Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ! Η σημερινη πανσεληνος αναβαλλεται επ'αοριστον..


Παει..ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

Τι να κανουμε...
Βλεπεις σε καποιους εχει ταξει ..τον ουρανο με τ'αστρα.

Γιατι δεν ειναι δυνατον σε εποχη περικοπων οι Ελληνες να χαιρονται Δυο φεγγαρια τον Αυγουστο.
Ενα και πολυ τους παει.

Γενικός ξεσηκωμός διαρκείας, ο μόνος δρόμος για την ανατροπή

Του Γιώργου Παυλόπουλου

 Ο νέος γύρος στην επιχείρηση εξαθλίωσης και γενοκτονίας των εργαζομένων ξεκινά. Τα όπλα μαζικής καταστροφής που θα χρησιμοποιηθούν έχουν επιλεγεί λεπτομερώς. Το πολεμικό συμβούλιο των υπηρετών του κεφαλαίου τα έχει ήδη εγκρίνει και οι αρχιστράτηγοι της τρόικα έχουν βάλει την υπογραφή τους. Οι θλιβεροί κομπάρσοι βουλευτές του θα πουν το «ναι» έστω και δύσκολα, όπως κάνουν πάντα. Ο στρατός των δυνάμεων καταστολής, έχοντας γλιτώσει (μόνο αυτός) τις περικοπές, θα ριχτεί με μανία πάνω σε όλους όσοι τολμήσουν να πουν «όχι».

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ...

Δεν προλαβαίνω ν΄ακούω δελτία τρομοκρατίας καθημερινά από φίλους. Τι είναι τα δελτία τρομοκρατίας? Ξυπνάει κάποιος το πρωί και μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ (αν τα καταφέρει) δέχεται συνεχείς εκβιασμούς από χίλιες δυο μεριές. Από την εργοδοσία του, την εφορία, τη ΔΕΗ, τη Τράπεζα, τον τάδε τοκογλύφο...

Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζουν μερικοί, στο δικό μου όμως βλέπω ανθρώπους που χάνουν την ανάσα τους. Νομίζω πως καθώς μου μιλάνε θα σκάσουν στα χέρια μου. Στη κυριολεξία.  Χωρίς ίχνος υπερβολής. Βλέπω φίλους να κοιμούνται με χούφτες χάπια πλέον. Άλλους να είναι τα μάτια τους συνέχεια πρησμένα από την αϋπνία και το κλάμα. Νύχια καταφαγωμένα. Μαλλιά ξεριζωμένα. Γεμάτοι τικ, να παραμιλάνε. Γεμάτοι φοβίες, με διάφορες αρρώστιες να τους καλωσορίζουν στην εποχή της φρίκης. Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγο καιρό απλά δούλευαν, είχαν φτιάξει το πολύ πολύ ένα σπίτι, κι είχαν αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Το όλοι μαζί τα φάγαμε σ΄αυτούς τους φίλους ήταν ένα σπίτι με δάνειο κι ένα αυτοκίνητο με leasing. Και μια δουλειά  για να τα πληρώνουν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με το μπαμπούλα που βγήκε ακάλεστος από τις ντουλάπες τους. Τους κατά συρροή δολοφόνους του κρατικού μηχανισμού, των τραπεζών, των μαυραγοριτών, των τοκογλύφων.
Ορδές που τους κυνηγάνε για να τους κόψουν μια λίβρα κρέας....

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Απειλή σε βάρος της ζωής του Μανώλη Κυπραίου

Απειλή, σε βάρος της ζωής του από ανώνυμους δέχθηκε ο Μανώλης Κυπραίος, με σημείωμα στο αυτοκινήτο του.

Όπως αναφέρει στο twitter ο δημοσιογράφος και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότους λάμψης της αστυνομίας, το πρώι βρήκε στο αυτοκίνητό του ένα απειλητικό- “προειδοποιητικό” ανορθόγραφο σημείωμα που ανέφερε πως τελειώνουν τα ψωμιά του και κατέληγε στη φράση “ερχόμαστε”.


Embedded image permalink
http://www.left.gr

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

O ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ: ΕΥΠ ΚΑΙ ΕΛΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 50.000 ΠΟΛΙΤΩΝ!

ΚΑΤΑ 70% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2010-2011!
 
Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατά 70%! Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών. 

Συνθήκες γαλέρας για ένα κομμάτι ψωμί - εργαζόμενοι στις υπηρεσίες τηλ.ραντεβού ΕΟΠΥΥ

Με μισθούς πείνας, απολύσεις και διαρκή τρομοκρατία - ακόμη και για το πόσες φορές ή πόση ώρα «ξοδεύουν» στην... τουαλέτα - οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα που έχουν αναλάβει τις υπηρεσίες ραντεβού του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δουλεύουν στην κυριολεξία ως σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στον «Ρ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια απ' τις εταιρείες έχει ξεκινήσει πογκρόμ απολύσεων με περισσότερες από 50 απολύσεις μέσα σε είκοσι μόνο μέρες (από τις 6 Αυγούστου που ανέλαβαν οι τέσσερις εταιρείες την υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού). Ταυτόχρονα, όλες οι προσλήψεις γίνονται με βάση τη νέα ΕΓΣΣΕ, που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, των 586 ευρώ μεικτά, ενώ μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι νέοι κάτω των 25 ετών με τα 511 μεικτά (430 ευρώ καθαρά). Οι συμβάσεις των περισσοτέρων είναι με 4ωρα ή 6ωρα, δηλαδή, ακόμη και αυτά τα 430 γίνονται 215 ευρώ το μήνα!

Δεν είναι αστείο.. ο ΓΑΠ ζήτησε άδεια.. και φυσικά η βουλή έσκασε στα γέλια!!


Γέλια, σχόλια και αναταραχή στα βουλευτικά έδρανα προκάλεσε η ανακοίνωση του προεδρεύοντα της Ολομέλειας της Βουλής, με την οποία μετέφερε το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό.
 
