Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δεν βαρεθηκατε να γινεστε ρεζιλι; Εν οψη Νεων μετρων και Πρωτομαγιας "προσαγωγες" υποπτων για την Marfin...ενα χρονο μετα!


Τρία άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι για την πυρκαγιά στην τράπεζα «Marfin».
Μετά από έρευνες της Αστυνομίας οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ ένας 31χρονος και ένας 21χρονος που κατηγορούνται για την πυρκαγιά στην τράπεζα, καθώς και ένας 35χρονος για την πυρκαγιά στο βιβλιοπωλείο "Ιανός".
Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται ακόμα ενας αντρας και μία γυναίκα.
Ερευνες πραγματοποιούνται απο τους αστυνομικούς στα σπίτια των συλληφθέντων στα Εξαρχεια και στην Κυψέλη.

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.....

ΟΧΙ για τη φτωχεια 

ΟΧΙ για την ανεργια

ΟΧΙ για το μαυρο μελλον των παιδιων

ΟΧΙ για τον αφανισμο των συνταξιουχων

ΟΧΙ για την διαλυση των νοσοκομειων

Οχι για την καταργηση σχολειων

ΟΧΙ για το ξεπουλημα της χωρας

ΟΧΙ για τη ψυχοραγουσα δημοκρατια

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Aλλαζουν οι τροποι αυτοπροστασιας στις Διαδηλωσεις...γιατι των σκυλιων μου το σκυλι ειναι δυο φορες σκυλι!

Μεχρι τωρα μεγαλος αριθμος διαδηλωτων οταν κατεβαινε σε καποια πορεια και μετα τα ολοενα αυξανομενα καφριλικια του καθεστωτος, προμηθευοταν δυο-τρια πραγματακια χρησιμα για την σωματικη του ακεραιοτητα. Μια μασκα για τα χημικα, μια αλοιφη για τα ματια κλπ.

Απο δω και περα καλο ειναι στη λιστα των αξεσουαρ ενος διαδηλωτη να προστεθει και λιγη σκυλοτροφη!!!
Ναι καλα διαβασατε. Σκυλοτροφη! (Ξηρα τροφη η κονσερβα δεν παιζει ρολο.)

Απο μικρο κι απο τρελο μαθαινεις την αληθεια...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΕΦΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Συνωμοτεί το σύμπαν για να βρει δουλειά ένας άνεργος; Τι είναι η υπομονή; Ποια είναι η πικρή αλήθεια; Διαβάστε τις εφτά ιστορίες για έναν άνεργο και ίσως κάτι μάθετε επ' αυτών.
Συνωμοτεί το σύμπαν;
 

Ένας συγγραφέας της μόδας έγραψε μια φράση που όλοι τη βρήκαν πολύ σοφή: όταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρει.
Ο άνεργος κύριος Η άκουγε και διάβαζε τόσο συχνά αυτή τη σοφία, ώστε του δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι θα υπάρξει η σχετική συνωμοσία του σύμπαντος και γι' αυτόν, αφού ήθελε τόσο πολύ μια δουλειά της προκοπής. Όταν όμως πέρασε ένα χρονικό διάστημα χωρίς τίποτε τέτοιο να συμβεί, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνεργοι θα πρέπει να μάθουν να συνωμοτούν μόνοι τους. 


Το νόμισμα του φτωχού
Να έχεις υπομονή, συνιστούσαν στον άνεργο κύριο Η διάφοροι σοφοί οικονομολόγοι, οι υπουργοί της χώρας του, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ακόμα και η γυναίκα του. Στην τελευταία, που ήταν πιο κοντά του απ' ότι οι οικονομολόγοι, οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν φυσικό ο κύριος Η να ξεσπάσει μια μέρα.
Μην εξαντλείς την υπομονή μου συνιστώντας μου υπομονή, της είπε φουρκισμένος. Η υπομονή είναι το νόμισμα του φτωχού. Πες μου αν με την υπομονή μπορούμε να πληρώσουμε το νοίκι, να αγοράσουμε τρόφιμα, ρούχα και βιβλία για τα παιδιά. Ξέρεις τι αγοράζεις μόνο με την υπομονή; Κι άλλη υπομονή


Κάπως και τέτοια
Έγινε πουτάνα, είπε λυπημένος ο ανήσυχος φίλος του στον κύριο Η, ο οποίος δεν εννοούσε να καταλάβει πώς η Μαρίνα Κ ζούσε τον εαυτό της και το παιδί της, ενώ ήταν τόσο καιρό άνεργη
Μα εμένα τις προάλλες που τη συνάντησα, αν και ήταν ντυμένη κάπως, δεν μου φάνηκε για τέτοια, αντέτεινε ο κύριος Η, αποφεύγοντας ακόμα και τη κακιά λέξη, γιατί δεν του άρεσαν καθόλου οι κακές λέξεις.
Μα δεν είναι τέτοια για μας, γκρίνιαξε κάπως ανυπόμονα ο φίλος του. Για μας είναι κάπως. Για άλλους όμως είναι τέτοια, πίστεψέ με.
Τι μπέρδεμα, μουρμούρισε απογοητευμένος ο κύριος Η και μετά αναστενάζοντας επέτρεψε στον εαυτό του μια κακιά λέξη:
Πουτάνα κρίση!


Το πρόβλημα
Ο ανήσυχος φίλος του παρατήρησε μια μέρα ότι ο κύριος Η ήταν περισσότερο αφηρημένος και μελαγχολικός απ' ότι δικαιολογούσε η θέση τους στην ουρά του ταμείου ανεργίας. Τον ρώτησε λοιπόν με κάποια εύλογη ανησυχία αν του συμβαίνει κάτι.
Έχω μια μέλισσα στο μυαλό μου, απάντησε, εκείνος
Κι έχεις πρόβλημα γιατί συνεχώς βουίζει, ε; υπέθεσε ο άλλος.
Μα όχι, όχι. Έχω πρόβλημα γιατί τον τελευταίο καιρό σωπαίνει, εξήγησε ο άνεργος κύριος Η.

Η πικρή αλήθεια 
Ο κύριος Η βρήκε στο δρόμο ένα γνωστό του γνωστό συνδικαλιστή και όπως ήταν φυσικό ζήτησε τη γνώμη του για την κατάσταση και το μέλλον.
Θες να σου πω την πικρή αλήθεια; τον ρώτησε ο άλλος πολύ σοβαρά πριν απαντήσει.
Όχι απάντησε ο κύριος Η και έσπευσε να απομακρυνθεί.



