Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΚΑΪ αλλοίωσε ανακοίνωση της οικογένειας θύματος στη MARFIN για να προστατέψει το Βγενόπουλο;

Ο ΣΚΑΪ αλλοίωσε την ανακοίνωση της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων του εμπρησμού της MARFIN


Ολόκληρη η δήλωση



"Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο.



Οικογένεια Αγγελικής Παπαθανασοπούλου"



Το έντονο και υπογραμμισμένο κείμενο δε διαβάστηκε στην εκπομπή "ΣΚΑΪ με το Νίκο Ευαγγελάτο" της Τετάρτης 30/01/2013, γεγονός για το οποίο οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις οι δημοσιογράφοι του σταθμού. Να υπενθυμίσουμε ότι στο κουμάντο της MARFIN όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό ήταν ο Αντρέας Βγενόπουλος.



Πρώτα το μοντάζ των δηλώσεων του Διαμαντόπουλου, τώρα αυτό, μας δείχνουν γιατί η χώρα μας βρίσκεται πλέον μια θέση κάτω από το ... Τόγκο στην ελευθερία του τύπου!



Πηγή ρεπορτάζ: xtremistis.blogspot.gr

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στα γνωστά του μονοπάτια της προβοκάτσιας και της συκοφαντίας, ο Σκάι


 Για άλλη μια φορά ο Σκάι –αυτή την φορά η ιστοσελίδα του- βρέθηκε στα γνωστά του μονοπάτια της προβοκάτσιας και της συκοφαντίας.
Αυτή την φορά ορμώμενος από δηλώσεις του  υπουργού Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, που αναφερόμενος σε μέλη του ΠΑΜΕ που μπήκαν στο γραφείο του είπε: «Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι γιατί κάποιοι, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, στήνουν σκηνικό έντασης και βίας» κατασκεύασε εικόνες για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του υπουργού.

Να θυμίσουμε ότι στα λεγόμενα Βρούτση ήταν άμεση η αντίδραση της γ.γ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα:

Για τον Βαγγέλη που έφυγε…



Αυτοκτονία ή μια ακόμα πολιτική δολοφονία;



Τρίτη 29 Γενάρη 2013 ξημερώματα. Ο σύντροφος Βαγγέλης Σταμούλιας, 33 χρόνων, «έφυγε» από κοντά μας. Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε αποδιοργανώνει τις ζωές μας, τα συναισθήματά μας, την καθημερινότητά μας. Αυτό το πλαίσιο ζωής οδήγησε σήμερα το δικό μας Βαγγέλη στην αυτοκτονία.

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοίγει και λειτουργεί στα χέρια των εργαζομένων! -Αυτοδιαχείριση σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε δουλειά.


Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοίγει και λειτουργεί στα χέρια των εργαζομένων!


«Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί, εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε.
Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο»
Τάσος Λειβαδίτης



Στην καρδιά της κρίσης, οι εργάτες της Βιο.Με. 
χτυπάνε την καρδιά της εκμετάλλευσης και της ιδιοκτησίας

Με την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 30%, το εργατικό εισόδημα να μηδενίζεται, χορτάτοι μόνο από λόγια, υποσχέσεις και φοροληστεία, απλήρωτοι από τον Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας, με το εργοστάσιο εγκαταλελειμμένο από την εργοδοσία, οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου αποφάσισαν να μην αφεθούν στην σίγουρη και μακροχρόνια ανεργία αλλά να αγωνιστούν να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους και να το λειτουργήσουν οι ίδιοι. Με επίσημη πρότασή τους από τον Οκτώβριο του 2011 διεκδικούσαν να δημιουργήσουν έναν εργατικό συνεταιρισμό κάτω από τον πλήρη έλεγχο τους, απαιτώντας μάλιστα νομική κατοχύρωση τόσο για το δικό τους εγχείρημα, όσο και για όλα τα άλλα που θα ακολουθήσουν. Ταυτόχρονα διεκδικούσαν να τους δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να βάλουν μπρος το εργοστάσιο, χρήματα που άλλωστε τους ανήκουν, καθώς είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίαςΤο σχέδιο που καταρτίστηκε, συνάντησε αρχικά την παγερή αδιαφορία του κράτους και των διάφορων συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών. Όμως έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από τον κόσμο του κινήματος, ο οποίος μέσω της δημιουργίας της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη -και στην συνέχεια με πρωτοβουλίες σε πολλές πόλεις της χώρας- εδώ και 6 τουλάχιστον μήνες αγωνίζεται να μεταφέρει το μήνυμα της ΒιοΜε σε όλη την κοινωνία.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

