σε ναζιαρικα γατακια που τριβονται στα ποδια του θεριου αποζητωντας ενα...χαδι και μια επιβραβευση.

Επιτελους αφηστε αυτους τους ανθρωπους να ζησουν.
Δεν σας ζητανε χαρη.
Ειναι δικαιωμα τους!!!








Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τσιγάρο: μισές αλήθειες

του Οδυσσέα Ιωάννου 

Έχω πετάξει γεμάτο πακέτο από το παράθυρο του αυτοκινήτου- δήθεν αποφασισμένος- βράδυ, στο δρόμο για ένα ξενοδοχείο. Το πρωί, χαρμανιασμένος, θυμήθηκα το μέρος, γύρισα και το μάζεψα. Το κάπνισα βεβαίως.
Έχω ονειρευτεί ότι κόβω το τσιγάρο. Το πιστεύεις; Δεν με αντέχω άλλο και το κόβω. Στον ύπνο μου. Κάπνισα σε όλες τις σκοπιές στον στρατό, μέσα στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, όλες τις φορές που πέρασα τον Ατλαντικό με αεροπλάνο – ήταν ακόμη χαλαρή η απαγόρευση. Σε όλες τις αρρώστιες, τους πυρετούς, τα νοσοκομεία. Ανεβαίνοντας σκάλες. Μέσα στη θάλασσα. Σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες. Σκέτα, βαριά, ελαφρύτερα, ελληνικά, εισαγωγής, πόσο πια;
Έχω ξυπνήσει στις 4 τα χαράματα, να φάω ένα γλυκάκι για να κάνω τσιγάρο. Στο μπαλκόνι, χειμώνα, όσοι αγαπάω κοιμούνται, εγώ παλεύω με το θηρίο. Με έχει καταφάει. Οριστικά; Αμετάκλητα; Δεν ξέρω. Επινοώ τρόπους στις απαγορεύσεις, ψάχνω την «έξοδο κινδύνου» μόλις μπω σε χώρο που κινδυνεύω. Να μην καπνίσω. Το σκέφτομαι πολύ μέσα στη μέρα. Γκόμενα κανονική. Πόσο πια; Έχω πετάξει μακριά με λύσσα φρεσκοαναμμένο τσιγάρο. Σιγά τα αίματα! Ξαναγύρισε στα δάχτυλά μου σαν να’ χα μαγνήτη. «Αφού θα με τελειώσεις ρε βλάκα, τι τσαμπουκαλεύεσαι;»
Έχω αρχίσει να μισώ την λέξη, όχι το ίδιο. Τσιγάρο. Την προφέρω και χαλάω το στόμα μου. Από γονείς άκαπνους, πώς διάολο έμπλεξα τόσο άσχημα με την μαλακία; «Έχεις θέληση; Θέλεις στ’ αλήθεια να το κόψεις;» Δεν ξέρω, παράτα με. «Την αντέχεις τόση αδυναμία, τόση ήττα, τέτοια ομηρία;» Δεν ξέρω, σου λέω, παράτα με!

Κανα δυο φορές προσπάθησα να το ελαττώσω. Δέκα τσιγάρα την ημέρα. Μεγάλη επιτυχία… Έχει κάνει φωλιά στο μυαλό μου. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να παρακαλέσω για ένα τσιγάρο, και εντάξει, το καταλαβαίνω ακόμη κι εγώ ότι δεν πάω καλά…

Αθλητικός τύπος στην εφηβεία, χρυσό μετάλλιο σε κούρσα 100 μέτρων και χάλκινο στα 50 μέτρα ελεύθερο κολύμβησης σε αγώνες κατασκηνώσεως, πολύ μπάλα και μικρή θητεία στην εφηβική ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, τι σκατά είχα στο μυαλό μου όταν αποφάσιζα να αλλάξω καριέρα;

Βλέπω το πακετάκι μου εδώ δίπλα και σαν να το ακούω να μου λέει «Δεν κουράστηκες να λες μισές αλήθειες; Μόνο εφιαλτική ήταν η σχέση μας; Να σου θυμίσω πόσες φορές είχες μόνο εμένα;» Μην πέφτεις τόσο χαμηλά ρε πακέτο, υπενθυμίζοντάς μου ότι κάποτε μου στάθηκες. Μην κλαψουρίζεις ότι κάποτε ορκιστήκαμε αιώνια αγάπη. Είπα- ξείπα, μην μου κάνεις τώρα την παρθένα…
Αναμμένος συνέχεια. Νύχτα μέρα μια δεύτερη καρδιά πυρώνει στο στόμα μου. Ούτε βοήθεια δεν μπορεί να φωνάξει.

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Καταραμενα γεραματα...γαμω το μπιστη μου γαμω..

Καταραμενα γεραματα
Για γεραματα του μυαλου μιλαω.
Και πως κατανταει ο ανθρωπος οταν ερθουν αυτου του ειδους τα γεραματα.

Σημερα το πρωι κανοντας ζαπινκ επεσα πανω στο "συντροφο" Μπιστη.
Κρατουσε στα χερια ενα βιβλιο και διαλαλουσε τη πραματεια του απο την πρωινη εκπομπη του ΣΚΑΙ.
"Προχωροντας και αναθεωροντας" ο τιτλος του.
Παντελως αδιαφορο αλλα και συνεπεστατο φανταζομαι με την πορεια του κυριου.

Απο περιεργεια εμεινα να ακουσω τι ειχε να πει αυτο το γερασμενο μυαλο.
Και τελικα ...βασιλικοτερος του βασιλεως!!!

Προκλητικος και γλοιωδεις αναμασουσε τα ψεματα της σημερινης παραταξης του.
Το σημερινης το τονιζω γιατι αυριο ειναι αγνωστο που μπορει να βρισκεται.

Ελπιζω μονο να εχουν καθαρισει τη βρωμα που αφησε πισω του απο οποιο κοματι της αριστερας εχει περασει.

Υ.Γ
Οπου υπαρχει η λεξη "γερασμενο"
μπορει να αντικατασταθει με τη λεξη" ξεπουλημενο".



Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, αν αγαπάς αυτούς που σε έφεραν στη ζωή και σέβεσαι και τους γονείς των άλλων: μην αγοράσεις ποτέ το " Βήμα".

ενα καταπληκτικο κειμενο
απο τον "πιτσιρικο".

Με οικογένεια

  Η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» δημοσίευσε τις καταθέσεις των γονιών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Κάποιοι δημοσιογράφοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Ούτε από τα λάθη των συναδέλφων τους.

Ποιος είναι ο λόγος που η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δίνει σε μια εφημερίδα τις καταθέσεις των γονιών κάποιων κατηγορουμένων; Τους ρώτησε;
Γιατί το Βήμα δημοσίευσε τις καταθέσεις των γονιών;
Επίσης, ποιον ενδιαφέρουν αυτές οι καταθέσεις;
Τι μπορεί να πει ένας γονιός στην Αστυνομία για το παιδί του, οτιδήποτε κι αν έχει κάνει;

Ζούμε σε μια χώρα, όπου τουλάχιστον μερικά πράγματα τα σεβόμαστε ακόμα.
Στην Ελλάδα, μπορεί να βγει η μητέρα ενός μανιακού δολοφόνου –ο οποίος έχει φάει 50 άτομα- και να πει «το παιδί μου είναι καλό παιδί – δεν φταίει». Κανείς δεν θα της πει τίποτα.
Θα σκεφτούμε «μάνα του είναι και στηρίζει το παιδί της». Και θα σωπάσουμε.