Ο αντιπρόεδρος Θανάσης Νάκος ζήτησε να εγκρίνουν οι βουλευτές το αίτημα του πρώην Πρωθυπουργού. Οι βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά τα σχόλια δεν έλειψαν.
 
Μάλιστα, κάποιος βουλευτής παρατήρησε με νόημα: "Θα γυρίσει, φαντάζομαι..".


Ο Γ. Παπανδρέου ζητάει άδεια για να λείψει στο... από Miss-Jessy-Lays
πηγη 

Κινηση Ενεργων Πολιτων Παρου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2012: Η ”τελευταία ευκαιρία” της Αριστεράς!

 

ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΚΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ,
ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Πηγή: ΙSKRA

Του ΑΡΗ ΜΕΣΟΥΝΤΑ

Οι ψευδαισθήσεις, για όσους ήθελαν να έχουν ψευδαισθήσεις, τελείωσαν!
Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου (χωρίς αξία ούτως ή άλλως) ετέθη οριστικά στοπεριθώριο.
Ακόμα και η επιμήκυνση ξεχάστηκε.
Οι μύθοι για τον «καλό» Ολάντ, απέναντι στην «κακή» Μέρκελ και αυτοί θρυμματίστηκαν!
Ο Ολάντ εξελίχθηκε σε ανούσιο κομπάρσο της Μέρκελ!
Μια άχαρη, χωρίς τίποτα το ελκυστικό, καγκελάριος, όπως η Μέρκελ, μοιάζει να διαφεντεύει όλη την ΕΕ, η οποία κατάντησε γερμανικός αυλόγυρος!

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ο κώλος του Ηγέτη…(Δεξιέ νοικοκύρη ξύπνα επιτέλους!)

Η στιγμή που περίμενε ολόκληρη η τιμημένη ελληνική δεξιά επιτέλους έφτασε. Τα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν ,οι ορχήστρες παρατάχθηκαν σαν υπάκουα στρατιωτάκια,τα βάθρα στολίστηκαν με δημοσιογραφικά μικρόφωνα και τα τραπέζια των επίτιμων προσκεκλημένων με τα μεταξωτά τραπεζομάντιλα περίμεναν στην εντέλεια γιατί μετά από τέτοια κοπιαστική συνάντηση,οι ηγέτες χρειάζονται ενέργεια ώστε να συνεχίσουν καρδαμωμένοι το έργο της… αφαίμαξης.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Το ποτάμι της οργής: το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο



Τόσο μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πρώτη μου φορά είδα (και όπως, μάλλον, ξέρετε δεν χάνω τέτοιες κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια).

Υπολογίζω το πλήθος σε περίπου 10.000. Το σημαντικότερο, ωστόσο, ήταν η μαζική συμμετοχή των ίδιων των μεταναστών (μακράν οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές). Πράγμα που σημαίνει, ότι παρά τις αντιξοότητες (κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, δολοφόνοι φασίστες που έχουν μάλιστα κοινοβουλευτική κάλυψη) οι μετανάστες αυτοοργανώνονται –πράγμα που, ενδεχομένως, δώσει κουράγιο στους «κουρασμένους» ιθαγενείς Έλληνες.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα γεγονός εξαιρετικά θλιβερό, που υπερκάλυψε την όποια αισιοδοξία. Οι πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), για άλλη μια φορά, ουσιαστικά απείχαν (με μοναδική [τιμητική] εξαίρεση το ΣΕΚ –στην περίπτωση που μου διέφυγαν κάποια άτομα από άλλες οργανώσεις, ας με συμπαθάνε!). Ο φασισμός απειλεί ευθέως τη δημοκρατία (ναι, ακόμα και την αστική δημοκρατία…), τις αριστερές οργανώσεις, το κίνημα, αλλά η Αριστερά μοιάζει να αποστρέφει το «πρόσωπό» της. Στρουθοκαμηλίζει.

Για μια ακόμα φορά, η Αριστερά συνολικά, είναι κατώτερη των περιστάσεων. Πρέπει να σας ομολογήσω ότι έφυγα από το συλλαλητήριο με μαύρες σκέψεις. Οι μετανάστες αποτελούν (πάνω) από το 10% του πληθυσμού και θα έπρεπε να αποτελούν «προνομιακό» χώρο της Αριστεράς. Ως χώρος ορατής, πρακτικής, αντίστασης απέναντι στη φασιστική απειλή και την ακροδεξιά μετατόπιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η Αριστερά συνολικά, φαίνεται να μην τολμά να θίξει ουσιαστικά το θέμα (γιατί φοβάται είτε εκλογικές απώλειες, αν πάρει το μέρος των μεταναστών με μαζικές κινητοποιήσεις, είτε γιατί το θεωρεί δευτερεύον, αν όχι τριτεύον θέμα).

Το χειρότερο όλων: ακόμα και οι οργανώσεις της Αριστεράς που πράγματι έχουν αντιληφτεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλληλοκατηγορούνται για το ποια (οργάνωση) φταίει που η Αριστερά, ως σύνολο, απουσιάζει.

Με την Αριστερά ανίκανη να παίξει καθοριστικό ρόλο στο μεταναστευτικό θέμα (και των καθημερινών δολοφονικών επιθέσεων), αφήνεται χώρος στη Χρυσή Αυγή (και τους μπάτσους) να λυσσομανούν. Το αποτέλεσμα είναι οι φασίστες να κερδίζουν διαρκώς έδαφος, ενώ η αμήχανη Αριστερά ελπίζει είτε σε… εκλογικές ρεβάνς είτε σε… «τελική» επαλήθευση των «επαναστατικών ιδεών». Ο ΣΥΡΡΙΖΑ (με εξαίρεση μια συνιστώσα του, τη ΔΕΑ) αρκείται σε… επερωτήσεις στη βουλή, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με εξαίρεση το ΣΕΚ) βγάζει «μαχητικές» ανακοινώσεις που κατακεραυνώνουν τους πάντες!

