Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ανδρεας-Βαγγελης....για παντα μαζι


                               Ενωμενοι στη ζωη και.......


Η δηλωση Λοβερδου:

"Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό, τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις"

Υ.Γ
Κοροιδο χονδρε,παλι μαλακα σε πιασανε

Προς όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα

ΚΑΛΕΣΜΑ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε Δημόσιο κ’ Ιδιωτικό τομέα
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 5 Φλεβάρη στις 11 πμ στο Πολυτεχνείο


Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, ακύρωση της ΕΓΣΣΕ, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των κλαδικών συλλογικών Συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας και των ωριμάνσεων και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, και 150.000 απολύσεις στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή η φτώχεια διογκώνεται και οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατ.

Τετάρτη 1η Φλεβάρη στις 9:30π.μ.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Παγκρατίου.

Στα μουτρα της....η λασπη που ριχνε

Άννα: Τότε λαϊκισμός, σήμερα πρόβλημα...

 Μικρογεύματα σε 18 σχολεία, εννέα περιοχών της Αθήνας που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα θα ξεκινήσει να παράσχει το υπουργείο Παιδείας από την επόμενη εβδομάδα.


Πέρασαν μόλις 4 μήνες από τις πρώτες καταγραμμένες λιποθυμίες μαθητών από ασιτία σε σχολεία της Αττικής (στην περιοχή Αμπελοκήπων–Ερυθρού-Πολυγώνου συγκεκριμένα), και τότε το
υπουργείο Παιδείας λοιδορούσε τους εκπαιδευτικούς που προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για «λαϊκίστικη προπαγάνδα», από κάποιους που δεν δίστασαν να «χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους ίδιους τους μαθητές».

Μεχρι σήμερα μαθαίναμε πως και γιατί ανεβαίνουν οι τιμές... ήρθε η στιγμή να μάθουμε και πως να τις ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ....



Στις 11/02/2009 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα απαλλοτρίωση στο super market “Γαλαξίας” και στη συνέχεια τα προϊόντα μοιράστηκαν στην τοπική λαϊκή αγορά, με τους παρευρισκόμενους να δείχνουν θετικότατη ανταπόκριση. Για το γεγονός αυτό, τα “έμμισθα σκυλιά των αφεντικών” συλλαμβάνουν 4 άτομα, με μοναδικό κριτήριο ενοχής το ότι βρίσκονταν κοντά στη λαϊκή, και εξαιτίας της προγενέστερης και διαρκούς κοινωνικής και πολιτικής τους δράσης. Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

Πράξεις σαν και αυτήν είναι βαθύτατα πολιτικές και εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της αυτομείωσης. Ως αυτομέιωση ορίζονται οι συλλογικές δράσεις που στοχεύουν στη μείωση του κόστους της ζωής μας. Το πρώτο ανάλογο μαζικό κίνημα που έχει παρατηρηθεί ήταν τη δεκαετία του '70 στην Ιταλία όπου οι συνθήκες σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, οδήγησαν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα σε παρόμοιες δράσεις.

Κύριε Καμίνη, το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» θα γίνει «Ξενοδοχείο των Στελεχών»;

Το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» ΕΣΤΙΑ ΑΘΗΝΩΝ είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης η τρίτη δομή στέγασης απόρων του Δήμου Αθηναίων δυναμικότητας 60 κλινών. Ο προηγούμενος Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης στις 23 Σεπτέμβρη εγκαινίασε το ριζικά ανακαινισμένο ξενοδοχείο δηλώνοντας:
 «Απόψε αποδεικνύουμε ότι τα αποθέματα ανθρωπιάς μας δεν στερεύουν. Απόψε ολοκληρώνουμε το τετράπτυχο της κοινωνικής ευαισθησίας που υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Αθήνας τέσσερα χρόνια πριν. Απόψε εγκαινιάζουμε το ιδιόκτητο Ξενοδοχείο των Φτωχών, το πιο φροντισμένο έργο μας για την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα του πληθυσμού της Αθήνας, χάρη στη γενναία δωρεά της Λένας Παντελίδου. Τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.
Και δεν μπορώ να κρύψω ούτε τη συγκίνησή μου γι’ αυτό, αλλά ούτε και το γεγονός ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που στην πόλη της Αθήνας έχουμε πλέον τις υποδομές ώστε κανείς να μην αισθάνεται απροστάτευτος, κανείς να μην αισθάνεται μόνος, κανείς να μην αισθάνεται αβοήθητος, κανείς να μην αισθάνεται ανήμπορος.»
Στις φωτογραφίες στο σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/kyada/index.php?option=com_content&task=view&id=172&Itemid=84   διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε την υψηλή ποιότητα των δωματίων.
Το «κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη αρχόντισσας Λένας Παντελίδου (1919-2007)» όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα προορίζονταν για απόρους της τρίτης ηλικίας και επίσης απαιτούσε χρονικά την έναρξη λειτουργίας του ειδάλλως θα περνούσε στην κυριότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τι συνέβη όμως και δεν λειτουργεί μετά τα μεγαλειώδη εγκαίνια; Γιατί το περασμένο καλοκαίρι «λειτούργησε» για μερικές μέρες με κάποιους επισκέπτες, κάθε άλλο παρά απόρους σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων; Πέντε έξι κύριοι με τις κυρίες τους και τα λάπ-τοπ το εγκαινίασαν για να κλεισει πάλι ανεξήγητα…
Η αλήθεια είναι ότι  ο εργολάβος όταν ζήτησα να μπώ μέσα δέτηκε με τον όρο να μπούν μόνο δύο…Τότε ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ έχοντας μέσα στο κτίριο αρκετούς αστυνομικούς, και δημοτικούς αστυνομικούς όπως και μπράβους αρνήθηκε. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου δήλωσε ότι κατ΄εντολή του Δημάρχου το κτίριο φυλάσσεται.
Η αλήθεια είναι ότι αδυνατώ  να πιστέψω ότι πρόκειται για «εκκρεμότητες κατασκευαστικές» του έργου. Η σύνδεση του φυσικού αερίου μπορούσε να είχε γίνει αρκετό διάστημα πριν αφού υπήρχε η εγκατάσταση. Το να είναι απλήρωτος ο εργολάβος και να καθυστερεί επί έναμισυ χρόνο η παράδοση είναι κάτι που μπορεί να το απαντήσει ίσως ο κ.Γ.Αποστολόπουλος.
Η γνώμη μου είναι ότι η Δημοτική Αρχή πάσχει από ωμό κυνισμό κατά των απόρων. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι ένα τέτοιο «πολυτελές οίκημα αντιστοιχεί σε άστεγους του δρόμου και αναζητεί φόρμουλες για την διάθεση του γι άλλους σκοπούς. Αντί για «Ξενοδοχείο των Φτωχών» να γίνει « Ξενοδοχείο των στελεχών». Τώρα που οι άποροι κινδυνεύουν από θάνατο λόγω ψύχους μας μιλάνε για κάποιες επισκευές που τρενάρουν το χρόνο παράδοσης. Άλλωστε στη γειτονιά αυτό που κυκλοφόρησε και εξόργισε είναι ότι ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης έστειλε την Αστυνομία για να μην γίνει κατάληψη από τους άστεγους!!!Αντί να ανοίξει τις πόρτες στους άστεγους το κατέλαβε με την Αστυνομία! Ντροπή!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 
 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Χ.ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ!