Το γεγονός ότι η χώρα χρεοκόπησε δεν σημαίνει πως θα αποκτηνωθούμε.
Δεν σημαίνει πως θα διαλυθούν οι οικογένειες – ούτε πως οι γονείς θα αρχίσουν να καρφώνουν τα παιδιά τους στην Αστυνομία.
Οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους χωρίς όρους και τα στηρίζουν πάντα – είναι οι μόνοι που το κάνουν αυτό και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει.

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, αν αγαπάς αυτούς που σε έφεραν στη ζωή και σέβεσαι και τους γονείς των άλλων: μην αγοράσεις ποτέ το Βήμα.
  

Συνελήφθη ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στην Τυνησία...λετε ναταν κι αυτος Megaλος;;;

Καλομελετα κι'ερχεται....


Mε την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας και της συνωμοσίας κατά της κρατικής ασφάλειας», επειδή προσπάθησε να ενθαρρύνει την επιστροφή του ανατραπέντος προέδρου Μπεν Αλί, συνελήφθη ο Λάρμπι Νάσρα, ιδιοκτήτης του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Hannibal της Τυνησίας.

Έγκυρη πηγή που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ΤΑΡ, ανέφερε ότι «Ο Λάρμπι Νάσρα προσπαθούσε μέσω του τηλεοπτικού του δικτύου να προκαλέσει την αποτυχία της επανάστασης των νέων, σπέρνοντας την αναρχία, ενθαρρύνοντας την ανυπακοή και τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συνταγματικό κενό, να υπονομευθεί η σταθερότητα στη χώρα και να οδηγηθεί στο χάος».

Η ενέργεια αυτή απέβλεπε, σύμφωνα με την πηγή αυτή, «να ενθαρρύνει την επιστροφή του πρώην δικτάτορα Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί», ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα στις 14 Ιανουαρίου για να καταφύγει στη Σαουδική Αραβία κάτω από την πίεση της χωρίς προηγούμενο λαϊκής εξέγερσης που διήρκεσε ένα μήνα.


Η ειδηση απο
ΤVX



Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ρέ αλητήριοι τής "αντιτρομοκρατίας" καί τής ψευτοδημοσιογραφίας....

κειμενο-καταγγελια
απο Παπαδόπουλο Παναγιώτη(Κάϊν)

Τό γδύσιμο,ρέ  αλητήριοι(ψάχνοντας κι άλλες λέξεις νά σάς "στολίσω" βρήκα ακόμα πιό σκληρές,αλλά διάλεξα τήν πιό "ήπια"....) τής "Αντιτρομοκρατικής" ,είναι πολύ χειρότερο μέσο βασανισμού ακόμη καί από τόν ξυλοδαρμό......
Αλλά μπορεί ποτέ ο αλητήριος νά έχει επίγνωση  τής απουσίας τής  συνείδησης?Ποτέ!Μέ νεκρές τίς αισθήσεις , μέχρι νά πεθάνει θά σαπίζει μέσα στήν μπόχα  τής απάνθρωπης συμπεριφοράς του χωρίς νά πάρει ποτέ "μυρωδιά".....
Αλλοι γδύνουν,διαπομπεύουν  καί εξευτελίζουν ανθρώπους στήν Τρομοκρατία τού 12ου  ορόφου  τής "Αντιτρομοκρατικής " καί άλλοι γδύνουν καί συκοφαντούν ανθρώπους στήν Τρομοκρατία τών σελίδων καί τής κίτρινης οθόνης τής ψευτοδημοσιογραφίας....
Χθές ο σύντροφος Παπαδάτος από τόν Συνασπισμό ,σήμερα η συντρόφισσα αναρχική Φαίη Μέγιερ,αύριο σίγουρη είναι η συνέχεια αφού η αλητεία τής ψευτοδημοσιογραφίας καί τής "αντιτρομοκρατίας" βρίσκονται σέ κοινό αγώνα απέναντι στόν "εσωτερικό εχθρό"(όσους αντιστέκονται στήν κρατική βαρβαρότητα καί στήν κατοχή τής χώρας στήν διεθνή συμμορία τών "δανειστών" της) καί ουδεμία "ΜΚΟ" ή οργάνωση προστασίας τών ατομικών δικαιωμάτων(συνυπεύθυνοι γιά τήν αδιαφορία τους καί  η Διεθνής Αμνηστία καί οι γυναικείες οργανώσεις)δέν παίρνουν θέση απέναντι σέ αυτόν τόν χυδαίο τρόπο"κράτησης","σύλληψης" ή "ανάκρισης"(επαναλαμβάνω πώς είναι μορφή άγριου βασανιστηρίου καί ξεπερνά κάθε άλλη εξουσιαστική μέθοδο "ανάκρισης") πού εκθέτει καί προσβάλλει στά μάτια όλων μας(πού δέν είναι τόσο "αγνά" καί "αθώα" όσο σιωπούμε στήν θέα αυτής τής κοινής γιά όλους μας ντροπής)  τό ανθρώπινο σώμα,τήν προσωπική ελευθερία καί αξιοπρέπεια.
 Γιατί είναι γιά όλους μας  τεράστια σέ μέγεθος  ντροπή η σεξιστική καί αλητήρια μέθοδος καί δράση κάποιων τραμπούκων  στά γραφεία τής ΓΑΔΑ , πού επέλεξαν αυτόν τόν κτηνώδη τρόπο βασανισμού γιά νά εκδικηθούν,χλευάσουν καί αυτοδικήσουν σέ βάρος τών απροστάτευτων θυμάτων τους(πού δέν έχουν κι από πάνω τό δικαίωμα επικοινωνίας μέ δικηγόρο).....
Συνεργαζόμενοι καί συγκοινωνούντα δοχεία στήν συντήρηση μιάς τρομοκρατημένης,φοβικής καί παρασιτικής κοινωνίας , σκουπίδια σέ αποσύνθεση γύρω από τίς καρέκλες  τού κάθε Χρυσοχοϊδη,Παπουτσή καί τής ΕΣΗΕΑ πού χάσκει μέ απάθεια  αντί νά ελέγχει στήν πράξη τήν εξουσία  καί νά απαντά μέ δημοσιογραφική τόλμη στό αίσχος καί στήν προστυχιά τών εγκληματιών τής "Αντιτρομοκρατικής" καί τής "Ασφάλειας"....
Αλλά έχει ο Παπουτσής καί ο περιγυρός του ηθική καί πολιτικό ανάστημα γιά νά τό βρεί τό όργανο "συνδικαλιστικής εκπροσώπησης" τών δημοσιογράφων?

τήν αλληλεγγύη μου στούς συντρόφους Δημοσθένη Παπαδάτο καί στήν Φαίη Μέγιερ
Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)
μεμονωμένο άτομο από τό αναρχικό κίνημα

Ζωη....ποδηλατο!

"Έχετε χάσει το ποδήλατό σας; Εάν είναι ένα από αυτά ελάτε να το παραλάβετε" 

Στο Τμήμα Ελέγχου Εμπορίου της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας φυλάσσονται κατασχεμένα και   εγκαταλειμμένα ποδήλατα.  

  Τα παραπανω ειναι απο το site του Δημου Αθηναιων και ειναι οντως μια καλη προσπαθεια.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ομως...

Μιλαμε για ενα απλο ποδηλατο.

Γιατι εαν.....
.. αφησες να σου κανουν πρωτα τη Ζωη ποδηλατο,και τελικα βρισκοντας τη καταλληλη ευκαιρια να σου τη παρουν με συνοπτικες διαδικασιες (νομοθετικες τις λενε "αυτοι").
 Τοτε θα πρεπει να το ψαξεις μονος, να παλεψεις μονος για να τη παρεις πισω.
 Κανεις δεν προκειται να στη δωσει πισω ετσι απλα.

