Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πιάστηκε φασίστας για τις επιθέσεις στη Μεταμόρφωση κατά μεταναστών

Η υπόθεση αφορά 4 επιθέσεις που γίνανε κοντά χρονικά στη Μεταμόρφωση και τις γύρω περιοχές και  έχει πιαστεί ένας φασίστας 20 ετών.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 στη Μεταμόρφωση και οι υπόλοιπες στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση Αττικής .
- Στις 10/9/2012  μαζί με άλλους οκτώ πήγε σε  κουρείο αλλοδαπού  στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκαν σε δύο Πακιστανούς υπαλλήλους και σε έλληνα πελάτη, μαχαιρώνοντας τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους. Επίσης, πέταξαν μέσα στο κατάστημα  μια μολότοφ, σπάστηκε το κουρείο και άρπαξε το εσωτερικό του.

Zωγραφίζοντας στα συντρίμμια της φυλακής

Γραφει ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος για το news 247
 

Στη φυλακή ο χρόνος κυλάει δύσκολα, η ελπίδα ασφυκτιά στα λίγα τετραγωνικά μέτρα ενός  κελιού, ο φόβος είναι παρών, το προσωπικό αδιέξοδο μεγαλώνει. Πολλοί συνεχίζουν τη χρήση ναρκωτικών μέσα στη φυλακή και άλλοι την ξεκινούν εδώ. Τα ψυχοφάρμακα και τα ναρκωτικά γίνονται το μέσο για να μειωθεί ο ψυχικός πόνος, η ανασφάλεια, η ανία, η απελπισία.

5_IMG_1693Κι όμως μέσα στο τέλμα των φυλακών υπάρχουν  μικρές  νησίδες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ενδιάμεσοι σταθμοί στο δύσκολο αλλά υπαρκτό δρόμο προς  την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. Μια από αυτές τις νησίδες, η Θεραπευτική Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το Σεπτέμβριο του 2012. Φαίνεται ότι η φυλακή δεν αντέχει τα όμορφα πράγματα, που χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια  για να διατηρηθούν ζωντανά. Το πλήγμα μεγάλο για τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας και αποκατάσταση του χώρου ακόμα ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί.


Μετά την  πυρκαγιά τα  σημάδια που άφησαν η φωτιά και ο καπνός πάνω στους  τοίχους της Κοινότητας ξυπνούν στη μνήμη σκιές και τραύματα του προσωπικού παρελθόντος, από την παιδική ηλικία, την εφηβεία, την περίοδο της εξάρτησης, τη φυλακή. Και γίνονται ένας απρόσμενος καμβάς για δημιουργία. Τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας αρχίζουν να ζωγραφίζουν πάνω στους καμένους τοίχους.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Βρειτε τις διαφορες..


Αν κλεψεις μερικες χιλιαδες ευρω θα  χρειασθει ενα καλο fotoshop για να διασωθει το προφιλ των βασανιστων σου...
Αν κλεψεις μερικα εκατομμυρια ευρω αρκει μια καπαρντινα για να διασωθει το προφιλ σου...

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

H νυχτα με τα ζομπι...




Εγω παντως εδω και καιρο,επαψα να μετραω προβατακια τα βραδυα για να κοιμηθω..
Και μετραω ζομπι τη μερα...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΩ.

Ξεχασμένες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το πόσο επικίνδυνη είναι η εξόρυξη χρυσού - Διαβάστε και θαυμάστε!

του Στέφανου Καμπά



Μια μικρή αναζήτηση στο ίντερνετ  αναδύει "χρυσό", από παλαιότερες δηλώσεις  στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.



Είναι εντυπωσιακές οι δηλώσεις και οι δυναμικές καταγγελίες βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, γιατί επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία.  Μάλιστα έχουν καταγγείλει ακόμα και τις εξορύξεις σε γειτονικές χώρες!  Στη Βουλγαρία, ακόμα στην Τουρκία, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μολυνθούν οι ακτές της Λέσβου που απέχουν 10 χλμ.  Το έδαφος και οι ακτές της Θράκης και της Χαλκιδικής τώρα δεν μετράνε;


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ


Άλλη μία μέρα γενικής ανεργίας τελείωσε. Πέρασε στο παρελθόν και πλέον περιμένουμε την επόμενη.