Προπόνηση μελαγχολίας
Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό είχε μια εποχιακή απασχόληση και είχε προσωρινά τουλάχιστον απαλλαγεί από το βραχνά της ανεργίας, ο κύριος Η έδειχνε εντούτοις πολύ μελαγχολικός ένα απόγευμα που καθόταν κοντά στο παράθυρο του σπιτιού του, κοιτάζοντας τον άδειο δρόμο,. Πράγμα που φυσικά πρόσεξε αμέσως η κυρία Η, ειδική στη διάγνωση των διαθέσεων του συζύγου της.
Τώρα, του είπε, δόξα τω Θεώ έχεις μια δουλίτσα, τα φέρνουμε βόλτα, τα παιδιά είναι μια χαρά, κι από υγεία είμαστε όλοι καλά. Γιατί λοιπόν αντί να είσαι χαρούμενος με ότι έχουμε, είσαι μελαγχολικός;
Μα όχι, δεν είμαι πραγματικά μελαγχολικός, διαμαρτυρήθηκε ο κύριος Η. Απλώς προπονούμαι.


Και λες κι ένα τραγούδι
Σε κάποια δουλειά του ποδαριού που βρήκε ο κύριος Η μετά από πολύ τρέξιμο, ο εργοδότης αποδείχτηκε όχι μόνο απαιτητικός και σφιχτοχέρης, αλλά και φιλόμουσος. Δεν φτάνει που μας ξεκουφαίνει με τα μεγάφωνά του και μας τρελαίνει με τα τραγούδια που αγαπάει, αλλά θέλει να τραγουδάμε κιόλας, είπε κουρασμένος το πρώτο βράδυ στη γυναίκα του.
Και τραγούδησες; τον ρώτησε εκείνη κάπως έκπληκτη, γιατί ο κύριος Η είχε δίκιο να πιστεύει ότι μόνο καλλίφωνος δεν ήταν.
Και τι να έκανα; απάντησε φουρκισμένος εκείνος. Άμα σε κυνηγάει η ανεργία και τραγουδάς και λες κι ένα τραγούδι.


*Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ, 23.04.2011

ΤΑΧΥ (σ) ΦΑΓΕΙΟΝ ΣΚΑΙ....Μενου ημερας


Τι πρέπει να κάνουμε; «Απαντά» ο Νικόλας Άσιμος

Οι υποτιθέμενες απαντήσεις του Νικόλα Άσιμου είναι φράσεις από τα τραγούδια του. Την ιδέα της συνέντευξης ο Κώστας Ντάρας την... εμπνεύστηκε από το θέμα "Τι πρέπει να κάνουμε" της Κρυσταλίας Πατούλη για το tvxs.gr, όπου επικοινώνησε και πρότεινε πρόσωπα για συμμετοχή, όπως και άλλοι αναγνώστες. Ο Κώστας Ντάρας ζει και εργάζεται στη Γαλλία ως Πολιτισμολόγος - Παιδαγωγός Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες

Καλησπέρα Νικόλα, είναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκα πολύ να σε βρω, ούτε στον Παράδεισο απαντούσες ούτε στην κόλαση... 

Ο παράδεισος εμένα δε με θέλει πια και στη κόλαση σαν πήγα πάθανε ζημιά, κουβαλάω τους αιώνες κι όλους σας ξανά. Δεν θέλω άνθρωπο να δω, aller-retour ζωής ταξίδια θανάτου, άγγελος είμαι του κόσμου, την έχω κάνει τη ζημιά. Συμβόλαιο δεν έχω πια με τη ζωή ετούτη.

Της επιτέθηκε επειδή ζήτησε το δώρο του Πάσχα

Εργαζόμενη καθαρίστρια ζήτησε το δώρο του Πάσχα από τον εργοδότη της και αυτός της επιτέθηκε και την τραυμάτισε. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Κουφαλίων, που βρίσκεται στο 1ο χλμ Χαλκηδόνας- Βέροιας.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο 54χρονος εργοδότης επιτέθηκε στην 45χρονη καθαρίστρια, όταν εκείνη ζήτησε το δώρο του Πάσχα και απείλησε ότι θα τον καταγγείλει, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει εκδορές.
Η 45χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων, όπου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση, απειλές και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, υπήρξε καταγγελία πριν από μέρες ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν κατέβαλε το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.
Σύμφωνα, πάντως, με την αστυνομία, ο εργοδότης έδωσε σήμερα στους εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα, αλλά σε επιταγή.
Αιτία της διαμάχης μεταξύ των δυο ατόμων ήταν η ημερομηνία, που αναγραφόταν πάνω στην επιταγή (της προηγούμενης εβδομάδας). Ο 54χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη.

voria.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στο Άγιο Ανεστάκι


απο την  Κατερινα

Με μάτια μισόκλειστα να παίζει το ταξίμι και ο λυγμός του «αμάν» να σκίζει σα μαχαίρι τα ντουμάνια του τεκέ

Όταν μπουκάρω στον τεκέ, τον αργιλέ τσακώνω
Και με τα φυλλοκάρδια μου τραβώ, τον ξελιγώνω

Τότες ο Περαίας ήταν πολύ άγριος. Οι φόνοι στα Καρβουνιάρικα, Τρούμπα και Τσελέπη ήταν στην ημερησία διάταξη. Όσο για τεκέδες, ήταν γεμάτος, στην Πειραϊκή, Παναγίτσα, Άγιο Νείλο, Άγιο Νικόλα, Γύφτικα, Χατζηκυριάκειο και στην Τρούμπα. Κι όσο πιο πέρα πήγαινες, προς Άγιο Διονύση, εκεί φουμάρανε στο δρόμο, οι χωροφυλάκοι είχαν μοιρασιά κι αν μπάτσος έκανε τον ψευτοπαλληκαρά τραβιότανε εύκολα η δίκοπη» 

Πενήντα χρόνια εξεγέρσεις


«Ακούω παντού φιλαράκι μου τους ήχους των ποδιών που παρελαύνουν, των ποδιών που ορμάνε. 
 Γιατί είναι εδώ το καλοκαίρι, γιατί ήρθε ο κατάλληλος καιρός φιλαράκι μου για μάχες στους δρόμους. 
 Το όνομά μου είναι ταραχή και θα φωνάξω, θα ουρλιάξω, τον βασιλιά θα τον σκοτώσω και τους υπηρέτες του θα τους ξεφτιλίσω».  