588 Μ/ΚΤΟ ΠΡΩΤΟΚΛΗΣΙ ΕΒΡΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ -10, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ! Εξαφανίζονται τα αποθέματα καυσίμων: Ζήτω το 1940!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κάθε πολίτης, η κάθε οικογένεια προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κατάσταση είναι ασφαλώς πιο δύσκολη στις ορεινές περιοχές και στη παραμεθόριο, όπου οι δοκιμασίες είναι πιο μεγάλες.

Εκεί και πιο συγκεκριμένα στον Έβρο, “τρέχει ο νους και ο συλλογισμός” χιλιάδων γονιών, καθώς τα παιδιά τους υπηρετούν την στρατιωτική τους θητείας σε μονάδες και φυλάκια της περιοχής. Θα περίμενε κανείς ότι ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, το ΓΕΣ και οι διοικητές των μονάδων θα εξασφάλιζαν στους συναδέλφους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Αντί για αυτό εξοργισμένοι και γεμάτοι ανησυχία γονείς μας καταγγέλλουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -10 και -15 βαθμούς, αλλά τα καλοριφέρ δεν ανάβουν καθόλου. Η απάντηση των αξιωματικών στους φαντάρους που τουρτουρίζουν είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καύσιμα. Η μόνη άμυνα των συναδέλφων είναι να στέκουν τυλιγμένοι στους υπνόσακους, μήπως και γλυτώσουν το κρυολόγημα.

Οι γονείς επιχειρούν να επικοινωνήσουν με το διοικητή της μονάδας, την Ταξιαρχία, τη Μεραρχία και το ΓΕΣ καθώς φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους. Όπως μας λένε χαρακτηριστικά: «είναι δυνατόν τα παιδιά να κινδυνεύουν με κρυοπαγήματα, όπως οι παππούδες τους στο Αλβανικό μέτωπο πριν από 73 χρόνια;»

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μόλις αρχίσαμε...

Πιστεύουν, ότι κατάφεραν να πάρουν ένα «κάστρο». Είναι άραγε τόσο αφελείς; Δεν κατάλαβαν, ότι εξόργισαν όλους τους εργαζόμενους, όλους όσους έπληξαν με τα μέτρα τους; Δεν γνωρίζουν, πως δουλεία με τη χρήση βίας, τα όπλα, τη φυλακή, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα;  Ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’ αόριστο και σε όλους;

Φυσικά το ξέρουν. Η μάχη είναι αλλού. Στοχεύουν το ηθικό του κόσμου. Θα κάνουν τα πάντα για να απελπίσουν τους φτωχούς, να δείξουν ότι είναι τάχα δυνατοί, ότι μας σώζουν και διάφορες τέτοιες τρίχες.  

Η ουσία είναι όμως μια ξεκάθαρη νίκη των εργαζομένων. Όχι γιατί «εξανάγκασαν» τους υπηρέτες της Τρόικας να φανούν κακοί με τη χρήση βίας. Τους ξέρουμε όλοι, τι κουμάσια είναι. Η νίκη βρίσκεται αλλού και είναι ουσιαστική: Το Μαξίμου δεν θέλει απεργίες, γιατί δίνει εξετάσεις σε ξένους και είναι ανίκανο να κάνει οτιδήποτε. Έχουν διαλύσει τα πάντα κι αυτό γυρνά εις βάρος τους σε γενικευμένη σύγκρουση. 

Οι ύαινες που δίνουν διαταγές, θορύβησαν πολύ από την αντίσταση μιας ομάδας εργατών. Ο σαμάρας ποτέ δεν τράβαγε, τώρα όμως βαδίζει τρέχοντας στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ, έγινε ήδη βαρίδι.
Ελάχιστες φορές, αγνοήθηκαν χουντικοί νόμοι της επιστράτευσης τόσο έντονα και χρειάστηκε η επέμβαση τόσο πολλών ένστολων, για να καταβάλουν τους εργαζόμενους. Για να συλλάβουν μερικές εκατοντάδες απλούς ανθρώπους της δουλειάς, έστειλαν πολλαπλάσιους μπάτσους. Ναι τους συνέλαβαν. Φυσικά, αν σε σημαδεύουν δυο ή τρεις με όπλα, δεν έχεις και πολλά περιθώρια. Οι εργαζόμενοι άλλωστε δεν θελαν αίμα, τα δικαιώματά τους θελαν. 

