Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πες μας τι πινεις και δεν μας δινεις....κυριε Αναγνωστου

Παπανδρέου: «Σε λίγο θα είμαστε στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου»!

 

«Βάλτε πλάτη και σε  λίγο καιρό θα είμαστε  στις τριάντα  πλουσιότερες χώρες του  κόσμου» είπε  χθες ο πρωθυπουργός στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς  στέλνοντας τους  κυριολεκτικά  … αδιάβαστους. «Δεν το πιστεύουμε αυτό που μας είπε» έλεγε ένας από τους συμμετέχοντες μετά το τέλος της συνάντησής τους.
 

Περιττό να αναφέρουμε  ότι  ο Παπανδρέου συμφώνησε με  όλα τα αιτήματα τους  λέγοντας  «καταλαβαίνω την αγωνία σας και ζω με αυτήν μέρα  – νύχτα»  χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για το παραμικρό απέναντι τους.

απο το ΚΕΝΤΡΙ

Ιπποκόμοι των τραπεζών: Η φαυλοηλιθιότητα σε παράκρουση

«Κυρίες και κύριοι,
τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας
μπροστά στην ίδρυσή της;»

Μπέρτολντ Μπρεχτ

Στην Ελλάδα, μετά από κάθε συμφορά για την κοινωνία και το λαό, παίζεται ΠΑΝΤΑ, από το καθεστώς και τους παπαγάλους του, το ίδιο έργο: Το θέατρο των κονσερβοποιημένων θριαμβολογιών.

Η καταστροφή της Ελλάδας, η καταλήστευση του λαού, τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, η χρεοκοπία, η πτώχευση και κάθε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» μας, ΟΛΑ προβλήθηκαν με αλαλαγμούς τυποποιημένων θριαμβολογικών …επιτυχιών: Για τη σωτηρία της «πατρίδας» και του ελληνικού λαού!!!!

Εισθε αθωοι....Εισθε αθωοι...

 Του ΣΤΑΘΗ
απο την Ελευθεροτυπια

Κινητούς φράχτες και αντλίες νερού ετοιμάζουν για τη ΔΕΘ

Υπό αστυνομικό κλοιό θα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη τις μέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ με την αστυνομική δύναμη να αγγίζει τα 5.000 άτομα. Διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα καταφτάσουν από όλη την Ελλάδα και δεν αποκλείεται το κλίμα στην πόλη να μοιάζει με αυτό των κινητοποιήσεων του 2003.

Η αστυνομία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει νέα μέσα όπως κινητοί φραγμοί ακόμη και αντλίες νερού! Τους κινητούς φράχτες από πλέξιγκλας προμηθεύτηκε η κυβέρνηση από την Γαλλία και χρησιμοποιήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Οι αύρες νερού χρησιμοποιούνται για να διαλύσουν το πλήθος προκαλώντας μεγάλους τραυματισμούς από την μεγάλη πίεση με την οποία εκτοξεύουν το νερό.

Οι αγανακτισμένοι από την πλευρά τους ετοιμάζουν εδώ και μέρες την "υποδοχή" του πρωθυπουργού με καθημερινές συνελεύσεις στον Λευκό Πύργο.

Επικρατέστερη ως τώρα άποψη για την μέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι ο αποκλεισμός της ΔΕΘ και αναμένεται η απόφαση για το αν θα γίνει κοινή πορεία με τα συνδικάτα. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους εν`όψει ΔΕΘ οι αγανακτισμένοι Λευκού Πύργου καλούν την Τετάρτη σε συγκέντρωση στις 16:00 στον Λευκό Πύργο προκειμένου να μεταβούν στο ξενοδοχείο Grand Hotel για να υποδεχτούν τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μιχάλη Καρχιμάκη που θα παραστεί στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν την περίοδο της ΔΕΘ και οι  ιδιοκτήτες ταξί  ενώ πληροφορίες λένε και για "ενισχύσεις" από άλλους νομούς.
Ραντεβού στους δρόμους δίνουν και τα συνδικάτα με τις πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που καλούν στο άγαλμα Βενιζέλου και του ΠΑΜΕ που θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα όπου θα κατευθυνθούν στο Λευκό Πύργο ενώ αναμένονται τα καλέσματα των ομάδων αντιεξουσιαστών. 

http://www.alterthess.gr/

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ένα παραμύθι για την άκρια του κόσμου που κάηκε πρόσφατα

Μια φορά κι έναν καιρό ήτανε κάπου πολύ μακριά, σε μέρη άγνωστα, ένα ψηλό βουνό που είχε πάνω του λίγα μικρά χωριά κι ένα δάσος. Κανείς δεν του ’δινε σημασία του βουνού εκείνου διότι ήτανε μακριά από την Πολιτεία. Σημασία δεν έδινε κανείς ούτε στους μετρημένους στα δάχτυλα των δυο χεριών ανθρώπους που κατοικούσανε τα χωριά του, καλλιεργούσανε τα λιγοστά του χώματα και βόσκανε τα ζώα τους στα βοσκοτόπια του. Έτσι, το βουνό, το δάσος, οι άνθρωποι και τα ζώα ζούσανε μια ήσυχη ζωή, δίχως πολλές πολλές συναναστροφές, αναπνέανε τον καθαρό τους αέρα και καμαρώνανε το πράσινο τους που είχε αρχίσει να δείχνει το μπόι του ξανά ύστερα από τη μεγάλη φωτιά που το ’χε κάψει προ εικοσαετίας.

Όταν η ληστεία κατά τη διάρκεια της μέρας συναντά τη ληστεία της νύχτας

Η Ναόμι Κλάιν για τις ταραχές στο Λονδίνο και την παγκόσμια οικονομική ληστεία


Συνεχίζω να ακούω παραλληλισμούς ανάμεσα στις ταραχές του Λονδίνου και άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων - τις σπασμένες βιτρίνες στην Αθήνα ή τα καμένα αυτοκίνητα στο Παρίσι. Και υπάρχουν ομοιότητες, αυτό είναι σίγουρο: μια σπίθα που την ανάβει η αστυνομική βία, μια γενιά που νιώθει παραμελημένη.


Ναι αλλά αυτά τα γεγονότα σημαδεύτηκαν από τις μαζικές καταστροφές ∙ οι λεηλασίες ήταν ήσσονος σημασίας. Υπήρξαν άλλωστε τα τελευταία χρόνια κι άλλες μαζικές λεηλασίες, και μάλλον πρέπει να μιλήσουμε και γι' αυτές. Υπήρξε η Βαγδάτη αμέσως μετά την εισβολή των ΗΠΑ - ένα παραλήρημα εμπρησμών και λεηλασίας που ερήμωσε βιβλιοθήκες και μουσεία. Τότε χτυπήθηκαν επίσης τα εργοστάσια. Το 2004 επισκέφθηκα ένα εργοστάσιο που κάποτε έφτιαχνε ψυγεία. Οι εργάτες του αφού είχαν αφαιρέσει καθετί που είχε αξία, μετά το έκαψαν ολοσχερώς, σε σημείο που η αποθήκη του εργοστασίου να μοιάζει με γλυπτό από λιωμένο μέταλλο.

ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ … ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Τώρα που η κατάργηση ασύλου μαζί μ αυτό που λέμε κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, από την μεγάλη πλειοψηφία της βουλής…
Τώρα που για μια ακόμη φορά η Κοινοβουλευτική Αριστερά παει να αντιδράσει κατόπιν εορτής…
Τώρα που οι φοιτητικές νεολαίες δεν μπορούν να δράσουν συνολικά , παρά ακολουθουν τη βλακεία που δέρνει τα κόμματα που υπηρετούν πιστά…
Τωρα , είναι πιο ξεκάθαρο από ποτε ότι η μόνη δύναμη που μπορει να συντρίψει το σύστημα τους , είναι οι ολοκληρωτικές καταλήψεις των Λυκείων από τους μαθητές…

Από αυτά τα παιδια που του χρονου θα δώσουν εξετάσεις..
Για να περασουν που ?
Να διδαχτούν που ?
Να απορροφηθούν που ?
Να ζήσουν που ?
Είναι μεγάλη δειλία να ζητας από 16χρονα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα , ενώ θα έπρεπε να το κάνουν άλλοι…το ξερω.

Τι να κανουμε όμως …

Αφου δεν καταδέχονται οι γονεις τους να αγωνιστούν γι αυτά, τοτε πρέπει τα ίδια να υπερασπιστούν τα αυτονόητα δικαιώματα τους.

Για να μην γινουν σαν και εμας… κωλομπαράδες του εαυτού τους
 
http://zerdameri2.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

Να ποιοι οπλιζουν τα χερια των ανεγκεφαλων πιτσιρικαδων!

Το παρακατω πρωτοσελιδο ειναι σημερινο και μολις λιγες ωρες μετα το μαχαιρωμα 2 νεαρων σε συμπλοκη "οπαδων" στα πετραλωνα.
Φυσικα ουτε λογος για τα επεισοδια, τουλαχιστον στη πρωτη σελιδα.
Αντιθετως προκειμενου να πουλησουν λιγα ακομα κωλοφυλλα συνεχιζουν την αλητεια τους ασελγωντας στα μυαλα της πιτσιρικαριας.
Και φυσικα δεν ειναι η μονη φυλλαδα που επενδυει στον φανατισμο.
Σχεδον ολες ακολουθουν αυτη τη τακτικη.
Μην ψαχνετε λοιπον ποιος ειναι ο δραστης σε τετοιου τυπου καταστασεις.
Σας το φωναζουν με πρωτοσελιδα.
"Εδω ειμαστε, εμεις και ο πρασινος,κοκκινος,κιτρινος,μαυρος, μπλε στρατος μας.


και η ειδηση

Τρεις οπαδοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές

Συμπλοκή φιλάθλων του Ολυμπιακού με οπαδούς του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Το περιστατικό συνέβη στα γραφεία του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, επί της οδού Κυριαδών 141, προκαλώντας  υλικές ζημιές και φθορές. Παράλληλα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο φέροντας τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε τρεις προσαγωγές.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Υπαρχουν και ευτυχισμενοι Ελληνες...........

                                   ....Βρυκολακες!




                                                     Χωρις λογια

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ (εν οψει της ΔΕΘ)...ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ

Πρεμιερα της αναμενομενης τρομοκρατησης του κοσμου εν οψει της ΔΕΘ εγινε στη θεσσαλονικη με την συλληψη 2 νεαρων με την κατηγορια της παρανομης αφισσοκολησης.

Οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 21 ετών, είναι μέλη του περιοδικού «Άρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη». Συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ», ενώ τοιχοκολλούσαν αφίσες με καταζητουμενο τον Παπανδρεου στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατίας.

Σήμερα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Το Άρδην και η Ρήξη καταγγέλουν τη σύλληψη των νεαρών μελών τους, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης της αφίσας "Καταζητείται", με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το περιοδικό.

»Οι συλλήψεις, ενώ καθημερινά κολλούνται ανενόχλητα δεκάδες αφίσες στην πόλη, εγκαινιάζουν το κλίμα της αστυνομοκρατίας και της τρομοκράτησης του λαού εν όψει της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είναι το έσχατο μέσο μιας κυβέρνησης που όχι μόνον έχει απονομιμοποιηθεί στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά και που με σχεδόν δικτατορικό τρόπο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, οδηγώντας τη χώρα στην πτώχευση και την υποδούλωση»

Ενας φιλος ηρθε αποψε απ τα παλια

                                              Tο'πε και το'κανε
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

                   Ο πρωην εργατοπατερας με φραπεδια, γραβατα κλαρωτη και.... γαρυφαλο στ αυτι.

Γιωργος Αναγνωστου της Μαργαριτας και του Ανδρεα...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ με ψευδωνυμο, οπως λεμε ο Μπαμπης ο "Σουγιας"

Το ζεύγος... Αναγνώστου και την παρέα του περίμεναν να δουν την Παρασκευή το απόγευμα στο μικρό ξενοδοχείο στα Ριτσά της Καρδαμύλης και τελικά αντίκρισαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα και την προσωπική τους ασφάλεια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την Καρδαμύλη για ολιγοήμερες διακοπές, όπου την Παρασκευή το απόγευμα έκανε βόλτα στη μανιάτικη κωμόπολη, ενώ το βράδυ συνέφαγε με τη σύζυγό του και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στην ταβέρνα “Ελιές” μπροστά από το ξενοδοχείο που διαμένει.

Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα, αλλά διακριτικά με σκοπό να μην προκαλέσουν τους υπόλοιπους επισκέπτες και να περάσουν όσο το δυνατόν απαρατήρητοι. Ο πρωθυπουργός χθες έκανε την εμφάνισή του και πάλι στα Ριτσά για απογευματινό μπάνιο, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επιδόθηκε και στο αγαπημένο του σπορ το κανό.

Στην μυστικότητα της επίσκεψης συνέβαλε και η Ολλανδέζα σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου Jacoline Vinke, η οποία ως συγγραφέας τουριστικών οδηγών φρόντισε να κάνει κράτηση για το πρωθυπουργικό ζεύγος και την ασφάλειά του σε άλλο όνομα για ευνόητους λόγους.
 Στην Καρδαμύλη βρέθηκε για μία ημέρα και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη σύζυγό του.

Η ειδηση απο.eleftheriaonline.gr

Αυτο θα πει να εισαι λαοπροβλητος ηγετης.
Η μαμα σου να σε φωναζει γιωργακη
Οι υποτακτικοι σου να σε φωναζουν προεδρο
Οι συμπατριωτες σου να σε φωναζουν τζεφρυ
Οι ελληνες να σε φωναζουν τσολακογλου
και εσυ για να κανεις τις διακοπες σου να δηλωνεις..Αναγνωστου

Γαμω τα παντελονια που φορας....