Στίχοι από το άσμα «Street Fighting Man» των Rolling Stones.
Τίτλος τραγουδιού ταιριαστός για μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στις νεανικές διαδηλώσεις. Τη λένε «Street Fighting Man, 50 Years of Youth Protest», οργανώνεται από τον οίκο «Flash Projects» και ανοίγει τις πύλες της την προσεχή Πέμπτη στο Λονδίνο.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ανθρωποι της Αναστασης...

Ο αρχηγός της εκκλησίας μας προσκάλεσε να είμαστε άνθρωποι της Ανάστασης.

Να υπομείνουμε με καρτερικότητα τα βάσανα,τις αδικίες, το καρπάζωμα κοινώς, και να προσδοκάμε την Ανάσταση.

Υποθέτω εκείνη της άλλης ζωής γιατί εδώ κάτω η Ανάσταση υπάρχει μόνο για μια μερίδα καλοζωισμένων.
Φυσικά κι αυτοί θα κριθούν στην άλλη ζωή. Προς το παρόν όμως μια χαρά τη περνάνε εδώ.

Ιουδας speaking....

Ο Ιουδας ειναι εδω!
Μας βγαζει κοροιδευτικα τη γλωσσα 
και  ξερναει πανω μας με περισσιο θρασος τα εμμετικα του λογια

"το Πάσχα συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας ζωής. Η Ελλάδα αλλάζει και ξαναγεννιέται. Μέσα από τις δυσκολίες αλλάζουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις στο τέλος θα καταφέρουμε να έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει"

Δηλωση Παπανδρεου προς τον Ελληνικο Λαο...απο την Υδρα.

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Βαρατε τα οργανα....

Βαρατε τα οργανα βαλτε φωτια στα τοπια..

Σημερα ο Λαος μαγειρευει...
παιρνει το ματωμενο κρεας
και το κανει τροφη για τη γιορτη.

Αυθεντικος...
σαν εργο του δημιουργου του
να μην τον φθειρει η ιστορια

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Κύριε, σταθήκαμε έμποροι κακοί!

Ημέρα παθών, σε έτος παθών. Ημέρες οργής, που δεν ψάλλονται από χορωδίες ρομαντικές σε γοτθικούς ναούς, αλλά σιγοκαίνε βουβές στα λαρύγγια πλήθους νεόπτωχων, διαψευσμένων, χωρίς μάχη ηττημένων. Καθολικών του Βορρά, Ορθοδόξων και Καθολικών του Νότου.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές! Η Κ. Καρακατσάνη δεν είναι ... Μαντέλης

"Την παράταση της προσωρινής κράτησης της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη για ένα ακόμα εξάμηνο, αποφάσισαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, αν και οι «ενδείξεις ενοχής» με βάση τις οποίες διώχθηκε, προφυλακίστηκε και δικάζεται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατέπεσαν κατά την αποδεικτική διαδικασία στο δικαστήριο.

τετελεσται...


Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το καναλι που ΣΚΑΙ απο δημοκρατια.....

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Τελευταία μέρα απεργίας σήμερα των τεχνικών και ο συνήθης ύποπτος απεργοσπάστης ΣΚΑΙ βγάζει ζωντανά πρόγραμμα. Οι τεχνικοί αυτή τη φορά μαζεύτηκαν ακόμα πιο νωρίς από χτες και πιάσανε στον ύπνο τον κύριο Αλαφούζο, που πίστεψε ότι δεν θα ξαναμαζευτούν στο κτήριό του αυτά τα «κωλόπαιδα» που ξεσήκωσαν τους εργαζομένους του. Έτσι από τις 3:00 τα χαράματα μαζεύτηκαν οι τεχνικοί-απεργοί έξω από τον ΣΚΑΙ και έκπληκτοι διαπίστωσαν...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΙΔΡΟΙ...

Χτες κάποιος από τη παρέα των παιδιών μου βρήκε επί τέλους δουλειά... Πανηγυρίζαμε. Και με 700 ευρώ παρακαλώ. Θεός. Εβλεπα τα σχόλια τους. Κάνανε πλάκα πως θα καταναλωθεί ο πρώτος μισθός. Αντε του λέγαν οι υπόλοιποι τώρα ξέφυγες θα μας κοιτάς από ψηλά.
Το παιδί μου σκεφτόταν πως ίσως υπάρχει ελπίδα (πτυχίο και μεταπτυχιακό) κάποια στιγμή να έρθει και η δική της σειρά. Μπορεί να σταθεί κι αυτή τυχερή στην εργασιακή λοτερία.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΜΠΟΥΧΕΣ ΤΣΟΓΛΑΝ : Ben tembel prokomenous Türkler ve Rumlar için Hürriyet konuştu asla.

Μεταφραση

ΜΠΟΥΧΕΣ ΤΣΟΓΛΑΝ: Δεν μιλησα ποτε στη Χουριετ για προκομενους Τουρκους και τεμπεληδες Ελληνες.

Και για να ξερετε ο συντακτης της εφημεριδας που τα εγραψε ολα αυτα... ειναι αδελφος του κουνιαδου του μπατζανακη της ξαδελφης του γαμπρου της γκομενας του ΤΣΙΠΡΑ !!!

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ

Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ....ο παπουλιας


Δηλωση του προεδρου (παρα τω πρωθυπουργο) της Δημοκρατιας κ. Παπουλια απο το Μεσολογγι
που παραβρισκεται στις εκδηλώσεις για τα 185 χρόνια από την ηρωική έξοδο.
 
Παπουλιας:Nα κοιταχθουμε ολοι στο καθρεφτη

Πρωτος μολις ακουσε αυτα τα λογια ετρεξε στο καθρεφτη ο Μπαρμπα Νικος.

Ανέστειλαν τη λειτουργία τους οι Επιτροπές Ασύλου λόγω... έλλειψης μελανιού !!! !!