Κατσε λοιπον και σκεψου.
Τι πορτες αφησες ανοιχτες στο μυαλο σου για να μπορουν ετσι ευκολα να μπουκαρουν αυτοι οι κλεφτες;
Κατσε και σκεψου ποιους εμπιστευθηκες τοσα χρονια για να σου κανουν αυτη τη"Ζωη-ποδηλατο" και στο τελος να στη κλεψουν.


Και βγες στο δρομο...
 Και φωναξε!!!

Ψαξε!!! Ψαξε το μερος που αυτοι εχουν κατα χιλιαδες στιβαγμενες αυτες τις ¨Ζωες ποδηλατα"που μας εχουν κλεψει.

Προσεχε ομως γιατι το μερος φυλασεται καλα!

Και πιο πολυ προσεχε αυτους που δεν τους αναγνωριζεις ευκολα....τους "τσιλιαδορους".

Γιατι κλοπη χωρις τσιλιαδορους δεν γινεται..........



Ο υπουργος....των "ληγμενων"

Μια ακομα ηρωικη πραξη απο τον υπουργο υγειας των Φαρμακοβιομηχανων...

Συμφωνα με πληροφοριες ο υπουργος για να κανει οικονομια στσ ταμεια και τη τσεπη του ελληνα πολιτη κραταει για παρτη του ολα τα ληγμενα φαρμακα.

Καθε χαπι που πινει απο μια απλη ιωση εως κατι πιο σοβαρο ( παντα ληγμενο) ειναι ενα ληθαρακι στο συστημα υγειας και στην ελληνικη οικονομια.

Δεν πεταει ουτε ενα ληγμενο φαρμακο.
Μια νεα "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ" για να φυσηξει ο ουριος ανεμος και να φουσκωσει τα πανια του Ε.Σ.Υ και της ελληνικης οικονομιας.

Γι αυτο οταν τον ακουτε να κανει δηλωσεις σαν τις παρακατω:

-Πολλοί κατηγορούν την κυβέρνησή σας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι βαδίζει στην κρίση χωρίς σχέδιο και άρα εφαρμόζει άκριτα τις λύσεις που επιβάλλει η διεθνής κοινότητα. Είναι άδικη αυτή η κατηγορία;

Στην αρχή είχαμε προβλήματα ξεκάθαρου προσανατολισμού. Στη συνέχεια βρήκαμε τον δρόμο μας και τον ρυθμό μας!!!. 

-Υπάρχει η αίσθηση ότι στο τέλος οι Γερμανοί θα συναινέσουν στη διάσωση της Ελλάδας, το τίμημα ωστόσο θα είναι πολύ βαρύ, με την έννοια ότι η επιτήρηση του μνημονίου θα επιμηκυνθεί έως το τέλος της δεκαετίας. !

!Η Γερμανία, νομίζω, είναι σε καλό δρόμο σε σχέση με την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης. Και η ευρωπαϊκή ομπρέλα αποτελεί το σωσίβιο για την Ελλάδα!

- Τι φοβάστε περισσότερο; 

Φοβάμαι νέα σκληρά μέτρα επί δικαίους και αδίκους

 

Αν ακουτε λοιπον τετοιες δηλωσεις μην τον παρεξηγειτε.

Δεν μιλαει ο υπουργος....

Τα ληγμενα μιλανε!!!!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

«Ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων»

ΕΠΕΙΔΗ είναι επίκαιρο και σκέφτηκα πως θα σ' ενδιαφέρει, δημοσιεύω σήμερα αποσπάσματα από τις δέκα σημειολογικές επισημάνσεις για τις «στρατηγικές της χειραγώγησης και το βαθύ ύπνο των χειραγωγημένων» του Γάλλου Σιλβέν Τιμσίτ, που βρήκαμε στο site του swti.net. Πάμε;

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της απόσπασης της προσοχής: έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. (...)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προβλημάτων και μετά προσφορά λύσεων: για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. (...)

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της σταδιακής εφαρμογής: για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. (...) Αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της αναμονής: είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Η μάζα πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. (...)

Φόβους για κοινωνικές αναταραχές εξέφρασε ο Χρυσοχοϊδης

_Φόβους για κοινωνικές αναταραχές εξέφρασε σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να έχουν μεγάλη έκταση.

Ακριβώς, δεν θα έχουν μεγάλη έκταση, θα είναι εντοπισμένες. Θα μπουκάρουμε στη βουλή με βρεγμένη σανίδα ανά χείρας, και θα σας μαυρίσουμε τις χοντρές κωλάρες που τόσα χρόνια τρέφετε με το αίμα μας. Και ξέρεις γιατί Μιχαλάκη; Γιατί ενώ δεν έχετε καμία νομιμοποίηση, μετατρέψατε τον ναό της δημοκρατίας σε μπουρδέλο πολυτελείας, και την ιδιότητα του αιρετού αντιπροσώπου, τους εαυτούς σας, σε φτηνές γριές πουτάνες. Δεν αντιπροσωπεύετε πλέον κανένα, εκτός ίσως του εαυτού σας, εφόσον δεν τον έχετε ήδη εκποιήσει. Θα σας γαμήσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι.
Δοσίλογοι κηφήνες...

_Τα κρούσματα βίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια άσχημη εικόνα για την χώρα και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις, υποστήριξε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι δε θα σημειωθούν μεγάλες απεργίες ή κοινωνικές αντιδράσεις, ωστόσο αυτές αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Ξέρουμε ότι δεν έχουμε καμία νομιμοποίηση και "επέρδημεν μέντας" Μιχαλάκη; "Τα κρούσματα βλακείας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια άσχημη εικόνα για το ΠΑΣΟΚ και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους κλεπταποδόχους" σπινθηροβόλε Φαρδόπουλε.

_«Έχουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, την ύφεση, που είναι πολύ βαθιά. Έχουμε ύφεση και στην οικονομία και στο δημόσιο αίσθημα» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Έχουμε έναν πολύ ισχυρό εχθρό, τον λαό, το εκλογικό σώμα, που είναι πολύ αγανακτισμένος. Έχουμε ύφεση και στην δημοκρατία και στην νοημοσύνη μας» κατέληξε ο Μηδέν εις το Πηλήκιον.

Δεν βλέπω την ώρα που θα μπουκάρω με βρεμένη σανίδα στο χέρι και θα σας βλέπω να πετάγεστε έξω σαν κατσαρίδες, ακόμα κι από τις τουαλέτες με τα βρακιά στον αστράγαλο Μιχαλάκη.

Εξω από την βουλή, έξω θρασείς ηλίθιοι πραξικοπηματίες!

