Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το Ισραήλ σχεδιάζει να κατεδαφίσει 8 χωριά στη Δυτική Όχθη για να χρησιμοποιήσει την περιοχή ως πεδίο ασκήσεων του στρατού

Το Ισραήλ σχεδιάζει να κατεδαφίσει 8 χωριά στη Δυτική Όχθη για να χρησιμοποιήσει την περιοχή ως πεδίο ασκήσεων του στρατού, μετέδωσε τη Δευτέρα η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.

 Το Ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε τα σχέδια κατεδάφισης του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, την Κυριακή. Οι κάτοικοι των χωριών νοτίως της Χεβρώνας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εκτάσεις τους τα «σαββατοκύριακα» και στις εβραϊκές γιορτές καθώς και σε δύο περιόδους του ενός μήνα κάθε χρόνο, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δεν θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ...

Ερχονται αλλες εποχες...






Στους Ολυμπιακούς χωρίς πατρίδα…

Ο Γκουόρ Μαριάλ ξεκίνησε χωρίς πατρίδα, αλλά με όλα τα υπόλοιπα προσόντα να παλέψει για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και έχει την ευκαιρία. Η ιστορία του αθλητή Μαραθωνίου που, τελικά, θα αγωνιστεί στο Λονδίνο, συγκλονίζει…
Ο Γκουόρ Μαριάλ είναι ένας αθλητής που ολόκληρη τη ζωή του “τρέχει” για την επιβίωση, και η νέα προσπάθεια για ένα μετάλλιο για τον εαυτό του και για αυτά που πιστεύει, θα τον δικαιώσει για όσα έχει περάσει.

Οι πιο ηλικιωμένοι καταληψίες του κόσμου!

Δεκάδες συνταξιούχοι έχουν καταλάβει ιδιοκτησία σε προάστιο ανατολικά του Βερολίνου που κάποτε ήταν το σπίτι του πρώην αρχηγού της μυστικής αστυνομίας Στάζι.

Μια ντουζίνα συνταξιούχων κατέλαβαν το οίκημα σε προάστιο ανατολικά του Βερολίνου τον περασμένο μήνα, μετά από την ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου ότι το κτίριο που είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο της κοινότητας για 15 χρόνια θα έπρεπε να δώσει χώρο στη νέα οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή αυτή.

Η ηλικία των ενοίκων ξεκινά από 67 ετών και φτάνει μέχρι τα 96. Αυτοί είναι κατά πάσα πιθανότητα και οι πιο ηλικιωμένοι καταληψίες του κόσμου!

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Το ποιό διάσημο φωτογραφικό καρέ…




Ο Αλμπέρτο Κόρντα ήταν ο φωτογράφος που απαθανάτισε τον Ερνέστο Γκεβάρα στην πλέον διάσημη εικόνα του – αυτήν του Guerillero Heroico. Η φωτογραφία ελήφθη στις 5 Μαρτίου 1960 στην Αβάνα της Κούβας και έκτοτε παρέμεινε σήμα κατατεθέν του αργεντίνου επαναστάτη κάνοντας το γύρο του κόσμου.



“Βρισκόμουν περίπου δέκα μέτρα από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Φιντέλ Κάστρο. Ξαφνικά, πρόσεξα ότι ο Τσε πλησίαζε το κιγκλίδωμα”, περιέγραψε ο ίδιος αργότερα τη στιγμή της σύλληψης της φωτογραφίας. Την ώρα που η φωτογραφική μηχανή έκανε το χαρακτηριστικό «κλικ» ο ίδιος τραβούσε την πιο καθοριστική φωτογραφία της καριέρας του.

ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Η  πορεία της χώρας είναι μη αναστρέψιμη. Και πιο σοβαρό ακόμα είναι το γεγονός πως είναι μη αναστρέψιμη η πορεία της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της χώρας. Δεν προτρέπω κανέναν να παραδώσει τα όποια όπλα νομίζει πως διαθέτει και να σηκώσει τα χέρια, αλλά υπάρχει κάποια στιγμή που κάθε σκεπτόμενος διαφορετικά άνθρωπος χωρίς να αποκλειστεί από το κόσμο, παραμένοντας κάτοικος αυτού του κόσμου, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν είναι μέρος αυτού του κόσμου.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο κουβάρι δίνοντας άφεση αμαρτιών στους επικίνδυνους (πλέον) ηλίθιους και να νοιώθουμε μια αναγκαστική συγγένεια μαζί τους. Κάποιος είχε πει, πως "το κακό σ΄αυτό το κόσμο είναι πως οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση κι οι έξυπνοι γεμάτοι ανασφάλειες". Το πρόβλημα λοιπόν αυτή τη στιγμή σ΄αυτή τη δύστυχη πατρίδα είναι πως από τη μια άκρη ως την άλλη κατοικείται από βλάκες γεμάτους αυτοπεποίθηση κι έξυπνους που τους φορτώνουν όλη τη βρώμα, τη σαπίλα, την αθλιότητα σε μεγατονικές ποσότητες μέχρι να καταφέρουν να τους αφανίσουν από ασφυξία.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Τα θερινά σινεμά, οι αναμνήσεις και οι μουσικές τους

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Σάββατο βράδυ στο Θησείο.
Η οδός Αποστόλου Παύλου -κλασική επιλογή για περατζάδα- είναι γεμάτη από κόσμο, φωνές και μουσικές.
Έξω από το σινεμά «Θησείο»περισσότερα από τριάντα άτομα περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να κόψουν εισιτήριο.

Σήμερα η ταινία «Υπόθεση Τόμας Κράουν», γράφει η αφίσα.
Σκέφτομαι πως ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασιν αν τελικά ο θερινός κινηματογράφος εξακολουθεί να αποτελεί επιλογή για την ψυχαγωγία των Ελλήνων.
Όπως φαίνεται, έχει ακόμα και σήμερα φανατικούς θαυμαστές, σε πείσμα όσων κάθε χρόνο τέτοια εποχή τού κάνουν το καθιερωμένο μνημόσυνο.