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές αυτών που λένε ότι πρέπει η απεργία να αποκτήσει διάρκεια και να γίνει απεργία διαρκείας. Μία απεργία διαρκείας με διαφορετική μορφή και εξεγερσιακή διάθεση θα έριχνε την ακροδεξιά κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας μέσα σε λίγες μέρες. Μα καλά, τότε γιατί δεν γίνεται;

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στην Ιερισσό – ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Δελτίο Τύπου – Ιερισσός Τώρα

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πλήθος γυναικών βρίσκεται συγκεντρωμένο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα όπου διαμαρτύρονται για
  1. Την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και τον εκφοβισμό των πολιτών κάθε ηλικίας
  2. Την παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας και συνταγματικότητας
  3. Την “εξαφάνιση” δύο συμπολιτών μας
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής: συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση πολιτών και κατατρομοκράτηση τους – μεταξύ τους παιδιά και γέροντες -  έντονη παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA).

Η αποκορύφωση της τρομοκρατίας ήρθε με την κινηματογραφική “απαγωγή” από την ΕΛ.ΑΣ. δύο συμπολιτών μας το μεσημέρι, των οποίων η τύχη αγνοείται. Δικηγόροι και συγγενείς δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το πού βρίσκονται.

Θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική δεν έχει στόχο την εύρεση των δραστών των γνωστών επεισοδίων στις Σκουριές αλλά χρησιμοποιείται σαν μοναδική ευκαιρία τρομοκράτησης των πολιτών που είναι αντίθετοι στα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold στη Β. Χαλκιδική.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους βουλευτές του Eλληνικού Kοινοβουλίου καθώς και κάθε θεσμικό φορέα εντεταλμένο για την τήρηση της νομιμότητας να διασφαλίσει τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Καλούμε φορείς και ευαίσθητους πολίτες σε συμπαράσταση για να προστατευτούν τα δικαιώματα μας για τη υγεία, τη ζωή και το μέλλον της περιοχής μας.

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου

Πισω στο σπιτι μετα την σημερινη διαδηλωση..

Αν ''νικησαμε'' η ''χασαμε'' δεν ξερω.
Ξερω ομως πολυ καλα οτι ο ''ξεσηκωμος'' μας τελευταια ειναι ακριβης ως προς την διαρκεια του.
11-3 πμ. Και μετα ξανα οποτε του ξανασηκωθει του Παναγοπουλου και της τσογλανοπαρεας του.
Ξεσηκωμος με μετρο....11-3, 11-3....         

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Διαδώστε: Νομικές συμβουλές για διαδηλωτές

Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει επικαιροποιημένες νομικές συμβουλές για διαδηλωτές. Διαβάστε το και διαδώστε το με κάθε τρόπο. Επικολλήστε το σε προφίλ και ομάδες στο facebook, να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι συμπολίτες γίνεται.

(Τηλέφωνο της Ομάδας Νομικής Υποστήριξης: 210-3829910)

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Εφιάλτες και όνειρα (εν όψει και της 20 Φλεβάρη)

Ο πολιτικός λόγος είναι άψυχος. Μιλά με γενικότητες και αοριστίες χρησιμοποιώντας κλίμακες που αγκαλιάζουν μεγάλα σύνολα ανθρώπων στις οποίες εξαφανίζονται οι ατομικότητες, οι ιδιαιτερότητες τους και οι ειδικές λειτουργίες τους.
Το παραπάνω ακούγεται κάπως αφοριστικό αλλά περικλείει μια μεγάλη δόση αλήθειας. Ακόμη και στην εποχή μας που ο πολιτικός λόγος προσπαθεί να προσεγγίσει πιο συγκεκριμένα κάποια θέματα που άπτονται το προσωπικού, όπως η σεξουαλικότητα, οι διατροφικές συνήθειες και η ίδια η καθημερινότητα, πάλι δεν έχει απαλλαχτεί από τον γενικό άψυχο χαρακτήρα του.
Ας πάρουμε λ.χ τα όνειρα. Τα όνειρα είναι από τις πλέον προσωπικές λειτουργίες που φαίνεται να αφορούν αυστηρά και αποκλειστικά την ατομικότητα που τα βιώνει. Θα μπορούσε το υλικό τους να είναι περιεχόμενο ενός πολιτικού κειμένου; Αυτό ακούγεται εξωφρενικό για πολλούς. Κι όμως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι!