http://les-malakies.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html







Γραμμα για την υποθεση μου - Fee Marie Meyer

από φαιη μαγιερ

γραμμα
Και τώρα που τα φώτα της παράστασης έσβησαν και η αυλαία έχει πια πέσει, ήρθε η ώρα να μιλήσω εγώ. Με τον τρόπο που εγώ θέλω. Για το τι έγινε, τι παιχνίδια θεωρώ ότι παίχτηκαν στην πλάτη μου, αλλά και πέρα από εμένα, γι’ αυτά που θα πρέπει πια να αφορούν τον κάθε νοήμονα άνθρωπο στον ελλαδικό χώρο.
Όσον αφορά στην «υπόθεσή» μου: Είμαι πια αρκετά σίγουρη ότι από τη στιγμή που τα στοιχεία μου έγιναν γνωστά στα τσακάλια της αντιτρομοκρατικής, βεβαίως απόλυτα δικαιολογημένα  -καταλαβαίνετε, ήπια ποτό με τους λάθος ανθρώπους- το έργο ήταν προδιαγεγραμμένο. Πόσο μάλλον, όταν googlαραν το επίθετό μου (σαν να λέμε Παπαδόπουλος στην ελλάδα) και –φαντάζεστε τι χαρά- ανακάλυψαν το πλούσιο «οικογενειακό» μου ιστορικό. Δεν είχε σημασία το διαφορετικό όνομα του πατέρα μου -άλλωστε «αυτές πάνε όλες με όλους»-, ούτε η διαφορετική ημερομηνία γέννησης της μητέρας μου.
Από τη στιγμή που η πραγματικότητα δεν τους έκανε, έπρεπε να προσαρμοστεί. Έπρεπε να μπω στο καλούπι και τον ρόλο που μου είχαν ετοιμάσει. Παρασκευή 15.00 έγινε η απαγωγή μου, την ώρα που έβγαινα από το σπίτι να πάω στο φροντιστήριο όπου διδάσκω. Τουλάχιστον δέκα άτομα με κουκούλες, αφού μου φόρεσαν κι εμένα κουκούλα, με πήγαν στον 12ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α. χωρίς να μου πουν ούτε μια λέξη. Εκεί αφού με ανέκριναν έξι άτομα, μου έδειξαν μια φωτογραφία όπου βρισκόμουν εγώ και ο φίλος και σύντροφος Χρήστος Πολίτης. Με ρώτησαν αν τον γνωρίζω και μόλις τους απάντησα θετικά, ότι είναι ένας ακόμη που έχετε στείλει φυλακή άδικα, ο επικεφαλής διέταξε βαρύγδουπα «κανονικά, πάμε τις διαδικασίες». Με έγδυσαν, με κατέγραψαν, μου έκλεψαν το φανελάκι και τις κάλτσες μου, εννοείται ότι δεν μου είχαν πει καν γιατί κατηγορούμαι και εννοείται ότι καμία σημασία δεν έδιναν στο αίτημα μου για δικηγόρο.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

O υπο-παραιτηση...που εκρινε οτι ειναι απαραιτητος

Ο υπο παραιτηση κ .Δημαρας αφου καθησε και σκεφθηκε τι αλλο χρειαζεται ο πολιτικος βοθρος του τοπου και...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!!!
Οτι μας ειναι απαραιτητος.

Πηρε λοιπον αλαμπρατσετα τον αλλο "αγωνιστη" τον Οικονομου και αποφασισαν να παιξουν τους ανεξαρτητους αγωνιστες δημιουργωντας το κινημα ανεξαρτητων πολιτων.
Οπως δηλωσε μαλιστα  «Εάν η κοινωνία μάς ζητήσει να την εκφράσουμε με έναν διαφορετικό από τους υπάρχοντες πολιτικό φορέα, εδώ είμαστε...».Ωχ παναγια μου . Μεγαλες στιγμες ζουμε!

Ομως ρε Γιαννακο...
Ομως ρε Δημαρακο....
Εγω δεν θελω να με σωσεις.
Εγω θελω να μου μαθεις εκεινη τη τριπλη αναποδη κωλοτουμπα που οταν την κανεις,κατα την προσγειωση στο εδαφος...βρισκεσαι ακομα βουλευτης αλλα και αρχηγος κινηματος!!!

Αντε ρε αγορι μου και αν τη μαθω και γινω και εγω "κατι" στη ζωη μου, θα σου αναψω μια λαμπαδα ισαμε το ποσοστο σου στις Νομαρχιακες.
Ασε που μπορει να προσχωρησω και στο "κινημα"σου, μια και τοτε θα μοιαζουμε.

Υ.Γ
Α ρε Σοφια...εσυ μονο ξομεινες
η μηπως; 

Μπα δεν νομιζω.
Εσυ δεν τα καταφερνεις με τις κωλοτουμπες....
Αλλωστε τα δις εξαμαρτειν ουκ...γυναικας σοφης!!!

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΗΜΕΡΑ 20/1 ΣΤΙΣ 8.00 π.μ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 22:
«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος ,που μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.»


Εμείς οι συμβασιούχοι,....


Τα τελευταία 20 χρόνια είμαστε εκείνοι, που με πάγιο και διαρκή τρόπο, όχι απλά συμπληρώνουμε τις υπηρεσιακές ανάγκες του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά αποτελούμε ουσιαστικό πλέον συστατικό του, αφού χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Υπάρχουν υπηρεσίες, που οι συμβασιούχοι μετρούν προϋπηρεσία ήδη 2 δεκαετιών, όπως οι συμβασιούχοι μίας μέρας στον ιππόδρομο (Ο.Δ.Ι.Ε.), οι συμβασιούχοι πυροσβέστες (μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουν «χαθεί» την ώρα του καθήκοντος 22 συνάδελφοι τους), οι συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων και τόσοι άλλοι.

Ακούραστοι πολιτικοί ......Οταν μετρας λεφτα να μη σκεφτεσαι ποτε το Λαο...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Συλληψεις στην Κερατεα.

Με τρια κακουργήματα και δύο πλημμελήματα κατηγορούνται οι δύο συλληφθέντες συμπολίτες μας. Τα κακουργήματα είναι:

1) Έκρηξη

2) κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών και μηχανισμών

3) απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση


και τα πλημμελήματα:


1) εμπρησμός (κατηγορούνται για τη φωτιά σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτου που είχε πιάσει σε εντελώς άσχετο σημείο από αυτό που βρίσκονταν...)

2) διακεκριμένη φθορά



Μετά από ένα γρήγορο ποτό οι δύο φίλοι μας κατέβηκαν στο μπλόκο. Πάρκαραν το όχημά τους μέσα στο ΒΙΟ.ΠΑ. και κάθονταν μέσα σε αυτό. Ξαφνικά χωρίς να κάνουν τίποτα απολύτως, βρίσκονται κρατούμενοι και κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Μία πόλη έχει αναστατωθεί με την αλητεία αυτών που υποτίθεται μας προστατεύουν. Ο κόσμος εξοργισμένος περισσότερο από ποτέ ετοιμάζεται ξανά. Νομίζει ο Μπόμπος και ο κάθε Μπόμπος, υποτακτικός των πολιτικών, ότι θα σπάσει τον τσαμπουκά των κατοίκων, φορτώνοντας συμπολίτες μας με ψευδείς κατηγορίες;


Το παρακράτος σε όλο του το μεγαλείο...


Τα παιδιά είναι γνωστά και αγαπητά από τον κόσμο, γι' αυτό ότι σπείρατε θα το θερίσετε...


ΤΕΛΟΣ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ...



ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...



ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ...





Υ.Γ.1- ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΥΡΙΟ.  ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ...


Υ.Γ.2- ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ...

/antixyta.blogspot.com

''Σοκάροντας τους ανθρώπους ως την υποταγή''....

Ο "καλος" καταναλωτης.....

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Υιοθετήστε ένα βιβλίο, πρέπει να ζήσει!

Την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου ξεκινά στην πλατεία Κλαυθμώνος η πιο γνωστή εκποίηση βιβλίου στην Ελλάδα, το καθιερωμένο, πλέον, Παζάρι Βιβλίου.

Το Παζάρι θα διαρκέσει 20 ημέρες και θα οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 500.000 βιβλία και να τα αγοράσουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, καθώς οι εκπτώσεις αγγίζουν το 70%.


Το νέο Παζάρι Βιβλίου 2011, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν έναν μικρό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, συντροφιά πάντα με τη γνώση από τον μαγευτικό κόσμο του Βιβλίου, με το σύνθημα: «Υιοθετήστε ένα βιβλίο, πρέπει να ζήσει!».


Συνδιοργανωτές είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Επαγγελματικό σωματείο εκδοτών-βιβλιοπωλών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Μάθημα Ψυχής...

Ο Νέος κι ο Βρυκόλακας.. Ένα Μάθημα Ψυχής..