    Προκλητική ήταν η στάση του Δημάρχου Αθήνας Γ.Καμίνη ο οποίος ζήτησε προστασία από τον Παπουτσή και την ΓΑΔΑ για την διεξαγωγή συνέντευξης τύπου του δημοτικού συμβούλου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Π.Κωνσταντίνου έξω από την Εστία Αθηνών στην Πατησίων 221! Ο δημοτικός σύμβουλος συνοδεύονταν από μέλη της δημοτικής κίνησης Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, γιατρούς και νοσηλευτές, μία τυφλή εργαζόμενη του ΙΚΑ. Με βάση ενημέρωση του Γραμματέα του Δήμου κυρίου Θ.Λιβάνιου θεωρήθηκε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θέτει σε κίνδυνο το κτίριο(!) και γι αυτό ενεργοποιήθηκε πολυάριθμο μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Κινητοποιήθηκε προσωπικό του Δήμου τόσο όσο δεν διατίθεται για την περίθαλψη των αστέγων.

Ειχε παλιοκαιρο τη μερα που σε γνωρισα...

 Φωτο απο επισκεψη βουλευτη στην εκλογικη του περιφερεια....εν μεσω κακοκαιριας

Το θετικο παντως ειναι οτι δεν επεσε ουτε ενα γιαουρτι....

Επεσε ερωτας

Για κάθε μια διακοπή ρεύματος θα κόβονται 3 κολώνες της ΔΕΗ. Ζητούνται Ξυλοκόποι!

Κρυαδες....

"Δραματική" προειδοποίηση Παπαδήμου

 «Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.


Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ειναι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ηλιθιε...

 

Ο τιτλος ειναι η απαντηση που πηρε ο συντροφος του ΠΑΜΕ που ρωτουσε τωρα τι κανουμε; Εχοντας μεινει  στο αρθρο του ριζοσπαστη τον Νοεμβριο του 2010.

"Ριζοσπάστης" Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010

 H ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο99 σημαίνει ότι:
«Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.
Το δικαστήριο ορίζει μεσολαβητή, ο οποίος εντός δύο μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς 2ετούς προστασίας από οιαδήποτε δίωξη ή άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.
Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».

Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ
(απο το βαθυ κοκκινο)

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ συντροφε

Γιατι σημερα.....

Και τι ζηταω;

λίγο ουίσκι
λίγο τζάκι
λίγο τζαζ
και μια γυναίκα
τί ζητάω θεέ μου;

 
λίγο κρέας
λίγα ρούχα
μια δουλειά
και λίγο ύπνο
 

                                                  τί ζητάω διάολε; 

το ειδα στο http://anaskela.blogspot.com/
 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μας κλέβουν, μας εξαθλιώνουν. Να τους πάρουμε φαλάγγι!

Αντί για δικό μας σχολιασμό, στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, τοποθετούμε ένα «φευγάτο» κειμενάκι του συντρόφου Θοδωρή (για όσους/όσες συχνάζουν σε πολιτικά chat room πιθανόν να τον γνωρίζουν με το nick “trapeziths”):


Να τους πάρουμε φαλάγγι!.
Με φόρα να ξεκινήσουμε να τους πάρουμε φαλάγγι, δεν είναι τόσο δύσκολο, μια απόφαση…

Πουτάνες θα κυνηγάνε νταβατζήδες, κουρελιασμένοι μετανάστες θα κυνηγάνε μπάτσους.

Εργάτες θα κυνηγάνε γραβατωμένους μπούληδες.

Να είσαι έτοιμη, θα ακούσεις τότε βουητό από πλήθος, φωνές με παράπονο και οργή. Θα δεις περιπολικά να καίγονται και λευκά κελιά να ανοίγουν.
Να το πάρεις χαμπάρι τότε μην φοβηθείς. Κατέβα στο δρόμο ζήτα πίσω τη ζωή που σου έκλεψαν και δείξε με το δάχτυλο σου τον χαφιέ. Κι ο κόσμος που θα φτιάξουμε συντρόφισσα, δεν θα έχει κράτη και σύνορα δεν θα έχει θεούς και αφέντες, ούτε παπάδες και εξουσιαστές. Και θα ζούμε για μας και θα δουλεύουμε για πάρτη μας. Και τα διαβάσματά μας για τους κομμουνάρους του Παρισιού, για τις φωτιές του Οκτώβρη στην Πετρούπολη, για τον μεγάλο Δεκέμβρη στην Αθήνα, θα γίνουν οδηγός για την ιντιφάντα της δικιάς μας γενιάς.

Να ΄χεις το νου σου σε αυτούς που θα μιλάνε για συναίνεση και αποτελεσματικότητα, για διάλογο και μεταρρυθμίσεις. Χομπίστες επαναστάτες που εξιλεώνονται με φιλανθρωπίες και το κούνημα μιας σημαίας. Θα τα κατεβάσουν με την πρώτη απειλή.
Οι σύντροφοι μας δεν θα μιλάνε ακαταλαβίστικα και δεν θα σου χτυπάνε φιλικά την πλάτη. Θα έχουν ροζιασμένα τα χέρια τους και την ψυχή τους και φλόγα στα μάτια, δεν θα κρατάνε πολύχρωμες σημαιούλες..

Κι εκείνο τον τοίχο που όλο τον γράφαμε και πάντα την άλλη μέρα τον έσβηναν, τούτη τη φορά θα πάμε μέρα να τον γράψουμε, όχι πια στα κρυφά. Mόνο που δεν θα γράψουμε τα γνωστά μας συνθήματα. Δυο μονάχα λέξεις με μεγάλα κεφαλαία γράμματα. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

Μεθυσμένες στιγμές, η αδρεναλίνη στο κόκκινο και o κόσμος τσαμπουκάς και λεύτερος.