Η ιστορική εμπειρία μέχρι τα σήμερα, έχει δείξει την πλήρη ανικανότητα της Αριστεράς (ρεφορμιστικής και επαναστατικής [τι σημαίνει αυτό άραγε;]) να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη φασιστική απειλή.

Η ιστορία θα επαναληφθεί; Απ’ ότι φαίνεται μάλλον…

Άγγελος Καλοδούκας

www.aformi.gr

Εξαφάνισαν και επανεμφάνισαν πυροβολημένο αλλοδαπό.


Μια περίεργη ιστορία συνέβη στις 22 Αυγούστου (ξημερώματα Τετάρτης) στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα γύρω στη μια τα μεσάνυχτα ο Γ.Κ βρισκόταν έξω από το Εθνικό Θέατρο στην Αγίου Κωνσταντίνου όταν εντόπισε ένα αλλοδαπό αιμόφυρτο .Ο Γ.Κ αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία αλλά και το ΕΚΑΒ ώστε να έρθει και να παραλάβει τον βαριά χτυπημένο άντρα. Η πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ ήταν ότι ο άνθρωπος είχε πυροβοληθεί

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τι εγινε στο τετ-α-τετ Σαμαρα-Μερκελ οταν κλεισαν οι πορτες; Aποκλειστικη δηλωση του Πρωθυπουργου στον αναρχογατουλη!


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!



ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Ξεκίνησε τα μεσάνυκτα της Πέμπτης αιφνιδιαστική νυχτερινή στρατιωτική άσκηση με ενεργοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προκλητική προσαγωγή από την αστυνομία!!



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΨΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6ΜΜ


Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ προχώρησαν σήμερα στις 11.30πμ σε προσαγωγή του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ στην Ομόνοια όπο είχε πάει για να φροντίσει για την διοργάνωση του αντιφασιστικού αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που γίνεται σήμερα στις 6μμ.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μολις κλειδωσουν τα μετρα..αρχιζουν οι προβες


Αυτες τις μερες οποιος περασει εξω απο τα κωλοχανεια της Συγγρου, της Ιπποκρατους και της αγνωστου (για μενα) διαμονης της ΡΗΜΑΔ μια φραση θα φτασει στα αυτια του μεσα απο τα ανοιχτα παραθυρα....
Λογιων λογιων δοσιλογοι ντυμενοι με το κοστουμι του σωτηρα κανουν προβα τα λογια που πρεπει να ξερουν και οποτε τους ζητηθει να τα βροντοφωναζουν. Τρεις λεξεις που ειναι η μοναδικη προυποθεση αλλωστε για να ειναι καποιος μελος αυτων των τρομοκρατικων ομαδων.

                                                          ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
                                                     Παλια τους τεχνη κοσκινο

α πα πα πα πα Λιατσος γενικος διευθυντης στην ΝΕΤ! Ολα τα ευχαριστα αυτο το καλοκαιρι!


 Ο Αιμίλιος Λιάτσος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΝΕΤ μετά την πρόταση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου,  αφού εξασφάλισε την ελευθερία κινήσεων που απαιτούνται , προκειμένου να γίνουν οι ριζικές αλλαγές που είναι απαραίτητες, ώστε να επιστρέψει η ΝΕΤ στον αναταγωνισμό.


Όλα δείχνουν ότι κατά την συνάντηση των δύο ιερων τερατων της δημοσιογραφιας στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Τ'ύπου, υπήρξε ταύτιση απόψεων , γεγονός που έκανε την συνεργασία εφικτή.

 Αριστη επιλογη! Αλλα....
την Πετρουλα ανεκμεταλευτη θα την αφησετε;;;

Γεμισε "δρακους" η Παρος!

Τελικα οπως φαινεται η Παρος κατι εχει και τραβαει τους "δρακους".
Και πως θα μπορουσε να λειπει απο εκει ο αρχιδρακος της Ελλαδας.
 Ο οποιος εφθασε πριν λιγες ωρες στο νησι καμαρωτος-καμαρωτος για να συνεχισει τις διακοπες του οπως διαβασα στους Ενεργους Πολιτες Παρου.
Φανερα κεφατος γιατι γνωριζει οτι αν και δρακος εκει δεν κινδυνευει... γιατι δεν ειναι ουτε μαυριδερος ουτε αναρχικος.
Ενας απλος δρακος ειναι.....
Ο Εθνικος μας Δρακος




Καλύτερα μαθητόδενε παρά μαθητογύρευε!

Σε λιγότερο από ένα μήνα ανοίγουν τα σχολεία, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η κατάσταση που θα βρουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα είναι χειρότερη από πέρυσι. Πολύ πιθανό λοιπόν είναι να υπάρξουν αντιδράσεις από όλους αυτούς τους ...περίεργους. Οπότε τι να κάνει η κυβέρνηση ετοιμάζεται στοχεύοντας κατ' αρχήν τους μαθητές, θεωρώντας ίσως ότι είναι το κομμάτι του κινήματος που από τη μια μπορεί πιο εύκολα να σπεκουλάρει με βάση τις διαδεδομένες και γνωστές "ευαισθησίες" και ότι, και πάλι ίσως, είναι το πιο αδύναμο κομμάτι του κινήματος που μπορεί να το τρομοκρατήσει πιο εύκολα.

Όλως τυχαία λοιπόν λίγο πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στην Αλεξανδρούπολη η εισαγγελία παίρνει τα μέτρα της, μη μας φανεί παράξενο ότι η "δικαιοσύνη" μπορεί τις επόμενες μέρες να λειτουργήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανεξάρτητα και τυχαία πάντα, στοχεύοντας τους αγωνιστές μαθητές.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Τους τελευταίους μήνες, η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Καμίνη, έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια να πάρει τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης από τα χέρια των κατοίκων, προφασιζόμενη μια κενή λόγου απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία δεν περιγράφει καν τους στόχους και τις επιδιώξεις για το συγκεκριμένο χώρο.