 

Για να κατεβεί κάποιος σε μια διαδήλωση, φορώντας κουκούλα, για να πετάει μολότοφ και πέτρες, στου συστήματος τα πάνοπλα «όργανα», χρειάζεται να έχει ένα συγκεκριμένο «ιδεολογικό» πλαίσιο, γρήγορα πόδια για να την κάνει, κι αντοχή στις γκλομπιές αν τον πιάσουν..

Για να κατεβεί κάποιος φοιτητής, άνεργος, ή σκλαβωμένος εργαζόμενος των 592 ευρώ για να διαδηλώσει, χρειάζεται αντοχή στα δακρυγόνα και στις γκλομπιές, και αποφασιστικότητα..

Μα για να κατεβεί σε μια διαδήλωση, ένας νέος 20 χρονών, έναντι στους πάνοπλους Ματατζήδες, ενώ είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, χρειάζεται κάτι παραπάνω..

Χρειάζεται Ψυχή..!

Και για να μπορέσει να σταθεί απέναντι, όχι απλά στα τσιράκια που τον κακοποίησαν και των έσυραν στην άσφαλτο, μα και σε ένα βρυκόλακα των ΜΜΑ (Αποχαύνωσης), εκεί χρειάζεται Ψυχή, που υψώνεται σε επίπεδα πάνω από εκείνα που έχουμε συνηθίσει Ανθρώπινα να λέμε..

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ελεύθερη προσωρινά η 27χρονη Γερμανίδα....Προφυλακιστέα κρίθηκαν στη συνειδηση του Ελληνικου Λαου τα παπαγαλακια της αντιτρομοκρατικης

Προσωρινά ελεύθερη αφέθηκε η 27χρονη Γερμανίδα που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Για την τελική μεταχείριση της θα αποφασίσει με βούλευμα τις επόμενες μέρες το δικαστικό συμβούλιο
.

Γελοιοποιηθηκαν στα ματια του κοσμου τα παπαγαλακια της αντιτρομοκρατικης ΕΛ.ΑΣ..... 

Σαν εκπαιδευμενοι παπαγαλοι....
υπαρχουν χιλιαδες λεξεις που μπορουν να αναπαραγουν με ανεση και αψογο τροπο οταν τους τις υπαγορευουν τα "αφεντικα" τους.

Υπαρχει ομως και μια λεξη τοσο δα μικρη  που οσο εκπαιδευμενοι παπαγαλοι κι αν ειναι δεν μπορουν να την προφερουν.

Γιατι υπαρχει ενα μικρο προβλημα.

Για να προφερεις αυτη τη λεξη πρεπει να εισαι... ανθρωπος.

Τη λεξη ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!

Εγώ, η Μπάρμπαρα Μάγιερ, μητέρα της προχθεσινής συλληφθείσας Φαίης-Μαρί Μάγιερ.....

Δήλωση της Μπάρμπαρα Μάγιερ

«Δήλωση

Εγώ, η Μπάρμπαρα Μάγιερ, γεννημένη στις 03.06.1958 στο Μπαντ Βάλντζεε της Γερμανίας, κόρη του Ρούντολφ και της Ανελίζε, είμαι η μητέρα της προχθεσινής συλληφθείσας Φαίης-Μαρί Μάγιερ.

Με την παρούσα δήλωσή μου ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι η Μπάρπαρα Μάγιερ που κατηγορείται για συμμετοχή στη RAF, όπως και ότι ο διαζευγμένος σύζυγός μου, Βόλφγκανγκ Μάγιερ του Χάινριχ, δεν είναι ο δολοφονημένος άντρας της. Κάτι που εύκολα αποδεικνύεται, αφού αυτός ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Με απογοήτευση και οργή παρακολούθησα χθες τις ειδήσεις τόσο στην τηλεόραση, όσο και σε διάφορες ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές σελίδες. Δεν γνωρίζω πώς και γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να παραπληροφορίσουν ότι οι γονείς της κόρης μου είναι καταζητούμενοι ή νεκροί τρομοκράτες. Εγώ τους ονομάζω δυσφημιστές και διασπορείς ψευδών ειδήσεων. Όλη μου τη ζωή υπήρξα ειρηνικός άνθρωπος. Δεν θα ηρεμήσω όμως, μέχρι ορισμένοι δημοσιογράφοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να ανακαλέσουν δημόσια όσα προείπαν και να καθαρίσουν τη λάσπη που έριξαν.

Σκοπεύω να κινήσω όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αστικές και ποινικές, και να διαταράξω τις ήρεμες ζωές τους. Τέτοιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους, μόνο όταν συρθούν και οι ίδιοι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τέλος δηλώνω με υπερηφάνεια, ότι δεν είμαι μόνο μητέρα, αλλά και καλή φίλη της κόρης μου. Δεν γνωρίζω τι περιέχει η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον της, γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι είναι αναρχική και όχι τρομοκράτης. Αυτοί που χρησιμοποιούν τελείως ανεύθυνα τη θέση τους για να σπιλώσουν τον οποιοδήποτε ως τρομοκράτη, αυτοί που δεν ντρέπονται να καταστρέφουν τη ζωή της κόρης μου, αυτοί είναι που τρομοκρατούν.

Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2011
Μπάρμπαρα Μάγιερ»


athens.indymedia

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή των αδελφών της Φαίης Μάγιερ...σχετικά με τις συκοφαντίες και τα δημοσιεύματα κάποιων παπαγάλων του κράτους για την αδελφή τους.

από Φίλιπ & Πέπε Μάγιερ

Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις συκοφαντίες και τα δημοσιεύματα κάποιων παπαγάλων του κράτους για την αδελφή μας
Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας

Με το δικαστήριο των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» να πλησιάζει και την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να μένει αναπάντητη από πλευράς συλλήψεων, ήταν αναμενόμενο από το κράτος να προσπαθήσει να πιάσει ένα «λαυράκι» και αν δεν μπορεί, να το κατασκευάσει, ώστε να ανακτήσει το χαμένο γόητρό του και να επιδείξει την πυγμή του.
Έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι, εντολοδόχοι της εξουσίας, βρήκαν την ευκαιρία, βασιζόμενοι στη συμπτωματική συνωνυμία της μητέρας μας με ένα φερόμενο μέλος της RAF, την Barbara Meyer, να στήσουν μία κινηματογραφική ιστορία συνωμοσίας με υποτιθέμενες διασυνδέσεις διεθνών και εγχώριων ομάδων. Έφτασαν σε τέτοιο σημείο γελοιότητας, ώστε να αναδημοσιεύσουν επικηρύξεις μελών της RAF από τη δεκαετία του ’80 και άλλες πικάντικες σάλτσες προς τέρψη του τρομολάγνου κοινού.
Η μητέρα μας παρουσιάστηκε λοιπόν ως καταζητούμενη και εξαφανισμένη τρομοκράτης, τη στιγμή που ζει στην Ελλάδα παρέα με εμάς, την οικογένειά της.
Χειρότερη μοίρα είχε ο πατέρας μας Wolfgang στα χέρια τους, αφού όχι μόνο του άλλαξαν το όνομα, αλλά και τον παρουσίασαν να έχει σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μπάτσους στην Αυστρία πριν από χρόνια! Αρκετά σοκαριστικό για έναν μουσικοθεραπευτή που ζει και εργάζεται υγιέστατος στη Γερμανία…
Η αδελφή μας, επειδή φέρεται να ήπιε ένα ποτό με κάποιον από τους 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για μία εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, μέσα από αυτά τα μυθεύματα και το «τρομοκρατικό» γενεαλογικό της δέντρο, βαφτίστηκε και η ίδια σε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και καλείται σε απολογία!
Η αδελφή μας, όπως και εμείς, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά αναρχική, μια επιλογή βαριά μέσα σε έναν κόσμο εξουσιαστών.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτό το άθλιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας και προειδοποιούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες.

athens.indymedia.org

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το αισιοδοξο μηνυμα της ημερας

   Αλεπού πυροβόλησε κυνηγό

 

    Αν και τραυματισμένη, νίκησε το διώκτη της

 

Μια τραυματισμένη αλεπού στη Λευκορωσία, η οποία προσπαθούσε να ξεφύγει από τον κυνηγό που την καταδίωκε, τον πυροβόλησε κατά την πάλη που σημειώθηκε μεταξύ τους.

