Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΗΓΕΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ


ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

1) Αντιγράφω (Ντοκουμέντα 16ου Συνεδρίου, σελ. 71, σ. Παπαρήγα):

«Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Οτι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια - ιμπεριαλισμός. (...). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Ομως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε. Και δεν μπορούμε να το βάλουμε, γιατί είναι και λυμένο θεωρητικά, αλλά και η πείρα αυτό δείχνει». Κανένα νέο δεδομένο δεν επιτρέπει αναθεώρηση όσων θεωρητικά και εμπειρικά, κατά το 16ο Συνέδριο, είναι λυμένα. Εντούτοις στις Θέσεις γίνεται ακριβώς αυτό το λάθος: Προτείνεται οικοδόμηση πολιτικής συμμαχιών στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός. Αλλά πάνω σε αυτή την αντίθεση, όπως σωστά διαπιστώναμε στο 16ο Συνέδριο, δεν χτίζεται η - στρατηγικής σημασίας για την Επανάσταση - πολιτική συμμαχιών.

Αποδοκιμασιες γιατρων σε βουλευτές της ΝΔ και ΔΗΜΑΡ σε συνέδριο της ΟΕΝΓΕ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συγκλονιστική μαρτυρία από το Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας: “Δεν είναι κρατούμενοι αυτοί, αν υπήρχε κόλαση, αυτοί οι άνθρωποι την βιώνουν εν ζωή”


Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία που έστειλε ο φίλος του “Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών”, Γιώργος Καρυστινός για τα όσα βίωσε ο ίδιος και όσοι βρέθηκαν χθες μαζί του Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας…

Νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω γι αυτά που είδα χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, στον Πειραιά. Δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να βοηθήσω αυτούς τους συνανθρώπους μου και προσδοκώ να συμβάλλεται όλοι σε αυτό κοινοποιώντας την παρακάτω μαρτυρία.

Μετά τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς του τμήματος των ανθρώπων, που κρατούνται εκεί, όπως οι ίδιοι μας κατήγγειλαν, ως αντίδραση στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 28χρονου κρατουμένου πρόσφυγα από την Παλαιστίνη Ιμπραχίμ Φαράζ, ενεργοί πολίτες του Πειραιά πραγματοποιήσαμε χθες 27/04/13 πορεία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης. Όταν φτάσαμε έξω από το Α.Τ. Δραπετσώνας ο Διοικητής βγήκε μπροστά από τα ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί, μας ενημέρωσε και επέτρεψε σε μια ομάδα 5 ατόμων να μπούμε και να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους που κρατούνται στα κρατητήρια.

Η εικόνα που αντίκρισα ήταν σοκαριστική. Στο κολαστήριο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας 100 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε 70 τετραγωνικά, κλεισμένοι στα κρατητήρια για πάνω από 9 μήνες, από την έναρξη του «Ξένιου» Δία. Χωρίς δικαίωμα προαυλισμού (δεν υπάρχει χώρος, μιλάμε για κρατητήρια αστυνομικού τμήματος), χωρίς υγιεινή, να έχουν κολλήσει δερματικές και άλλες ασθένειες λόγο των συνθηκών κράτησης, απελπισμένοι, στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ούτε ποντίκια δεν κρατάς σε τέτοιες συνθήκες, τα λυπάσαι. Δεν περιγράφεται η εικόνα. Φανταστείτε τα χειρότερα κρατητήρια που έχετε δει σε ταινία, πολλαπλασιάστε τα επί το άπειρο και πάλι δεν θα έχετε ιδέα. Δεν θα μπορούσε να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα όχι 9 μήνες αλλά ούτε 9 ώρες. Ντρέπομαι και οργίζομαι για το κράτος μου. Ντρέπομαι και οργίζομαι για εκείνους τους αστυνομικούς που τους χτυπάνε, όπως οι κρατούμενοι μας είπαν και φυσικά ο Διοικητής του τμήματος το αρνήθηκε.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Kείμενο αδερφής συλληφθέντα

Το Σάββατο 2/2/2013 γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα -και ενώ έχουν ήδη συλληφθεί 4 άτομα που εμπλέκονται σε ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, των οποίων τα στοιχεία δεν είχαν ακόμα δημοσιευθεί –μόλις βγαίνω από την είσοδο της πολυκατοικίας στην πιλοτή μαζί με οικογενειακό μου φίλο, ακούω ποδοβολητά και περικυκλωνόμαστε από 10 με 12 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους (full face).