  Υ.Γ. Αποδοκιμάζω ενεργά τόσο τους κλεφτές όσο και τα κολλητήρια που τους στηρίζουν πολιτικά. Σας ξέρω σαν κάλπικες δεκάρες και σας έχω στη μπούκα. Σε οποία πολιτική λιτότητας θα ‘μαι σκληρός αντίπαλος κι εχθρός. Σας αρνούμαι το δικαίωμα να μιλάτε εν ονόματι μου. Είμαι αντίθετος στον κοινοβουλευτισμό σας, της ληστείας της σήψης της και διαφθοράς. (Από προκήρυξη της 17 Ν. 9-6-1999)


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/01/blog-post_6979.html

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στου Κουβέλη το οχυρό!

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται από την πίσω πόρτα



Από την ώρα που σφίξαν τα πράγματα στην Ελλάδα, με την πτώχευση, έπεσαν κι οι μάσκες σε όλες τις πλευρές.
Σήμερα θα ασχοληθώ με το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται Δημοκρατικη Αριστερά, του Φώτη Κουβέλη.
Κι αυτό διότι διαβάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση, φαίνεται να βάζει πλώρη για αξιωματικη αντιπολίτευση.

Θέλω από καιρό να πω κάποια πραγματάκια.
Αυτή η ομάδα στελεχών υπήρχε στο Συνασπισμό πάντα και αποτελούσε κάποτε την πλειοψηφία του, αλλά την τελευταία δεκαετία τη μειοψηφία του.
Επρόκειτο για ανθρώπους που αυτοτοποθετούνται στην αριστερά.
Αλλά ρωτώ εγώ: νοείται αριστερά χωρίς σοσιαλισμό;
Αν δεν πρεσβεύεις κάποια μορφή του σοσιαλισμού, συνεχίζεις να λέγεσαι αριστερός;
Σαφώς και όχι. (απαντώ μόνος μου)

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Στο όνομα του θεού

Από τότε που είμαστε μικροί στη χώρα μας είχε φασαρία, μα εμείς δεν καταλαβαίναμε τι είναι αυτή η φασαρία. Μετά μεγαλώσαμε και καταλάβαμε ότι αυτή η φασαρία είναι πόλεμος. Άλλαζαν οι εποχές και εμείς περνούσαμε πιο δύσκολα. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

Από τότε μέχρι και σήμερα σκεφτόμαστε τι θα γίνει με το μέλλον μας, ποιά θα είναι η μοίρα μας. Όταν είμασταν στη χώρα μας, μας είπαν ψέμματα. Μας είπαν ότι στην Ευρώπη έχει δημοκρατία και εκεί θα έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά εδώ είναι αλλιώς. Για να φτιάξουμε τη ζωή μας πρέπει να περάσουμε τα σύνορα αλλά στην ελλάδα αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Πορεία στη Βουλή ενάντια στα χαράτσια Παρασκευη 27/1- 6.00 απογευμα


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

27 ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή, 6.00 μ.μ.


Το εμπόριο του νερού: Πως η Nestle κερδοσκοπεί σε βάρος των φτωχών


Φραγκίσκα Μεγαλούδη

Το 1974 ο Χένρυ Κίσινγκερ έλεγε πως αν ελέγχεις το πετρέλαιο ελέγχεις τα έθνη, αν όμως ελέγχεις το φαγητό ελέγχεις τους ανθρώπους. Αν σε αυτό το τελευταίο προσθέσουμε και το νερό, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί γιγαντώνονται και πλουτίζουν οι μεγάλες εταιρίες εμφιαλωμένου νερού.

Το να αρνείσαι σε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας –που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ φτάνει τα 817 εκατομμύρια- το δικαίωμα στο καθαρό νερό μέσω της ιδιωτικοποίησης ή της καταστροφής των φυσικών πηγών, είναι εγκληματική ενέργεια που θα μπορούσε να ταυτιστεί με τρομοκρατική πράξη. Μόνο που οι ένοχοι των εγκλημάτων αυτών δεν κρύβονται σε σπηλιές αλλά μέσα σε πολυτελή γραφεία τεράστιων πολυεθνικών και σχεδόν ποτέ δεν λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η μοναξιά της επανάστασης


Σύνταγμα 22/1/2012, ώρα 17:00+κάτι ψιλά. Περιμένοντας…

Δημοκρατική Αριστερά του ΠΑΣΟΚ; Οχι, δεν θα πάρω!


Αν είναι το ΠΑΣΟΚ να πεθάνει για να αναστηθεί ως Δημοκρατική Αριστερά, ίσως είναι προτιμότερο να μείνει ακόμα στη ζωή μέχρι να μη μπορεί πια κανείς να το σώσει! Κι αυτό γιατί δεν είναι λύση η μεταμφίεση ενός σάπιου συστήματος, ώστε να διαιωνίζεται ένα μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς...

Προσέξτε τη ρητορική του Φ. Κουβέλη, εφόσον βεβαίως έχετε την ψυχική αντοχή να την παρακολουθείτε συστηματικά χωρίς να σας παίρνει ο ύπνος: το πρόβλημα δεν είναι το τί λέει, σε αυτό είναι συνεπής στην αριστερή αντίληψη της ζωής, αλλά στην παθητικότητα με την οποία...δεν αντιμετωπίζει ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Για παράδειγμα, η Δημοκρατική Αριστερά είναι κατά της κατάργησης του κατώτατου, του 13ου και του 14ου μισθού. Ωστόσο, η σιωπηρή στήριξή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου (πρέπει να κρατούνται κι αυτά τα έρμα τα προσχήματα) στην ουσία καλεί τον ελληνικό λαό να τον σφάξει ο αγάς του για να αγιάσει...

Δυστυχώς η ελληνική Αριστερά είναι κατακερματισμένη σε κόμματα που λένε αφοριστικά "όχι" σε όποια μεταρρύθμιση προτείνεται από την τρόικα και την κυβέρνηση και σε άλλα που λειτουργούν σαν αναχώματα της διαπλοκής, ώστε να μην "παρασυρθεί" ο λαός και κινηθεί αποφασιστικότερα σε βάρος των τυράννων του. Τη δεδομένη στιγμή, όμως, σαφώς και προτιμώ εκείνους τους κομματικούς σχηματισμούς που αντιστέκονται σθεναρά στην υποδούλωση των ελλήνων από άλλους που κρατάνε ζεστή την "καρέκλα" του συστήματος μέχρι αυτό να επανέλθει δριμύτερο...