Ο κυνηγός αφού πρώτα πυροβόλησε από απόσταση το άτυχο ζώο και το τραυμάτισε, στη συνέχεια το πλησίασε για να το αποτελειώσει, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.


«Το ζώο αντιστάθηκε και στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τα χέρια του κυνηγού πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη του όπλου»

Οι υπολοιπες σκεψεις....δικες σας

Πρόσφυγες στου Γκίνη, σχεδόν αβοήθητοι......

Δύο ομάδες προσφύγων σε δύο αίθουσες
στο κτίριο Γκίνη, χωριστά η μία από την άλλη,
 δεξιά οι Ιρανοί, αριστερά οι Παλαιστίνιοι.
Κλειστές πόρτες, μπήκαμε δεξιά.
Καπου 10 άνθρωποι, 3-4 εβαφαν κάποια πανό,
αλλοι στη γωνία συζητάνε, στη μέση ένα παιδάκι
 τρέχει και παίζει γύρω από τα τραπέζια.
Στην γωνία ένα αναπηρικό καροτσάκι, πίσω από αυτό,
 σχεδόν κρυμμένος ένα άνθρωπος μισοξαπλωμένος στο πάτωμα.
 "Είναι παράλυτος λένε, δεν μπορεί να περπατήσει,
κάνει ότι μπορεί, ζητά το αυτονόητο, πολιτικό άσυλο" .
 Ηρθαν δύο νέα παιδιά κοντά, ξέρανε Ελληνικά,
από εκείνα της πιάτσας που τα μαθαίνεις στο δρόμο και στο γιαπί.
Καθαρά λόγια, εξήγησαν την περιπέτειά τους,
από τα γραφεία του ΟΗΕ στου Γκίνη.
Και από το Ιράν στην Ελλάδα.
Με την προκαταβολή στον σωματέμπορα.
Με το χρέος όταν εφτασαν να τον ξοφλήσουν.
Με τον νταβατζή που μοιράζει δουλειές στην πλατεία.
Δεν ξέρουν τους απέναντι δεν θέλουν να αναμιχθούν,
 ζουν παράλληλα.
Δεν είδαν πολλούς να ενδιαφέρονται.
Ζητάνε να ενταχθούν στην κοινωνία.
Πεινάνε.
Πήγαν κουβέρτες οι φοιτητές.


Απέναντι, μια Παλαιστινιακή σημαία στην πόρτα.
Στον τοίχο απλωμένα τα πανώ και τα πλακάτ με τις φωτογραφίες
από το Σύνταγμα χτες για τον Λίπερμαν.
 Που βρήκαν την Ισραηλινή σημαία που έκαψαν εκεί??
 Την έφτιαξαν, λεφτά δεν υπάρχουν !
Ανακατεμένα αναρχικά συνθήματα με πανό για την Παλαιστίνη.
Απλές φράσεις, λαϊκές.
Δεν μίλαγε κανείς Ελληνικά, ένα παιδί γύρω στα 20 μιλάει για όλα,
στα Αγγλικά, οι άλλοι ελπίζουν ακίνητοι.
Στη γωνία κανα δυό κοιμούνται πανω σε ενωμενα τραπέζια.
Στη βρύση 3 γαλατα και δύο πλαστικά με φαγητό.
Καποιος ταφερε για όποιον πεινάσει.
 Στη γωνία ένα λαπτοπ με αυτοκόλητα αραβικά γραμματα
πανω στα πλήκτρα.
Η επικοινωνία, η είδηση, έρχονται από εκεί.


Στου Γκίνη υπάρχει πείνα, για όλους .
Κάποιοι λίγοι δουλεύουν και φέρνουν στους άλλους.
 Πολλοί χάσανε δουλειές.
Δύο απέξω στη Στουρνάρη, στα τραπεζάκια μαζεύουν υπογραφές.
Οι εξαρτημένοι παραπέρα, δεν καταλαβαίνουν καλά.
 Κοιτάνε τις φωτογραφίες από τα σκοτωμένα παιδια στη Γάζα,
δεν μπορούν, δεν είναι ελεύθεροι να καταλάβουν,
 παλεύουν.
Μία φώναξε "τους είδα να τρώνε περιστέρια".
Μαζεύουν υπογραφές από περαστικούς.

Μια κοπέλα παραμέσα μοιράζει ένα χαρτί.
 Γραμμένο στο χέρι, λεει για μετανάστες,
νομιμοποίηση και προβολή σε μια αίθουσα.
Οι φοιτητές αποφάσισαν να τους υποστηρίξουν.
Ειπε η κοπελα, "δεν αφήνουμε να τους διώξουν."

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1248183

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οι MASTER CHEF της Δημοσιογραφιας......

Καποτε οι "βρωμικες δουλειες" γινονταν παντα νυχτα.

Σημερα;  πρωι, μεσημερι, απογευμα.
Δεν εχει σημασια...αρκει να ειναι πριν απο τα τρομοδελτια των 8.00

Οποτε μετα την αντιτρομοκρατικη του καθε Παπουτση και καθε Χρυσοχοιδη να αναλαμβανουν δραση οι Master chef  των 8.00.

Ο καθε Παπουτσης  μαγειρευει το γευμα και τοτε αυτοι αναλαμβανουν τα περαιτερω.

Αλατι,πιπερι,καρυκευματα ωστε το πιατο να σερβιριστει στον "πεινασμενο" τηλεθεατη με ομορφο τροπο.

Και αυτο τον τροπο τον γνωριζουν πολυ καλα οι ...MASTER CHEF της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ..

Φυσικα αυτο επαναλαμβανεται  με καθε αθλιο "μαγειρα" της εξουσιας .

Αυτος να τους δινει το πιατο ημερας που θελουν να καταναλωσει ο τηλεθεατης και αυτοι να αναλαμβανουν τα καρικευματα και την ομορφη παρουσιαση του πιατου.

Παντως οφειλουμε να ομολογησουμε οτι το "μαγαζι" δουλευει καλα.

Οι προμηθευτες τους εχουν αφθονο υλικο να τους παραδωσουν καθημερινα για μαγειρεμα, οποτε το μαγαζι ειναι αναγκασμενο να δουλευει σε βαρδιες.

Πρωι, μεσημερι,βραδυ ωστε να μπορουν να ανταπεξελθουν στο φορτο εργασιας.

Πολλοι δε απο αυτους αναγκαζονται και σε μεταμεσονυχτια εργασια για να ειναι ενταξει με τα αφεντικα τους και με τον πεινασμενο τηλεθεατη.

Υ.Γ
Αντε ρε μαγειρακο της Δημοσιογραφιας συνεχισε ετσι......
Αλλα προσεχε!!!!!!!!


Προσεχε γιατι παντα υπαρχει ο φοβος σε αυτα τα βρωμερα ταχυφαγεια που δουλευεις να μπουκαρει καποια στιγμη το Υγειονομικο.

Το υγειονομικο ...του λαου!!!

Και να σας το κλεισει το μαγαζι.

Είμαστε όλοι στο στόχαστρο της “Αντιτρομοκρατικής”

Την σύλληψη και κακοποίηση του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου καταγγέλλει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, με την ακόλουθη ανακοίνωση που φέρει τίτλο “Είμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής»”:

«Η τρομοκρατική σύλληψη και ο άγριος ξυλοδαρμός από αστυνομικούς του αγωνιστή Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου πρέπει να αποτελέσει σήμα κινδύνου για το πού οδηγεί η «αντιτρομοκρατική σταυροφορία». 