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

5490_1


Του Γιώργου Αυγερόπουλου αναδημοσίευση από
Η εφημερίδα των συνατκτών
Καθώς ένα χρόνο τώρα ασχολούμαι με τη θεματική «Χρυσός στα χρόνια της κρίσης» έχοντας δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες μου στην Κολομβία (1), τη Ρουμανία (2) και την Ελλάδα (3), οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.
Θα συγκρίνω την ελληνική περίπτωση με αυτή της Ρουμανίας (γιατί αν αρχίσω από την Κολομβία πολλοί θα πουν ότι συγκρίνω την Ελλάδα με μια λατινοαμερικανική χώρα και «τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς, εδώ είναι Ευρώπη» και άλλα τέτοια, κατά τη γνώμη μου ευτράπελα).
Πριν απ” αυτό όμως ας θυμηθούμε τι προβλέπουν τα δύο μεταλλευτικά σχέδια:

ΕΛΛΑΔΑ
Το ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, πλούσιας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το κοίτασμα χαλκού – χρυσού στις Σκουριές, που σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, δύο προϋπάρχοντα ορυχεία μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, 310 σπίτια στο Στρατώνι, καθώς και τα δικαιώματα έρευνας και επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας με το άνοιγμα και άλλων μεταλλείων.
Το αντάλλαγμα που πλήρωσε η εταιρεία στο ελληνικό κράτος το 2003 για να αποκτήσει τα παραπάνω ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που έχει χαρακτηριστεί από κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και από κατοίκους της περιοχής «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας».
Οσοι αντιδρούν στο μεταλλευτικό σχέδιο, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Στη Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας μια άλλη καναδική εταιρεία, η Gabriel Resources, και το ρουμανικό κράτος θέλουν από το 1997 να εξορύξουν το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στο υπέδαφος της Ευρώπης.
Για να το κάνουν αυτό θα ανατινάξουν όλα τα βουνά της περιοχής δημιουργώντας τέσσερα ορυχεία ανοιχτής εξόρυξης και μια μεγάλη δεξαμενή εναπόθεσης αποβλήτων, που θα περιέχει κυάνιο και άλλες τοξικές ουσίες.
Οι κάτοικοι που αντιδρούν λένε ότι αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον καθώς και στην ιστορική κληρονομιά της Ρόσια Μοντάνα, αφού εκεί βρίσκονται οι πιο καλά διατηρημένες ρωμαϊκές στοές παγκοσμίως.
Οι ιστορικοί λένε πως η ακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφείλεται ώς ένα βαθμό στο χρυσάφι της Ρόσια Μοντάνα και οι τεχνίτες της εποχής είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο υπόγειων στοών για την εξόρυξη, τόσο αριστοτεχνικό, που πολλοί το παρομοιάζουν με υπόγεια Ακρόπολη.

15.00.00.0 το μονο που θυμαμαι


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Μήπως το παιδί σας είναι αναρχικός;


Μετά και το πρόσφατο δημοσίευμα της φυλλάδας “Πρώτο Ψέμα” για τον προσηλυτισμό νεαρών στην Αναρχία και κατά προέκταση στην τρομοκρατία, είναι πια επιτακτική η ανάγκη να αναχαιτισθεί ο κίνδυνος που μας απασχολεί όλους. Διότι το θέμα που καίει όλους τους γονείς δεν είναι ο βιοπορισμός, το ενοίκιο ή το δάνειο που τρέχει, οι λογαριασμοί που καταφθάνουν συνεχώς και το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον. Το πραγματικό πρόβλημα για κάθε ελληνική οικογένεια είναι μήπως το παιδί τους γίνει αναρχικός.

Σας παραθέτουμε λοιπόν 5+1 ενδείξεις, για να γνωρίζει ο κάθε γονέας εάν το παιδί του έχει πέσει στην Αναρχία.