Αυτή η φωτογραφία δεν λέει να μου φύγει από το μυαλό…

[Αναδημοσίευση απο http://eksapodo.wordpress.com]

… απ’ όταν την πρωτοαντίκρυσα, πριν αρκετό καιρό, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου “Η Σκιά της Σκιάς” (εκδ. Άγρας, 1996), ενός πολιτικο-αστυνομικού μυθιστορήματος του Πάκο Ιγκνάσιο Ταΐμπο ΙΙ, που η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στο μετεπαναστατικό Μεξικό του ’22.

Ο εικονιζόμενος τύπος είναι ο Φορτίνο Σαμάνο, υπολοχαγός του Ζαπάτα, αγνώστων λοιπών στοιχείων πέραν του γεγονότος ότι αυτή η στιγμή είναι η τελευταία του! Σε λίγα δευτερόλεπτα εκτελέστηκε από τον Ομοσπονδιακό στρατό! Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από το φακό του Agustin Victor-Casasola το 1917, τον απεικονίζει να καπνίζει το τελευταίο πούρο του μπροστά ακριβώς από τον τοίχο της εκτέλεσης, ελάχιστα πριν ακουστεί το μοιραίο “Πυρ!“.

Από την πρώτη στιγμή που είδα τη φωτογραφία “κόλλησα”. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο τύπος με τη μάγκικη στάση αναμετριόταν εκείνη τη στιγμή με τον επικείμενο θάνατό του! Αυτό το ύφος του “έζησα όπως γούσταρα” και “παίξαμε και χάσαμε” μου έχει καρφωθεί στο μυαλό έκτοτε. Αναρωτιέμαι αν μπορεί ένας άνθρωπος σημερινός, “μεταμοντέρνος”, να συμβιβαστεί με το μοιραίο με τον τρόπο που το αποτύπωσε η φωτογραφία, μπροστά σε έναν από τους τόσους “τοίχους της Καισαριανής”, που σημάδεψαν με βαθύ κόκκινο την ιστορία του περασμένου αιώνα. Ο θάνατος, ακόμα και από γηρατειά, έχει εξοβελιστεί στις αποστειρωμένες αίθουσες των νοσοκομείων και στα δωματιάκια των οίκων ευγηρίας για να καμωνόμαστε σαν στρουθοκάμηλοι ότι δεν υπάρχει. Πόσο μάλλον ο θάνατος για έναν “Ζαπάτα”, για έναν σκοπό. Καθαρή ανοησία και οπισθοδρομική τρέλλα!

Mπαγκλαντές μια χώρα σε ανάπτυξη

Αστυνομικός επιτιθεται σε παιδι-εργάτη που απεργει σε δυτικό εργοστάσιο ενδυμάτων για τους μισθους και τις εργασιακες συνθηκες, Μπαγκλαντες, 2011. Εκτιμήσεις για την παιδική εργασία μιλούν για 250 με 500 εκατομμυρια παιδιά, τα περισσότερα κάτω απο απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες, όλα υπο καλοντυμένους εργοδότες.


ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 7%-Μ.Ο. ΜΙΣΘΟΥ 48 ΕΥΡΩ


http://wwwpraxisred.blogspot.gr/

Το αλλο Λονδινο....


Κι' ομως υπαρχουν κι'αυτες οι φωνες στο Λονδινο..
Αυτον τον νεαρο μην τον ψαξετε στο "υπερθεαμα" της εναρξης..δεν θα τον δειτε πουθενα..τον εχουν καλα κρυμενο.

Μα οσο κι αν προσπαθουν να κρυψουν αυτες τις φωνες κατω απο τονους καρακιτσαριου, ενα ειναι σιγουρο.
Αυτες οι φωνες θα πληθαινουν μερα τη μερα και στο Λονδινο και σε ολοκληρο τον κοσμο!

Και καποια στιγμη κανενα "υπερθεαμα" δεν θα μπορει να τις καλυψει...
Θα ξεπηδουν σαν φλογες που θα καινε τον καπιταλιστικο πολιτισμο τους και τα σκουπιδια του....στο Λονδινο..στην Αθηνα...στη Μαδριτη...στην Παλαιστινη...στη Συρια...ΠΑΝΤΟΥ!

Παμε λοιπον για την εναρξη των Ολυμπιακων αγωνων...σε αναμονη των "αλλων" αγωνων...που ερχονται..

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πέρα απ’ το επείγον, η ηλιθιότητα..

Στις 22-24 Ιούνη 2012 πραγματοποιήθηκε κατασκηνωτικό διήμερο αντίστασης στην κοινότητα Σεφρέν της βόρειας Γαλλίας ενάντια στα σχέδια κατασκευής μιας γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, ύστερα από κάλεσμα της πρωτοβουλίας ενάντια στη γραμμή υψηλής τάσης και στην πυρηνική ενέργεια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι διαδηλωτές δέχθηκαν ιδιαίτερα βίαιη καταστολή, με αποτέλεσμα πολλοί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με λιγότερο ή περισσότερο βαριά τραύματα. 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το γράμμα μιας διαδηλώτριας, με τίτλο «Πέρα απ’ το επείγον, η ηλιθιότητα..», το οποίο δίνει μια εικόνα των γεγονότων αλλά και σκέψεις πάνω στην αντίσταση που πρέπει ν’ αναπτυχθεί.

Ανοικτή επιστολή του Σ.Ελληνιαδη στον δήμαρχο Βύρωνα για τη Λαμπηδόνα

Οι πρώτες δοξαριές στο βιολί του Νίκου Οικονομίδη ενεργούν σαν πυροκροτητής για την ακαριαία ανταπόκριση των κοριτσιών και των αγοριών που σε δευτερόλεπτα σχηματίζουν κύκλους κάτω και ανάμεσα στα πεύκα μπροστά από το Κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα, στη Λαμπηδόνα, για τον πρώτο από τους αμέτρητους χορούς από την Αμοργό, την Κίμωλο, τη Χίο, την Πάρο και τα Κύθηρα που χορεύτηκαν χωρίς διακοπή από τις δέκα έως τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα, ενώπιον αρκετών εκατοντάδων κατοίκων του Βύρωνα και άλλων περιοχών της Αθήνας που έλαβαν το μήνυμα!