Προσοχή ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ (ΔΕΗ) “διαρρήκτες”!


Είναι γνωστό ότι πολλές εταιρίες εργολάβων έχουν αναγκαστεί να κάνουν πίσω μπροστά στις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των πολιτών. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν την προσπάθεια εκτέλεσης των εντολών διακοπής, λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. Η εταιρία OMSSE PROVISION Τεχνικοί ασφαλείας (!!!), όπως αυτοπροσδιορίζονται,  με έδρα την Χαλκίδα, οδός Ν. Φαβιέρου 9, Τ.Κ. 34100, Τηλ.: 2221082770, έχουν αναλάβει και την εκτέλεση αντίστοιχων εντολών στις περιοχές  ( Ν. Ψυχικό, – Μαρούσι – Πεύκη κ.α.). Η συγκεκριμένη εταιρία προχώρησε στη διακοπή σύνδεσης ρεύματος σε συμπολίτη μας στο Ν. ΨΥΧΙΚΟ, επί της οδού Μπουμπουλίνας, παραβιάζοντας τον κλειδωμένο ιδιωτικό χώρο του ιδιοκτήτη προκειμένου ο τεχνικός τους να φτάσει μέχρι τον μετρητή.
Η ΔΕΗ αλλά και η ΓΕΝΟΠ επιβεβαίωσαν ότι υπεύθυνη για την διακοπή στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία είναι η  εταιρία
Εάν βρεθούμε να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση συνεργαζομένων εργολάβων με τη ΔΕΗ ή οποιοιδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου για εκτέλεση εντολής διακοπής, πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
  1. Ο Μετρητής της ΔΕΗ είναι ιδιοκτησία της Εταιρίας (ΔΕΗ)
  2. Ο χώρος εγκατάστασης του μετρητή (το κουτί), η πρόσβαση (ο χώρος) της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας μέχρι τον μετρητή είναι ατομική μας ιδιοκτησία. Κανείς δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να τα παραβιάσει χωρίς τη δική μας άδεια. Δηλ. Οποιοσδήποτε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να ζητήσει την άδεια μας για να εισέλθει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει εάν δεν του το επιτρέψουμε. Ομοίως δεν μπορεί να παραβιάσει κλειδωμένο κουτί που περιέχει το μετρητή του ρεύματος.
Στην αντίθετη περίπτωση προχωρούμε σε καταγγελία, μηνυτήηρια αναφορά και ασκούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας. Είναι προφανές ότι εάν αντιληφθούμε απόπειρα παραβίασης ενημερώνουμε τον παραβάτη για το μη σύννομο της ενέργειας του και υπερασπίζουμε την ιδοκτησία μας.

www.denplirono.info

Περιοδικό της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”

Κυκλοφόρησε το περιοδικό της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”


 Διαβάστε:
- Oι υπουργοποιήσεις των ακροδεξιών
- Η μάχη της Cabble street, Οκτώβριος 1936
- Κινητοποιήσεις όπου συμμετείχε η κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
- Εκδηλώσεις της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”
- Διεθνή νέα
- Προτάσεις
- Πολιτισμός
- Αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά νέα
τιμή ενίσχυσης 1€
Για να το προμηθευτείτε επικοινωνείστε μαζί μας στο 2103306286 και στο 6974486368

Πασοκρατορία...

του Γαλαξιάρχη

Από την δικαιολογία “καλός ο σοσιαλισμός, αλλά όχι τώρα” φτάσαμε αισίως στο δόγμα “καλός μόνο ο σοσιαλισμός του Μίλτον Φρίντμαν”. Για μία ακόμη φορά, το ΠΑΣΟΚ, ως κρεατομηχανή ιδεών, πολιτικής και ανθρώπων, επιχειρεί να επιβιώσει αγκαλιάζοντας το πιο συντηρητικό και αντιδραστικό στρατόπεδο της άλλης πλευράς.



Τα πουλέν της επόμενης ημέρας, μετά την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου στους τεταρτοδρομικούς παραδείσους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, απαρτίζονται από έναν εγωμανή ψυχάκια, έναν κρυφοναζί και μία γκρούπι της “Σχολής του Σικάγο”. Αν και οι δύο πρώτοι συγκέντρωσαν τα βέλη της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, λίγο θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν πλέον ο “αδιάβαστος Μιχάλης” και ο “μακελάρης Ανδρέας”. Τα υπερβολικά “Εγώ” τούς βυθίζουν ταχύτατα στο βούρκο της πλήρους ανυποληψίας, με τις αλλεπάλληλες αξιοθρήνητες δηλώσεις τους σε ρόλο κοτρόνας δεμένης με αλυσίδα στον αστράγαλό τους. Σε αυτήν τη φάση, έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να προσέξουμε την Αννούλα μας. Κι αυτή προδομένη συχνά από την εξόφθαλμη εξουσιομανία της, καταφέρνει να παραμένει λίγο περισσότερο στο περιθώριο και όσο πρέπει πιο συγκρατημένη ώστε να μην καίγεται… ολοκληρωτικά. Ένας λόγος παραπάνω, καθώς αυτή η άκρως λαϊκίστικη καρικατούρα της Θάτσερ, καταφέρνει να διατηρεί προνομιακή θέση ως συζητητής με την ευρύτερη αριστερά, άρα και να καλύπτει -στην επιφάνεια- το ακροδεξιό (από πλευράς οικονομικού μοντέλου) προφίλ της.

ΑποΓουρουνοποίηση Τώρα.


Οσο ασχολούμαστε με λάθος πράματα...
Οσο έχουμε λαθεμένες προτεραιότητες...

Οσο παρακολουθούμε Αδρανείς και Αμέτοχοι 
την εξέλιξη της Βαρβαρότητας...
Οσο αποδεχόμαστε τον πατριωτισμό των Γουρουνιών...
...Συμμετέχουμε σε ένα στημένο παιγνίδι...
συμμετέχουμε στην υλοποίηση του Σχεδίου Εξαθλίωσης/Υποταγής.

Οσο αναγνωρίζουμε στα Γουρούνια του τρικομματικού
μαύρου μετώπου το "δικαίωμα" να μας κυβερνούν...
Οσο παραμένουμε Σιωπηλοί και Αβουλοι Αποδέκτες 
του Νεοφιλελευθερισμού τους...
...εγκρίνουμε το Μονόδρομο της Καταστροφής μας.