Στo wikileaks Παπαχελάς, Σκάι, Mega και free press

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον που διέρρευσαν μέσω του wikileaks, και στα οποία γίνεται αναφορά για την ελληνική δημοσιογραφία, το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και ΣΚΑΪ και τη free press εφημερίδα "Lifo".
Στο πρώτο, με ημερομηνία Ιουνίου 2006 και τίτλο "Πως να διαβάσετε τον Ελληνικό τύπο: ένας οδηγός για τους αμύητους» αναφέρεται πως τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται για την κερδοφορία τους αλλά πρωτίστως για την άσκηση πολιτικής και οικονομικής πίεσης, ενώ υπάρχουν έλληνες δημοσιογράφοι που διατηρούν θέση σε πολιτικά γραφεία Τύπου τα οποία ταυτόχρονα καλύπτουν δημοσιογραφικά λαμβάνοντας από αυτά δώρα και χρήματα. Ως παράδειγμα αναφέρεται ο χρηματισμός δημοσιογράφων από την επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων το 2004.

Εκοιμήθει και ο Κύρκος… Θρήνος στην αστική Τάξη για τη μεγάλη απώλεια.

Ο Κύρκος, βασική συνιστώσα διάβρωσης της αριστεράς όπως χρησιμοποιηθηκε από τις λέρες της ελληνικής παρασιτικής Αστικής Τάξης, μας άφησε χρόνους. Πολλοί αγώνες, φυλακίσεις, όσο ηταν στο ΚΚΕ, όταν ενηληκιώθηκε και έβαλε μυαλό πέρασε στην αντίδραση….


Κανάκεψε το φασίστα το Μαρκεζίνη δηλώνοντας και στηρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις του ως σωστές ενώ κατήγγειλε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου γιατί θεωρούσε ότι εκείνοι δεν αποτελούσαν παραγωγική δύναμη(έριξαν τη χούντα), ήταν και αναρχικοί πολύ ήθελε ο κύρκος να τους καταγγείλει …και δεν θα ταν η τελευταία φορά.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ύμνος εις την Οργή

Η μεγαλύτερη οργή κρύβεται στην σιωπή. Κάθεται σε μία πολυθρόνα έχοντας κλείσει τις βαριές κουρτίνες αφήνοντας έξω το καλοκαίρι. Σηκώνεται κάθε πρωί και καθώς χτενίζει με βία τα μαλλιά της βλέπει στην βούρτσα τις λευκές τρίχες, απόδειξη ότι χρόνο πολύ ακόμα δεν έχει να ορθωθεί ως πρέπει. Φτιάχνει καφέ χτυπώντας καλά το καφεκούτι υπολογίζοντας την αυριανή δόση και ανάβει τσιγάρο κοιτώντας τον απέναντι τοίχο που πάνω του χιλιάδες φορές έχει οργανώσει την Τελευταία της Έξοδο. Διαβάζει εφημερίδες σφίγγοντας κάθε φορά το στόμα στις φασιστικές δηλώσεις των καταδικαστών της και κλείνει την χούφτα της σε γροθιά κάθε φορά που βλέπει σε φωτογραφίες τα γελαστά γλοιώδη πρόσωπα των δημίων της.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Και ζητάνε ενέργεια, υποδομές, τουρισμό, βιομηχανίες και ....σκατά
Δεν είναι τυχαίο, κάπως πρέπει να αναταράξουν τα νερά, πως γίνονται επενδύσεις, πως κάτι κινείται, ώστε να σώσουν κεφάλαια από παραπέρα έξοδο από την παραγωγή.
Φυσικά δεν νοιάζονται για την Ελλάδα, ελάχιστα τους ενδιαφέρει το 2,5% της ΕΕ, το μάτι τόχουν στην υπόλοιπη ευρωπαική οικονομία αλλά και στις χώρες που ετοιμάζεται να σκάσει η κρίση.
Το πείραμα "Ελλάδα άνω-κάτω" εξελίσσεται κανονικά, οι ντόπιοι κουίσλιγκ υλοποιούν τις συντηρητικές οδηγίες των εξουσιαστών της ευρώπης, αλλά με .....καθυστερήσεις.
Ετσι πάνε πίσω οι αντίστοιχες εφαρμογές στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, αλλά και στην Ιταλία, Ολλανδία και Γαλλία. Τελικά όλη η Ευρώπη έχει "ένα θέμα" που πλέον δεν κρύβεται !!!

ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ....ΑΔΩΝΙ ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ ΤΑ...

Και τι δεν είπε ο ακροδεξιός βουλευτής του ΛΑΟΣ και πλασιέ βιβλίων Αδωνις Γεωργίαδης απο την εκπομπή τηλεπωλήσεων που κάνει για το athens.indymedia με την ευκαιρία της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Σε μια έκρηξη μίσους και οργής δείτε τι ξεστόμισε ο εμπαθής: 

Διακοπες 6 ημερων(ουτε του παππα να μην το πεις) ΤΕΛΟΣ...αντε και καλο χειμωνα...στους Δρομους!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ



Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

..........

                                    
                   Για μια βδομαδα τερμα τα παιχνιδια με το"ποντικι". 
                       Ξανα μαζι στο τελος του Αυγουστου

Να μην εκδοθεί η αγωνίστρια Gulaferit Unsal

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε κινητοποίηση τους δημοκρατικούς πολίτες  και τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις  για να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης στην Γερμανία της τουρκάλας αγωνίστριας και συνδικαλίστριας Gulaferit Unsal. 
 
Η Gulaferit Unsal  που υπήρξε πρόεδρος του συνδικάτου δημόσιων υπάλληλων στην Άγκυρα και απεργός πείνας στις φυλακές  του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος  καταδιώκεται από τις γερμανικές αρχές σαν τρομοκράτης! με σκοπό να παραδοθεί στην Τουρκία. 
 
Η απόφαση του δικαστηρίου στην Θεσσαλονίκη να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές, ο περιορισμός της διαδικασίας με την απαγόρευση να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης καθώς και το στημένο από την αντιτρομοκρατική θεατρικό σκηνικό σύλληψης της  πείθουν πως πίσω από όλα βρίσκεται ένα ενιαίο κέντρο που θέλει την πλήρη συμμόρφωση με τις προκλητικές και αστήρικτες γερμανικές κατηγορίες και απαιτήσεις. Και αυτό το κέντρο είναι η κυβέρνηση των εντολοδόχων της Τρόικας και του ΔΝΤ. 
 
Η  Gulaferit Unsal, πρέπει να μείνει στην Ελλάδα και να της δοθεί πολιτικό άσυλο. Γι αυτό τις επόμενες ημέρες πρέπει να ξεδιπλωθεί μια ισχυρή και μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης ενόψει της εξέτασης της υπόθεσης της στον Αρειο Πάγο.

ΚΚΕ(μ-λ)
Γραφείο Τύπου
Αθήνα 19 Αυγούστου 2011

Plaudite Cives! - Χειροκροτήστε, πολίτες!


Plaudite Cives! - Χειροκροτήστε, πολίτες! -προέτρεπε στην αρχαία Ρώμη ειδικός κήρυκας τους ρωμαίους θεατές, όταν εκείνοι δεν αντιλαμβάνονταν πότε ακριβώς έπρεπε να χειροκροτήσουν στο θέατρο.