 Οι Επιτροπές Ασύλου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, από τις 31 Μαρτίου έχουν ουσιαστικά αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης τόνερ (μελάνι) για τον εκτυπωτή, σύμφωνα με καταγγελία του Ελληνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αγριες σπαταλες απο τον Tσαρο της αλητειας

Η ομάδα του υπουργού οικονομικών-8 άτομα - χρησιμοποιεί το Gulfstream για το ταξίδι... στην Ουάσινγκτον.
Θα μπορούσε να επιλέξει τακτικές πτήσεις, πχ τελευταίας στιγμής ναύλοι άρα και οι ακριβότεροι διαθέσιμοι, 21-25 Απριλίου είναι: περίπου 800-1000 ευρώ (British Airways-Air France) με επιστροφή για οικονομική θέση και  2000-2200 για Business class πάλι με British Airways-Air France .
Δηλαδή συνολικά περίπου 17.600 ευρώ για τα 8 άτομα, άν ταξίδευαν όλοι Business Class, κάτι που θα ήταν υπερβολικό βέβαια σαν δαπάνη. Τώρα το ελληνικό δημόσιο πληρώνει περίπου 5.000 ευρώ την ώρα(κόστος λειτουργίας του αεροπλάνου και αμοιβής του πληρώματος), σύν την δαπάνη διαμονής του πληρώματος. Πάνω απο 100.000 ευρώ, εξαπλάσιο απο την δαπάνη μεταφοράς σε διακεκριμένη θέση.

Αντίστοιχα, την ίδια ώρα οι κυβερνητικοι ταξιδεύουν στις ευρωπαϊκές πόλεις πάντα σε διακεκριμένη θέση, με κόστος αντι για 250-350 ευρώ, τουλάχιστον 800. Διανυκτερεύουν σε σουίτες, με κόστος 500-600 ευρώ, αντί για 200 ευρώ που κοστίζει ενα καλό 5άστερο ξενοδοχείο.


απο 24ωρο 

Xρυσαυγίτης του Αγ. Παντελεήμονα συνελήφθη για 2πλή δολοφονία

Εξιχνιάστηκε η διπλή δολοφονία της 26ης Φεβρουαρίου 2009 στο Χαλάνδρι με θύματα τον καθηγητή Αστρολογίας Μιλτιάδη Μουτάφη και την ιδιοκτήτρια εταιρείας πώλησης καλλυντικών μέσω Ιντερνετ Παρασκευή Γκέζου, που στεγάζονταν στον ίδιο χώρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ως δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα 36χρονος ιδιοκτήτης καφενείου στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος έχει κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο χώρο της νύχτας και του υποκόσμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε διατελέσει υποψήφιος βουλευτής και περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας με την “Εθνική Συσπείρωση”.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του διπλού εγκλήματος ενώ εξετάζεται η εκδοχή του “συμβολαίου θανάτου”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στόχος του δράστη ήταν ο καθηγητής Αστρολογίας, αλλά σκότωσε και τη γυναίκα που βρισκόταν τη μοιραία στιγμή στον ίδιο χώρο.


Αδίστακτοι εχθροί του λαού

Εξαιρετικά επικίνδυνη για τους έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους αλλά και για τη χώρα γενικότερα αποδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με τη λυσσαλέα αντιλαϊκή πολιτική της.
Με εξαίρεση τις «κυβερνήσεις» των δοσίλογων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της πατρίδας μας, ποτέ άλλοτε ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ακολουθήσει στον οικονομικοκοινωνικό τομέα τόσο υστερικά εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική.

Ποιοι οπλίζουν τα χέρια των «αγανακτισμένων» ρατσιστών


Θα καταγραφεί ως ένα ακόμη περιστατικό ρατσιστικής βίας, ωστόσο πίσω από την επίθεση ακροδεξιών στα γραφεία της κοινότητας των σομαλών προσφύγων το περασμένο Σάββατο κρύβεται κάτι πολύ σημαντικότερο: το επικίνδυνο ιδεολόγημα περί «σύγκρουσης των πολιτισμών» κατασκευάζεται από δημοσιογράφους, νομιμοποιείται κοινοβουλευτικά από προβεβλημένους πολιτικούς και υλοποιείται από «αγανακτισμένους γείτονες» προχωρημένης ηλικίας ανάκατους με οργισμένους χρυσαυγίτες.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ο Αδωνις μπροστα του μοιαζει ....αρσακειαδα !

Δημοσιογραφια υπονομου απο το φασιστομουτρο Τ.Μιχα
Διαβαστε πως βγαζει το προς το ζειν
και τι κειμενα πουλαει στην Wall Street Journal 
 και στο protagon του Θοδωρακη

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο Νίκος Παπάζογλου κατέληξε σήμερα το πρωί σε ηλικία 63 ετών έπειτα από άνιση μέχη με τον καρκίνο...
Δυστυχώς -παρότι δεν κυκλοφόρησε ακόμη ευρέως- η είδηση είναι επιβεβαιωμένη...
Τραγική ειρωνεία όταν έφυγε πριν λίγο καιρό ο καλός του φίλος Μανώλης Ρασούλης πολλοί κοινοί γνωστοί τους, που ήξεραν την κατάσταση της υγείας του Νίκου, έλεγαν ότι δεν θα αργήσουν να ανταμώσουν και πάλι οι δύο φίλοι...

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η κ. Xριστινα ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟ Υ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ απαιτει αποζημιωση υψους 300.000 ευρω απο κατοικο της Κερατεας γιατι την αποκαλεσε ΠΑΓΚΑΛΟΥ..ΠΑΓΚΑΛΟΥ..ΠΑΓΚΑΛΟΥ..ΠΑΓΚΑΛΟΥ..ΠΑΓΚΑΛΟΥ..ΠΑΓΚΑΛΟΥ !!!

Αγωγή κατά μιας κατοίκου της Κερατέας κατέθεσε η σύζυγος του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, για όσα είπε η κάτοικος σε πρόσφατη εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ζητώντας μάλιστα από την ενάγουσα το ποσό των 300.000 ευρώ και την κράτησή της για 12 μήνες!

Όπως προκύπτει από την αγωγή που υπέβαλλε η κ. Χριστοφάκη κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού, η πρώτη θεωρεί απαξιωτικό να την αποκαλούν με το επώνυμο του συζύγου της, αφού τονίζει ότι αναφέρθηκε σκόπιμα στην ίδια με το επώνυμο του συζύγου της (Παγκάλου) με σκοπό να την απαξιώσει!