Οσο παρακολουθούμε, Αμήχανοι και Υποχωρητικοί,
τα αμαρτωλά κόμματα Πασοκ-ΝΔ, υπουργούς, βουλευτές, 
δημοσιοκάφρους, Αφεντικά/Εργοδότες, συμβιβασμένη ΓΣΕΕ...
να "μετανοούν" ή να "στέκονται στο πλευρό" μας...
...τους δίνουμε συγχωροχάρτι για τα δεινά που έφεραν
στη Χώρα εδώ και  χρόνια.

Οσο μοιρολατρικά ανεχόμαστε ακροδεξιούς, υμνητές της 
Χούντας, πατριώτες της τσεκούρας να συγκυβερνούν...
...παραδίδουμε τη Δημοκρατία στους Βιαστές της.


Τα Γουρούνια της παράνομης τρικομματικής κυβέρνησης, 
υπό τον Δοτό Papaδήμο, συγκρότησαν "ιερά συμμαχία" 
εναντίον του Λαού.
Υπηρετούν έναν Ταξικό και Ξενόδουλο πατριωτισμό.
Μετατρέπουν την Πατρίδα σε...σεληνιακό τοπίο.
Τους Πολίτες σε...σκουλήκια.

Μπουρλότο στα Μνημονιακά Γουρούνια.
ΑποΓουρουνοποίηση Τώρα...
ΑποΧουντοποίηση Τώρα.

Παλλαϊκή Δυναμική Αντίσταση και Δράση.
Τα Γουρούνια στο τσιγκέλι!!
 http://politikokoraki.blogspot.com/


Νάξος: Ρουφιανεύουν αγωνιστές μετά την "υποδοχη" Στυλιανίδη

Μετά από την υποδοχή στη Νάξο στον αλήτη Στυλιανίδη, υπουργό παιδείας επί δολοφονίας Γρηγορόπουλου, και μολονότι το βίντεο από τις «επευφημίες» είχε αναρτηθεί σε μερικά μόνο ιστολόγια του νησιού, η τοπική οργάνωση της νέας δημοκρατίας έβαλε ένα μεγαλοπρεπέστατο αυτογκόλ: Εξέδωσε μια ανακοίνωση που δείχνει ότι αυτοί που επιζητούν την εξουσία, τρομάρα τους, δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα, συγχέοντας πρόσωπα και καταστάσεις, αναμοχλεύοντας παλιές πονεμένες ιστορίες (γι’ αυτούς) όπως το φαραωνικό λιμάνι που εμποδίστηκε να κατασκευαστεί από κατοίκους, και διανθίζοντάς τη με διάφορα άλλα φαιδρά.

Η άθλια αυτή ανακοίνωση συνοδευόταν από ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ορισμένων από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία που τραβήχτηκαν από τον μισθωμένο ρουφιάνο - φωτογράφο της κουστωδίας Στυλιανίδη, αλλά εμπεριείχε και μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: τη δημοσίευση  6 ΟΝΟΜΑΤΩΝ κάποιων από τους παρευρισκόμενους στην υποδοχή.

Πετούν στο δρόμο 4500 ανάπηρα παιδιά ελέω τρόικας!


Σε εποχή κουρέματος, τρόικας και …τρίχρωμης κυβέρνησης έγινε και αυτό: κόβουν από 4500 παιδιά με αναπηρίες ειδικές θεραπείες. 

 

 

Τελειωμό δεν έχουν οι περικοπές της κυβέρνησης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας. 

Πλέον αποφάσισαν να κόψουν και ειδικές θεραπείες όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.

Στον εντιμότατο επαναστάτη βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό αφιερωμένη αυτή η ανάρτηση...

ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

(Προσέξτε πόσο έντεχνα έχει αφήσει το Ριζοσπάστη να φαίνεται δίπλα του στο κάμπριο)
Στον εντιμότατο επαναστάτη βουλευτή με το κάμπριο (και ραδιοφωνικό παραγωγό) Γρηγόρη Ψαριανό αφιερωμένη αυτή η ανάρτηση... Το κείμενο που ακολουθεί είναι η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ευαισθητοποιημένος περι των Πολιτιστικών μνημείων μας κ. Ψαριανός, (βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που ίδρυσε πρόσφατα ο Φώτης Κουβέλης).

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εκκένωση Κατειλλημένου Χωριού στην Βραζιλία με Νεκρούς και Τραυματίες

αναδημοσιευση απο
κουλτούρα κ' επανάσταση

Όποιος γνωρίζει το φαινόμενo του μετασχηματισμού του αστικού χώρου στη Βραζιλία, γνωρίζει τη βία που χαρακτηρίζει τις διαδικασίες  αποκλεισμού που πλήττουν τις φτωχότερες κοινότητες, ακόμα και όταν δεν εκδηλώνονται με σωματική βία.
Απόσπασμα κειμένου αλληλεγγύης στους καταληψίες του Pinheirinho από τον  Εθνικό  Συντονισμό Λαικών Επιτροπών.

Η στρατιωτική αστυνομία εκδίωξε βίαια την Κυριακή 9.000 άνθρωπους  οι οποίοι εδώ και οκτώ χρόνια κατοικούν στο κατειλλημένο- οικόπεδο Pinheirinho, στο δήμο του Sao Jose dos Campos,  στο Sao Paolo της Βραζιλίας έπειτα από δικαστική εντολή.  Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 2.000 αστυνομικοί και στρατιώτες,  220 οχήματα, ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο και δύο ελικόπτερα Eagle, 40 σκυλιά και 100 άλογα, θανατηφόρα όπλα, όπως πιστόλια και αυτόματα, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Οι εκπρόσωποι των μπάτσων δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στην περιοχή  για να αποτρέψουν την επιστροφή των κατοίκων.

27 /1 ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ -ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

27 ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή, 6.00 μ.μ.

21 ΓΕΝΑΡΗ παναθηναϊκή δράση στις γειτονιές

Η βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας, τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», για να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ οι εργοδότες μένουν πάμπλουτοι. Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα από τα νέα, «αναγκαία», και «τελευταία» κάθε φορά, μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η συγκυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει παρά ένα και μοναδικό στόχο: να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα ποιο εντατικό ρυθμό. Αυτό το στόχο προωθεί από κοινού με την τρόικα με τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο plus. Συνεργάζονται για νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα: Δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, αφανισμό των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Η φυσιολογικη ροη των πραγματων.....

Με καθε σεβασμο στους ανθρωπους που συνωστιζονταν σημερα το πρωι στην πλατεια Συνταγματος για μια σακουλα πατατες και λιγα κρεμμυδια.