Αφορμή για το σύντομο αυτό σημείωμα είναι η αντίδραση των μεγάλων κομμάτων στις αποδοκιμασίες που δέχονται βουλευτές και στελέχη τους από πολίτες. Προφανώς τα κόμματα πιστεύουν ότι εξ αιτίας των μεγάλων και σοβαρών υπηρεσιών τους προς την πατρίδα, την οποία οδήγησαν στο σημερινό της μεγαλείο, θα έπρεπε τα στελέχη τους να επευφημούνται και να χειροκροτούνται σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση και όχι να ποτίζονται με χολή αντί του μάννα.

Προσπαθώντας, λοιπόν, κάπως να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση αυτή, παίρνουμε το θάρρος να οικειοποιηθούμε, μετά είκοσι αιώνες, το έργο του Ρωμαίου κήρυκα και να προτρέψουμε κι εμείς:

Χειροκροτήστε, πολίτες, όσους οδήγησαν τη χώρα στην πλήρη εκμηδένιση της εθνικής της αξιοπρέπειας, παραχωρώντας τη διακυβέρνησή της σε ξένους μικροϋπαλλήλους διεθνών συμφερόντων και ευθέως δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Εφυγε ο "Καπετάν Κεμάλ"

Έφυγε σε ηλικία 95 ετών από τη ζωή ο Τούρκος συγγραφέας, ακαδημαϊκός και αγωνιστής του Δημοκρατικού Στρατού Μιχρί Μπελί, γνωστός στο βουνό ως “Καπετάν Κεμάλ”. Γεννημένος το 1915 στη Σηλυβρία της ανατολικής Θράκης ο Μιχρί Μπελί μετέβη το 1937 στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του. Εκεί ασπάστηκε τις ιδέες του κομμουνισμού και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των καταπιεσμένων μαύρων του Νότου.

Η Κοκκινιά σήμερα, μπορεί και έχει χρέος να πρωτοστατήσει ξανά στους αγώνες!

Τιμή και δόξα
στους ήρωες του Μπλόκου
Τιμή και δόξα
στα παλληκάρια της Κοκκινιάς

Στις 17 Αυγούστου κάθε χρόνο η Κοκκινιά τιμά την μνήμη των παιδιών της, που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά και την Δημοκρατία. Για την απελευθέρωση από τον Φασιστικό ζυγό.
Ατρόμητοι, αποφασισμένοι, με το κεφάλι ψηλά. Δεν χαμήλωσαν το βλέμμα δεν προσκύνησαν, δεν γονάτισαν και πάλεψαν με τίμημα την ίδια τους την ζωή. Όσοι επιχείρησαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των παλικαριών της, δεν μέτρησαν καλά το μπόι τους, δεν μέτρησαν καλά την παλικαροσύνη και την χαρακιά της απόφασης ανάμεσα στα φρύδια.
Πέσαν επάνω της με όλες τους τις δυνάμεις, να την υποδουλώσουν, ντόπιοι και ξένοι κατακτητές, δοσίλογοι και Γερμανοτσολιάδες. Και τα παιδιά με το πλατύ χαμόγελο και την απόφαση στα μάτια, τα παιδιά της Ανταρτομάνας Κοκκινιάς, υπερασπίστηκαν και Άγιασαν με το αίμα τους και την αντρειοσύνη τους τα χώματά της. Αφήνοντας μας παρακαταθήκη την απόφαση.
********************************
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια γειτονιά. Αυτή η γειτονιά ήταν χρωματιστή. Είχε το χρώμα και την μυρουδιά από νοτισμένο χώμα. Είχε το πράσινο και τις μυρουδιές από τα τζιράνια και τα γιασεμιά,είχε το θαλασσί τ΄ουρανού και είχε τα πορτοπαράθυρά της βαμμένα πράσινα στο χρώμα της ελπίδας,που κουβάλησαν οι άνθρωποί της από τις Αλησμόνητες πατρίδες της Ιωνίας. Κόκκινη,κόκκινη σαν το αίμα των παλικαριών που ανάστησε, κόκκινη σαν το αίμα που έτρεχε στις φλέβες των παιδιών της και που τίποτα δεν μπορούσε να το αιχμαλωτίσει.
Πριν φανεί ακόμη στον ορίζοντα, την άκουγες, την οσμιζόσουν, άκουγες τους ήχους της, έπιασες τους παλμούς της, άκουγες τα τραγούδια της,τις φωνές και τα γέλια των παιδιών της. Όσο την πλησίαζες ξεδιάλυνες και τα πρόσωπά τους ,πρόσωπα φωτεινά. Αν ήθελες να μπεις, ένας τρόπος υπήρχε. Να πάρεις το κόκκινο της φωτιάς και να το κάνεις παντιέρα σου και τότε, έμπαινες να τραγουδήσεις τα τραγούδια της, να χορέψεις τους καρσιλαμάδες και τα ζεϊμπέκικα της. Τίποτα δεν σε υποχρέωνε,γινόταν από μόνο του .Τρελαινόσουν από τ' αρώματα και τα χρώματα επαναστατούσε το εντός σου. Ήθελες να γίνεις δικός της, να γίνεις ένα μαζί της, να είσαι κομμάτι της,να γίνεις πράσινος και θαλασσής,να είσαι χώμα της και ουρανός της.
Να γίνεις Κόκκινος.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τελικα, δεν εισαστε ουτε για τα πανηγυρια!


             Τους ειπαμε οτι : "Εισαστε για τα πανηγυρια"
                  και αυτοι το πηραν τοις μετρητοις.

Πρωτος πανηγυρτζης ο σοσια-ληστης Καρχιμακης ειπε να δοκιμασει τη τυχη του σε πανηγύρι στο χωριό  Μαρωνιά κοντά στην Σητεία. Αλλα δυστυχως δεν του "βγηκε" μια και οπως λενε οι πληροφοριες αποδοκιμασθηκε εντονα. Καποιοι μιλανε και για "ξαναστροφες" που δεχθηκε απο αγανακτισμενο κρητικο. Παντως το σιγουρο ειναι οτι εβαλε την ουρα στα σκελια και την εκανε με σοσιαλιστικα πηδηματακια.

Ο δευτερος σοσια-ληστης που ειπε να δοκιμασει τη τυχη του ηταν ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας που επιχείρησε να παρακολουθήσει το τοπικό πανηγύρι στο χωριό Γρανιτσοπούλα αλλα δεν του βγηκε ουτε αυτουνου. Εντονες αποδοκιμασιες και...κατα κει που παει και ο Καρχιμακης.

Τριτος σοσιαληστης ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρήστος Μαγκούφης, θέλησε να πάρει το μικρόφωνο και να χαιρετίσει τους συμπατριώτες του στο πανηγύρι της Αγναντιάς στην Καλαμπάκα.
Αλλα αντι για το μικροφωνο πηρε τον "πουλο" και αποχωρησε χωρις να μπορεσει να πει ουτε ενα ψεμμα, ουτε μια μαλακια η εστω ενα τραγουδακι.Κριμα το Παλληκαρι. 

Τελικα το μηνυμα του Δεκαπενταυγουστου ειναι οτι ...

                         Δεν εισαστε ουτε για τα πανηγυρια.. συντροφοι

Και αλλη φορα μην παιρνεται τοις μετρητοις οτι σας λεμε, γιατι καμμια φορα λεμε και καμμια μαλακια για να περναει η ωρα....ωσπου να σας στειλουμε στο διαολο!!!