Βία

απο τον πιτσιρικο

Τον Δεκέμβριο του 2008, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ από την πλατεία Εξαρχείων με κατοίκους, καταστηματάρχες, αναρχικούς, δασκάλους και άλλους, μια κυρία είχε πει κάτι πολύ ενδιαφέρον, στο οποίο, βέβαια, κανείς δεν έδωσε σημασία γιατί το είπε ήρεμα και όχι ουρλιάζοντας.
Αυτή η καλή κυρία –που νομίζω πως ήταν καθηγήτρια αλλά μπορεί να ήταν και απλή νοικοκυρά (δεν το θυμάμαι)- είχε πει πως ένα παιδί που ζει και μεγαλώνει στα Εξάρχεια υφίσταται τόσες ταπεινώσεις από τους αστυνομικούς, ώστε, μέχρι να γίνει 15 ετών, έχει μάθει να μισεί τους αστυνομικούς.

Στόχευαν και έριχναν στο ψαχνό τα ΜΑΤ στην Κερατέα (video-ντοκουμέντο)

απο  Λαυρεωτικη εν δρασει

Στόχευαν και έριχναν στο ψαχνό οι άνδρες των ΜΑΤ στη τελευταία εισβολή τους στη πόλη της Κερατέας, σύμφωνα με τους τραυματίες και τους αυτόπτες μάρτυρες.Κατά κοινή ομολογία η τελευταία εισβολή των ΜΑΤ ήταν η σφοδρότερη που έχουν πραγματοποιήσει από την ημέρα που εγκαταστάθηκαν στην Κερατέα. ‘Εριχναν ευθείες βολές και χτυπούσαν αδιακρίτως, όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Είναι εμφανές ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Ακούστε τι λένε οι άνθρωποι, πάνω στους οποίους ξέσπασαν την οργή τους οι άνδρες των ΜΑΤ.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

του Λαζαρου.......


ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ

Όπως φαίνεται το παγκάκι δεν είναι μια λέξη που εμπνέει εμπιστοσύνη στη ποίηση. 
Λίγοι την χρησιμοποιούν στο γράψιμό τους και μάλλον έχει να κάνει με την προσωπική κούραση και την απόγνωση του καθενός. 
Ίσως μόνο οι απεγνωσμένοι κατανοούν την δυναμική που μπορεί να κρύβει μέσα της αυτή η φάλτσα λέξη και δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι δε πιάνουνε μολύβια. Κι αν θέλετε τη γνώμη μου πιστεύω πως κάθε παγκάκι έχει τον απεγνωσμένο του και κάθε απεγνωσμένος δικαιούται τη δικιά του θέση πάνω στη βρώμικη σανίδα. 
Το παγκάκι μπορεί να βρίσκεται μέσα στη πόλη, μέσα στο δάσος, πάνω στην έρημο, σε μια προβλήτα ή σε μια αποβάθρα τρένου, πάντα σε ετοιμότητα να σε ξεκουράσει, να σε ακούσει και στο τέλος να σε κοιμίσει γλυκά. Νιώθω πως όλοι οι μεγαλοί χωρισμοί, η μεγάλη αλητεία, τα μεγάλα συνθήματα, όλες οι αποφάσεις και τα συγκλονιστικά διλλήματα, ο ίδιος ο πόλεμος και η ειρήνη, έχουν μνήμες από κάποιο στοιχειωμένο παγκάκι που εκτελεί μυστικά μια βρώμικη δουλειά. Κι όμως η ιστορία δεν έχει καταγράψει κανένα. 
Δεν ασχολείται με παγκάκια η επίσημη ιστορία, δηλαδή οι εκάστοτε κλίκες που τη γράφουν. Φαντάζομαι το σοκ στα μάτια των γραφιάδων του συστήματος όταν μαθαίνανε πως έχουν κάνει λάθος: δεν υπήρξε ποτέ πυθάρι για τον Διογένη. 
Λάθος μετάφραση μάγκες μου. Σε παγκάκι του Θησείου την έβγαζε, κάπου κάτω απ' τη Πνύκα. Σας προκαλώ, περπατήστε τη νύχτα και βρείτε τις ομοιότητες. 
Γέμισε ο τόπος Διογένηδες. Ρωτήστε τους αν έχετε το θάρρος από που κρατάει η σκούφια τους. Απ' τη Σινώπη θα σας πουν κι ύστερα θα σας φτύσουν. Βλέπετε, δυο και τρεις χιλιάδες χρόνια πριν δεν απέχουνε πολύ απ' τον 21ο αιώνα. 
Μονάχα 20 γαμημένα εκατοστά πάνω απ' το χώμα, σε ένα επίπεδο μαδέρι ο ίδιος άνθρωπος, πείτε μου πώς γίνεται να βιώνει τη τραγωδία του ενός παγωμένη εις το διαιώνιο.
απο πρτφ

Αυτοκτονικό κοκτέιλ ...

Αυτοκτόνησε 50χρονος άνεργος στη Νίκαια.
Αλλος ένας στους τόσους πολλούς τελευταία.
Ειναι τρομερό. Κάντε ένα google στη λέξη "Αυτοκτόνησε" και θα δείτε τόσες περπτώσεις...
 Και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χωρίς να έχει φυσικά την εντολή ή την έγκριση ή τη στήριξη του λαού, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα φρικτό κοκτέιλ μέτρων που ονομάζει "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα" 'η όπως διάολο το ονομαζει.
Ο κόσμος βράζει, τα κόμματα μιλούν το καθένα στο κοινό του, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αμφισβητούνται και δεν εμπνέουν τίποτα σε κανένα και το προχθεσινό "συλλαλητήριο" της ΑΔΕΔΥ ήταν τόσο κακό λες και έγινε επίτηδες έτσι.
Ενα απόλυτο χάος ανάμεσα σε αυτό που νοιώθει ο λαός και σε αυτό που εκφράζουν οι διαφοροι σοβαροί φορείς που (δεν) τον εκπροσωπούν.
Ενα μίγμα επικίνδυνο που προδιαγράφει ένα εκτός ελέγχου ξέσπασμα χωρίς πρόβλεψη...