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΒΡΟΧΗ....ΜΕΤΕΩΡΗΤΩΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! [ video ]

απο το ΠΑΤΡΙΝΑΚΙ


Γαλοπουλα-Παπαγαλακι 1-0


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ραντεβού στο Ναδίρ

  Το γυαλί που καλύπτει την τηλεοπτική δημοκρατία δεν είναι αλεξίσφαιρο αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός και όλοι αυτοί, που πριν ένα χρόνο κρυβόταν σε τρύπες φοβούμενοι την καθαρή οργή του λαού και τώρα αφήνουν την γλώσσα τους να γίνεται πιο αναιδής από πριν, αυτό το γυαλί γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του.... αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί....
 Και εκεί, που ο θεωρών την ζωή του παιχνιδάκι στα χέρια όλων των αριστεροδεξιοκεντρώων πολιτικάντηδων θα νομίζει ότι όλα τελείωσαν για αυτόν, θα διαπεράσει το αόρατο σύνορο μεταξύ αυτού και του πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Θα τον λιώσει ακριβώς όπως ο πρόγονός του έλιωνε την πέτρα με το χέρι και έχτισε τούτο το σπίτι που τώρα καλείται να παραδώσει αμαχητί τα κλειδιά γιατί έτσι γουστάρει ο τηλεοπτικός δημοκράτης. Τα υλικά ανοικοδόμησης αυτής της χώρας δεν είναι κοινοτικά κονδύλια, δεν είναι Κυριακές εκλογικής αναμέτρησης, δεν είναι ιδεολογίες, δεν είναι ο αιματοβαμμένος  ευρωπαϊκός πολιτισμός που προσκυνάς μπροστά του ξεχνώντας τι σού στέρησε. Τα υλικά ανοικοδόμησης που θα συλλέξεις  ένα βράδυ - όπως τα άλλα τα παγερά που ζεις- είναι οι μαριονέτες που κουνάνε τα χεράκια τους μέσα στο τηλεοπτικό κουτί και φέρουν το όνομα «δημοκρατικά εκλεγμένος». Αυτές είναι η λάσπη που θα φτιάξεις και πάλι το σπιτικό που λέγεται Ελευθερία. 

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Με λένε Μιχάλη…

(αναδημοσίευση)
 
«Με λένε Μιχάλη. Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα, στο «Μητέρα». Οι γονείς μου τότε έμεναν στο Παγκράτι. Μετά τη γέννα μου μετακομίσαμε στα Πατήσια. Οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει, τη δεκαετία του ΄70. Ύστερα από κάποια χρόνια έφερε και τη μητέρα μου. Από τα παιδικά μου χρόνια δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Στο δημοτικό τα πήγαινα μια χαρά με τα άλλα παιδιά. Μόνο όταν τσακωνόμασταν στο ποδόσφαιρο με στολίζανε με βρισιές του τύπου «αράπης» και τα σχετικά. Ήμουν ο μόνος μαύρος στο σχολείο μου. Θυμάμαι επίσης ένα σκηνικό. Μια μέρα, έπειτα από τσακωμό, κάποια παιδιά με είχαν βάλει στη μέση και με έβριζαν. Τότε ένα παιδί που τον έλεγαν Ηλία όρμησε εναντίον τους για να με υπερασπιστεί. Από τότε γίναμε κολλητοί φίλοι. Τα πρώτα χρόνια στο σπίτι μιλούσαμε νιγηριανά και αγγλικά. Αυτό όμως με εμπόδιζε για τα μαθήματα. Μέχρι που ο δάσκαλος κάλεσε τους γονείς μου και τους είπε ότι έπρεπε να μιλήσουμε ελληνικά στο σπίτι.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

χερια ψηλα....

Αν αυτά τα χέρια είχαν πετάξει πέτρες..σήμερα δεν θα ζητιάνευαν τομάτες.... Κάθε "λαός" έχει το "κίνημα" που του αξίζει ...Τελικά "ο λαός χρεοκόπησε και όχι το κεφάλαιο" ... Nasim Alatras

 manier-manier.blogspot.gr

 καποτε τα χερια σηκωνονταν ψηλα υπο την απειλη καποιου οπλου..
 σημερα αρκουν ενα κιλο ντοματες...

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Zητω η πλουτοκρατια ρε κουφαλες

                                                    ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ειναι photoshop
                                                                      Eιναι εικονα απο το μελλον

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ενός λεπτου κραυγή μαλακα, ενός λεπτου


 Οταν ρε βλάκα ελληναρα θεωρεις περισσοτερο καθικι τον Ρωμανό από τον Τσοχατζόπουλο και τη γυναίκα του  , τον Μιχαηλίδη από τους Μαντελη και Χριστοφορακο , τον Μπουρζούκο από τον Ρουσοπουλο και Βουλγαρακη και τον Πολίτη από τον Εφρεμ ,Μπομπολα, Βωβο… τοτε δεν μπορούμε να ζουμε μαζι , ουτε να διαμαρτυρόμαστε μαζι , ουτε να εργαζόμαστε μαζι.
Όταν φωναξε ΄΄Ζητω η Αναρχια ρε Κουφαλες΄΄ εσυ εκανε  ενός λεπτου σιγή, αυτος … ενός λεπτού κραυγη… αυτή είναι η διαφορά μας…
… ενός λεπτου κραυγή μαλακα, ενός λεπτου.