 Αποκορύφωμα αυτού του συντονισμένου σχεδίου αποτέλεσε η επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Αυγούστου, που με εντολή του Δήμαρχου Αθήνας Καμίνη, επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη λειτουργία της αυτοδιαχειριζόμενης Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, βάζοντας λουκέτο και απαγορεύοντας την είσοδο σε αυτή των βιοκαλλιεργητών στην προγραμματισμένη βδομαδιάτικη Λαϊκή Αγορά των προϊόντων τους.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αποδοκιμασιες προς τον υπουργο της ΡΗΜΑΔ κ.Μανιτακη στο Πηλιο

                                Αρχισαν τα οργανα για τους συντροφους του Φ. Κουρελη


Το Σάββατο, 11.8.2012, στο χωριό Πρόπαν (Καλαμάκι) του ανατολικού Πηλίου, στην κεντρική πλατεία γινόταν το τοπικό πανηγύρι της Πέτρας, καθώς η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι λατόμοι.

Στο πανηγύρι ήταν παρών και ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (πρώην υπουργείο Προεδρίας) αρμόδιος για θέματα δημοσίων υπηρεσιών, δημοσίων υπαλλήλων, προώθησης της ηλεκτρονικής ταυτότητας κλπ.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ

Λένε ότι το μόνο σίγουρο είναι πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να εξοικονομήσουν 11,5 δισ. ευρώ. Αηδίες! Τα 11,5 δισ. δεν αρκούν, διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι υπολογίστηκαν με λανθασμένες προβλέψεις. Η απόκλιση από το προϋπολογισμένο ποσό έφτασε ήδη στο 1,5 δισ. ευρώ λόγω της αυξημένης ύφεσης που επίσης δεν είχε υπολογιστεί σωστά.

Άρα, δεν ξέρουμε ούτε τα μέτρα που θα ληφθούν, ούτε το ποσό που θα πρέπει να καλύψουν. Γενικώς, δεν ξέρουμε τίποτα, εκτός απ’ το ότι θα μας πάρουν τα κεφάλια και η εξαθλίωση θα γίνει μόνιμη κατάσταση για πολύ περισσότερους πολίτες.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Υδροκεφαλοι...στην ΥΔΡΑ

                                             Ενα σεργιανι στην Υδρα του κ.Δενδια...



Καμίνης: ο άνθρωπος της αγοράς, ο διώκτης των ανθρώπων

 
 Ακόμα μια είδηση ενδεικτική του τι πρόκειται να ζήσουμε όσο θα μπαίνουμε στη χειμερινή κατασταλτική σαιζόν:

Σήμερα το πρωί ο Καμίνης και οι κολλητοί του στην θεσμική συμμορία της ΕΛ.ΑΣ έστειλαν τα ΜΑΤ στο κοινωνικό χώρο της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης. Ο αντιδήμαρχος Βαρελάς ενημέρωσε πως ο δήμος πήρε την απόφαση να “αξιοποιήσει” το χώρο.

Από καιρό όλοι οι κοινωνικοί χώροι, στέκια και καταλήψεις έχουν μπει στο στόχαστρο του Κράτους και φυσικά της ακροδεξιάς. Δεν είναι δα και τίποτα καινούργιο. Με την εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 απελευθερώθηκαν και άλλοι χώροι από την ιδιοκτησία τους και δόθηκαν στους ανθρώπους κάθε γειτονιάς που ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κάποιου είδους αυτοδιαχειριστικό πείραμα. Το Πάρκο Ναβαρίνου στα Εξάρχεια, το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων κτλ..

H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων

Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε

Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ξεσηκώνει την Ανδαλουσία ο δήμαρχος της Μαριναλέδα!

 Του Δημήτρη Περράκη

Τον έχουν αποκαλέσει «Ρομπέν των Φτωχών» και πριν από μία εβδομάδα ξεσήκωσε για πολλοστή φορά αντιδράσεις για την κίνηση του να ηγηθεί επιδρομής σε σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να μοιράσει τα τρόφιμα σε άπορους. Ο λόγος για τον 60χρονο δήμαρχο της αυτόνομης κοινότητας Μαριναλέδα στην Ισπανία, ο οποίος εδώ και 31χρόνια έχει δημιουργήσει μία «ουτοπία για την ειρήνη», όπως λέει ο ίδιος. Στη Μαριναλέδα, μία πόλη περίπου 3.000 κατοίκων στην Ανδαλουσία, όλοι οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση στα αγαθά κοινής ωφέλειας. Δεν υπάρχει αστυνομία, παρά μόνο ένας δικαστής για να επιλύει τις όποιες διαφορές…

Πυροβολώντας τους εργάτες (Για τις δολοφονίες των απεργών στη Νότια Αφρική)


 "There will always be those who say that the Communists were using us. But who is to say that we were not using them?"


Nelson Mandela

Σχόλιο Praxis: Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής είναι το Αφρικανικό εθνικό κονγκρέσσο  (ANC) το οποίο είναι ο βασικός εταίρος την κυβέρνηση απο την "πτώση" του Απαρτχάιντ και μετά (απο το 1994). To χαμηλότερο ποσοστό που πήρε αυτή η κυβέρνηση στις εκλογές ήταν το 62% το 2008 (264 απο τις 400 έδρες του κοινοβουλίου). Η κυβέρνηση είναι όλα αυτά τα χρόνια μια τριπλή συμμαχία ανάμεσα στο ANC, μια πανεθνική ένωση συνδικάτων με εκατομμύρια μέλη (Congress of South African Trade Unions -COSATU) και το ΚΚΝΑ, το SCAP (South African Communist Party).  To SCAP που νομιμοποιήθηκε το 1990, πήρε κυβερνητικές θέσεις και υπουργεία στις κυβερνήσεις της τριπλής συμμαχίας. Η τριπλή συμμαχία, που αποτελείται απο τα κόμματα που έδιναν επί δεκαετίες την μάχη ενάντια στο απαρτχάιντ, είναι αυτή που με την συναίνεση και την συμφωνία των ιμπεριαλιστών (το απαρτχάιντ είχε φάει τα ψωμιά του και είχε καταρρεύσει και η Σοβιετική Ένωση) κλήθηκε να διαχειριστεί την "ειρηνική μετάβαση" στην μετά-απαρτχάιντ εποχή.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΕΡΕΣ, ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΙ;

Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Ο Τσίπρας ήρθε από την Κρήτη πριν μερικές μέρες για να συναντηθεί με τον Πέρες! Ας συμφωνήσουμε σε κάτι πρώτα-πρώτα: Πρόκειται για πολιτικό γεγονός, για σημαντική είδηση, ανεξάρτητα πως τη διαχειρίστηκαν τα αποδεκατισμένα αυγουστιάτικα ΜΜΕ –και γιατί τη διαχειρίστηκαν έτσι. Διότι να συναντά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ τον ηγέτη ενός κράτους που η πολιτική του εδώ και δεκαετίες αποτελεί κόκκινο πανί για την ελληνική ριζοσπαστική αριστερά, όπως και για κάθε προοδευτική δύναμη στην Ελλάδα, στην περιοχή και στον κόσμο, δεν είναι ασφαλώς για τα ψιλά. Έχει τη σημαία του, όπως και να το δει κανείς.

ΚΟΚΚΙΝΙΑ..Παρασκευη 17 Αυγούστου 1944..«Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας.Ολοι οι άνδρες από 14 ως 60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων.Οσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου! ».


«Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας.Ολοι οι άνδρες από 14 ως 60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων.Οσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου! ».

17 Αυγούστου 1944, χαράματα Παρασκευής, περίπου 2.30 το πρωί. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια αρχίζουν να περικυκλώνουν τις περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά. Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Δαφνί, Ρέντη, Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιάς. Την ώρα που η «Μικρή Μόσχα»- όπως ονομαζόταν τότε η «προσφυγομάνα» Κοκκινιά- κοιμάται, την κυκλώνουν περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους Γερμανούς και έλληνες ταγματασφαλίτες. Μετά τις 6 π.μ. ακούγονται τα χωνιά στους δρόμους της Κοκκινιάς με τις εντολές συγκέντρωσης στην πλατεία της Οσίας Ξένης. Κάπως έτσι αρχίζει να εξελίσσεται ένα δράμα μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου. Το δράμα της ομαδικής σφαγής της Κοκκινιάς που θα ακολουθήσει την ίδια ημέρα, όταν πια ο ήλιος θα έχει ανεβεί ψηλά.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ποντικοχωρα..


 Γάτος μεγάλος, μαλλιαρός στη χρυσή αυλή του Αυτοκράτορα. Κάτω από τη μύτη του, μικρά ποντίκια έχουν στήσει χορό και τραγουδάνε. Τα χαζεύει, δεν τα πειράζει, τον διακεδάζουν κι αυτό αρκεί. Δεν τα σκοτώνει, τα προτιμάει ζωντανά, ένα σκοπό να εξυπηρετούν, για να αρκεί.

Σε μια στιγμή ξεντώνεται στη μεσημεριανή ραστώνη και με την αναρρόφηση ενός χασμουρητού, καταπίνει ένα μικρό ζωηρό ποντίκι, κατά λάθος.
Ξερογλείφει μια μικρή ενοχή και παρακολουθεί τα άλλα μικρά ποντίκια που ταραγμένα τρέχουν, να καλύψουν το κενό, στο χορό.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΗ

Στην περίπτωση που κάποιος κερδίσει 100 ή 50 εκατομμύρια ευρώ στο Λόττο, υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά αντιδράσεων. Στην αρχή θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το μυστικό. Δε θα πρέπει να μαθευτεί ότι κέρδισε αυτά τα λεφτά, επειδή έχει ακούσει για απαγωγές με λύτρα, αλλά και για κάθε είδους πανέτοιμους να του παρουσιάσουν το δράμα τους ώστε να λάβουν μία μικρή ενίσχυση.

 

Στη συνέχεια, θα σκεφτεί το ποσοστό των κερδών που θα διαθέσει για να στηρίξει τους στενούς συγγενείς ή κάποιον κολλητό του. Μαθαίνοντας όμως τον φόρο που θα πληρώσει, αλλά και πλησιάζοντας η μέρα που θα πάρει τα χρήματα, το ποσοστό που σκέφτεται να δώσει σε συγγενείς ή φίλους όλο και μειώνεται.

 

Μόλις πάρει τα χρήματα, θα φροντίσει να…τα βγάλει στο εξωτερικό μέσω ενός υποκαταστήματος ξένης τράπεζας. Θα τα κάνει όλα νόμιμα, ώστε να μη διακινδυνεύσει να διαρρεύσει το όνομά του σε κάποια «περίεργη» λίστα με αδήλωτα ποσά και μαθευτεί ότι είναι πλούσιος.

Προς Ρένα Δουρου

Προς Ρένα Δουρου


Ο Περες, Ρένα Δουρου , διατέλεσε ( κι αυτος ) μελος τρομοκρατικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Το 1947 εντάχτηκε στη ΄΄ Χαγκάνα¨ την πολιτοφυλακή του Μπεν Γκουριόν.

Περιπου 700.000 Παλαιστίνιοι εφυγαν το 1947-48 για να σωθουν από το μενος των σιωνιστικών συμμοριών.

...Όταν ξέσπασε η Ιντιφαντα του ΄87, ο Πέρες ηταν υπουργός Εξωτερικων και ο Ραμπιν υπουργος Άμυνας.