Το στέλεχος του Συνασπισμού και αρχισυντάκτης του portal Red Notebook συνελήφθη από μασκοφόρους της αντιτρομοκρατικής που είχαν προτεταμένα πυροβόλα όπλα, ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της μεταφοράς του στη ΓΑΔΑ, υπέστη εξευτελιστικές συμπεριφορές στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ (δημόσιο γδύσιμο, ύβρεις κτλ), και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με ένα «συγγνώμη σε περάσαμε για άλλον που του μοιάζεις».

Η ταλαιπωρία του Δημοσθένη αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορούν άσχετοι άνθρωποι (ακόμα και περαστικοί) να βρεθούν στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής». 

Επιπλέον, γκρεμίζει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το ότι οι ξυλοδαρμοί και οι εξευτελιστικές συμπεριφορές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των συλλήψεων. 
Ας θυμηθούμε μόνο τις καταγγελίες των συλληφθέντων για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα που υπέστησαν ανάλογες συμπεριφορές.

Η αστυνομική βαρβαρότητα όμως δεν βρίσκει εφαλτήριο μόνο στη λογική ότι δικαιώματα κι ελευθερίες πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της διωκτικής αποτελεσματικότητας. 

Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η “αστυνομοδημοσιογραφία” που έστησε και χτες βράδυ ένα ακόμα τρομοσόου για να δημιουργηθούν εντυπώσεις εν όψει της δίκης της Δευτέρας. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς τις καταγγελίες του παθόντος, οι διάφοροι τιτάνες της δημοσιογραφίας και των «αποκλειστικών πληροφοριών» δεν θα είχαν βγάλει λέξη. 

Και είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι η γκεμπειλική επιχείρηση απόκρυψης της αλήθειας συνεχίζεται σήμερα το πρωί, με τη διαρροή ότι “ο Παπαδάτος ήταν στην πραγματικότητα μέλος ένοπλης οργάνωσης, αλλά απελευθερώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων”.

Η αποχαλίνωση της κρατικής καταστολής είναι ολοφάνερη. 
Είναι στο χέρι μας να οργανώσουμε μαζικές κοινωνικές αντιστάσεις που θα βάλουν φραγμό στην επελαύνουσα κρατική βαρβαρότητα».

nobudget.wordpress.com

Φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

Κανένας διάλογος, απεργία διάρκειας ΤΩΡΑ

 

 

«Με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είναι δυνατή η ρύθμιση οποιασδήποτε λεπτομέρειας και ζητήματος οποιουδήποτε είδους στο αντικείμενο του παρόντος Κεφαλαίου ΙΙΙ (σ.σ. Θέματα Προσωπικού), έστω και αν εισάγονται αποκλίσεις από το παρόν σε τεχνικής φύσεως ζητήματα, προθεσμίες ή οτιδήποτε άλλο σχετικό».

Μ’ αυτή τη διάταξη, παρόμοια της οποίας ούτε η χούντα δεν τόλμησε να θεσπίσει, ο Δ. Ρέππας αναγορεύει εαυτόν σε απόλυτο δικτάτορα, αρμόδιο να ρυθμίζει με αποφάσεις του όλα τα θέματα προσλήψεων, μετατάξεων, μισθών, εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατά παρέκκλιση ακόμα και των διατάξεων του νομοσχέδιου που ετοιμάζεται να στείλει για ψήφιση στη Βουλή!

Ποιος διάλογος;

Εχει το θράσος να καλεί σε διάλογο τους εργαζόμενους, όταν στον εαυτό του επιφυλάσσει δικαιώματα απόλυτου μονάρχη. Ακόμα και αν υπήρχε περιθώριο διαλόγου πάνω στα όσα θεσπίζει αυτό το νομοσχέδιο, αρκεί και μόνο αυτή η διάταξη (άρθρο 13, παρ. 2), για να κλείσει κάθε πόρτα. Τι διάλογο να κάνεις με κάποιον που σου λέει εκ των προτέρων ότι έχει δικαίωμα να αλλάξει τα πάντα, με μονομερή απόφασή του, μετά την ψήφιση του νόμου;

Είναι, όμως, ακόμα μεγαλύτερο το θράσος της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των εργαζόμενων στα ΜΜΜ, που είτε συζητά να πάει σε διάλογο με τον υπουργό είτε ανακοίνωσε ότι θα πάει, αναστέλλοντας ταυτόχρονα τις σκόρπιες και ασυντόνιστες απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί.

Τα περιθώρια στένεψαν. Η κυβέρνηση σκοπεύει να ψηφίσει το νόμο με διαδικασίες εξπρές και χρησιμοποιεί σαν φερετζέ το διάλογο, για να σπείρει σύγχυση, να αποπροσανατολίσει, να κερδίσει χρόνο και να αιφνιδιάσει μετά, όπως έκανε και με το πολυνομοσχέδιο του περασμένου Δεκέμβρη.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο Σερσεμης...Πρωθυπουργος!!!

     Καποια μερα σκεφτομουν τι ειναι ταχα "Ο Πρωθυπουργος μας" ;

Μην ειναι:
αερολόγος γελοίος, μπουνταλάς, μπούφος, μπαρούφας, μπούρδας, χάνος, ψάρι, βλήμα, χαϊβάνι,τούβλο, ντουβάρι, χαλβάς, χάχας, κούτσουρο,χοντροκέφαλος, στενόμυαλος, ελαφρόμυαλος, ορνιθόμυαλος φυγόμυαλος, κουφιοκέφαλος, κοντόφθαλμος, στενοκέφαλος, σκατοκέφαλος, σαχλαμάρας,κοιμήσης, κοιμισμένος, νυχτωμένος, ζευζέκης, στούρνος, στουρνάρι, πίτουρας κολοκύθας, κεφάλας. στόκος, κάλος, μπάμιας, φελλός, καθυστερημένος, σκατόμυαλος, κοκορόμυαλος, ζαβός, ηλίθιος, λειψός, κλούβιος, θέατρο, κουτεντές, κουτούλιακας, βραδύνους, σκράπας, αγαθός, αγαθιάρης, αγαθοκλής, αγαθοψώλης, μικρόμυαλος, μικρονοϊκός, μυγοχάφτης, απόμωρος, ζαβλακωμένος, θεόκουτος, νταμάρι, ζώο, βόδι, μοσχάρι, κρέας, σαχλός, σαχλαμπούχλας, τρίχας, φάβας, χαζοχαρούμενος, άχυρο, χαμένος, χαζοβιόλης, μουρόχαβλος, κλαπανάρας, κρετίνος, αποβλακωμένος, κορόιδο, πατάτας, πιλάφας, καζάνας, ανεγκέφαλος, πτηνοκέφαλος, ελαφροκέφαλος, μπουσδούκος, μπουζουκοκέφαλος, νούμερο, γκαβός, κόπανος, μέτριος, λίγος, ανίκανος, ανεπαρκής, ανερμάτιστος, γκαφατζής, μηδέν, τίποτα, μπουμπούνας, μπουμπουνοκέφαλος, μπαγλαμάς, πλημμύρας, παπάρας, παπαρόπουλος, κώτσος, όρνιο, πρόβατο, κοκωβιός, κότα, βλαμμένος, βλακόμουτρο, βλακέντιος, τενεκές, βλήτο, ούφο, βούρλο, χόρτο, φυτό, μπάζο, Γκαούρ, Γκούφι, γκαγκά, γκάου, κουλός, 

Σιγουρα ειναι ολα αυτα μαζι σκεφθηκα.
Αλλα και παλι δεν ημουν απολυτα ικανοποιημενος.
Και τοτε μου ηρθε στο μυαλο μια ξεχασμενη λεξη.
Μια λεξη, ενας χαρακτηρισμος που την εφεραν μαζι τους οι Μικρασιατες και την ακουγα να τη λεει πολλες φορες και η δικια μου η Γιαγια!!!