Αλλα ηταν μαθηματικα σιγουρο οτι 

                 Οταν η πλατεια αδειαζει απο αγανακτισμενους....



Tραγική εικόνα κατοχής

Ουρές για καρότα και κρεμύδια έξω από τη Βουλή!


Tραγική εικόνα κατοχής και χειμώνα 1941 στο Συνταγμα σήμερα το πρωί.

Αγρότες από τη Βοιωτία μοιράζουν προιόντα 20τ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας και χιλιάδες άθρωποι κάνουν ουρές για να τα πάρουν.


Ας ανοίξουμε τα μάτια μας όσο είναι καιρός. Αυτό που έρχεται δεν θα είναι συνηθισμένο. Θα είναι έξω από τα όρια του ανθρώπου. Κάποιοι "άνθρωποι" έχουν ποντάρει στο σενάριο της ζούγκλας κι εκεί θα στηριχτούν για να επιβάλουν τη βαρβαρότητά τους.


Μπράβο στους αγρότες για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Ντροπή σ'αυτούς που κατάντησαν την Ελλάδα, μια πραγματικά πλούσια χώρα, σ'αυτό το αισχρό σημείο. Η τιμωρία τους δε θ'αργήσει και θα είναι σκληρή.


 

Υ.Γ. Η φωτο από την κρίση του '29.

“Μπλόκο” του ΠΑΜΕ στην Τρόικα – Περικύκλωσαν το ξενοδοχείο Χίλτον που μένουν οι επικεφαλής

- 500 άτομα έχουν “ζώσει” το ξενοδοχείο
- Θέλουν να εμποδίσουν τους τροϊκανους να πάνε στα σημερινά ραντεβού τους
- “Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα” γράφουν τα πανό
- Χωρίς προβλήματα η κίνηση, ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι

Αυτή τη φορά το ΠΑΜΕ αποφάσισε να “μπλοκάρει” τα μέλη της Τροικας, δεν θα επιτρέψουμε επαφές με την κυβέρνηση και ελέγχους λένε τα περίπου 500 μέλη που έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο Χίλτον από τις έξι και μισή τα χαράματα.

“Μπορούμε και χωρίς αυτούς” και “Έξω η τρόικα από την Ελλάδα” λένε τα πανό και τα συνθήματα των συγκεντρωμένων.

Εργαζόμενοι κατέλαβαν το ορυχείο Αμυνταίου


images_3.jpg

Υπό κατάληψη τελεί, από τις 3.30 το απόγευμα, το ορυχείο Αμυνταίου, από στελέχη και εργαζόμενους του σωματείου «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρούν στις μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλα ορυχεία.

«Ζητούμε να σταματήσουν οι μετακινήσεις εργαζόμενων από το ορυχείο Αμυνταίου σε άλλα ορυχεία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, ενώ πρόσθεσε ότι η κινητοποίηση θα συνεχιστεί εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

 http://www.alterthess.gr/

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μια υποκλιση...αντι για τιτλο!

ΠΡΟΣ:
ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

……23-01-2012……

Λαμβάνω την τιμή να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση μου ως δασκάλας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Οι λόγοι που μ’ έκαναν να επιλέξω αυτή την οδό είναι οι εξής:

- Ως δασκάλα πίστευα πάντα πως η στάση μου είναι παράδειγμα κι ό,τι νιώθω περνάει σαν αέρας στις ψυχές των παιδιών.
Όχι κούφια λόγια και μπούρδες.
Συναισθήματα και πράξεις, στάση ζωής.

Δεν μπορώ ν’ αντικρίζω τα μάτια των παιδιών μου, χωρίς να ντρέπομαι να υπηρετώ μία παιδεία που δεν υφίσταται. Δεν έχω το δικαίωμα, δεν μου επιτρέπεται.

Αρνούμαι να συμμετέχω στο συστηματάκι σας: «Πρώτα ο μαθητής», «Δωρεάν δημόσια παιδεία», «Ίσες ευκαιρίες για όλους»;

Αρνούμαι τους φόρους των συμπολιτών μου να τους προσφέρω αδιαμαρτύρητα στους προδότες της χώρας μου, χωρίς να μπορώ να αρνηθώ ή ν’ αντισταθώ στις αποφάσεις τους.

- Αρνούμαι να συναινώ, να συνεργάζομαι και να διευκολύνω αυτούς που μάτωσαν τη χώρα. Τους στυγνούς δολοφόνους, που δολοφονούν κάθε μέρα κάποιον συμπολίτη μου. (Μεταξύ των θυμάτων και ο άντρας μου).

- Δεν συνεργάζομαι μ’ αυτούς που έκλεψαν τον ιδρώτα των συνταξιούχων, χωρίς ντροπή και σεβασμό στα χρόνια τους.

- Δεν συνεργάζομαι μ’ αυτούς που γέμισαν τη χώρα άστεγους και τώρα κάνουν τους ελεήμονες τάχα.

Δεν θέλω την ελεημοσύνη τους, δεν αναγνωρίζω τα μιάσματα, τους θρασύδειλους που παράνομα
κυβερνούν τη χώρα με την πεποίθηση ότι συμφωνούμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους,

ΕΠΕΙΔΗ

Η ψυχή μου αλυχτά,

Αποχωρώ και ΑΠΑΙΤΩ, το μόνο δικαίωμα που μου αφήσατε για ν’ αντισταθώ, την παραίτησή μου, να την κάνετε ΑΜΕΣΑ δεκτή.

….……………………………
(υπογραφή)

Αλιφραγκή Μαρία
(ονοματεπώνυμο)

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Το Μνημόνιο που δεν διάβασα” (ανθολογιο απο το twitter

ΧΑΛΗΣ::Με ατομικη μου ευθυνη και εχοντας γνωση των συνεπειων του νομου
ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ

#De_diavasa_to_mnimonio_giati έχω βουλευτική ασυλία #beat_that

#De_diavasa_to_mnimonio_giati ήταν ανάδρομος ο ερμής

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΘΡΟΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Καταγγελία Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Προσάγεται αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΑ μεγάλη ομάδα δικηγόρων μαζί και με το μέλος του ΔΣΑ Δημήτρη Σαραφιανό οι οποίοι βρέθηκαν εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις δεκάδων δικηγόρων από το τουρκικό κράτος ως υπερασπιστές κούρδων κρατούμενων και αγωνιστών.
 