Με φόντο την παρακείμενη εκκλησία της Αγίας Τριάδος που δεσπόζει στο άλσος, έγινε εκδήλωση για να υποστηριχτεί το κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο που μετά από οκτώ μήνες λειτουργίας κινδυνεύει να μετατραπεί ξανά σε καφετέρια από τον δήμαρχο του Βύρωνα! Με αφορμή τη συμμετοχή μου σ’ αυτή την εκδήλωση, όπως και σε άλλες που προηγήθηκαν, αντί άρθρου, σκέφτηκα να απευθύνω μια ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο του Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά.
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Με τους ήχους και τις εικόνες του «ικαριώτικου» ακόμα μέσα στο μυαλό μου, σας γράφω τις σκέψεις μου για τη Λαμπηδόνα. Το βράδυ της Πέμπτης, 12ης Ιουλίου, προλόγισα την εξαίρετη συναυλία της κομπανίας δημοτικής μουσικής του σπουδαίου συνθέτη και βιολιστή Νίκου Οικονομίδη, με την Κυριακή Σπανού, στο πανέμορφο άλσος της Αγίας Τριάδος. Ήταν μαγικά. Μπορεί και να ήταν πεντακόσιοι οι άνθρωποι που είχαν έρθει να ακούσουν δυο λόγια για την πολιτική και τον πολιτισμό και να απολαύσουν τις υπέροχες αυθεντικές μουσικές του Αιγαίου Πελάγους. Χωρίς εισιτήριο, χωρίς χορηγό. Ήταν μια βραδιά ελπίδας, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα υποστήριξης του πολιτιστικού κέντρου και εκδήλωσαν αυθόρμητα τη βαθιά επιθυμία τους για έναν άλλο τρόπο ζωής, πιο γήινο, πιο αδελφικό, πιο συμμετοχικό, πιο αλληλέγγυο, πιο ουσιαστικό.

Οι "από 'δω" κι οι "από κει"




Ας μη γελιόμαστε, ο νέος ελληνικός διχασμός έχει συντελεστεί πλέον.
Είναι φανερό σε κάθε είδηση μεγάλη ή μικρή, σε κάθε γεγονός σημαντικό ή ασήμαντο.
Τα νεύρα είναι τεντωμένα τσίτα και η κατάσταση εκρηκτική.

Μόνο που ο νέος Διχασμός έχει ένα πολύ διαφορετικό κεντρικό χαρακτηριστικό σε σχέση με τους προηγούμενους.
Παλιά υπήρχαν συγκεκριμένα ξεκάθαρα δίπολα γύρω από πρόσωπα ή κόμματα τα οποία και πλακώνονταν μεταξύ τους, με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας από τον έναν ή τον άλλον πόλο.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΦΩΤΟ απο την συναντηση Κωλομπαροζο με το γιουσουφακι του


Η ΝΤΟΠΑ παει συννεφο...


 Μονο που αυτοι τη φορα  ντοπαριμενος δεν βρεθηκε καποιος αθλητης η καποια αθλητρια
 αλλα η περιφημη Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 


Ντοπαρισμενη με υπερβολικη δοση υποκρισιας !!!

Και δημιουργουνται ευλογα ερωτηματα στον κοσμο...Γιατι ολη αυτη η ευαισθησια μια μερα πριν ανακοινωθουν τα νεα μετρα της κυβερνησης των ανδρεικελων της Μερκελ και της υπολοιπης συμμοριας;;;

Αλλο ενα ερωτημα ειναι: Ποιος εδωσε την ντοπα στην ΕΟΕ;

Παντως για την ιστορια, το θεμα το ανεδειξε η ΔΗΜΑΡ......τυχαιο;

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Υποκριτές και με... Βούλα


«Ρε η κοπέλα δεν έζησε το ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ το 87. Δεν ξέρει καν ποιός είναι ο Αντρέας Παπανδρέου, είναι παιδί» λέει η Αντιγόνη στο γραφείο. Πραγματικά, η Βούλα Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1989. Είναι μια κοπέλα 23 χρονών. Δέκα χρόνια προπόνηση, χαμένα παιδικά χρόνια, ίσως μια αψάδα που καμιά φορά έχουν οι άνθρωποι της επιμονής και της θυσίας και σίγουρα επιπολαιότητα.

Ναι, αυτός που γράφει στο τουίτερ μια ανοησία για τα κουνούπια του Νείλου και τους Αφρικανούς στην Ελλάδα, αγνοώντας μάλιστα πως δεν απευθύνεται στην παρέα της αλλά στο δημόσιο χώρο, είναι επιπόλαιος. Έχει ίσως κακό χιούμορ, είναι επηρεασμένος από εξελίξεις στη χώρα που δεν μπορεί και δεν ξέρει να ερμηνεύσει. Αλλά δεν είμαι πεπεισμένος πως είναι ρατσιστής. Ούτε πως φταίει περισσότερο από όλους αυτούς που με την πολιτική τους έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Αθήνα: Συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα

antarsia_logo.jpg


Συγκέντρωση ενάντια στη Τρόικα και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα διοργανώνουν σωματεία, συνδικαλιστές, αντιφασιστικές οργανώσεις την Πέμπτη 26 Ιούλη, στις 7:30 μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στην έλευση της τρόικας και το νέο πακέτο των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζουν τρόικα-συγκυβέρνηση.

Μετά τον Καιάδα και άλλος ροκ σταρ στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή



Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος αντικατέστησε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής τον βουλευτή Σερρών Νικήτα Ζώη, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, φίλος της κόρης του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ήταν μπασίστας του μουσικού συγκροτήματος Πογκρόμ.

Νέο έγγραφο-φωτιά: Χέρι στο δημόσιο για δικές του εκδηλώσεις, έβαζε το ΠΑΣΟΚ

Σε έγγραφο του 2008, το οποίο δημοσιοποιήθηκε, ο τότε Γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ζητά μέσω επιστολής από τον Νομάρxη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό, χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη διοργάνωση του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα γινόταν με τη συμβολή του κόμματος. 