Η Αθήνα μυρίζει μπαρούτι !

Η Αθήνα αποπνέει θάνατο.
Χιλιάδες μαγαζιά κλειστά, με κιτρινισμένους απλήρωτους λογαριασμούς κάτω από τις πόρτες, σκόνη και παρατημένα ράφια, άδεια. Ζωές που πέρασαν. Δεκάδες μελαμψοί νεαροί με καροτσάκια, άχρηστα πλέον στα σουπερμάρκετ αφού κανένας δεν τα χρησιμοποιεί για τα λιγοστά του ψώνια, μαζεύουν τα παλιοσίδερα μιας κοινωνίας που σκουριάζει ραγδαία. Η μόνη ανακύκλωση που επιβιώνει στην πόλη.

Στον ηλεκτρικό, στους δρόμους και στις καφετέριες, λιγόστεψαν τα παιδάκια που πουλάνε λουλούδια και πολλαπλασιάστηκαν οι ζωντανοί νεκροί που για μια μικρή βοήθεια δηλώνουν ότι μόλις αποφυλακίστηκαν, ότι είναι στην απεξάρτηση ή ότι είναι φορείς του aids.

Στην Ακαδημίας, τη Χαριλάου Τρικούπη, την Μπουμπουλίνας, την Ιπποκράτους, τη Βασιλίσσης Σοφίας, στα πιο κεντρικά σημεία, αργόμισθοι μπάτσοι με ασπίδες αντί για γλάστρες.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ξεκιναμε κίνημα «δεν γυρνάω από τις διακοπές»

Βομβαρδισμό από 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής φόρων και τελών θα δεχτούν περισσότεροι από 8 εκατ. φορολογούμενοι αμέσως μετά τις διακοπές.

Ξεκινάμε κίνημα «δεν γυρνάω από τις διακοπές». Γιατί είναι εμφανές ότι ψάχνουν για …λαλάκες.

Στη φωτο διακρινουμε ελληνες παραθεριστες  μελη του κινηματος, μαυρισμενους απο τον ηλιο των διακοπων να διαδηλωνουν κατα της επιστροφης τους στη λαιμητομο της εφοριας.

Βομβαρδισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων , σεισμοί, τσουνάμι, τυφώνες, όλα από Σεπτέμβρη. Δεν θα μας βρεις ποτέ άτεγκτε έφορε…

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Κράξιμο στον Παπανδρεου στη Σκιάθο

μεσημερι πεμπτης

Χαμός έγινε  το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Γ. Παπανδρέου κοντά στην παραλία των Κουκουναριών στη Σκιάθο, όταν  λουόμενοι τον αντιλήφθηκαν να περνά στον δρόμο με το ποδήλατο και  πίσω ακολουθούσαν  άνδρες της προσωπικής του φρουράς μέσα σε ένα πολυτελές lexus και  κάποιοι άλλοι σε δύο μοτοσικλέτες. 

Μόλις τον πήρε χαμπάρι μια νεαρή κοπέλα έτρεξε και του φώναξε ειρωνικά : «πρόεδρε , πρόσεχε γιατί ξεφούσκωσε η αλυσίδα» ενώ άλλοι άρχισαν τη γιούχα. Ο Παπανδρέου   αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδήλατο και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο αστυνομικοί για να κάνουν παρατηρήσεις στον  κόσμο.
Βέβαια, μία που  κατέβηκαν  και μία που ξαναμπήκαν μέσα και έφυγαν γιατί  μαζεύτηκαν αρκετοί και η γιούχα θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις .

indymedia

Τα μπανια του λαου....

του Καλαιτζη
απο την Ελευθεροτυπια

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Επίθεση από συμμορία διακινητών και εμπόρων ναρκωτικών στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ενώ σύντροφοι και συντρόφισσες από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων βρισκόμασταν στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων για τη φροντίδα και το πότισμά του και την εβδομαδιαία συνέλευση μας δεχθήκαμε αγριότατη επίθεση από συμμορία εμπόρων και διακινητών.

Στην προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε τον ανοιχτό κοινωνικο χαρακτήρα του πάρκου για όλους , βρισκόμαστε σε συνεχή αντιπαράθεση και με τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών που με τις πλάτες των μπάτσων επιχειρούν να μετατρέψουν το πάρκο σε "πιάτσα", καθιστώντας το απρόσιτο για όποιον δεν εμπλέκεται στην μπίζνα των ναρκωτικών.

Αποκορύφωμα αυτής της αθλιότητας είναι η σημερινή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν σύντροφοί μας από μεγάλες πέτρες που στόχευαν στα κεφάλια μας και με ολοφάνερη πρόθεση να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.
Η επίθεση αποκρούστηκε από την πλευρά μας ,παραμείναμε στο χώρο και αυτοί τράπηκαν σε φυγή. Απέναντι στους εμπόρους ναρκωτικών που θέλουν να μετατρέψουν το πάρκο σε τσιφλίκι τους , απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλλισμό και την κάθε είδους εξουσία θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους ως χώρους συνάντησης επικοινωνίας αντίστασης και αλληλεγγύης.

ΚΑΛΟΥΜΕ για ενημέρωση και για ενίσχυση της προγραμματισμένης φροντίδας του πάρκου την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 19.00 στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων
10 Αυγούστου 2011
 

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ


 Καμπάνια κάνουν καποιοι φιλανθρωποι καναλαρχες-μεγαλοεργολαβοι και βιομηχανοι με τιτλο : "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" . 


Σκάι, Νεα οδος ΑΕ, Ολυμπια οδος ΑΕ και Συνδέσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας φροντίζουν να μας...καθαρισουν.

Τι μεγεθος υποκρισιας. Αφου πρωτα εχουν φροντισει να μας καθαρισουν τις τσεπες μας με τα χαρατσια τους σε δρομους δικους μας και χιλιοπληρωμενους. Αφου πρωτα μας "καθαριζουν" σε δρομους κακοφτιαγμενους και ανασφαλεις, σαν την εθνικη μας καρμανιολα, Κορινθου- Πατρων. Μας περνουν για σκυλακια του Παβλοφ ξεκαθαριζοντας οτι θα μας δινουν σακουλιτσα μονο οταν εχουμε πληρωσει διοδια.

Φτηνές ζωές (προολυμπιακές προετοιμασίες) στο Λονδίνο

Θα μπορούσε να είναι ένα γεγονός που εξελίσσεται παντού στις δυτικές μητροπόλεις. Από την Αθήνα, το Βερολίνο, τις Βρυξέλες, το Σαν Φρανσίσκο…Αυτή τη φορά είναι μια συνοικία στο Βόρειο Λονδίνο. Οι αιματηρές κοινοτοπίες της εξουσίας μιλάνε παντού την ίδια γλώσσα: σκουρόχρωμος, αστυνομικό μπλόκο, εκπυρσοκρότηση, αίμα. Και μετά κάμερες, media, δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων που υπόσχονται άπλετο φως στην υπόθεση και μηδενική ανοχή σε αυτούς που θα διανοηθούν να διαταράξουν την τάξη. Πρόζες δημοκρατίας που δεν χρειάζονται καν μετάφραση. Παντού και πάντα ίδιες.