 Κι όμως δεν θα τους περάσει.
Δεν ξέρω γιατί το πιστεύω, απλά είμαι 100% βέβαιος.

Γιωργος Σαρρης


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη που δεν έχουμε την ίδια ικανότητα με την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ως προς την ερμηνεία των παρακάτω αισιόδοξων στοιχείων.
Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα ποσοστά ανεργίας σε κάθε περιφέρεια της χώρας μας. Μιας και δεν είμαστε άνεργοι ακόμα και επομένως δεν μας ενδιαφέρουν αυτά (τα γράφουμε εκεί που τα γράφει και η κυβέρνηση, κοινώς στα παπάρια μας) είπαμε να τα εξετάσουμε από μια άλλη οπτική γωνία.

η θεατρική παράσταση του Λοβέρδου και του Πρετεντέρη

Μην αναπαράγεται αυτά που λένε τα media και ο συρφετός των πρασινοφρουρών!
Ο Λοβέρδος μπήκε σαν κύριος στο κτίριο. Κανένας δεν το πείραξε γιατί δεν έγινε άμεσα ορατός. Δέχτηκε απλά αρκετές φραστικές αποδοκιμασίες ("φωνές που είναι μέσα στο πρόγραμμα" όπως δήλωσε στα δελτία ειδήσεων που κατέφυγε αμέσως).
Οι υπόλοιποι πρασινοφρουροί που βρέθηκαν στο περιστατικό, καλυπτόμενοι πίσω από μπράβους, ασφαλίτες και μπάτσους, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους ως "αγανακτισμένοι παρατρεχάμενοι" του κυβερνήτη μόλις αντιλήφθησαν πως οι συγκεντρωμένοι γιουχάρουν τον υπουργό.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Oι ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟI ....βαλαν το χερι τους

Με αποδοκιμασίες και άγριες διαθέσεις, "υποδέχτηκαν" τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, πριν απο λίγο, στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.

Ομάδα 40 ατόμων, επιτέθηκε στον Λοβέρδο στις 19:30 κατα την διάρκεια εκδήλωσης στο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, με αβγά και καφέδες, ενώ υπήρξε και συμπλοκή με τους συνεργάτες του υπουργού που μπήκαν στην μέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών σελίδων, τραυματιστηκε ελαφρά ο συνεργάτης του υπουργού, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρας Τσελέκας

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτεταμένη χρήση χημικών και εμπόλεμη ατμόσφαιρα ό, τι επικρατεί τις τελευταίες 2 ώρες στην Κερατέα. 9 διμοιρίες των ΜΑΤ με 3 μηχανήματα ήρθαν για άλλη μια φορά με δικαιολογία να ανοίξουν το δρόμο. Απλοί θεατές οι κάτοικοι της πόλης δέχτηκαν ασύστολη χρήση χημικών από αέρος αλλά και από τις επίγειες δυνάμεις καταστολής με συνέπεια αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και να μεταφέρονται στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας.
Ότι και να πούμε είναι λίγο για τους κυβερνώντες … Κάποιος ας τους θυμίσει ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες που υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.
Αυτή τη στιγμή, 17:20 διμοιρίες των Ματ μπαίνουν μέσα στην πόλη. Τα χημικά στις αυλές των πρώτων σπιτιών…

ποτε πια μονοι.....καμερες παντου

καμερες σε σχολεια κ.α
Νοσοκομεία, νεκροταφεία, εκκλησίες, ξενοδοχεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, δημόσιοι χώροι στάθμευσης μπαίνουν υπό βιντεοεπιτήρηση, σύμφωνα με νέα οδηγία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προϋπόθεση να έχουν εξαντληθεί πρώτα ηπιότερης μορφής έλεγχοι. Τα δεδομένα πρέπει να καταστρέφονται μέσα σε 15 ημέρες

Τα παιδιά ερευνούν και γράφουν: Καταπάτηση Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ιστοσελίδα 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας (δημοσιογραφική ομάδα) 
e-mail: todialeimma@gmail.com
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Οι μαθητές του Α2 με αφορμή το κείμενο «Ο Βάνκας» του Άντον Τσέχωφ, στο πλαίσιο του μαθήματος Νεοελληνικής  Λογοτεχνίας της καθηγήτριας Αικατερίνης Δοκοπούλου, εκπόνησαν ομαδικές εργασίες στις οποίες συγκέντρωσαν στοιχεία για τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, κυρίως στις περιπτώσεις της παιδικής εργασίας. Από τα στοιχεία που συνέλεξε όλη η τάξη προέκυψαν οι εξής εργασίες :

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Και τα γουρουνια εχουν ψυχη ;;; Μπαααα!

Μήνυση των Αστυνομικών κατά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ

Η Ενωση των Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής μετά τα όσα αντιμετωπίζουν επί τέσσερις μήνες στην Κερατέα αναγκάζονται να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παραβίαση των Νόμων και των Π.Δ. καθώς και για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των συναδέλφων τους.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφό τους:
11 Απριλίου 2011 ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗ Δ.Α.Ε και ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Οι τσαμπουκαδες δεν περνανε στο Περαμα...τουμπα το συμβατικο αυτοκινητο της αστυνομιας μετα απο προκλησεις των Μπατσων


Μια χειρονομια προς τους απεργους της ναυπηγοεπισκευαστικης ζωνης Περαματος
και η φραση "θα τα ξαναπουμε..θα σας..." των τριων ασφαλιτων που ακολουθουσαν τον Διοικητη του αστ.τμηματος περαματος κατα την "επισκεψη" του σημερα το πρωι στο Περαμα ηταν αρκετο!!!
Τα πραγματα ηρθαν τουμπα...και συγκεκριμενα το συμβατικο αυτοκινητο των εκλεκτων επισκεπτων.

 Τα γεγονοτα ξεκινησαν το πρωι και ενω οι εργατες  έκαναν γενική συνέλευση μετά τα χθεσινά γεγονότα με τα επεισόδια στον ΟΛΠ.
Τότε εμφανίστηκε ο διοικητης του ΑΤ Περαματος συνοδευομενος απο 3 ασφαλιτες και άρχισαν προκλητικα να τους ρωτούν τι κινητοποιήσεις σκοπεύουν να κάνουν. Οι εργάτες αρνήθηκαν να τους απαντήσουν και τους ζήτησαν να φύγουν από τον χώρο.
Αυτοι φευγοντας εκαναν καποιες προκλητικες χειρονομιες συνοδευμενες με απειλες.
Αυτό εξόργισε τους απεργους και τότε κάποιοι όρμηξαν και αναποδογύρισαν το περιπολικό.