Αλλά το μυστικό είναι αλλού. Οι εργαζόμενοι είναι εκατομμύρια και οι μπάτσοι λίγες χιλιάδες. Αν γίνει τέτοια απεργία σε μεγάλη κλίμακα, δεν θα έχουν τις επαρκείς δυνάμεις, για να εφαρμόσουν τίποτα, ακόμα κι αν κατεβάσουν τους πάντες.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επομενη σταση ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ'' τερματικος σταθμος


Κατι αρχιζει να ξεφυτρωνει απο τα κατω...
Και σημερα κυριολεκτικα απο πολυ κατω.

Εργαζομενοι πολλα μετρα κατω απο τη γη, ισως κατορθωσουν να βγαλουν μαζι με τον αγωνα τους στην επιφανεια και   την θαμμενη μας αξιοπρεπεια...

Απο εμας αυτο που ζητανε ειναι  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 Και τοτε μπορει η επομενη σταση να γραφει ΑΝΑΤΡΟΠΗ..τερματικος σταθμος

Και να αρχισει ενα καινουργιο δρομολογιο εξω στο φως πια.
Αφηνοντας εξω τους ελεγκτες της ζωης μας...






ΜΕΤΡΟ..


Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Νόμισαν

Νόμισαν πως θα μπορούσαν να πάρουν εύκολα την Ελλάδα στα χέρια τους.
Νόμισαν πως οι Έλληνες θα διατηρούσαν για πάντα στην εξουσία αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.
Νόμισαν πως οι Έλληνες δεν δίνουν δεκάρα για τη Δικαιοσύνη.
Νόμισαν πως θα μπορούσαν να διχάσουν τους Έλληνες.
Νόμισαν πως θα μπορούσαν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
Νόμισαν πως θα μπορούσαν να στρέψουν τους Έλληνες εναντίον των μεταναστών.
Νόμισαν πως πολίτες που φιλούσαν κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο Δημόσιο δεν θα είχαν την αξιοπρέπεια να αντιδράσουν.
Νόμισαν πως οι Έλληνες δεν θα είχαν τη δύναμη να αντισταθούν.
Νόμισαν πως οι σύγχρονοι Έλληνες νοιάζονται μόνο για το χρήμα και την πάρτη τους.
Νόμισαν πως ο κάθε Έλληνας θα πατούσε επί πτωμάτων άλλων Ελλήνων για να επιβιώσει.
Νόμισαν πως το μόνο νέο που θα γεννιόταν μέσα στην χρεοκοπία θα ήταν ο Παντελίδης και η Πάολα.
Νόμισαν πως αυτός ο τόπος που γέννησε μεγάλους φιλόσοφους και γενναίους πολεμιστές κατοικείται τώρα από ανεγκέφαλες κότες.
Νόμισαν πως θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους Έλληνες να ξεπουλήσουν τη χώρα τους.

Πόσο δίκιο είχαν.
Σε όλα.


απο τον πιτσιρικο

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Νοικοκυραίοι και Νοικοκύρηδες

 

Δύο ίδιες λέξεις, σχεδόν ομόηχες, με διαφορετική χρήση και σίγουρα με διαφορετική έννοια. Η λέξη «νοικοκύρηδες» περιγράφει την προκοπή ενός ανθρώπου, την αξιοσύνη του, τον κόπο και τα αγαθά που κέρδισε και διατήρησε από την δουλειά του. Την ικανότητα και την ιδιότητα που έχει να είναι τακτικός, προσεκτικός, συνετός. Η λέξη «Νοικοκυραίοι», περιγράφει αυτό που εννοούν οι πολιτικοί όταν αναφέρονται σε αυτούς.

Αφορμή για τον διαχωρισμό αυτόν αποτέλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη του στον Ν. Χατζηνικολάου, περί νοικοκυραίων, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είμαστε και εμείς νοικοκυραίοι», βάζοντας ένα ακόμη τουβλάκι στο συντηρητικό προφίλ που χτίζουν μεθοδικά εκεί στον Σύριζα, για το νέο μεγάλο κόμμα… της κεντροαριστεράς, το οποίο και αυτό θα σώσει τον τόπο!