Αυτή η "εγκληματικότητα" είναι χάδι σε ό,τι έρχεται

Που είναι τώρα όλοι αυτοί που θαυμάζουν τους Αγγλοσάξωνες και που μας κορόιδευαν για τον Δεκέμβριο του 2008 λέγοντας ότι αυτά δεν συμβαίνουν στο Λονδίνο;

Ε να που τελικά συμβαίνουν και στο Λονδινάκι! Και όλο και συχνότερα θα συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα όσο η φτώχεια θα επεκτείνεται καθώς οι αγορές θα καίνε στο διάβα τους τις κοινωνίες αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένους ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Και ποια είναι η απάντηση των νεοφιλελευθέρων; Οι περισσότερες φυλακές, οι ιδιωτικές φυλακές, η επαναφορά της θανατικής ποινής και το ύψωμα πιο ψηλών συρματοπλεγμάτων έξω από τις συνοικίες των πλουσίων.

Τις κοινωνίες ρε τις έχουν χεσμένες. Και αν ήταν νόμιμο να σκοτώνουν για 1% περισσότερο κέρδους θα το έκαναν, και μωρά παιδιά θα σκότωναν και θα έβγαζαν και γλώσσα από πάνω για τις ωφέλειες της θανάτωσής τους.

Δεν έχετε ιδέα τι σας περιμένει όλους εσάς που νομίζετε ότι η απόλυτη φιλελευθεροποίηση των πάντων θα σας σώσει.

Με την αφέλεια σας θρέφεται το νεοφιλελεύθερο τέρας.

http://greekrider.blogspot.com/

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

UNA FATSA-UNA RATSA οι Μπατσοι σε Ελλαδα και Ισπανια...φωτο και βιντεο απο τις συγκρουσεις στη προσπαθεια των διαδηλωτων για ανακαταληψη της πλατειας..

Μαδρίτη, Ισπανία 

Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και επτά αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στη Μαδρίτη.


Πάνω από 200 αστυνομικοί είχαν παραταχθεί στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, προκειμένου να εμποδίσουν μία νέα συγκέντρωση των διαδηλωτών.
Το βράδυ εκατοντάδες άτομα έκαναν πορεία μέσα στην πόλη, διαμαρτυρόμενοι για την περιφρούρηση της πλατείας. Συγκεντρώθηκαν στην Πλάθα δελ Σιμπέλς, ενώ πολλοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και σημειώθηκαν συμπλοκές. Σύμφωνα με ανταποκριτές του BBC, πρόκειται για το πιο σοβαρό περιστατικό που συνέβη από τα μέσα Μαΐου, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Ισπανίας.
Οι «Αγανακτισμένοι» διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας.



«Έτοιμη» η επιτροπή που θα εξετάζει την ανωνυμία των blogs...Όλα τα ονόματα

Την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου, αναλαμβάνει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Η επιτροπή, υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο, προβλέπεται να ολοκληρώσει το έργο της έως το τέλος Σεπτεμβρίου και τα μέλη της δεν προβλέπεται να λάβουν καμία χρηματική αποζημίωση για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Εκτός του προέδρου κ. Ράντου, στην επιτροπή μετέχουν ως μέλη οι: Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.

Γραμματέας της επιτροπής ορίστηκε η κυρία Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.

http://www.newsbeast.gr

 

Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο

Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε…

Ο κ. Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».


http://www.briefingnews.gr

Άραγε γιατί αφήνουν τους ένστολους εκτός ενιαίου μισθολογίου;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο αυταρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και το σχέδιο κρατικής τρομοκρατίας εν όψει Φθινοπώρου.
Μετά την απόφαση απαγόρευσης του συνέρχεσθαι για «εμπορικούς λόγους», την ανακοίνωση χρήσης πλαστικών σφαιρών και καμερών στις διαδηλώσεις, τις αύρες με τα κανόνια νερού, την καταστολή στο διαδίκτυο, ήρθε και η ώρα της εξαγοράς των στρατιωτικών και της ανταμοιβής των αστυνομικών «για τους κόπους τους».

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ...


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Βρειτε τη σωστη απαντηση και κερδιστε μια αδεια ΤΑΞΙ σε περιοχη της αρεσκειας σας!!!

α) Πως λεγεται ο ανθρωπος που για περισσοτερο απο ενα χρονο εκανε μπαχαλο με τις ενεργειες του μια ολοκληρη πολη;
Παρε τη βοηθεια....Το ονομα της πολης αρχιζει απο Κ και τελειωνει σε Α

β) Πως λεγεται ο ανθρωπος που με τις ενεργειες του εκανε μπαχαλο καλοκαιριατικα την Ελλαδα;
Παρε τη βοηθεια....Οταν εφθασε στην Αθηνα προκειμενου να αρχισει την πολιτικη του καριερα τα ρουχα του μυριζαν ακομη τσικνα απο την προηγουμενη επαγγελματικη του ενασχοληση

γ) Πως λεγεται ο ανθρωπος που καταφερε να κανει μπαχαλο ακομα και ενα μαντρι κανοντας τα προβατα να ζητανε εξηγησεις;
Παρε τη βοηθεια....Το μαντρι ειναι ηλικιας 37 χρονων και εχει δωσει δουλεια σε καποιους πραγματικα τσοπαναρεους, ντοπιους και ξενους

Και μη βιαζεστε να γελασετε  μονολογοντας, ε καλα τωρα.... ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ  λεγεται, γιατι χασατε!

Η απαντηση αφου γυρισετε...σελιδα

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Στη περιπτωση του ο ψυχιατρος...σηκωνει τα χερια

 Ακόμη και οι πιο αδύναμοι καλούνται να συμβάλουν-με το έτσι θέλω-στην κάλυψη των ελλειμμάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο www.enet.gr με απόφαση του “εθνικά ευαίσθητου” Ανδρέα Λοβέρδου οι χρονίως ψυχικά πάσχοντες που νοσηλεύονται σε δημόσια ψυχιατρεία και άλλες μονάδες κοινωνικής φροντίδας θα υποστούν παρακράτηση από τη σύνταξη τους, το οποίο θα αποδίδεται στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που τους φιλοξενεί.

Το ποσό της παρακράτησης δεν είναι μικρό, ουσιαστικά το κράτος βάζει κανονικά χέρι στις συντάξεις των πασχόντων, είτε είναι μικρές, είτε είναι μεγάλες:

α) Για σύνταξη μέχρι 360 ευρώ ποσοστό 40%.
β) Για σύνταξη από 360,01 ευρώ μέχρι 500 ευρώ ποσοστό 50%. γ) Για σύνταξη από 500,01 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ ποσοστό 60%. δ) Για σύνταξη από 1.000,01 ευρώ μέχρι 1.500 ευρώ ποσοστό 70%.
ε) Για σύνταξη από 1.500,01 ευρώ και άνω ποσοστό 80%.

Η απόφαση Λοβέρδου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ψυχιάτρου διευθυντή του ΨΝΑ στο Δαφνί, Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου ο οποίος έκανε λόγο μιλώντας στην Ελευθεροτυπία για νεοφιλελεύθερο απανθρωπισμό χωρίς πάτο της πολιτικής του κυρίου Λοβέρδου.