Δύο αιώνες κατακτήσεων των εργαζομένων, στα σκουπίδια

Αναδημοσίευση απο το Contramee

Πηγή: http://mrzine.monthlyreview.org/

Mοντεβιδέο ,23 Ιουλίου 2012



Από το συνηθισμένο του τραπέζι στο Café Brasilero στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας το κρύο του νότιου χειμώνα έξω από ένα μεγάλο παράθυρο , ο Εντουάρντο Γκαλεάνο επιμένει ότι ”το μεγαλείο της ανθρωπότητας βρίσκεται στα μικρά πράγματα, στα  καθημερινά πράγματα, σ’ αυτά που γίνονται κάθε μέρα, σε  κάθε τι που  κάνουν οι ανώνυμοι άνθρωποι, αγνοώντας ότι το κάνουν”.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ένας ακόμη νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας


Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες σχετικά με τις "δημοκρατικές πεποιθήσεις" πολλών - αν όχι των περισσοτέρων - αστυνομικών στην Ελλάδα. Είναι γνωστό άλλωστε πως σε εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν μαζικά αστυνομικοί, τα ποσοστά του νεοναζιστικού κόμματος ήταν πολύ υψηλά.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αστυνομικοί όχι μόνο απροκάλυπτα δηλώνουν ανοιχτά τις νεοναζιστικές τους ψυχώσεις, αλλά εγκωμιάζουν νεοναζιστικές επιθέσεις, που υποτίθεται πως σε ένα αστικό κράτος θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν.

Ενδεικτικό το παράδειγμα του "Χάρη Χ.Α." που ενώ στο προφίλ του στο facebook έχει φωτογραφίες όπου παρουσιάζεται με την υπηρεσιακή του στολή, παράλληλα εκθειάζει την Χούντα, τους νεοναζί, καθώς και μια εκ των ρατσιστικών επιθέσεων που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

«Δελτάδες» ξυλοκοπούν πολίτη, επειδή είχε στην τσάντα του την «Κόντρα»


Είναι γνωστό ότι η ομάδα «Δέλτα» της Αστυνομίας στελεχώθηκε προσωπικά από περιβόητο αξιωματικό, συνταξιούχο πλέον, με κριτήριο τα νεοναζιστικά και ακροδεξιά φρονήματα των μπάτσων. Ηθελαν μια ομάδα ακόμα πιο «μαύρη» από τα ΜΑΤ, που θα εφορμά με τα μηχανάκια μέσα στις διαδηλώσεις. Φωτογραφίες αυτών των ανθρωποειδών να σηκώνουν στον αέρα διαδηλωτές έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές το γύρο το κόσμο.


Τελευταία τους έβγαλαν και στη «γύρα», εντάσσοντάς τους στο σχεδιασμό της Αμεσης Δράσης. Και βέβαια, όταν βγάζεις σε περιπολίες τέτοια φασισταριά, αυτά θα ψάξουν την ευκαιρία να εκτονώσουν τα ζωώδη αισθήματά τους. Πάντα με συμπεριφορά σκουληκιού, γιατί στο μυαλό σκουλήκια είναι.

Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.

 Του Tάσου Κουράκη

Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης 
H συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.
 
Καθώς καθυστερεί, εξαιτίας των διακοπών η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα μπορούσα να θέσω το θέμα της συνάντησης του Προέδρου του Κόμματος με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου «εθιμοτυπική συνάντηση» του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες, (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας).

Σας ευχαριστουμε για τις "υπηρεσιες" σας...Εχετε επιστροφη!

                        Ταιζουν τα παπαγαλακια εν οψει ενος δυσκολου χειμωνα...


Ανέλπιστο "δώρο" για το Mega είναι η επιστροφή 421.000 ευρώ από το ΕΣΡ. Πρόκειται για ποσό που, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Το Παρόν", προέρχεται από παλιότερο πρόστιμο στο κανάλι που κατέπεσε δικαστικά.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΕΝΟΧΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Η δολοφονία του νεαρού Ιρακινού πρόσφυγα στην Ομόνοια, στην οδό Αναξαγόρα, από ναζιστική συμμορία εφόδου της Χρυσής Αυγής  είναι ένα έγκλημα με αυτουργό τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Άραγε τι άλλο χρειάζεται να γίνει  για να εγκαταλείψει το πιο χυδαίο ρατσιστικό κυβερνητικό κατασκεύασμα  η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη;

Είναι μεγάλη πρόκληση ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει  υποκατάσταση της Αστυνομίας όταν η περιοχή της Ομόνοιας αστυνομεύεται από εκατοντάδες αστυνομικούς στα πλαίσια του μεγαλύτερου κρατικού πογκρόμ στο έδαφος της Ευρώπης από την εποχή του Χίτλερ.

Το tattoo της εξουσιας


Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία για πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού σε βάρος γιατρού στο κέντρο της Αθήνας


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού που συνέβη την Τετάρτη 9 Αυγούστου σε βάρος της Κ. Ζ., γιατρού στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ οδηγούσε στην περιοχή της Λ. Αλεξάνδρας, ομάδα αστυνομικών σταμάτησε τη γιατρό δήθεν για εξακρίβωση στοιχείων που εξελίχτηκε σε έλεγχο στο αυτοκίνητο. Στην συνέχεια και για ένα διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας οι αστυνομικοί έκαναν επίδειξη γνώσεων για την προσωπική της ζωή, ενώ απαξίωναν τη συνδικαλιστική δράση και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, την αλληλεγγύη στους μετανάστες και την ένταξή της στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το περιστατικό πήρε τη διάσταση έμμεσης απειλής πως μετά τους μετανάστες, σειρά έχουν οι αριστεροί για μπουν στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής.

Το σύνθημα “η δουλειά ελευθερώνει” της στοίχισε τη θέση της στον ραδιοφωνικό σταθμό που εργαζόταν.


 Μια παρουσιάστρια σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βαυαρίας απολύθηκε επειδή αστειεύτηκε στην εκπομπή της με τη φράση “η δουλειά ελευθερώνει”, το ναζιστικό σύνθημα που βρίσκεται στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. 