Συμφωνα με πληροφοριες οι ασφαλιτες...ακομα τρεχουν!

Καλα και αυτοι οι "διαβολεμενοι" δεν ηξεραν...δεν ρωταγαν;
Που πηγαν να κανουν τσαμπουκαδες.

Στο λακκο με τα κωλοπαιδα

Tης Ντίνας Δασκαλοπούλου / dina.daskalopoulou@gmail.com


 Έτσι κι αλλιώς, ντρέπομαι που ζω σ' αυτήν τη χώρα. Σε λιώνει μέρα με τη μέρα, ρουφάει όλη σου την ενέργεια για ζωή και σ' αφήνει εξαντλημένο. Κοίτα, Έλληνα, το σαπισμένο σου κουφάρι πάνω στον καθρέφτη και θαύμασε την κοινή και κενή ζωή σου. Γιατί εσύ, μαμά, μπαμπά, κατέστρεψες τα όνειρα της σκεπτόμενης γενιάς μου, αυτών των 20άρηδων που έχουν ακόμα όνειρα. Δεν θα το δεχτώ. Θα φύγω...Έχετε γεια... από γράμμα αναγνώστριας.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"Είμαι δεκαεξάρης, σας γαμώ τα Λύκεια"....απαντηση στον "Νιονιο"

ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
  

«Είμαι δεκαεξάρης, σας γαμώ τα Λύκεια»
Λαϊκισμός λαϊκοέντεχνος
  
Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε συνέντευξή του στο «Ποντίκι» (10/3) δηλώνει εμφαντικά: «Τιμώ τον Πάγκαλο, αλλά δεν τα φάγαμε μαζί». Για να τιμά τον κ. αντιπρόεδρο, προφανώς έχει τον λόγο του, ως προς το δεύτερο όμως σκέλος της δήλωσής του υπάρχουν συγκεκριμένες ενστάσεις:
Αγαπητέ Νιόνιο, δυστυχώς μαζί τα φάγατε. Αυτοί ως εξουσία που συναλλάσσεται και εξαγοράζει, εσύ ως ευφυέστατος πλην θεσμικός καλλιτέχνης που παρέσχες αφειδώς στο σύστημα το άλλοθι που είχε ανάγκη

Αποχωρησαν απο την "ΣΠΙΘΑ" οι Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ και Σ.Ληναιος

Διαβαστε τις επιστολες αποχωρησης τους

Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

κ. Μαρινακη... κανα φραγκο υπαρχει για αλεξισφαιρα γιλεκα Ελεγκτων ;;;

κ. Μαρινακη μετα τη δωρεα σας για την αγορα αλεξισφαιρων  γιλεκων αστυνομικων, το κρατος θα σας ηταν υποχρεω αν ριχνατε και κανα ψιλο για την αγορα αλεξισφαιρων γιλεκων των Ελεγκτων !

Μετα τιμης
  Δημ. Ρεππας (τζαμπατζης)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Φοβος για τα παντα....

Της Μαρίας Δασκαλάκη

Ο φόβος. Συναίσθημα που βιώνεις για κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο ή απειλή. Συναίσθημα που φυτρώνει μέσα σου από την πρώτη στιγμή που αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. Βρίσκει μια καλή θέση, γραπώνεται και φωλιάζει εκεί για πάντα. Κι όσο τον ποτίζεις, αρχίζει κι απλώνεται. Ζει μαζί σου. Από την πρώτη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου, τον φυτεύουν μέσα σου. Κι αυτός, ριζώνει καλά και θεριεύει όσο περνάνε τα χρόνια…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΚΟΥΦΗ

Οι παρακάτω δημοτικές κινήσεις καταγγέλλουμε την κακοποίηση από το βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη, μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω» στα διόδια της Αγ. Τριάδας Μώλου της Εθνικής οδού την Πέμπτη 7/4 κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ανοίγματος των διοδίων. Ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι και εισηγητής της τροπολογίας για την ποινικοποίηση της μη ακύρωσης εισιτήριου και της μη πληρωμής διοδίων και προχώρησε σε προπηλακισμούς και επίθεση που οδήγησαν στην μεταφορά μιας συναγωνίστριας στο νοσοκομείο και την παραμονή της για 3 μέρες. * Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.
* Συνεχίζουμε τους αγώνες.
* Δεν πληρώνουμε διόδια – δεν πληρώνουμε την κρίση τους.

- Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική  - Αριστερή Κίνηση Περιστερίου  - Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα  - Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία  - Εκτός των Τειχών  – Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου  – Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης -Υμηττού  - Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

http://denplirono.wordpress.com

H ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΟΣ ΑΔΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ» ΜΕ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
 ΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ο λαός της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ αποφάσισε με δημοψήφισμα να μην ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ οφειλές ύψους 4 δισ (το 40% ΑΕΠ Ισλανδίας), τις οποίες η κυβέρνηση της Ισλανδίας είχε συνομολογήσει με τη Βρετανία και την Ολλανδία, οι οποίες αποζημίωσαν πολίτες τους που υπέστησαν ζημιές από την κατάρρευση Ισλανδικών Τραπεζών!
Στην ουσία ο Ισλανδικός λαός αποφάσισε να κάνει οριστική ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!
Η κυβέρνηση της Ισλανδίας έγινε έξω φρενών με την ετυμηγορία του Ισλανδικού λαού.

Τι θα πάθει η Ισλανδία μετά το δημοψήφισμα;
Πιθανότατα, αν όχι σίγουρα, ΤΙΠΟΤΑ!

ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ από τους Ισλανδούς με 58%!

 Η Ισλανδία δεν πληρώνει!
 Οι Βίκινγκς με ένα εντυπωσιακό 58% λένε και πάλι ΟΧΙ αρνούμενοι να ξεχρεώσουν τους τζογαδόρους Ολλανδούς και Αγγλους που "επένδυσαν" σε μοντέρνα δομημένα χρηματοοικονομικά προιόντα, παίζοντας σε τρεις ιδ.τράπεζες πολλές φορές το Ισλανδικό ΑΕΠ.