Η καταστολή της διαμαρτυρίας αλληλεγγύης  τω δικηγόρων στην Ελλάδα είναι μια απαράδεκτη ενέργεια ανάλογη με τη καταστολή των δημοκρατών δικηγόρων στη Τουρκία. Η συνενοχή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ και η συνέχιση στη γραμμή αντικουρδικής υστερίας που παρέδωσε τον Οτσαλάν στις φυλακές της Τουρκίας ως αντάλλαγμα στα παζάρια με τους ιμπεριαλιστές μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
 
Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες!
 
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους δικηγόρους στην Τουρκία! 
 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ειναι ιδεα!!! Και οι ιδεες δεν φυλακιζονται


Μεγαλο κινημα διαμαρτυριας και συμπαραστασης εχει φουντωσει σε ολοκληρο τον πλανητη με το ακουσμα της ειδησης οτι ο Γιωργος ειναι  λαμογιο, πουληταρι,σκατομπινες,παλιοπουστας,εφιαλτης και πρεπει να περασει απο ειδικο δικαστηριο(για καθυστερημενους).

Τηλεγραφηματα που φθανουν απο καθε μερια του πλανητη αναφερουν οτι:

"Το μακελειο της Συριας και της Λιβυης θα μοιαζει με παιδικο παρτυ μπροστα στο μακελειο που θα ξεσπασει σε ολοκληρο τον κοσμο αν διανοηθουν να πειραξουν εστω και μια τριχα απο το μουστακι του giorgou"

Αξιοσημειωτο ειναι οτι μολις εγινε γνωστο στο εξωτερικο το ονομα του κατηγορου του giorgou αποφασισθηκε να σταματησουν συμβολικα οι εισαγωγες πεπονιων απο την Ελλαδα.

Εικονες σαν κι αυτες που ακολουθουν καταφθανουν απο ολα τα μερη του κοσμου με την χαρακτηριστικη φραση  "SAVE GIORGOS"

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

REVOLUTION?...Please wait charging....

Θέλω να τους δω να πέφτουν. Είμαι 45 χρονών και θέλω να ζήσω την εξέγερση που θα τους διαλύσει.


Αναδημοσιεύω το σχόλιο-μαρτυρία φίλου από το facebook:

Πέρναγα με αμάξι πηγαίνοντας Kύπρου Πατησίων….
Στην αρχή ήταν κλειστός ο δρόμος και τα αμάξια κατευθύνονταν από τον πάνω δρόμο και είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.Όταν άνοιξε η πατησίων είδα διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλιτομάνι μαζί τους. Μετά είδα μια εικόνα που θα με στοιχειώσει.Τους μαύρους πίσω από τα κάγκελα και όλες τις πραμάτειες τους παρατημένες. Κακώς δεν τράβηξα φωτογραφία γιατί θα γινόταν αμέσως διεθνή. …


Για ποιο λόγο να κυνηγιούνται έτσι; Το μικροεμποριο τους αποτρέπει από το να γίνουν κλέφτες και τους επιτρέπει να βγάζουν ένα μικρό μεροκάματο ως άνθρωποι. Από πότε αυτό έγινε έγκλημα στην χώρα; …

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Σιγα ρε ΜΑΚΕΛΑΡΗ μην σκισεις κανα καλσον..

   
 "όποιος πειράξει τον Παπανδρέου θα γίνει στη χώρα μακελειό"!!!

Προλαβε να πει ο "Μπουμπουκος" του Μπατσοκ και δεν εδωσε πε  ραιτερω εξηγησεις γιατι ηδη τρεις ποντοι απο το καλσον ειχαν φυγει.

Αν και καλο θα ηταν να μας εξηγουσε που θα βρισκετε την ωρα του μακελειου αυτος και οι "συντροφοι" του.


Γιατι οντως μακελειο θα ΓΙΝΕΙ!!! 
Λεει που και που και καμια αληθεια ο Μπουμπουκος του Μπατσοκ.
Μπορει να αργησε απελπιστικα αλλα θα ΓΙΝΕΙ!!!

Και τοτε...  
Τρεχατε ποδαρακια μου να μην σας πιασει ο κωλος μου.... 

 αγαπητε Μακελαρη!






"Συγχρονη Ελληνικη τραγωδια" - Εκει που οι θεατες εχουν τον πρωταγωνιστικο ρολο!


Όπως και να το κάνουμε, το να κοιμάσαι σε χαρτόκουτο σε αρχαιοπρεπές υπαίθριο θέατρο είναι άλλη αίσθηση και αποδεικνύει ότι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι δανειστές μας ζούσαν σε σπηλιές. Η φωτογραφία είναι από την Πλ. Κουμουνδούρου και αν προσέξει κανείς, θα διακρίνει και ένα αναπηρικό καροτσάκι…

Από την εφημερίδα ΑΥΓΗ

Ένας ίσον κανένας


Εννέα ή ώρα το βράδυ. Στην Πατησίων. Κείτονταν εκεί. Στην γωνία του δρόμου. Κοντά στο μικρό άλσος. Οι περαστικοί δεν τον κοιτούσαν συνηθισμένοι με τους πρεζάκηδες που σωριάζονται  στο δρόμο μετά που παίρνουν νοθευμένη ντρόγκα.


Αδιάφοροι απέναντι σε ένα πρόβλημα που δεν τους αφορούσε .Άμεσα. Μετά από ώρα ο ψιλικατζής, της γειτονιάς, που παρατήρησε ότι ο άνθρωπος δεν έδινε σημάδια ζωής ανησύχησε και κάλεσε το 100.Ανάφερε ότι ο νεκρός έδειχνε ξένος. Τελικά ήρθαν δύο μοτοσικλετιστές. Τον ψάξανε στις τσέπες  και βρήκαν ένα χιλιο διπλωμένο χαρτί. Ήταν η προσωρινή άδεια παραμονής .


Για περίπου δύο ώρες οι ένστολοι σταματούσαν τους μελαψός που περνούσαν τυχαία  και τους ρωτούσανε αν τον ξέρουν ή αν μπορούν να δώσουν κάποια στοιχεία σχετικά με την οικογένεια του. Κάποιον να ειδοποιήσουνε. Για την απώλεια.


Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο φως. Με σκυμμένο κεφάλι και το σώμα του σε μία αφύσικη στάση ατένιζε τον κόσμο με τα θολά του μάτια. Παρέμεινε στηριγμένος στο πεζοδρόμιο, δίπλα από την  είσοδο της πολυκατοικίας. Δεν κρύωνε πλέον και ούτε ζητούσε βοήθεια. Αιτία θανάτου ;Ίσως η ντρόγκα, ίσως η αρρώστια, ίσως η πείνα .