Ακραία όξυνση της Κρατικής Καταστολής: Πλαστικές σφαίρες "πυροβόλα" νερού και περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο σχεδιάζει η Κοινοβουλευτική Χούντα του ΠΑΣΟΚ

Πραγματικά, οι υπουργοί της πιο μισητής κυβέρνησης φαίνεται ότι υιοθέτησαν το κάλεσμα του Γ.Παπανδρέου για να μην πάνε διακοπές και να επιταχύνουν τους ρυθμούς επιβολής των πρωτόγνωρων αντιλαϊκών ρυθμίσεων. Η βιάση τους αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι το τοπίο τον Σεπτέμβρη θα μυρίζει μπαρούτι: απολύσεις ακόμη και στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, άγρια φορολογία και νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση είναι μόνο μερικά από τα μέτωπα που θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα όλων.

Ήδη καταμεσής του καλοκαιριού, η βίαιη επίθεση στο κίνημα των Αγανακτισμένων με αιχμή του δόρατος την Αστυνομική Κατάληψη της πλατείας Συντάγματος, η συντονισμένη εκστρατεία ολόκληρου του αστικού κατεστημένου –κυβέρνησης, ΜΜΕ, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εμπορικού Κόσμου και Τουριστικής Βιομηχανίας- κατά των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, η εφαρμογή του τρομοκρατικού νόμου με τις γνωστές εξοντωτικές ποινές, αποτελούν πρόβα τζενεράλε του ακραία αυταρχικού τρόπου δράσης ολόκληρου του αστικού κατεστημένου.

Βοηθήστε τα παιδιά της Σομαλίας που πεθαίνουν

Πάνω από 1 εκατ. παιδιά έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας

Ο αριθμός των παιδιών σε ολόκληρη τη νότια Σομαλία που έχει άμεση ανάγκη για σωτήριες παρεμβάσεις εκτιμάται στα 1,25 εκατ. ενώ ακόμη 640.000 υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.

Για το λόγο αυτό η UNICEF κάνει έκκληση σε όλους τους φορείς να θέσουν την προστασία των ζωών των παιδιών σε πρώτη τους προτεραιότητα και να στηρίξουν επειγόντως κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσεγγιστούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Τα παιδιά της νότιας Σομαλίας χρειάζονται απεγνωσμένα τη βοήθειά μας. Πάρα πολλά έχουν ήδη πεθάνει και πολλά άλλα βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο αν δεν δράσουμε τώρα», δήλωσε η Rozanne Chorlton, εκπρόσωπος της UNICEF στη Σομαλία.

«Οι οικογένειες δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια, οι μητέρες και τα παιδιά τους δεν θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία ενός επικίνδυνου ταξιδιού σε αναζήτηση τροφής και νερού και στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν μια ζωή γεμάτη αβεβαιότητα σε ένα προσωρινό καταυλισμό. Όλες μας οι ενέργειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να σώσουμε τις ζωές τους» πρόσθεσε.

Για να προσεγγιστούν τα παιδιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η UNICEF, μαζί με τους συνεργάτες της, έχει ενεργοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να παράσχουν προμήθειες στην περιοχή.




Μέχρι στιγμής, αυτό το μήνα, η οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού έχει δώσει μεγάλο αριθμό προμηθειών συμπληρωματικής διατροφής για 65.000 παιδιά που έχουν πληγεί από την ξηρασία στις περιοχές της νότιας Σομαλίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟΥ


 «Να γυρίσουμε στα χωριά μας, να ξαναδεθούμε με τη γη...» 

"Η ζωή είναι ένα δώρο που μάς δίνεται άπαξ. Εχει ημερομηνία λήξεως. Και έχουμε το δικαίωμα να τη χαρούμε, να την μοιραστούμε, να δημιουργήσουμε", λέει ο Χρόνης Μίσσιος στο Car & Driver, σε μία συνέντευξη την οποία ασμένως αναδημοσιεύουμε...

Ήταν μια ζεστή μέρα του Ιουλίου με τα τζιτζίκια να έχουν ήδη αρχίσει τo τραγούδι τους, όταν πριν τις 11, χτυπούσα το κουδούνι στην αγροικία του Χρόνη και της Ρηνιώς.
Ζούν εκεί, λίγο έξω από το Μικροχώρι Καπανδριτίου, κάτι παραπάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Πίσω από ένα παλιό βυσσινί Niva ξεπρόβαλε ο Χρόνης με βήματα αργά, συνοδευόμενος από επιβλητικό, λευκό, φουντωτά τριχωτό σκύλο. Αργότερα έμαθα ότι ήταν γένους θηλυκού, ονόματι Stormy. Καταιγίδα. Σε αντίθεση με το όνομα της δεν παρατηρούσες κάποια καταιγιστική συμπεριφορά.

Στην ίδια περίπου ρότα κινήθηκε και ο βιός του Χρόνη. Μετά από μια τόσο καταιγιστική, πλήρη, ζωή έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο βαθιά ήρεμο, με σπάνιες εμπειρίες, γοητευτικά γερασμένο.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

"Το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους"

Η φράση ανήκει στον Μιλιτιάδη Παπαϊωάννου, υπουργό "Δικαιοσύνης", ο οποίος κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προανήγγειλε νομοσχέδιο που θα φορά τα blogs. Συγκεκριμένα τα νομοθετικά μέτρα θα αφορούν την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα.

"Το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους", χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης ο υπουργός ενώ είπε ότι θα περιμένει τώρα τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου. Τέλος ανέφερε ότι υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του οποίου οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών

Xρησιμες συμβουλες για να επιβιωσετε σε αυτη τη νεα ΚΑΤΟΧΗ

Απο τον "ανθρωπο" που ακομα και σε περιπτωση πυρηνικης καταστροφης θα καταφερει να επιβιωσει.

Αυτος και οι κατσαριδες........

Σε ιστορικά χαμηλά ο ΟΠΑΠ , η μετοχή της Εθνικής, και η …….Πελοπόννησος !!! Έχει σταματήσει η διαπραγμάτευση λόγω υπαγωγής στο άρθρο 99 η μετοχή της ΑΤΛΑΝΤΙΚ της… Κρήτης … και της περιφέρειας Ν. Αιγαίου .. !!!

Κάπως έτσι φαίνεται  παίζουν το τελευταίο διάστημα στο μυαλό των κυβερνητικών στελεχών οι ειδήσεις.

Και αν κρίνουμε από  αλήτικο πρωτοσέλιδο
στο ΒΗΜΑ,
οι σκέψεις αυτές  είναι
και κατόπιν υποδείξεων
και στοχεύουν στην τρομοκράτηση 
του Έλληνα πολίτη.
  Αν δεχθούμε βέβαια σαν αληθινό το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος , 
το πρώτο θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί
δεν είναι η ίδια η είδηση… αλλά ότι 

 ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ !!