 http://zerdameri2.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html?zx=67669a6e2de55f64

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ακομη 5 λεπτα ελευθεριας...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr, δεν υπήρξε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της σύλληψης των δραστών στην Κοζάνη

Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν πρόβαλλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους και επομένως δεν ευσταθεί το επιχείρημα της αστυνομίας, που αποδίδει στη συμπλοκή τα σημάδια κακοποίησης τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, οι επιβαίνοντες στο όχημα δράστες, όταν έγινε φανερό ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους καταδίωκαν, είχαν αποδεχθεί ότι θα τους συνελάμβαναν. Ο ένας από αυτούς παρότρυνε τον οδηγό να σταματήσει «για να μην φάει καμιά σφαίρα και αυτός πίσω» (στο πίσω κάθισμα) δηλαδή ο άνθρωπος που είχαν απαγάγει πριν εντοπιστούν. Ένας από τους άλλους ανταπάντησε «άσε ακόμη 5 λεπτά ακόμη ελευθερίας και μετά να παραδοθούμε», ενώ συγχρόνως έλεγαν αστειευόμενοι στον απαχθέντα οδοντίατρο από την Κοζάνη: «μεγάλε θα μας πιάσουν, πάρε εσύ τα λεφτά».
 
τοσο αιμοσταγεις και τοσο αδιστακτοι...

Αποτρόπαια "τρόπαια"...




Οι φωτογραφίες των 4 κακοποιημένων αναρχικών, δεν σόκαραν μονάχα την «ευαισθησία» των «μονίμως ανυποψίαστων».

Η δημοσίευση των φωτογραφιών με εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων, δεν ήταν ένα ατόπημα του «τομέα ενημέρωσης» της ΓΑΔΑ, ούτε μια απροσεξία στην επικοινωνιακή πολιτική τους. Ήταν μια στοχευμένη επίδειξη δύναμης και διασποράς φόβου σε αυτό το μεγάλο κοινωνικό κομμάτι που είναι και νιώθει εχθρός και μια κίνηση για να χαϊδέψει στοργικά εκείνο το εκφασισμένο κοινωνικό κομμάτι που διψάει για ησυχία-τάξη-ασφάλεια, το τελευταίο κοινωνικό κομμάτι που μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο σύμμαχο στη βαρβαρότητα της επίθεσης των από πάνω.
Οι εκ των υστέρων δηλώσεις του υπουργείου για «λυσσώδη μάχη κατά τη σύλληψη» και άσκηση βίας «στα νόμιμα πλαίσια», δεν μπορεί να εκληφθεί παρά ως ένα τυπικό πολεμικό ανακοινωθέν για την τήρηση των προσχημάτων και όχι ως μια προσπάθεια «μπαλώματος» ενός εξόφθαλμου επικοινωνιακού «λάθους».

Και μεσα σε ολο αυτο τον ορυμαγδό..πονεσε η κοιλιτσα του

Μια αδιαθεσία οδήγησε τον Βαγγέλη Βενιζέλο στην κλινική «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης.  Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε εξετάσεις κοιλιακης χωρας και...

Εμεις προσπερνοντας  το ιατρικο απορρητο σας μεταφερουμε τα ευρηματα στην κοιλια του Βενιζελου.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

«Ζήτω η αναρχία κουφάλες!»



Οπωσδήποτε, θέλει κότσια να φωνάζεις «Ζήτω η αναρχία κουφάλες», περικυκλωμένος από τα γουρούνια της Ελληνικής Αστυνομίας που σε έχουν βασανίσει, όπως κάνει ο νεαρός αναρχικός στη διάρκεια της προσαγωγής του.

Οι νέοι αναρχικοί μου θυμίζουν τους πρώτους χριστιανούς. Δεν φοβούνται τίποτα. Θα δαγκώσουν και τα λιοντάρια.