Ποιος ήταν; Και ποιους ενδιαφέρει τώρα που έφυγε; Οι συγκεντρωμένοι  περαστικοί  τον κοιτούσαν με αμείωτη περιέργεια. Οι αλλοδαποί που ελέγχθηκαν προσπαθούσανε με φωνές  διαμαρτυρίας να αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν είχανε σχέση .Με το θύμα.


Ένας ίσον κανένας. Δεν ήταν διάσημος και ούτε πλούσιος. Σε μερικές ώρες όλοι θα τον ξεχάσουν.Κανένα από τα έγκριτα και αξιοσέβαστα ονόματα της δημοσιογραφίας δεν θα ασχοληθεί μαζί του. Στα βιβλία συμβάντων της Αστυνομίας θα αναφερθεί ένας θάνατος. Και όλα θα τελειώσουν εκεί.

 ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Σύμφωνα με την καταγγελία που μας έγινε, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις 18.00, τα όργανα «Προστασίας του Πολίτη» (;;;) προσήγαγαν για εξακρίβωση στα Εξάρχεια εθελοντές που μοίραζαν φαγητό στους άστεγους!!!!
Τους πήγαν στο Α.Τ. Καλλιδρομίου. Όταν τα «όργανα» ρωτήθηκαν για τα αίτια της προσαγωγής απάντησαν «έτσι για να δείξουμε ότι κάνουμε δουλειά», δεν γνωρίζω αν ειρωνεύονταν!!!!
Ένας από τους εθελοντές αφέθηκε ελεύθερος!!!!
Το σημαντικό είναι ότι η προσαγωγή ήταν στοχευμένη αφού ανάμεσα στα άτομα που μάζεψαν ήταν ο... Κώστας από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» που μαγειρεύει κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας!!!

Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τώρα απαγορεύεται και η αλληλεγγύη προς τους άστεγους …καλά πάει η δημοκρατία μας!!!

apneagr.blogspot.com


 http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/

«Χωρίς Εμάς Τίποτα Δεν Εχει Νόημα»

Τα απομεινάρια της 16ης Γενάρη και του έτους στο Βουκουρέστι.

Την Δευτέρα το βράδυ ένας αστυνομικός από την περιφέρεια 15 δήλωσε ότι «το είδος των ανθρώπων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της προηγούμενης ημέρας εντοπίστηκαν σήμερα στην Πλατεία Πανεπιστημίου και τέθηκαν υπό κράτηση». Η ερμηνεία του “χούλιγκαν”, που πρέπει να συλλαμβάνεται, εναπόκεται στον υποκειμενισμό του χωροφύλακα. Ο ίδιος αστυνομικός δήλωνε περήφανος για τα νυχτερινά λάφυρα: ένα μικρό σουγιά, ένα κατσαβίδι, σιδερογροθιές, ένα σακουλάκι μαριχουάνα, μάσκες full-face, νοσκοκομειακές μάσκες για τα δακρυγόνα, ένα γκλομπ και ένα αεροβόλο. Για όποιον είδε τους εκατοντάδες “robocops” και τους εκατοντάδες χωροφύλακες στο κέντρο του Βουκουρεστίου, αυτή τα «αποδεικτικά στοιχεία» φαίνονται σαν ένα κακόγουστο αστείο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


 Απευθυνόμαστε σε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν ή να συνεισφέρουν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για άπορους, άστεγους, ανέργους και ευπαθείς ομάδες γενικότερα. Οι δράσεις μας αφορούν:

1. Σίτιση, συλλογή και διανομή τροφίμων.

2. Συλλογή και διανομή σκεπασμάτων, υπνόσακων, κουβερτών και ρουχισμού.

3. Βοήθεια στην Τρίτη ηλικία.

4. Άμεση Βοήθεια σε συνεργασία με το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο της Πλατείας 
Συντάγματος (Ομάδα Υγείας - Α' Βοηθειών).

Στόχος μας είναι η μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας ότι, στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης, κανείς δεν είναι μόνος του. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει, ας γίνουμε εμείς το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής.

 ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 12μμ-4μμ

 Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΠΗΓΗ: http://www.babylonia.gr

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το χαμόγελο στο τέρμα του δρόμου

Λίγες χαζές σκέψεις για.. "Το χαμόγελο στο τέρμα του δρόμου":

Ψάχνοντας σε μια παλιά βιβλιοθήκη, ξέθαψα έναν κιτρινισμένο χάρτη της βόρειας Ευρώπης.
Τα σύνορα των χωρών ήταν κάπως διαφορετικά από τα σημερινά αλλά εκείνο που τραβούσε το βλέμμα ήταν η ακόμα παχουλή και με έντονη εκτύπωση μαύρη σβάστικα στο κέντρο του, που κάλυπτε τα όνειρα των βαρβάρων.

Όνειρα που παρά τις παροτρύνσεις των “φιλοσόφων“ πολιτικών με το τέλος του Β’ Π.Π. για την αποφυγή επανάληψης του λάθους αυτού, εις το εξής, η αλήθεια ακούστηκε από το στόμα ενός ταγματάρχη της γκεστάπο που συλληφθείς στο ισοπεδωμένο Βερολίνο επροφήτευσε..
“Μη χαίρεστε.. δεν νικήσατε. Θα επανέλθουμε ως κυρίαρχη φυλή που είμαστε. Με τα δικά σας χρήματα θα ξαναχτιστεί η Γερμανία και θα είναι σύντομα πάλι ηγέτιδα δύναμη. Και μια μέρα θα σας κατακτήσουμε αν όχι με τα όπλα, με τα ίδια σας τα χρήματα. Διότι είναι γραφτό οι Άριοι να επικρατούν.“

Τα παιδιά λένε την ... αλήθεια !!!

Θέμα: H EKΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Σκέφτομαι και γράφω: «Η δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα». Του μαθητή της 6ης Δημοτικού Πέτρου Σαλ.......

Η δημοκρατία γεννήθηκε πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και μετά απλώθηκε σ' όλο τον κόσμο πολύ γρήγορα, παρόλο που δεν υπήρχε Ιντερνετ. Η δημοκρατία είναι το πιο σπουδαίο από τα πολιτεύματα, είναι πολύ καλό πράγμα.

Αν δεν ήταν, θα την είχαμε καταργήσει όπως τα θερμόμετρα με τον υδράργυρο.
Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα σημαίνει να μπορείς να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, φτάνει να συμφωνεί μαζί σου ο Πρετεντέρης, η Τρέμη και ο Πρωτοσάλτης.