Είναι φανερή δε, η διάθεση, του να δoθεί  ο χαρακτήρας μίας εκδήλωσης με κοινωνικές βλέψεις, που αφορά τον καθένα, αλλά το ψάρι όσες φορές και αν το βαφτίσεις κρέας, ψάρι θα παραμείνει. ..

Επίτροπος της Χούντας ο νέος Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

Ως «το ξύπνημα του Εφιάλτη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το διορισμό του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς καταγγέλλει το νέο Γενικό Γραμματέα ότι «αυτός ήταν βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας, αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ. Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές».

Μάλιστα ο κ. Τσουκαλάς θεωρεί ότι γεννώνται «πολλά ερωτηματικά» από αυτή την «τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της πιο βίαιης εποχής της Νεώτερης Ελλάδας σε ένα από τα πιο ευαίσθητα Υπουργεία. Άραγε, δεν υπήρχε άλλο ικανό πρόσωπο για τη θέση αυτή ή μήπως χρειάζεται πρόσωπο με ειδικές ικανότητες και εμπειρίες, άλλα και ένα βιογραφικό που να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που το Υπ. Δημόσιας τάξης θέτει σήμερα για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής;».



η φωτο απο το Makeleio.gr



Ολυμπιακοι αγωνες...με τη ματια του Banksy


Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έτσι να κάνουμε θα πέσει η πόρτα. Κι η μηχανή με το αρχαίο φιλμ. Μη. Μη συνέχεια οι άνθρωποι μαύρα αρνητικά και μεις «ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΗΛΙΟΙ»



Πόσο νωρίς φεύγει το φως απ τη ζωή μας αδελφέ μου

Μέσα απ τ αλλεργικά μας βλέφαρα
αργά στα νύχια πατάει η ζωή
μπας και την πάρουμε πρέφα
μακραίνει, χάνεται. Kοίτα έγινε κουκκίδα, στρίβει γωνία πάει.
Σκοτεινιάααα!



Αρνητικά φωτογραφίας κοιτάω και είναι λέει άνθρωποι
κόκκινα φωτιά τα μάτια τους παγιδευμένων λύκων
νύχια δανεικά -πως τους καταντήσαν έτσι- ξένες μασέλες
βδέλλες κολλάνε στο λαρύγγι μας τραβάνε τα κουμπιά μας
μπας και τη βγάλουνε λιγάκι ακόμα

Είναι εκείνοι του τραίνου -τους θυμάμαι καλά-
που όταν κανονίσαμε το πρώτο μας όνειρο να πάμε εκδρομή
μας πέταξαν στις τεντωμένες ράγες του ηλεκτρικού
σαν άδεια σακιά σ’ αφύλαχτη διάβαση
για υπερβάλον βάρος.

Όσοι ζήσαμε – γραμμένο με εισαγωγικά -
χιλιάδες κάνες κεντράρουνε πάνω μας
απ την ταράτσα του ΟΤΕ
κρύο κρύο και μελό με το μακό μας φανελάκι
κάνουμε τάχα πως έχουμε παλτό
κι ένα -είδες- όλοι μας τόχουμε
βυσινιό νεύρο κάτω από το μάτι μας βαράει ακόμα.

Πόσο ακριβή ειν αδελφέ μου η ζωή
πόσο φτηνήνανε τα είδη.. κουράγιο ρε

Μερικές φορές -μα δεν το βάζω κάτω-
έρχονται τούμπα τα αντικαταθλιπτικά
και γέρνει η παλάντζα
δεν έχει άλλο μπρος
σκύβω τότε και παίρνω στα δόντια μου
το ματωμένο μου μυαλό και πάω πίσω πίσω
γυρίζω πίσω να σωθώ
κι ύστερα δε βρίσκω το δρόμο
γιατί και κει είναι σκατά -σα να μην τόξερα-
παντού σπασμένες σιδεριές και θραυσματα οβίδας
τρομάζω τα χάνω με το παραμικρό και δεν έχω που να πάω
μονάχα η πόρτα της ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ είναι ανοιχτή
και χώνομαι μέσα
κοιτάω σαν αρπαχτικό που πάνε τα λεφτά
και την αξία χρήσης
Ντελίριουμ Τρέμενς το λεν αυτοί ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΨΩ
βάζω τότε όλα τα στερεοφωνικά να παίζουν μαζεμένα
κάθε μάρκα κι άλλο σκοπό
και τα μεγάφωνα στο φουλ να σπάσουν τ αφτιά τους
κι ύστερα μ ένα Σίγγερ ψαλιδάκι καλό
κόβω γύρω γύρω το στόμα τους το μεγαλώνω
κολλά πάνω κει την ψυχή μου φιλί του θανάτου
και μέσα τους αδειάζω τα ψυχοφάρμακα
τα φαρμακεία τους και τους φαρμακοποιούς τους μαζί
Θάνατος στο Βυζάντιο σιχτίρ οι δυναστείες
το διάφραγμα της φίλης μου τις ειρηνικές επαμβάσεις
οι πουλημένες τραβηχτικές Kodak και Γ. Σταύρου
να πάνε να πεθάνουν
Θάνατος στους Αθάνατους
μαύρες σημαίες και κόκκινο το φως ανοίγει
-Θ” ΑΝΟΙΞΕΙ- ο δρόμος το στόμα
τα μάτια η καρδιά και το μυαλό.

Έτσι να κάνουμε θα πέσει η πόρτα.
Κι η μηχανή με το αρχαίο φιλμ. Μη. Μη συνέχεια οι άνθρωποι
μαύρα αρνητικά και μεις «ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΗΛΙΟΙ»

Κατερίνα Γώγου

Eνθουσιασμενη η ΤΡΟΙΚΑ με την επιμηκυνση!!!


    Θετικη χαρακτηριζεται η πρωτη συναντηση του κλιμακιου της ΤΡΟΙΚΑΣ στην Αθηνα...μιλησαν με τα πιο κολακευτικα λογια για το θεμα της επιμηκυνσης!                                              

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ! Τελευταιες παραστασεις..

...μεχρι τελη Οκτωβριου (βαρια βαρια).



Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΑΒΑΤΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ


Η ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΑΒΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τα έχουμε ξαναπεράσει. Και αντέξαμε! Φτάνουν πια οι απειλές σας...

Οι Έλληνες που ξέρουν να σκέφτονται, δε σας φοβούνται...
 

Δακρυγόνα και ψέματα πρωινιάτικα στη Χαλυβουργία

..με τη συνδρομή του ΣΚΑΙ
Σήμερα το πρωί γύρω στις 6, οι μπάτσοι που φυλάγανε την πύλη της Χαλυβουργίας επιτέθηκαν και απώθησαν τους απεργούς και αλληλέγγυους που ήταν εκεί, ρίξανε χημικά και ένας απεργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με λιποθυμία.
Ετσι, κατάφεραν να μπουν στο εργοστάσιο καμιά 50ριά απεργοσπάστες .
Στην πύλη παραμένουν ακόμη οι μπάτσοι και δεξιά-αριστερά συγκεντρωμένοι απεργοί και αλληλέγγυοι, ενώ έχει ανοίξει η κυκλοφορία εκτός της δεξιάς λωρίδας.

Δεν βλέπεις - δεν ακούς - δεν ρωτάς, (μόνο τότε) μπορείς να κυκλοφορείς «ελεύθερος;»

Tο γεγονός:

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου, ακούγεται φασαρία στο παρκάκι απέναντι απ’ το σπίτι μας. Ο Π.Κ. κατεβαίνει να δει τι γίνεται: Περιπολικό σταματημένο, ένας άνθρωπος ριγμένος στο οδόστρωμα, αστυνομικός να τον πατάει στην κοιλιά. Στην ερώτηση «ρε παιδιά γιατί τον πατάτε τον άνθρωπο;» ο αστυνομικός τραβάει το πόδι αμέσως και απαντάει «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή, πλησιάζει συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και χώνει με όλη του τη δύναμη μια κλωτσιά στον ήδη πεσμένο συλληφθέντα.

Αντωνακης ο Χαλυβουργος


 Αντωνακη τη Δευτερα βαλε το ξυπνητηρι σου στις 5, υπαρχει για σενα μεροκαματο στη Χαλυβουργια!

Μιας και οι εντολες που πηρες απ'τον θειο Μανεση για ανοιγμα του εργοστασιου,και μιας και αυτοι οι αλητες οι χαλυβουργοι αποφασισαν με ψηφους 164 υπερ και 5 κατα για την συνεχιση της απεργιας...
Ιδου πεδιον δοξης λαμπρο.
Σηκωνεσε στις 5 πινεις ενα καφε στο ποδι και βουρ για το εργοστασιο. Βουρ για το πρωτο σου μεροκαματο, το πρωτο σου ενσημο!

Γιατι η χαλυβουργια πρεπει να ανοιξει.
 Ετσι δεν σου μηνυσε ο θειος Μανεσης;

Κι αν θελεις παρε μαζι και τους αλλους δυο κηφηνες να σου κρατουν τα μποσικα.

Αντε λεβεντες μου...
Γιατι το δικαιωμα στην εργασια ειναι ιερο...ακομα και για τους κηφηνες.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μαλάκες, ε μαλάκες...

Χήρα, ετών ογδόντα εφτά. Ολογράφως. Φύρα για το κράτος. Ντρέπεται, γιατί ξεπέρασε το προσδόκιμο. Και είναι βάρος, για όλους. Λέει. Του amancalledkkmoiris

Σύνταξη 894 ευρώ. Οκτακόσια ενενήντα τέσσερα. Ολογράφως κι αυτό. Άλλοι -λέει- δεν παίρνουν ούτε τετρακόσια. Μερικοί ούτε καν σύνταξη. Μερικοί δεν έχουν καν δουλειά. Κάποιες μέρες ούτε γάλα για το παιδί παίρνουν. Την κάναν να ντρέπεται και γι αυτό. «Επειδή το βάλατε γινάτι να ζείτε εσείς και να ζείτε με οκτακόσια ευρώ, εσείς που ανάγκες δεν έχετε, δεν περισσεύει τίποτε για τους νέους, ένα βαρίδιο είστε».

Digea. Ένας υπέροχος αναλογικός κόσμος.


Από χθες-προχθές κόπηκε το αναλογικό σήμα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν το ψηφιακό κουτί δεν μπορούνε να βλέπουν τηλεόραση. Ένα χρόνο τώρα απέχω από την τηλεόραση, την ανοίγω μόνο αργά το βράδυ λίγο πριν καταλήξω στην αγκαλιά του Μορφέα. Είναι το ρυθμιστικό μου που με νανουρίζει άλλοτε με κάποια σαβουροταινία και αλλοτε με το αγαπημένο τηλεμάρκετινγκ.
Ανοίγω λοιπόν το κουτί και διαπιστώνω έκπληκτος πως μόνο η Ερτ1 η Νετ και η Ερτ3 εκπέμπουν αναλογικά.Όλα τα άλλα έχουν ως δια μαγείας χαθεί. Θυμήθηκα τα χρόνια που είχαμε μόνο αυτά τα 3 κανάλια και το πόσο καλά περνούσαμε. Θυμήθηκα πως είναι η ζωή χωρίς να υπάρχει (στον αναλογικό τουλάχιστον κόσμο) το mega και όλα τα συναφή ιδιωτικά σκουπίδια. Θυμήθηκα επίσης (με την βοήθεια της ερτ3) πως είναι να βλέπεις ασπρόμαυρη ταινία και να μην σε νοιάζει καθόλου. Ίσα ίσα που στην εποχή του high definition  εγώ απόλαυσα την ασπρόμαυρη εικόνα. 
Ακούω συνέχεια που λένε πάντα και παντού πως το ζητούμενο είναι να πάμε μπροστά(εμείς, η χώρα) αλλά κυρίως το πιο σημαντικό είναι το να μην γυρίσουμε πίσω. 
Αν το μπροστά είναι η ψηφιακή μούρη της Τρέμη και του Στραβελάκη τότε προτιμώ να γυρίσω πίσω στο μαγευτικό ασπρόμαυρο πρόσωπο της  Μορίν Ο’Χάρα.