Ισπανία: Άνεργοι εισβάλουν και απαλλοτριώνουν τρόφιμα σε σουπερ μάρκετ

Unemployed take food from Mercadona and Carrefour in mass action in Andalucia

Άνεργοι εργάτες  εισέβαλαν μαζικά σε δύο σούπερ μάρκετ για να πάρουν προϊόντα σε μία πράξη  άμεσης δράσης. Άνεργοι πυροσβέστες και άλλα μέλη του σωματείου πήγαν  σε δύο σούπερ μάρκετ, ένα στο Ecija (Σεβίλλη) και ένα στο Arcos de la Frontera (Κάντιθ) και φόρτωσαν αρκετά καρότσια με είδη πρώτης ανάγκης. Είπαν ότι είναι άνθρωποι που είχαν απαλλοτριωθεί και έχουν προγραμματίσει να «απαλλοτριώσουν τους απαλλοτριωτές».

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τρόικα εσωτερικού: «Ψηλά τα χέρια!… Ξανά ληστεία!»…. Ένα σχόλιο κι ένα επίκαιρο απόσπασμα από την «Αληθινή απολογία του Σωκράτη», του Κώστα Βάρναλη…


«Ψηλά τα χέρια!… Ξανά ληστεία!»… Με το πιστόλι στον κρόταφο και πάλι: «Ή μας τα δίνεις για να σωθείς ή πεθαίνεις»!… Μία, δυο, τρεις, τέσσερις, πέντε φορές, πόσες φορές το ακούσαμε, χάσαμε το λογαριασμό!…

Και νάτοι πάλι… Νέα ληστρικά βάρβαρα μέτρα επίκειται ν’ ανακοινώσουν οσονούπω. Η τριανδρία της τρόικας εσωτερικού, οι «αξιοπρεπείς» λήσταρχοί μας γι άλλη μια φορά πασχίζουν για τη «σωτηρία» μας καταληστεύοντάς μας!

ΞΕΝΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Εικόνες ναζισμού…

Είχα την ατυχία να δω ένα ανατριχιαστικό video από την επιχείρηση “Ξένιος Δένδιας” στο σταθμό Λαρίσης όπου εκατοντάδες μπάτσοι περιμένουν το τρένο με ανύποπτους επιβάτες τους οποίους συλλαμβάνουν με βάση πάντα το χρώμα του δέρματος τους. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις εικόνες που ευθέως σε παραπέμπουν σε όσα έχεις διαβάσει, μάθει ή δει από τα χρόνια της Ναζιστικής Γερμανίας. Αποτελούν πραγματικά ιστορικών διαστάσεων οπισθοδρόμηση τα όσα συμβαίνουν στην χώρα. Είναι φανερό ότι τα φασιστικά πογκρόμ κατά των μεταναστών από τους χρυσαυγήτες με γραβάτες και τους παρακρατικούς φίλους τους, σύντομα θα τα υποστούμε όλοι μας. Ήδη μετά τους μετανάστες την πληρώνουν και οι Ρομα. Στόχος τους να επιβάλουν την σιωπή στην κοινωνία και να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ημεδαπών ή αλλοδαπών αφεντικών τους και των τραπεζιτών. Να αντιδράσουμε άμεσα στον εκφασισμό της κοινωνίας και των συνειδήσεων πριν είναι αργά!

 http://antistachef.wordpress.com

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η εξάρτηση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, όπως γράφει στο βιογραφικό του είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το 1982 (Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής). Κατέχει κρατικές θέσεις από το 1987. Μπορεί κάποιος να πει δηλαδή πως το επάγγελμά του είναι “επάγγελμα ΠΑΣΟΚ”. Ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει, ανατραφεί (όχι μόνο πολιτικά) μέσα σε έναν κομματικό μηχανισμό, αλλά κυρίως έναν μηχανισμό εξουσίας. Τα ένσημά του, είναι σε πολιτικά μπαλκόνια, τηλεοπτικά πάνελ, αίθουσες υπουργείων και διαδρόμους που ψυθυρίζονταν τα μεγαλύτερα μυστικά αυτής της χώρας. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως ο ίδιος στον εαυτό του αποδίδει αυταπάρνηση, θυσία και πατριωτισμό. Αλλά οι έννοιες συνήθως έχουν διαφορετικό περιεχόμενο στην πολιτική απ’ ό,τι στην κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο που ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα ημερολόγια του, την ώρα που έγραφε στον συνέταιρό του και του ζητούσε ένα εκατομμύριο από τις κοινές του καταχρήσεις, τελείωνε γράφοντας πως το κάνει “για την πατρίδα, το κόμμα και το καλό του τόπου”.

Δεν χωρούν αυταπάτες: ‘Η θα τους ανατρέψουμε ή θα μας λιώσουν.

 Ανάμεικτα συναισθήματα σε πλημυρίζουν διαβάζοντας την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Σε μας δεν λέει κάτι πρωτόγνωρο. Περιγράφει μια κατάσταση που την βιώνουμε όλοι/ες στην καθημερινότητα μας.
Εμείς στο  «θέαμα της ανθρωπιστικής κρίσης,» δεν  «κάνουμε κάλεσμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης», όπως αναφέρει ο Ι.Σ.Α αλλά απευθύνουμε προσκλητήριο στα εργατικά στρώματα, στον κόσμο της βιοπάλης, να βρεθούμε παρέα στο μετερίζι του αγώνα, στα χαρακώματα της εργατικής πάλης που μπορεί να δώσουν όραμα και ελπίδα.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Εσύ που ήσουν «περήφανε» Ελληναρά;

«Περήφανε» Ελληναρά, αυτό το κείμενο απευθύνεται σ’ εσένα. Εσένα που ξαφνικά πιστεύεις πως…ξύπνησες!