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

9η Γενάρη 2013: Υπάρχουν κάτι ξημερώματα…

αφιερωμένο στον σύντροφο Σ. που μας λείπει…


Πώς να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου, o ουρανός δικός μου, η θάλασσα στα μέτρα μου… Στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε, αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά…

Λίγα σκόρπια λόγια, λίγες ανάκατες λέξεις για εκείνο το ξημέρωμα της 9ης Γενάρη 2013 που 92 σύντροφοι και συντρόφισσες καταστήσαμε το «αδιανόητο» σε χειροπιαστή πραγματικότητα. 

Για εκείνο το ξημέρωμα που το ξυπνητήρι δεν ήχησε σαν καταναγκασμός αλλά σαν προσκλητήριο για την επιβεβαίωση της κυριολεξίας των ιδεών μας, των πράξεων μας, της ίδιας της ζωής μας.

 Για εκείνα τα γοργά βήματα προς τη Βίλα Αμαλίας που τα κάναμε σχεδόν χωρίς να πατάμε στο έδαφος. Για την ευχαρίστηση που γεμίσαμε μόλις αντιληφθήκαμε ότι ναι τα καταφέραμε να πιάσουμε στον ύπνο τους ένοπλους φρουρούς της αστικής νομιμότητας.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Θα ‘ρθουν μέρες, άγριες μέρες (αφιερωμένο στον δολοφονημένο μετανάστη με το ποδήλατο)

Παναγιώτης Μαυροειδής

Ακόμη και το Δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ, σήμερα Πέμπτη,  έστω ως 100ή είδηση, μας πληροφορεί ότι οι δύο δολοφόνοι του Πακιστανού μετανάστη Σερντάρ Γιακούμπ, 26 χρόνων στα Πετράλωνα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.  Το σπίτι του ενός, όπως διαπίστωσε με την έφοδο της η αστυνομία και μας πληροφορεί η Καθημερινή,  ήταν αποθήκη έντυπων υλικών της ναζιστικής συμμορίας την οποία επιδοτεί το κράτος με κάποια εκατομμύρια.

Οι βόθροι του αστικού κόσμου παραγέμισαν και δεν μπορεί πια να κρυφτεί ούτε από την Τρέμη και από τον Αλαφούζο.  Και έχουν  μια   μπόχα  δυσωδίας και θανάτου, που κάνει το κρύψιμο της λίστας Λαγκάρντ, να φαίνεται σαν γαλλικό αρωματάκι.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το παθος για την λαμογια ειναι δυνατοτερο απ'ολα τα κελια


                                                         RUN VAGO RUN

Η Λέλας Καραγιάννη δεν παραδίδεται, μάχεται !


Ένα βίντεο από την ταράτσα της Λέλας τραβηγμένο από απέναντι μπαλκόνι




H αστυνομική επιχείρηση για την εισβολή στην Λέλας Καραγιάννη 37 ξεκίνησε κατά τις 12 μμ. Από το πρωί πρακολουθούνταν το σπίτι από ασφαλίτες ενώ το βραδυ είχαν προσαχθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα δυο συντρόφισσες που είχαν βγεί από την κατάληψη. Από το πρωί και μεχρι τις 12 αφού δεν είχε εκδηλωθεί καποια αστυνομική επιχείρηση οι μισοί περίπου από την περιφρούρηση της κατάληψης αποχώρησαν για τις δουλειές τους καθώς στην οδό Καραγιάννη διεξαγόταν ως συνήθως η λαϊκή αγορά.

Οι ασφαλίτες που είχαν εντοπιστεί να παρακολουθούν τη Λέλας μέσα από τη λαϊκή και άλλοι που παρακολουθούσαν αθέατοι από την ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας βλέποντας περίπου 15 άτομα να αποχωρούν μέχρι τις 12 το μεσημέρι ανέφεραν προφανώς ότι η κατάληψη θα ήταν πια σχεδόν άδεια γιατί όταν οι μπάτσοι κατάφεραν τελικά να φθασουν στην ταράτσα ήταν αιφνιδιασμένοι από τον αριθμό των καταληψιών που βρεθηκαν μέσα.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Οι τραβεστί σφαίρες που καλύπτουν τον φόνο

Τα καλάσνικωφ των τρομοκρατών στόχευσαν στα γραφεία της ΝΔ και αστόχησαν.
Τα νομοθετικά καλάσνικωφ της ΝΔ στόχευσαν στην Ελλάδα και ευστόχησαν.
Τι σχέση έχουν τα μεν καλάσνικωφ με τα δε;
Έχουν άμεση σχέση και θα το δούμε παρακάτω.