Αθήνα 22 Ιούλη 1943.Η μεγαλύτερη διαδήλωση στην κατεχόμενη Ευρώπη, όπως την χαρακτήρισαν τότε οι ραδιοσταθμοί της Μόσχας και του Λονδίνου

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΑΘΗΝΑ.Βασίλης Μπαρζιώτας.  

Η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ και το ΕΑΜ της Αθήνας, για να αντιμετωπίσουν τη βουλγαρική επέκταση και να δόσουν το τελικό χτύπημα ενάντια στη χιτλερική πολιτική επιστράτευση, οργάνωσαν τη διαδήλωση-συλλαλητήριο της 22 Ιούλη 1943, τη μεγαλύτερη, τη μαζικότερη και μαχητικότερη απ' όλες τις άλλες κινητοποιήσεις της Αθήνας.  Τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην κατεχόμενη Ευρώπη, όπως την χαρακτήρισαν τότε οι ραδιοσταθμοί της Μόσχας και του Λονδίνου. Η Κομματική Οργάνωση της Αθήνας και η ΚΟ Πειραιά, μαζί με τις ΕΑΜικές Οργανώσεις της Αθήνας και την ΕΠΟΝ έκαναν πραγματικά τεράστια δουλιά για την επιτυχία της μαχητικής αυτής διαδήλωσης. Η προετοιμασία των Κομματικών, ΕΑΜικών Οργανώσεων και της ΕΠΟΝ, με τη βοήθεια και υποστήριξη των παληκαριών του Α' Σώματος Στρατού του ΕΛΑΣ Αθήνας-Πειραιά, συνεχίστηκε επί δέκα ολόκληρες μέρες, ενώ στο διάστημα αυτών των ημερών ανέβαινε ο αγωνιστικός πυρετός της Πρωτεύουσας. Η Αθήνα σε γενικό συναγερμό! Περισσότερο από τρία εκατομμύρια προκηρύξεις και τρικ θα πρέπει να έπεσαν στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά εκείνες τις μέρες!

Κουραγιο γιαγια


απο τον  ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

Δελφίνι κουβάλησε το σώμα του νεκρού μωρού της


Τόσο συγκινητική όσο και σπαρακτική ήταν στιγμή που κάτοικοι χωριού της Κίνας φωτογράφησαν μία μαμά ενός μωρού δελφινιού να κουβαλάει το κομμένο σώμα του μωρού της.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ξενος δεν εισαι σαν ερχεται η μπορα..


Κουφάλες κηρύξτε απεργία!



ΓΣΕΕ: Το πρωί γλείφουν τους μανεσαίους και το βράδυ μιλάνε για "απαράδεκτη παρέμβαση"

Ο Κάρλο ΖΕΙ

Carlito, vitima de un servo de lo stato, vitima de un stato assasino
Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Καρλο Τζουλιάνι στις συγκρούσεις της πρώτης μέρας ενάντια στην σύνοδο των G-8 στην Γένοβα. Νομίζω ότι αυτά που έγιναν στην Γένοβα έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι το σύστημα μπορεί να είναι δολοφονικό και απάνθρωπο αλλά δεν είναι ανίκητο. Για δυο μέρες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν μάχη με τις δυνάμεις καταστολής και εκατομμύρια άλλοι παρακολουθούσαν απο κάθε γωνιά του πλανήτη. Ολα τα ψέμματα των απο πάνω για το τέλος της Ιστορίας, την επικρατηση του Καπιταλισμού, οι φρούδες ελπίδες για καλύτερη διαχείρηση στα πλαίσια του συστήματος, διαλύθηκαν μέσα σε πέτρες, δακρυγόνα και σφαίρες. Εκατοντάδες τραυματίες, συλλήψεις, βασανιστήρια, ο κόσμος στα μπαλκόνια να ρίχνει νερά στους διαδηλωτές- τρομαχτική ζέστη εκείνες τις μέρες-  γλάστρες στους μπάτσους και να τραγουδάει. Η παραλιακή λεωφόρος της Γένοβας γεμάτη απο χιλιάδες ανθρώπους απο κάθε γωνιά του πλανήτη, που πάλευαν μαζί και επικοινωνούσαν κάνοντας πράξη έναν αληθινό διεθνισμό. Μπορεί το κίνημα να μην κατάφερε να συνεχίσει σ ' αυτή την κατεύθυνση, μάλλον έπαιξε ρόλο και η παγκόσμια τρομοκρατική εκστρατεία μετά την 11 Σεπτέμβρη, όπως και το γεγονός ότι οι επόμενες σύνοδοι έγιναν σε κάτι βουνά και απομονωμένες τοποθεσίες, όμως σίγουρα άφησε παρακαταθήκες ,όχι στα βιβλία, αλλά στους δρόμους και στις πλατείες των καπιταλιστικών μητροπόλεων.
 
Όσο για τον Καρλίτο, ήταν μαχητής και πάντα θα τον θυμόμαστε. Ακόμα και εμείς που δεν τον γνωρίσαμε, αλλά αναπνεύσαμε μαζί  για λίγο τον ίδιο αέρα
 
"Μα όσο κι αν θες να το πιστεύεις
πως μου 'χεις πάρει κιόλας την ψυχή
Κι όταν ακόμα θα νομίζεις
πως μια για πάντα έχω χαθεί

Εγώ θα φλέγομαι
Θα ανθίζω
Θα γιορτάζω
Θα ανατέλλω
Θα σε καίω...
Θα καταστρέφω με τραγούδια της ψυχής σου το μπουρδέλο
Θα ανατέλλω..."
Θα τα ξαναπούμε σύντροφε...

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μιλανε ολοι, Μιλανε και οι ΔΗΜΑΡ..οκωλοι

Αφου ειδε οτι ολη η αριστερα κοινοβουλευτικη και εξωκοινοβουλευτικη εβγαλε ανακοινωσεις που καταδικαζουν την επιθεση στους απεργους χαλυβουργους...ειπε να παρει τον λογο και ο παπουστης αριστερας και να πει δυο λεξεις...