ΣΕΡΣΕΜΗΣ ...αυτο τα περικλυει ολα.

Σερσεμης οπως λεμε Πρωθυπουργος!!!!!

Υ.Γ
Οι βλάκες πολλάκις, επιλέγονται από έξυπνους "εργοδότες" για να κάνουν την δουλειά τους.
Οταν φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητούμε την εξυπνάδα των καθοδηγητών των ηλιθίων, τότε θα πάψει και η βλακεία που μας πλασσάρουν υποτιμώντας έτσι τη δική μας νοημοσύνη σκεφτόμενοι ότι αυτό μας αξίζει.

Δεν έχει αυτονομία ο βλάξ. Ως μονάδα, περνάει απαρατήρητος. Και στην ουσία, πάντα τέτοιος μένει. Εχει ημερομηνία λήξης και επαφίεται στην ανοχή των άλλων. Πάντως επιμένω ότι είναι αδιάφορος. Οι πίσω απ' αυτόν είναι οι επικίνδυνοι......

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Χωρίς Πατρίδα Καμιά» στη ΝΕΤ

Σε καιρούς οικονομικής ύφεσης και κρίσης, οι μειονότητες τίθενται στο στόχαστρο. Οι Ρομά, η μεγαλύτερη και πιο ευάλωτη μειονότητα της Ευρώπης, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια σε όλες τις χώρες της γηραιάς ηπείρου, ήταν ανέκαθεν ένα εύκολο θύμα.

Και ο διωγμός τους από το γαλλικό κράτος το καλοκαίρι του 2010 ανακάλεσε στη μνήμη εποχές που θεωρούσαμε ότι είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το «Χωρίς Πατρίδα Καμιά» καταγράφει τη φυγή τους από τη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διαφωτισμού, ακολουθεί την πορεία τους πίσω στη Ρουμανία, τις προσπάθειές τους για να στήσουν εκεί μια ζωή από την αρχή, και τα αδιέξοδα που τους οδηγούν επανειλημμένα στο δρόμο της μετανάστευσης. Το «Χωρίς Πατρίδα Καμιά» είναι το χρονικό ενός λαού υπό διωγμό.

Μη χάσετε το νέο ντοκιμαντέρ του Εξάντα, σήμερα στις 22:00 στη ΝΕΤ.

Δείτε εδω το τρέιλερ.
http://www.exandasdocumentaries.com/

Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής απέναντι στην αύξηση του εισιτηρίου από 1η Φεβρουαρίου

Επιμένουμε!!
Σήμερα πραγματοποιήθηκε άλλη μια μέρα συντονισμένης δράσης για το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από πρωτοβουλίες και συνελεύσεις κατοίκων, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις, πολιτικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες γειτονιών.
Εμείς από πλευράς μας, σήμερα το απόγευμα, επιλέξαμε να κινηθούμε στις τοπικές γραμμές της ΕΘΕΛ (054,203,732) και στο σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός. Αφού βρεθήκαμε, χωριστήκαμε σε 2 ομάδες και επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία μοιράζοντας τις προκηρύξεις μας και συνομιλώντας με τους επιβάτες και τους οδηγούς. Παράλληλα, ένας ή μία από εμάς ανακοίνωνε ανοιχτά το περιεχόμενο της παρέμβασής μας και γνωστοποιούσε στον κόσμο την ακύρωση των…ακυρωτικών μηχανημάτων! Καλούσαμε τους επιβάτες όχι μόνο να μην ακυρώνουν τα εισιτήριά τους  αλλά και να αρνούνται συλλογικά τους ελέγχους και τα πρόστιμα διεκδικώντας άμεσα και αλληλέγγυα δωρεάν μεταφορές.
Αποβιβαστήκαμε και κατευθυνθήκαμε στο σταθμό του Ευαγγελισμού. Εκεί τοποθετήσαμε μαύρες σακούλες στα ακυρωτικά μηχανήματα ενώ ταυτόχρονα αποτρέψαμε με την παρουσία μας και την έκδοση εισιτηρίων. Μιλώντας με τον κόσμο τον καλούσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων  αλλά και να οικειοποιηθούμε συλλογικά την άρνηση πληρωμών για τις καθημερινές μας μετακινήσεις. Οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά θερμές ενώ στην γνωστοποίηση των αυξήσεων στα εισιτήρια από 1η Φεβρουαρίου, ο κόσμος φάνηκε να θέλει να αντιδράσει. Η ωριαία παρουσία μας στον σταθμό μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε πολλά πηγαδάκια και να μιλήσουμε με πολλούς και πολλές σπάζοντας τον φρενήρη ρυθμό της καθημερινότητας και το αποστειρωμένο περιβάλλον του Μετρό. Και θα το ξανακάνουμε….
Εν όψει της 1ης Φλεβάρη και της ανακοινωμένης αύξησης του αντίτιμου των εισιτηρίων (1,20 και 1,40 ευρώ αντίστοιχα) ελπίζουμε οι χειρονομίες ανυπακοής και αλληλεγγύης να πληθύνουν και να δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα σε όσους επιβάλλουν  χαράτσια, κόβουν μισθούς και δικαιώματα και υποτιμούν καθημερινά την ζωή μας.
θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

.....που λεει ο λογος.

Οτι ειναι κλεφτες το μαθαμε το εμπεδωσαμε και το γραψαμε ολοι σε 56987 αναρτησεις που λεει ο λογος.

Οτι ειναι προδοτες το μαθαμε το εμπεδωσαμε και το γραψαμε σε 83867 αναρτησεις που λεει ο λογος.

Τι ειναι το ΔΝΤ το γραψαμε και το κοσκινισαμε απο ολες τις πλευρες σε 2654987 αναρτησεις που λεει ο λογος.

Το ρολο του giorgaki κι αυτο το γραψαμε και το αναλυσαμε σε 476542 αναρτησεις που λεει ο λογος.

Τι βιολι βαραν οι πολιτικοι το γραψαμε σε 645783898 αναρτησεις που λεει ο λογος.

Οτι μας χρεωκοπησαν το αισθανθηκαμε στο πετσι μας και ετσι το γραψαμε 3887767 φορες που λεει ο λογος.

Οτι οι μπατσοι που τους φυλανε ειναι γουρουνια και δολοφονοι  το γραψαμε 645908 φορες που λεει ο λογος.

Και χιλιαδες αλλα κειμενα ,υπεροχα κειμενα γραψαμε και διαβασαμε χιλιαδες φορες!!!


Μπραβο μας που γραψαμε
Μπραβο μας και που διαβασαμε...αλλα

ΤΩΡΑ! ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

To βρηκα! 
Παμε παλι απ την αρχη...που λετε ο γιωργος ειναι αλητης, το ΔΝΤ κακο πολυ κακο, οι πολιτικοι ειναι πουληταρια και εμεις .....και εμεις νομιζω εχουμε καταντησει γραφικοι

Πολυ γραφικοι...... που λεει ο λογος


Υ.Γ Ζητειται λυση επειγοντως
Μα προσοχη!!! Αυτη η λυση να δραπετευει αν ειναι δυνατον απο την οθονη του υπολογιστη τραβωντας μας μαζι της σε καποιους αλλους τροπους.


Συγχωρειστε με αν με το Υ.Γ εγινα παλι γραφικος αλλα η δυναμη της συνηθειας βλεπετε.