Υπάρχει τεράστια αντίθεση ανάμεσα στους αναρχικούς και τους προσκυνημένους νοικοκύρηδες που φοβούνται να μιλήσουν ακόμα κι όταν χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Φυσικά, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής κάνουν ένα -ακόμα- μεγάλο λάθος, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των νεαρών αναρχικών με εμφανή τα σημάδια βασανισμού από τους αστυνομικούς.

Με 60% ανεργία στους νέους, τη Μαφία να κυβερνάει τη χώρα και τη Δικαιοσύνη ξεπουλημένη, βλέπω στρατιές «αναρχικών» να έρχονται.

«Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο» φωνάζει ένας από τους συλληφθέντες.

Αστοί δεν είστε αστοί.
 Είστε λούμπεν. Σκέτο.
 Και θα σας φάνε τα παιδιά σας.
 Χάρη θα σας κάνουν.

πιτσιρικος

Άγρια βασανιστήρια από αστυνομία και πρόθυμους δημοσιογράφους…



Με πολιτική απόφαση τα βαριά και απάνθρωπα βασανιστήρια σε μικρά παιδιά που συνελήφθησαν για τη ληστεία της τράπεζας του Σάλλα(Αγροτική). Το καθεστώς του Μνημονίου έχοντας την πλήρη στήριξη ακροδεξιών κωμάτων(Καμένοι-ναζιστές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το χαζοκουβελι) προχωρά στην βίαιη συμπεριφορά του προς το εσωτερικό .’Έχοντας αναπτύξει μία συνολική και επιθετική προπαγάνδα προς οτιδήποτε αμφισβητεί έστω και στο ελάχιστο την κυριαρχία του καθεστώτος,  βιώνει ως καθεστώς την ανάγκη να επιβάλλει ακραίες συνθήκες     κρατικής βίας.


Τα πολύ νέα παιδιά που συνελήφθησαν στην Κοζάνη βασανίστηκαν απάνθρωπα από πάνοπλους  αστυνομικούς που ούτως ή άλλως έχουν αναλάβει την διαφύλαξη του καθεστώτος του Μνημονίου και τη διαφύλαξη της κοινωνικής σφαγής της Ελλάδας. Είναι οι ίδιοι πάνοπλοι και απάνθρωποι αστυνομικοί που συνεργάζονται εναντίων του λαού με του ναζιστές, είναι οι ίδιοι απάνθρωποι και πάνοπλοι αστυνομικοί που βασανίζουν διαδηλωτές, πρόσφυγες που προστατεύουν διαφθαρμένους επιχειρηματίες και τραπεζίτες και βέβαια πολιτικούς. Αυτή η αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας βασάνισε στην Κοζάνη εικοσάχρονα παιδιά που τραυμάτισαν  την εικόνα ασφάλειας των τραπεζών και δη του Σάλλα που λεηλάτησε την αγροτική μετά από σωρεία πολιτικών παρεμβάσεων.