ΔΗΜΑΡ..οκωλοι: «Απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις»

Την αποφασιστική συμβολή του υπουργείου Εργασίας ώστε να υπάρξει άμεση λύση για τη Χαλυβουργία και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση, ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της επιχείρησης.

«Η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις», σημειώνει.


                                             Μιλανε ολοι
                           Μιλανε και οι ΔΗΜΑΡ..ΟΚΩΛΟΙ

"Όλοι/ες στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον κόμβο του Ασπροπύργου


      

Ανακοίνωση του σωματείου εργατουπαλλήλων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργεια

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση

 

 ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟ- ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ  ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ!

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΛΥΓΑΜΕ!!!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ.

Μάχη στη Χαλυβουργία: Όλοι και όλες στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου.


 Γίνεται μεταγωγή των συλληφθέντων χαλυβουργών στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16). Μαζεύονται εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι κι εκεί.

Μάχη στην πύλη της Χαλυβουργίας δίνεται αυτή τη στιγμή, με τεταμένο το κλίμα από την εισβολή των ΜΑΤ νωρίς το πρωί, το ξύλο και τις συλλήψεις που ακολούθησαν. Η πρόσβαση στην πύλη της Χαλυβουργίας είναι αδύνατη, καθώς τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς Κόρινθο από την εθνική οδό στο ύψος του Ασπροπύργου έχουν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. Το ηρωικό εργοστάσιο σύμβολο άνοιξε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ στις 5.30 τα ξημερώματα, ενώ, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, υπήρξαν έξι προσαγωγές. «Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου.

ΜΑΤ και συλληψεις στη Χαλυβουργία! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ!!!

Σύμφωνα με μήνυμα στην σελίδα Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ  στο facebook:
Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, στην πύλη της χαλυβουργίας ανοίγουν δρόμο στους απεργοσπάστες... Συνελήφθησαν οι παρόντες στην πύλη και η ασφάλεια του εργοστασίου. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ.....

Ούστ κόρακα!! Που είναι "ακραίοι" όσοι θεωρούν το νερό δημόσιο αγαθό

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Peter Brabeck-Letmathe, που είναι ο γενικός διευθυντής της Nestle και θεωρεί ότι όποιοι πιστεύουν ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, είναι "ακραίοι". Αυτοί είναι οι φίλοι των τροϊκανών εξωτερικού και εσωτερικού και αυτοί έχουν στο μάτι τη χώρα μας για την ιδιωτικοποίηση και της ύδρευσης. Όσο πιο γρήγορα πάρουν πόδι, τόσο το καλύτερο...





http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6205.html

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Grazie…

   
Οι ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας, θέλοντας να ευχαριστήσουν τους κατοίκους της Lampedusa για τη βοήθεια που προσέφεραν στους αιτούντες άσυλο και μετανάστες που κατέφθασαν στο νησί κατά τη διάρκεια των αναταραχών στη Βόρεια Αφρική, σχημάτισαν με τα σώματά τους ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στη πιο δημοφιλή παραλία του νησιού. 
Φέτος, οι ακτιβιστές της οργάνωσης ετοιμάζονται να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των κατοίκων της Lampedusa ως υπόδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Πηγη:  fb When you don’t exist

Για τα πανηγύρια... Το δάσος καίγεται και ο κόσμος χορεύει στην Αγ. Μαρίνα.


 Αίσθηση προκαλεί φωτογραφία που «τραβήχτηκε» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, μετά την εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Σελλά.

Στο φακό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Πεφάνη, καταγράφεται ο κόσμος να γελά και να γλεντά χορεύοντας ενώ πίσω τους...

στην κορυφογραμμή έχει ξεπροβάλλει το πύρινο μέτωπο.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις τέσσερις σήμερα το πρωί, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο της θρησκευτικής πανήγυρης, όταν οι φλόγες «ξεπήδησαν» από το βουνό και έγιναν αντιληπτές, ένας εκ των παρευρισκόμενων φώναξε «φωτιά».

Τότε φέρεται μέλος του Συλλόγου της περιοχής να τον πλησίασε και να του ζήτησε να σιωπήσει για να μην θορυβηθεί ο κόσμος και διαλυθεί το πανηγύρι…!!!

Από flashstar.gr μεσω ΓΡΕΚΙ

Σας θυμιζει κατι;
Καπως ετσι δεν εγινε πριν απο ενα μηνα ακριβως;
Καποιοι δεν ζητησαν απο ενα λαο που εβλεπε να καιγεται το σπιτι του, να σιωπησει για να μην διαλυθει το "πανηγυρι" που εχει στηθει χρονια τωρα;
Τιποτα δεν ειναι  τυχαιο.
 Οι ιδιοι ανθρωποι τοτε και τωρα. 
Ο ιδιος λαος. 

                                                     ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ

αναρχογατουλης

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο κρυφος ερωτας του Αλεξη και της Αλεκας...


Συγγνώμη, αλλά δεν θα μπορέσουμε να προσφέρουμε καφέ…

                       Όταν η κρίση μετατρέπεται σε μηχανή ταπείνωσης των ανθρώπων.


 Του Γιάννη Αλμπάνη


Το να πηγαίνεις στην κηδεία κάποιου που δεν ήξερες εν ζωή είναι πραγματική αγγαρεία. Συνήθως το κάνεις είτε για λόγους κοινωνικού κομφορμισμού (το συχνότερο) είτε γιατί έχεις συναισθηματικό δεσμό με κάποιον από τους πενθούντες συγγενείς (το ευγενέστερο)…

Το να έχει όμως και πολλή ζέστη κατά τη διάρκεια της εξοδίου τελετής, κάνει τα πράγματα αφόρητα, χωρίς διάθεση υπερβολής. Ο πόνος των οικείων μουδιάζει τις αισθήσεις, καθιστώντας τους ανθεκτικούς σε αυτόν τον αρρωστημένο καύσωνα της ρύπανσης και του τσιμέντου. Για όλους τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει προστασία καμιά. Απλά λιώνουμε…

Δεν πληρώνουμε τους φόρους και τα χαράτσια τους


"Δεν πληρώνουμε τους φόρους και τα χαράτσια τους": Με αυτό το σύνθημα σωματεία, κινήσεις και συνελεύσεις πολιτών από γειτονιές της Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών, την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 19.30.