Εσένα που θεωρείς πως ξύπνησες τοποθετώντας την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και σαν avatar στο facebook. Εσένα που ξαφνικά αντιλήφθηκες πως… σε πούλησαν οι «αλήτες – προδότες – πολιτικοί», αλλά φυσικά ξαναπήγες να τους ψηφίσεις ώστε να αποκρούσεις τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» και να προστατεύσεις τις καταθέσεις που δεν έχεις από τον «κίνδυνο της εξόδου της Πατρίδας από το ευρώ και την άτακτη χρεοκοπία». Εσένα που πιστεύεις πως πίσω απ’ το κάθε τί κρύβεται μια μυστική συνωμοσία Εβραίων και μασόνων, που κοιτάς τον ουρανό κάθε τρεις και λίγο για να δεις αν «μας ψεκάζουν ή όχι», που επικροτείς την βία κατά των μεταναστών που «σου παίρνουν τις δουλειές»…

Στην Μέρκελ μαλάκας και στον μετανάστη μάγκας


Της Φωτεινής Λαμπρίδη

«Η χώρα χάνεται. Από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή [...] Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς».

Μαντρωμένοι αλλά όχι φιμωμένοι


Η Ευγενία Ηλιοπούλου για το πογκρόμ της κυβέρνησης εναντίον φτωχών και ανέστιων

Σάββατο πρωί. Στην Ομόνοια αλλά και στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Στην Γ΄ Σεπτεμβρίου. Λίγο πιο κάτω από την Πλατεία Βικτωρίας. Κάθε δέκα μέτρα παρατεταγμένες οι ειδικές δυνάμεις και αστυνομικοί. Ντυμένοι σαν αστακοί με τις εδικές προστατευτικές στολές τους. Δίπλα τους κλούβες. Η περιοχή θύμιζε εμπόλεμη περιοχή άσχετα αν ο κόσμος που κυκλοφορούσε δεν ήταν τρομαγμένος και ούτε τρομοκρατημένος.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ!

Του ΑΡΗ ΜΕΣΟΥΝΤΑ

Σε προηγούμενο κείμενό μας τονίζαμε ότι η συγκυβέρνηση, η οποία κατέληξε να είναι μια κυβέρνηση ακραίας επιθετικής δεξιάς υπό την κυριαρχία Σαμαρά, με «ομήρους» αλλά συνυπεύθυνους τους Βενιζέλο- Κουβέλη, τελεί υπό προθεσμία, ενώ το πακέτο των 15 δις., που κατασκευάζουν κυβέρνηση και τρόικα, αποτελεί τη χαριστική βολή για τον τόπο (βλέπε άρθρο «Ο Αύγουστος κρίνει το μέλλον της χώρας» πατώντας εδώ).

Το παράδοξο είναι ότι αυτή η ιδιόμορφη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία συσκευάσθηκε άρον-άρον σε μια λογική αντί-ΣΥΡΙΖΑ και στο όνομα της συγκράτησης της χώρας εντός της ευρωζώνης, μπορεί να γίνει εκείνη η κυβέρνηση που από τα πράγματα θα εξωθήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και εκτός ευρώ και μάλιστα στην ανεξέλεγκτη και χωρίς σχεδιασμό και προοπτική χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό του Γ. Δημητράκη

astynomia-omada-dias-4.jpg

Την ανεξέλεγκτη δράση ορισμένων ένστολων υπηρερούντων στα σώματα ασφαλείας καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Δημητράκη από αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και ζητούν εξηγήσεις για το περιστατικό από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια.

Η ολυμπιακή ομάδα ενός μη-κράτους…



Τα μέλη της παλαιστινιακής ολυμπιακής ομάδας μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού· μόνο πέντε συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Πρόκειται για τον τζουντόκα Μάχερ Αμπού Ρμάιλαχ από την Ιερουσαλήμ, τον δρομέα των 400 μέτρων Μπάχα Αλ Φάρα, από το Χαν Γιούνις της Λωρίδας της Γάζας, τον κολυμβητή των 400 μέτρων ελεύθερο, Άχμεντ Τζιμπρίλ, που γεννήθηκε στο Κάιρο, την μόλις 18 χρονών κολυμβήτρια των 50 μέτρων ελεύθερο, Σαμπίν Χαζμπούν από τη Βηθλεέμ, και τη δρομέα των 800 μέτρων Γουορούντ Σαουάλχα, από την Αζίρα Αλ Σαμάλια, κοντά στην πόλη Νάμπλους της Δυτικής Όχθης.

ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ

Μια ακόμη δίκη έλαβε τέλος. Μετά την προηγούμενη και πριν την επόμενη. Το δικαστήριο θα μας καταδικάσει κι αυτή τη φορά.

Ερήμην. Δε μας κάλεσε κανείς. Δεν απολογηθήκαμε. Δεν κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία μας.

Το δικό μας «Εξπρές του Μεσονυκτίου». Όχι σε άλλη χώρα. Εδώ. Στην πρώην δική μας χώρα. Ο εισαγγελέας και οι άλλοι δικαστές, ξένοι. Δεν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα. Συνεδρίασαν και θα βγάλουν απόφαση.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Σημερα της "Μεταμορφωσης του Σωτηρος"...Χρονια πολλα Αντωνη!

                                                      Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!!!


                                   ΤΟΥ "ΣΩΤΗΡΟΣ"

Η «ξένιος» διαστροφή της ΕΛ.ΑΣ.: την «επιχείρηση σκούπα» κατά των μεταναστών την ονόμασαν «Ξένιος Ζευς»! …


Πρόκειται για την απόλυτη “διαστροφή”! Έδωσαν την κωδική ονομασία “Ξένιος Ζευς” στον απηνή διωγμό των μεταναστών, στην «επιχείρηση σκούπα»,  που εκτυλίσσεται εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα και στον Έβρο!

Τρεις λεξεις στο περασμα του χρονου

                                          Καποτε οταν ακουγαμε...παω να βουτηξω


                                      Λιγα χρονια μετα οταν ακουγαμε...παω να βουτηξω


                                           Σημερα οταν ακουμε...παω να βουτηξω

                        Το μυαλο δεν παει πουθενα ...απλα παγωνει και κρυβεται για να μη δει