Για να δούμε μια ιστορία από τα παλιά που 'χει άμεση σχέση με τις σφαίρες στη Συγγρού:

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Και ήρθε η ώρα…

Η ώρα της αναμέτρησης.Εμείς και το κράτος. Εμείς που διψάμε για μια ελεύθερη κοινωνία για όλους και το κράτος που θέλει τους πάντες υποταγμένους…. Εμείς οπλισμένοι με θάρρος και τις καρδιές μας και απέναντι μας διμοιρίες πάνοπλων φρουρών, αγριεμένοι και έτοιμοι να τσακίσουν. Το ραντεβού έχει στηθεί. Και το ξέρουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας. Και κάπου μέσα μας το χαιρόμαστε αυτό.  Με  ελάχιστους συντρόφους από άλλους χώρους που πιστεύουν και αυτοί στην ελευθερία και θα έρθουν να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας. Και στην μέση οι νοικοκυραίοι, το περίφημο εκλογικό σώμα που άγεται και φέρεται όπου το πηγαίνουν τα μικροσυμφέροντα του. Πως το λένε οι στίχοι : “….Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος, κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος, που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά, αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,…

ΚΑΤΟΧΗ

"Πείνα και κρύο. Άσχημος συνδυασμός. Οι κατακτητές, δεν άφησαν τίποτα. Το πρωί είχα δει κάποιους φουκαράδες να ψάχνουν στα σκουπίδια, μάταια. Τα τρόφιμα είναι "πολυτέλεια" σήμερα κι η ζωή "φθηνή". Φαί έχουν άφθονο μόνο οι συνεργάτες των Γερμανών.
Τους άκουγα πάλι. «Συλλάβαμε πολλούς τρομοκράτες κατά την τελευταία επιχείρηση. Θα τιμωρηθούν». «Τρομοκράτες» νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, οπλισμένα μόνο με θάρρος...
Μέσα κάνει το ίδιο σχεδόν κρύο με έξω. Φοράω αρκετά ρούχα να ζεσταθώ.  Κοιτάζω τα ντουλάπια για τρόφιμα, τζίφος. Δεν έχω και λεφτά... Ως και τη βέρα μου την πήρανε κάτι μαυραγορίτες, για μισό πιάτο φαί. Πριν την κατοχή δούλευα, τώρα γυρίζω από δω κι από κει.
Θα με έπιανε απελπισία, αν δεν ήταν η Αντίσταση. Σήμερα παρά το κρύο ένιωσα ζέστη κι ελπίδα. Αντιστασιακοί χτύπησαν το σπίτι ενός δοσίλογου. Ενός φίλου των κατακτητών. Υπάρχει ελπίδα. Μας λένε οι εχθροί, πως τάχα νικάνε. Ότι προελαύνουν. Δεν τους πιστεύω. Αν κοιτάξεις τα μάτια τους θα δεις το ψέμα. Και το φόβο. Χάνουν. Έναν πιάνουν δεκάδες παίρνουν τη θέσης τους. Κι ο πόλεμος μαίνεται.
Έχουν λυσσάξει, απειλούν, λένε θα κάνουν αντίποινα. Ας κάνουν ότι θέλουν. Τίποτα χειρότερο από την πείνα και τη σκλαβιά. Στην αρχή μας κοίταγαν αλαζονικά, με τον αέρα του νικητή, του καταχτητή. Τώρα το βλέμμα άλλαξε. Μας κοιτάνε με ανησυχία. Τους μισούμε και το ξέρουν.
Τους χτύπησαν γερά αυτές τις μέρες οι οργανώσεις, που μάχονται για λευτεριά. Σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Έκαναν πολλές δολιοφθορές. Γράψανε και συνθήματα. Το νιώθω, τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε.
Όπως και τον προηγούμενο. Τους νικήσαμε τότε, θα το κάνουμε και τώρα...

Αν τυχόν δεν μπορείς να προσδιορίσεις, αν αυτά αφορούν παλιά, ή είναι πιο πρόφατα, τότε ίσως ήρθε η στιγμή, να πολεμήσεις...