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλώτρια στην Ισπανία



στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε διαδηλώτρια στην μεγάλη διαδήλωση της προηγούμενης τετάρτης στη Μαδρίτη (11/7) όπου και τραυματίζεται απο πλαστική σφαίρα
οι μπάτσοι και σε εκείνη την διαδήλωση έκαναν εκτεταμένη χρήση πλαστικών σφαιρών

η τραυματισμένη η διαδηλώτρια μέχρι και σήμερα 17/7 είναι σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική

indymedia

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

"Απολαυστική" επιστολή φορολογουμένου στην Εφορία του

Την επιστολη κοινοποιησε στο "Ποντικι".
Αγαπητό «Ποντίκι»
Σου αποστέλλω αυτό το υπόμνημα που το έστειλα ήδη στο υπουργείο Οικονομικών 
και το υπέβαλα και στη ΔΟΥ Ιεράπετρας.
Για να ξέρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες.
Με αγωνιστικές ευχές
Ν. Αρετούλης
ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ
Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας
Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου,
κατοίκου του Δ.Δ. 
Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτεται» τεκμαρτό εισόδημα
8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ;


Το σκηνικό είναι λίγο παλιό, πάνε μερικές εβδομάδες τώρα, έχει όμως την αξία του να το αναφέρουμε. Αφορά άλλωστε και δύο (πολύ καλούς) ραδιοφωνικούς παραγωγούς, τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Χριστόφορο Ζαραλίκο που τυγχάνουν, όχι μόνο φίλοι, όχι μόνο ΑΕΚτζήδες, αλλά και θαμώνες στο «MG», ένα μικρό μπαράκι στην πλατεία Μαβίλη. Εκεί πηγαίνω συχνά κι εγώ, αποτελεί το στέκι μας.

Ένα βράδυ λοιπόν ο Ψαρ. είχε τη φαεινή ιδέα να φέρει μαζί του τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκο Τσούκαλη. Αυτό ακριβώς σημαίνει κακές παρέες (που μας έλεγαν να προσέχουμε να μην κάνουμε όταν ήμασταν μικροί). Τα συνηθίζει κάτι τέτοια ο Γρηγόρης, μια φορά προσκάλεσε στο «MG» και τον Μάκη Βορίδη (ευτυχώς που έλειπα και δεν μου χάλασε το βράδυ). Πως δεν έσκασε μύτη και με τον Πάγκαλο, απορώ (τον Θόδωρο...).

Η Αθηνα τη νυχτα...

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Πολύς λόγος έγινε για τα βουλευτικά αυτοκίνητα.
Άλλοι τα πήραν, γράφοντας στα παπάρια τους την λιτότητατα, άλλοι τα αρνήθηκαν,
υποδυόμενοι τους συμπάσχοντες και άλλοι τα πήραν για να τα δώσουν στους φτωχούς,
χωρίς να τους ρωτήσουν πως θα βρίσκουν βενζίνη να τους βάζουν.
Μετά από όλο αυτό το μπάχαλο, οι λεχρίτες της Βουλής κατάφεραν να συννενοηθούν για πρώτη φορά μεταξύ τους και αποφάσισαν να μετακινούνται καθ' ένας με το δικό του μεταφορικό μέσον.
Δεν με πιστεύετε; Δείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα...

Η Χρυσή Αυγή επιτίθεται σε κουνούπια του Νείλου

Μια από τις ομάδες της Χρυσαυγίτικης αντικουνουπικής περιφρούρησης, εν δράσει (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)  


Επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» ενάντια στο ξενόφερτο ισλαμικό κουνούπι, που αλλοιώνει το αίμα των Ελλήνων και παίρνει τη δουλειά από τα ελληνικά «λεβεντοκούνουπα», έχει ξεκινήσει στις γειτονιές της Αθήνας η Χρυσή Αυγή

Μια από τις ομάδες της Χρυσαυγίτικης αντικουνουπικής περιφρούρησης, εν δράσει (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
Αποφασισμένος να μην αφήσει τα κουνούπια που μπήκαν λαθραία στη χώρα μας «για να την βρωμίσουν και να την οδηγήσουν στην παρακμή», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος Νίκος Μιχαλολιάκος, κηρύσσοντας την έναρξη μιας ακόμα κοινωνικής προσφοράς των μελών του κόμματός του.

Στη συνέχεια, ομάδες «κρούσης», από Χρυσαυγίτες που είχαν εφοδιαστεί με τις ειδικές ηλεκτρικές μυγοσκοτώστρες και με σύνθημα «Autan ή Επι Τας» στις μπλούζες, άρχισαν να περιπολούν στις γειτονιές έτοιμοι να εξολοθρεύσουν όσα περισσότερα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, έβρισκαν, ενώ παράλληλα άλειφαν με αντικουνουπικό όποιον Έλληνα συναντούσαν (αφού πρώτα τσέκαραν την ταυτότητα).

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πάντως, δεκάδες κουνούπια πιάστηκαν κι ελέγχθηκαν, ενώ μεγάλη υπήρξε και η συμμετοχή των πολιτών στον εντοπισμό και την εξολόθρευση των αιγυπτιακών «Μουσουλμανοκούνουπων», που σύμφωνα με τις οδηγίες, ξεχωρίζουν κυρίως την άρνησή τους να τσιμπήσουν ομόθρησκους τους μετανάστες καθώς και από το χαρακτηριστικό αραβόφωνο «ζζζζζζ» που διαβάζεται ανάποδα.

 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=16845

Εγω κα συ, εσυ και γω, μονοι πανω στη γη....

                                                          





Και ΠΡΟΣΟΧΗ!....


Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

una prostituta española...(Mια ισπανιδα πορνη)


 «Que se jodan» που σημαίνει «Να πάνε να γαμηθούνε», φώναξε αναφερόμενη στους ανέργους η βουλευτίνα του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Αντρέα Φάμπρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, όταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι (PP) ανακοίνωσε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας. Παρότι δεν καταγράφηκε στα πρακτικά, το PSOE (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) ζήτησε την παραίτησή της.