Όταν τα γκλομπ των μπάτσων συμπληρώνουν τα μαχαίρια των φασιστών


12 Αυγούστου 2012: πέντε έλληνες φασίστες με μηχανάκια σφαγιάζουν τα ξημερώματα με μαχαίρια νεαρό μετανάστη από το Μαρόκο στην οδό Αναξαγόρα, στην Ομόνοια, στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας. Το όνομά του δεν ανακοινώθηκε ποτέ.
17 Ιανουαρίου 2013: δύο έλληνες νεοναζί σφαγιάζουν στις 3.30 το πρωί τον εικοσιεξάχρονο Σαχτζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν στην οδό Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα, ενώ εκείνος έρχεται με το ποδήλατό του για να δουλέψει στην τοπική λαϊκή.
1 Φεβρουαρίου 2013: γύρω στις 20.30, δημοτόμπατσοι καταδιώκουν μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονται στο Θησείο, πάνω από το σταθμό του ΗΣΑΠ. Εγκλωβίζουν τον τριανταοχτάχρονο Μπαμπακάρ Ντιάε από τη Σενεγάλη, ο οποίος πέφτει από ύψος εφτά μέτρων στις γραμμές του τρένου και πεθαίνει ακαριαία.
Είναι οι τρεις τελευταίες δολοφονίες μεταναστών και γι’ αυτές την ευθύνη δε φέρουν μόνο τα κρατικά και τα φασιστικά αποβράσματα που τις διέπραξαν, αλλά όλοι αυτοί που χρόνια τώρα τις σχεδιάζουν και τις νομιμοποιούν:  το κράτος, το παρακράτος, η χρυσή αυγή, οι φασιστικές συνιστώσες της κυβέρνησης, τα σκατόψυχα αφεντικά, τα ανθρωποφάγα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, οι φασίστες «νοικοκυραίοι» και τα υποχείριά τους, οι υπαλληλίσκοι ρατσιστές εισαγγελείς και ανακριτές που δεν «παραπέμπουν» τους δράστες ως αυτό που είναι: φασίστες μαχαιροβγάλτες και μπάτσοι δολοφόνοι.   
Τον Σαχτζάτ και τον Μπαμπακάρ τους δολοφόνησαν αφού πρώτα τους έπνιξαν στα νερά του Αιγαίου, τους πυροβόλησαν στον Έβρο, τους βασάνισαν στο τμήμα του αγίου παντελεήμονα, τους τσάκισαν στο ξύλο στη Σαλαμίνα και τη Μανωλάδα, τους εξευτέλισαν στην Πέτρου Ράλλη, τους έφτυσαν στα λεωφορεία, τις πλατείες και τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Εκατοντάδες είναι οι Σαχτζάτ και οι Μπαμπακάρ που γλύτωσαν από το θάνατο στις 800 δημόσια καταγραμμένες ρατσιστικές επιθέσεις με γυμνά χέρια, ρόπαλα, μαχαίρια και σιδερόβεργες μόνο τον τελευταίο χρόνο, στις δύο δηλαδή φασιστικές επιθέσεις την ημέρα, δεκάδες οι πνιγμένοι χωρίς όνομα και συχνά χωρίς σώμα στα νερά της χώρας .
Αν πραγματικά δε διαχωρίζουμε τους αγωνιστές της ζωής σε ντόπιους και ξένους, τότε η απάντησή μας στις κρατικές και φασιστικές δολοφονίες θα πρέπει να είναι ανάλογη με όσα έχουμε πει και έχουμε πράξει στους καθημερινούς μας αγώνες ενάντια στον κρατικό-παρακρατικό φασισμό.
ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ
«Ντόπιοι» και μετανάστες μαζί αύριο Κυριακή 3/2, στις 13.00, στη μικροφωνική αντιπληροφόρησης στο σημείο της δολοφονίας, στο σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου.
συγκάτοικοι απ’ όλο τον κόσμο

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

''το τραινο εκτελει το δρομολογιο μεχρι ομονοια,λογω εμποδιου στις ραγες''


 ''το τραινο εκτελει το δρομολογιο μεχρι ομονοια,λογω εμποδιου στις ραγες''

Αυτα ηταν τα λογια που ακουγονταν απο τα μεγαφωνα  την ωρα που το αψυχο κορμι του μεταναστη βρισκοταν στις ραγες του σταθμου.
 
Αλλο ενα ''εμποδιο''για την συμμορια του Δενδια και του Καμινη  ειχε παρακαμθει με απολυτα επιτυχη τροπο.

 Δολοφονήθηκε ο Μπαμπακάρ Ντιάε στη καταδίωξη δημοτικών αστυνομικών στο Θησείο

 Η  καταδίωξη ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας στο Θησείο κατάληξε στη δολοφονία του Μπαμπακάρ Ντιάε, 39 ετών από τη Σενεγάλη. Η λυσσασμένη επίθεση των δημοτικών αστυνομικών δεν σταμάτησε ούτε όταν ο μικροπωλητής έφτασε στο αδιέξοδο πάνω από τη γέφυρα του τρένου του ΗΣΑΠ όπου ένας δημοτικός αστυνομικός τον καταδίωκε μέχρι που έπεσε στο κενό με το κεφάλι πάνω στις γραμμές. Εκεί άφησε τη τελευταία του πνοή. Ακολούθησε ένα όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατικής χυδαίας παρουσία των ένστολων νεοναζί του Δένδια. Κατέφθασαν βρίζοντας χυδαία, ψέκασαν με χημικά και επιτέθηκαν με ρόπαλα στους συγκεντρωμένους μετανάστες και τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που βρεθήκαμε εκεί αμέσως.
Η πολιτική των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας του Δένδια έφερε ξανά νεκρό όπως και το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή τη βάρβαρη πολιτική  στήριξε η Δημοτική Αρχή Καμίνη με τις επιθέσεις κατά των μικροπωλητών, την εισβολή στη ΑΣΟΕΕ και τους κατειλημμένους  αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να καθαιρέσει τους υπεύθυνους της επίθεσης κατά των μικροπωλητών και να ανατρέψει τη ρατσιστική συνεργασία με τη δολοφονική πολιτική του Δένδια.
Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στη κυβέρνηση Σαμαρά, μια κυβέρνηση απατεώνων, ψευτών και δολοφόνων για χάρη μιας άθλιας μειοψηφίας Τροϊκανών, Τραπεζιτών, φίλων των νεοναζί.
Καλούμε σε μαζική αντίσταση στις ρατσιστικές δολοφονίες.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός  σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ ,6932828964

 ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό
και τη Φασιστική Απειλή
Ένωση Μεταναστών Εργατών
Επικοινωνία στα τηλ.2103232871, 6932828964, www.antiracismfascism.org, email antiracismfascism@yahoo.gr

 

 


Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ


Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά
Μια “εργατική διαφορά” και μια εγκληματική ενέργεια που συντάραξαν το πανελλήνιο το Δεκέμβριο του 2008 φτάνει στα δικαστήρια την προσεχή Τρίτη. Στις 5 Φεβρουαρίου, στο τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (Φίλωνος Σκουζέ 3-5) εκδικάζεται η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση – με καυστικό οξύ που δέχτηκε στο τέλος της βάρδιας της, η Κωνσταντίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πρώην εργοδότη της, την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να της καταβληθεί η αναγκαία αποζημίωση για τα πάνδεινα που υπέστη, υπερασπιζόμενη το αυτονόητο δικαίωμα τήρησης της εργατικής νομοθεσίας στον τομέα των καθαριστών και καθαριστριών.
Η Κούνεβα η οποία έχασε στην κυριολεξία την όψη της από τη δράση του οξέος με την οποία επιχείρησαν να την τιμωρήσουν (άγνωστο ακόμη ποιοι) για τη συνεπή συνδικαλιστική και άκρως “ενοχλητική” για κάποιους δράση της, πριν από τη μοιραία νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου είχε δεχθεί απειλές για εκείνη και για το παιδί της.
Μάχιμη συνδικαλίστρια της ,ΠΕΚΟΠ (παναττικό σωματείο καθαριστριών και οικιακών εργαζομένων) σε ένα χώρο επισφαλούς εργασίας, δεν κάμφθηκε από τις απειλές .Αντιθέτως, συνέχισε να ενοχλεί με τις καταγγελίες της και τις τριμερείς συναντήσεις που προκαλούσε το σωματείο της καταγγέλοντας ότι άλλα δήλωναν οι εργοδότες στην Επιθεώρηση Εργασίας κι άλλα πλήρωναν ως αμοιβές στο προσωπικό.
Πολλαπλά πολίτης «δεύτερης κατηγορίας» η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ως γυναίκα, μετανάστρια και εργαζόμενη σ’ έναν απαξιωμένο κοινωνικά κλάδο, υπέστη τις συνέπειες της αγωνιστικής στάσης της με μια βάρβαρη, μεσαιωνικού χαρακτήρα κύρωση. Γι αυτό το λόγο χιλιάδες νέοι και νέες είδαν στη στάση της έναν ανιδιοτελή υπερασπιστή των δικαιωμάτων για αξιοπρεπή εργασία . Ιδιαίτερα τα πρωτοβάθμια σωματεία δημιούργησαν ένα πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης σε αυτήν και την οικογένεια της με συγκεντρώσεις, καταλήψεις και οικονομικούς εράνους. Το κίνημα αυτό στήριξε την Κωνσταντίνα στα δύο πρώτα χρόνια να αντιμετωπίσει τις δεκάδες εγχειρήσεις και τη μεγάλη αλλαγή -που της επέβαλαν τα προβλήματα υγείας- στην καθημερινότητα της.
Σήμερα που όλη η Ελλάδα- κι όχι μόνο ο τομέας καθαρισμού- είναι ένας χώρος επισφαλούς εργασίας, σήμερα που οι άνθρωποι φοβούνται πολύ περισσότερο να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλιά- η υπόθεση Κούνεβα είναι πιο ζωντανή από ποτέ.
Ας μην λείψουμε από την εκδίκαση της υπόθεσης της προσεχή Τρίτη. Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.
Πηγη:Voula Kopsini fb