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

έχουμε νικήσει και δεν το ξέρουμε

πώς γίνεται να μας νικήσανε,
και 'μεις να χοροπηδάμε αγκαλιασμένοι πάνω στο βάθρο;
παραδέξου το: ανήκουμε στη φάρα εκείνων που είναι ανίκανοι να ηττηθούν

γιατί,
έχουμε τόσο νύχτα μέσα μας,
που είναι να απορείς γιατί μας ρίχνουνε ακόμα στα μπουντρούμια
καλησπέρα δεσμοφύλακες / περάστε / καθίστε / τι να σας βγάλουμε;

γιατί,
είμαστε τόσο εύφλεκτοι από το αλκοόλ
που ανά πάσα στιγμή
μπορούμε να καταπιούμε ένα φιτίλι
-σαν τα κορδονάκια που ανάβουνε τα πορτατίφ-
και με έναν αναπτήρα BIC
ένα τσαφ απέχουμε
από το να φωτίσουμε με όλεθρο την πόλη

-αλήθεια, τι γίνονται οι αναπτήρες που ανάβουν τα φιτίλια;-

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ.


                                         Μια εικονα...ΧΙΛΙΕΣ ΓΡΟΘΙΕΣ


Σήμερα στις 9.20 πμ και σε συνέχεια της ανακατάληψης του κτηριου της Villa Amalias από δεκάδες συντρόφους, πραγματοποιήθηκε εισβολή από ματ, εκαμ και υμετ χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, για την αποβολή των συντρόφων-ισών και την εκκένωση του κτηρίου. Οι 101 σύντροφοι-ίσες,  παρά το δυσμενές της θέσης που τους τοποθέτησε το κράτος για αυτήν την κίνησή τους, δίχως να σκύψουν σε καμία περίπτωση το κεφάλι, συγκροτήθηκαν συλλογικά και βγήκαν από την κατάληψη, όχι φορτωμένοι όπλα όπως θα φαντασιώνονταν πολλοί παπαγάλοι των μμε, με τη γροθιά τους υψωμένη και τη φωνή τους να αντηχεί ‘ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΌΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ’.

Σχεδόν παράλληλα με την εκκένωση της Villa Amalias οι μπάτσοι, κατόπιν εντολής ΔΗΜΑΡ, προχώρησαν στην αποβολή και προσαγωγή περίπου 40 αλληλέγγυων συντρόφων-ισών μας, από τη συμβολική  κατάληψη που πραγματοποιούνταν  στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, υποστηρικτικά και αλληλέγγυα στην ανακατάληψη της Villa Amalias και της εκ νέου εκκένωσής της.

Το κράτος πλέον προχωρά με ακόμη πιο ξεκάθαρα βήματα, για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, στην υλοποίηση του δόγματος της μηδενικής ανοχής, που αφορά κάθε αντιστεκόμενο, κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο που μάχεται ενάντια στα τετελεσμένα που του επιβάλλουν οι έχοντες εξουσία και χρήμα. Σε όλους τους από κάτω, σε όλη την κοινωνία. Σε όλους εμάς που η ζωή μας είναι κάτι περισσότερο από έναν ακόμη αριθμό, από ένα ακόμη λιθαράκι στο σαθρό τους οικοδόμημα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΙΣΕΣ
ΤΗΣ VILLA AMALIAS & ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
Η VILLA AMALIAS ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

9/1/2013
Συνέλευση Πολυτεχνείο 3μ.μ.
Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ 6 μ.μ.  

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η άλλη ματιά

Ναι, είναι ένα μυστικό της ευζωίας αυτό.
Της αισιοδοξίας. Της ικανότητας να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι, ως δυνατότητας που δεν επιτρέπεις σε κανέναν, μα κανέναν, να στην αφαιρέσει.
Πηγή του μυστικού η παιδική ψυχή, που η διατήρησή της και μόνο, μπορεί να μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο με άλλα μάτια.
Αυτό είναι ένα παιχνίδι που έκανα πάντα με τον εαυτό μου.
Να μπορώ να βλέπω τα ίδια πράγματα, τοπία, πόλεις, ανθρώπους, ατενίζοντάς τα κάθε φορά με ένα νέο βλέμμα, φρέσκο, πάντα μέσα από μία “διαφορετική οπτική γωνία”, κάθε φορά μέσα από μία νέα λογική, σα να τα αντίκριζα για πρώτη φορά.

20121218-232836.jpg
 Μοναστηράκι: Η Πλατεία.- Φωτο: Rachel Howard, Conde Nast Traveller.