Κατά το δημοσίευμα, το θέμα στο τραπέζι δεν το έβαλε κάποιος ευρωπαίος ανάλγητος …. Δεν το είπε κάποιος τραπεζίτης ή κάποιος μάνατζερ .. 
το είπε ο πρωθυπουργός της χώρας … 

 «Τι θέλετε να κάνω; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά ή να πουλήσω την Πελοπόννησο;". 

Ήρθαν/ ντυμένοι «φίλοι»
Αμέτρητες φορές οι εχθροί μου

το παμπάλαιο χώμα πατώντας.

Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.
" Οδ.Ελύτης

Και η δικιά του φτέρνα δεν έδεσε ποτέ.

 Υ.Γ.  Ότι θα βλέπαμε τα κομμάτια αυτής της χώρας να ανεβαίνουν στο ταμπλό της Wall Street και θα απολαμβάναμε τα αποτελέσματα του πατριωτικού οίστρου του ΓΑΠ, ομολογούμε δεν το φανταζόμασταν.  

http://kepparou.blogspot.com/2011/07/99.html

Να αποτρέψουμε την έκδοση της Gülaferit Ünsal στη Γερμανία

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην Τουρκάλα αγωνίστρια - συνδικαλίστρια Gülaferit Ünsal, η οποία συνελήφθη στις 7/7/ 2011 στη Θεσσαλονίκη και κρατείται στη φυλακή για απέλαση στη Γερμανία, όπου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.

 Η Gülaferit Ünsal , ιδρυτικό μέλος του συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων BEMSEN στην Άγκυρα, κατηγορείται από τις γερμανικές αρχές για την πολιτική της δράση ως «μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C», μολονότι όλες οι «τρομοκρατικές» ενέργειες που της αποδίδονται (πωλήσεις περιοδικών , πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες και συγκεντρώσεις για βετεράνους και φυλακισμένους)  εντάσσονταν στο πλαίσιο νόμιμων συλλογικοτήτων και έγιναν με δημόσιο και ανοιχτό τρόπο.

Η Gülaferit Ünsal  παρέμεινε στη Γερμανία για έναν μόλις χρόνο, από το 1999 έως το 2000. Μετά επέστρεψε στην Τουρκία και συνέχισε εκεί την πολιτική της δουλειά. Συνεπώς, είναι τουλάχιστον περίεργο ότι οι γερμανικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής της στις 09.02.2011, δηλαδή 10 ολόκληρα χρόνια μετά τα αδικήματα που φέρεται να διέπραξε (από τις 30-08-2002 έως του τέλος του 2003), διάστημα κατά το οποίο δεν βρισκόταν καν στη χώρα που ζητά την έκδοσή της.

Η Γερμανία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει για αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου της ως παγκόσμιου οικονομικού επικυρίαρχου, διευρύνει και τη διεθνή κατασταλτική της δραστηριότητα, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της το ρόλο του «σερίφη» στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες.
 Έτσι, χρησιμοποιεί το εσωτερικό «αντιτρομοκρατικό» της οπλοστάσιο προκειμένου να καταδικάσει Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές όχι μόνο για υποτιθέμενες πράξεις που έγιναν στη Γερμανία, αλλά και για πράξεις που φέρονται να έγιναν σε τουρκικό έδαφος. Κατ’ αυτό τον τρόπο ενισχύει όχι μόνο τον αυταρχισμό του τουρκικού κράτους, αλλά διεκδικεί και από τις ΗΠΑ αναβαθμισμένο μερίδιο στο ρόλο του παγκόσμιου «χωροφύλακα».

Απαιτούμε την παύση κάθε διαδικασίας έκδοσης της Gülaferit Ünsal  στη Γερμανία και την άμεση απελευθέρωσή της από τις ελληνικές φυλακές 

Αθήνα 01/08/2011 
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

diktio.org

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η πολιτική είναι σαν την κόκα

Ποιό όπιο του λαού; Εδώ μιλάμε για την κόκα.

123 κιλά, συσκευασμένη σε στρόφαλους ενός μηχανήματος για την παραγωγή σογιελαίου. Κατασχέθηκε στις 19 Ιουλίου από την Διεύθυνση Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση.

Η εξέλιξη της επιχείρησης, οδήγησε στη σύλληψη 9 ατόμων στη Σερβία και την ΠΓΔΜ και 3 στην Ελλάδα. Η είδηση των συλλήψεων μεταδόθηκε χθες από τα ΜΜΕ, με πολλές λεπτομέρειες, εκτός από μία.

Οι δύο έλληνες συλληφθέντες, ο ένας διευθυντής τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος τελωνειακός, είχαν ένα ακόμη κοινό στοιχείο (εκτός από την κοκαΐνη) που αποσιωπήθηκε. Ήταν και οι δύο συνεργάτες πολιτικών. Ο τραπεζικός, του Γιάννου Παπαντωνίου και ο τελωνειακός, του Γιώργου Λιάνη. Ο συνεργάτης του Παπαντωνίου, διετέλεσε και στέλεχος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων καθώς και απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης το 2002 σε διεθνή Φόρουμ. Τα παραδέχθηκε ο ίδιος στην απολογία του. Σε μια προσπάθεια επίκλησης του έντιμου πρότερου βίου του ή της ισχύος του και των διασυνδέσεών του;

Το «αμαρτωλό» Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα κρατά παράνομα τρεις πολιτικούς πρόσφυγες

Πριν από μερικές μέρες καταγγείλαμε το βασανισμό τριών μεταναστών στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, που έχει γίνει άντρο σαδιστών, οι οποίοι εκτονώνονται πάνω σε ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς. Πλέον, υπάρχουν όλα τα δεδομένα μιας βρόμικης σκευωρίας σε βάρος τριών πολιτικών προσφύγων από τη Δυτική Σαχάρα, η οποία συνεχίζεται ακόμη.

Οι τρεις αλλοοδαποί συνελήφθησαν μέσα σε αστικό λεωφορείο στην Πατησίων από ολόκληρη ομάδα «Δίας». Ο λόγος; Αναγνώρισαν στα πρόσωπά τους τους αλλοδαπούς που ξυλοφόρτωναν σε σπίτι στην Κυψέλη, οι οποίοι έκαναν καταγγελία στην «Ελευθεροτυπία», που συνοδευόταν από φωτογραφίες των τραυμάτων που είχαν στα σώματά τους και αποφάσισαν να πάρουν τη ρεβάνς, δεδομένου ότι μετά το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» γίνεται ΕΔΕ. Τους συνέλαβαν, τους ξυλοφόρτωσαν και όταν υπήρξαν καταγγελίες, τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και τους έστειλαν κατηγορούμενους με ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ...ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Σημερα στα δικαστηρια της Ευελπιδων δικαζονται οι συλληφθεντες της πλατειας Συνταγματος κατα τη διαρκεια της επελασης του Καμινη και του Παπουτση τα ξημερωματα του Σαββατου.

7 ατομα δικαζονται στο κτιριο 3 και ενα ατομο στο κτιριο 7 των δικαστηριων.

Η συμπαρασταση μας στους συλληφθεντες συντροφους της πλατειας ειναι αναγκαια.

Ολοι στα δικαστηρια στις 11.30 για να αποδειξουμε οτι...

Κανενας ανθρωπος δεν ειναι μονος του σε κανενα αγωνα!


ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 12.00