Η Ισλανδία ειναι η χώρα που το 2007 ήταν στο Νο1 του Human Development Index(του δείκτη του ΟΗΕ που μετρά το επίπεδο και την ποιότητα ζωής στις διάφορες χώρες), αλλά και 4η χώρα στον κόσμο στην κατα κεφαλή παραγωγικότητα (productivity per capita) ("Human Development Report 2007/2008". hdr.undp.org. http://hdr.undp.org/en/media/HDR_20072008_EN_Complete.pdf. Retrieved 11 February 2010)

Γυρισατεεεε ;;;;;;

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Δυο γραμματα δρομος....

Τελικα πρεπει να αποφασισουμε τι θα γινουμε "οταν μεγαλωσουμε".
Η οταν ξυπνησουμε. Οπως θελετε παρτε το.

Να γινουμε εξεγερμενοι Τυνησιοι;
Να γινουμε εξεγερμενοι Αιγυπτιοι;
Nα γινουμε εξεγερμενοι Λιβυοι;
Nα γινουμε Αργεντινοι, ισλανδοι;
Δεν ξερω!

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

εκεινο που φοβαμαι ...

Μέρα των κρυστάλλων στην Αχαρνών και τη Φυλής

Μια νέα φασιστική επιτροπή κατοίκων (περιοχής Μουσείου αποκαλείται) οργάνωσε σήμερα Σάββατο 9 Απριλίου συγκέντρωση Φυλής και Αχαρνών ενάντια (κατά τα γνωστά) στην «εγκληματικότητα των αλλοδαπών».

Σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης και υπό το αδιάφορο βλέμμα τριών περιπολικών, 15 περίπου άτομα εισέβαλαν και κατέστρεψαν τα γραφεία της Σομαλικής Κοινότητας που βρίσκεται Φυλής 10.
Το κτίριο ήταν γεμάτο κόσμο που όμως δεν αντιδρούσε στις επιθέσεις.
Σκοπός των επιτιθέμενων ήταν, όπως δήλωναν ανενδοίαστα, μέχρι το βράδυ να κάψουν το κτίριο.

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κάνουν πορεία επί της Φυλής, για να καταλήξουν στην Αχαρνών, όπου κατέστρεψαν αρκετά μαγαζιά μεταναστών και κατέβαζαν προπηλακίζοντας μετανάστες από λεωφορεία. Μόνο τότε εμφανίστηκαν κλούβες με διμοιρίες.
Οι συγκεντρωμένοι ήταν στην πλειοψηφία τους Αγιοπαντελεημονιώτες και Χρυσαυγίτες, με επικεφαλείς όλους τους τηλεαστέρες της περιοχής, που έφυγαν μόλις εμφανίστηκαν οι κλούβες, για να μείνουν καμιά δεκαριά υστερικοί γέροι και γριές και να υπόσχονται πως απόψε θα κάψουν τους Σομαλούς.

indymedia

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τα δεκαεξάχρονα

Βρεθήκαμε πολύ νωρίς στα στενά και τις λεωφόρους του μέλλοντός μας.

Ήταν απόφαση εμπνευσμένη από ιδανικά μεγάλων ανθρώπων;
Ήταν η ανάγκη για την εξερεύνηση των ορίων μας ή η περιέργεια για το τι υπάρχει πίσω από την πόρτα;

Γιατί, πώς μπορεί να κρίνει ένα παιδί στα δεκάξι του τι είναι σωστό και τι λάθος παρά μόνο αν ακούσει τις φωνές του;

Τις φωνές που ενισχύθηκαν εκκοφαντικά από την αγάπη, τη στοργή και το χάδι. Τις φωνές που τρέλαιναν το μυαλό του όταν του φώναζαν να κάνει πίσω. Τις φωνές του δάσκαλου πως θα του δώσει αποβολή. Τις φωνές των φίλων και των συγγενών που υπέφεραν στους αγώνες τους. Τις φωνές που θέλησαν να το τρομάξουν.

Βρεθήκαμε νωρίς εκεί έξω, γιατί δε μπορέσαμε να κάνουμε αλλιώς.

 Δε μπορέσαμε να αρκεστούμε στα δεκάξι μας χρόνια με τους πρώτους έρωτες, την προσμονή της ηδονής και τα εμπορικά κέντρα.
Ευτυχώς, κάποιοι έρωτες ,μας συντροφεύουν ακόμη και, ευτυχώς, τα εμπορικά κέντρα, πίσω από τις ασπίδες και τα κράνη, μας δείχνουν πλέον με το δάχτυλο

Ίσως δε μεγαλώσουμε ποτέ και μείνουμε για πάντα δεκαεξάχρονα.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι δειλία, δεν ξέρω καν σε ποιό μονοπάτι περπατώ πια.

Άλλοτε πειρατές κατά χιλιάδες και άλλοτε ρημαγμένα σκαριά.


Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ

ΠΑΠΑ-ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ: Μαμα γιατι τα αλλα παιδακια με λενε προδοτη;

-Σωωωωπα παιδακι μου..Βαλ τη κουκουλα σου...


Γιώργος Παπακωνταντίνου : «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. 

Αφου ρε λαμογιο δεν μπορεις να πεισεις ουτε τις "κοτες"  της κοινοβουλευτικης ομαδας, ε τοτε ειναι πολυ κοντα η μερα που θα φυγεις πασαλειμενος με πισσα και πουπουλα.

Και η διαδικασια ειναι πολυ απλη για ολους οσους εχεις κατακλεψει τοσο καιρο. 


Παιρνουμε λιγη πισσα απο τα φιλαρακια σου που φτιαχνουν τους μεγαλους δρομους με χρηματα του ελληνα πολιτη.
Αμεσως μετα παιρνουμε λιγα πουπουλα απο τα τις κοτες της κοινοβουλευτικης ομαδας και η συνταγη ειναι ετοιμη.

Εσυ πασαλειμενος με πισσα και πουπουλα ξαναγυρνας στ αφεντικα σου του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Απο κει που μας ηρθες δηλαδη....

Και μεις εδω ετοιμαζουμε το "μιγμα" για τον...επομενο!!!

ΥΓ.
Ακουστε πολιτικη δηλωση χθες στο κοινοβουλιο
απο το στομα του μεγαλυτερου πολιτικου αληταρα..

Παπακωνσταντινου:
«Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;».