Κι όμως: πώς είναι δυνατόν να μην σκέφτηκα ποτέ μέχρι τώρα να φωτογραφίσω και να κοντοσταθώ να δω το Μοναστηράκι από αυτή τη συγκεκριμένη γωνιά; …

Αυτές τις σκέψεις έκανα όταν αντίκρισα τη φωτογραφία αυτή.
Στην αρχή ξαφνιάστηκα. Σκέφτηκα: “Α! πού είναι αυτό;”. Είδα τη φωτό και, ειλικρινά, αρχικά δεν κατάλαβα ότι ήταν η πλατεία στο Μοναστηράκι. Ίσως να μπερδεύτηκα γιατί λίγο νωρίτερα σκάλιζα κάτι φωτογραφίες από την Ινδία, κάποια σημεία που πραγματικά θύμιζαν την οδό Αθηνάς.
Μάλιστα, ο λόφος της Ακρόπολης με την πρώτη βιαστική ματιά, μου φάνηκε σαν βουνό.
Η “άκρη του ματιού” έτσι “τσίμπησε” το θέμα.

Ότι πιο στημένο και άθλιο έχει παιχτεί στο MEGA τα τελευταία 24ωρα…


Ότι πιο στημένο και άθλιο έχει παιχτεί στο MEGA τα τελευταία 24ωρα. Μια «τυχαία» κάτοικος της περιοχής ονόματι Ελένη Παπαδοπούλου καταγγέλλει τις «αθλιότητες» της κατάληψης στη Βίλλα Αμαλίας.
Αυτή η «τυχαία» κάτοικος είναι μέλος κάποιας υποτιθέμενης «επιτροπής κατοίκων της πλ. Βικτωρίας» και τυχαίνει να πρωταγωνιστεί πάντα σε ξενοφοβικά ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αναλαμβάνοντας το ρόλο του κάτοικου-χειροκροτητή της πολιτικής των ρατσιστικών πογκρόμ του Δένδια κατά τωνμεταναστών (πχ: http://bit.ly/115jhCn).



Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο uploader αυτού του βίντεο στο youtube, “PETRIDISGEORGE”, ο οποίος ανεβάζει κατά κόρον βιντεάκια όπου πρωταγωνιστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής (βλ. http://bit.ly/115k0mN), τιτλοφόρησε στην αρχή το βίντεο αυτό ως “ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ vs ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” (βλ. screenshot: http://bit.ly/RA4v2h ή βλ. google: http://bit.ly/ZbWNdp). Αργότερα άλλαξε τον τίτλο σε “Ολη η Αλήθεια απο Κάτοικο Αθήνας για ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ”. Δηλαδή το “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” μετατράπηκε σε “Κάτοικο Αθήνας”.
Θυμηθείτε πάντως ότι μια τέτοια «τυχαία» αγανακτισμένη κάτοικος σαν την Ελένη Παπαδοπούλου, που πρωταγωνιστούσε διαρκώς σε σχετικές εκπομπές και ρεπορτάζ όλων των καναλιών, ήταν και η υπόδικος Θέμις Σκορδέλη, που αργότερα, «όλως τυχαίως», κατέβηκε δύο φορές υποψήφια βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή.
 
 
seisaxthia  μεσω ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ



Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Γεια σου ρε ΚΑΜΙΝΗ, εισαι παληκαρι

Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιαδήποτε τρομοκρατία, έστειλε εκ νέου το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, με αφορμή... την φραστική επίθεση που δέχθηκε αργά χθες το απόγευμα στην Τεχνόπολη, με αιχμή τη βίλα Αμαλία.

 Όπως τόνισε μιλώντας στο ΜEGA,"δεν πρόκειται να υποκύψω σε οποιαδήποτε τρομοκρατία,Θα κυκλοφορώ όπου θέλω,οποτε θελω και με οποιον θελω.

Και κυριως με οποιους θελει

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Θα την αλλάξουμε τη ζωή παρ' όλα αυτά Μαρία..

Θα ρθει καιρός
που θ' αλλάξουν τα πράγματα.
Να το θυμάσαι Μαρία.
Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα
εκείνο το παιχνίδι που τρέχαμε
κρατώντας τη σκυτάλη;
Μη βλέπεις εμένα μην κλαις.
Εσύ είσαι η ελπίδα.

Άκου, θα ρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη
δεν θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
με γερμένους απ έξω