ΑΘΩΕΣ οι διωκόμενες οροθετικές

Σήμερα, ύστερα από απόφαση του τέταρτου Μικτού  Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, οι πέντε ιερόδουλες οι οποίες το περασμένο Μάιο είχαν συλληφθεί και είχαν προκαλέσει τεράστιο πανικό στη τοπική κοινωνία με τις φωτογραφίες τους να έχουν δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κρίθηκαν πανηγυρικά αθώες.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Χρυσικάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε μία από τις ιερόδουλες σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Στο πλαίσιο της δίωξης διαπομπεύτηκαν κοπέλες, κάποιες που δεν είχαν καμιά σχέση αλλά ήταν τοξικομανείς, χάριν του αισθήματος ασφάλειας, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία. Επρόκειτο για μια διαπόμπευση κάποιων ψυχών. Προς τιμήν του, το δικαστήριο μη επηρεαζόμενο από δημοσιεύματα και από την κακώς εννοούμενη κοινή γνώμη, εξέδωσε μια απόφαση που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη και αποτελεί ένα ορόσημο στον τρόπο που οι ελληνικές δικαστικές αρχές αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα όχι συγκυριακά αλλά στον πυρήνα του. Η αξία της δικαστικής απόφασης συνεκτιμάται και στο πλαίσιο γνωστών υποθέσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό (σύλληψη και κράτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου όπως και η σύλληψη και προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ τις θρησκευτικές εορτές των Χριστουγέννων του 2011). Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών απέδειξε περίτρανα ότι η διάκριση των τριών εξουσιών δικαστική – νομοθετική – εκτελεστική υφίσταται και ότι οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στέκονται επάξια στο ύψος των περιστάσεων».
Ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 είχαν κριθεί αθώες τρεις από τις οροθετικές γυναίκες που έμειναν οκτώμιση μήνες στη φυλακή, αφού πρώτα είχαν διαπομπευθεί από την αστυνομία και πολλά ΜΜΕ με την δημοσίευση ονομάτων και φωτογραφιών τους, άλλη μία ήδη έχει απαλλαχθεί με βούλευμα, αρκετές είχαν αποφυλακισθεί.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΜΑΤατζής προσπαθεί να φιμώσει προσαχθέντα για να μη φωνάξει το όνομά του ..ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ να το δουν ολοι οι καναπεδατοι

Που ξερεις μπορει στο προσωπο του νεαρου να δουν το παιδι τους,τον αδελφο τους,τον φιλο τους,τον συναδελφο τους και να βγουν απο τον ληθαργο.


Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο φύλακας της μοτοσυκλέτας


 

Η ιστορία που θα διαβάσεις από εδώ και κάτω δεν έχει σχέση με αίθουσες δικαστηρίων, ούτε παρέχει σημαντικά στοιχεία για δίκες-”τσίρκο”,όπου ο απόπατος κάθε κοινωνίας είναι μάρτυρας υπεράσπισης “αθώων” φονιάδων. 

Πρέπει να ήταν Τετάρτη απόγευμα. Ίσως και Πέμπτη. Μικρή σημασία έχει…
Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της σχολής και συνοδεύοντας φίλους για μια εργασία τους. υπάρχει μια περίεργη αίσθηση στην ατμόσφαιρα. Δεν δίνουμε όμως σημασία και συνεχίζουμε.
Το κτήριο της σχολής (όπως άλλωστε το περιμέναμε) ήταν σχεδόν άδειο. Η καλύτερη ευκαιρία να κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να μας διακόψει κανείς.

«Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!» - Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Κυριακή 10 Μαρτίου

Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι πλατείες της Ελλάδας παίρνουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και την Κυριακή 10 Μαρτίου επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη. 

Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι πλατείες της Ελλάδας παίρνουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και την Κυριακή 10 Μαρτίου επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. 

Οι συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του facebook (Αθήνα) και facebook (Θεσσαλονίκη): «Η Πορτογαλία δείχνει το δρόμο! Περιμένουμε να βγάλουν πάλι πανό που να μας κοροϊδεύει για να βγούμε στους δρόμους; Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες, ως εδώ!».

Βρείτε τις διαφορές..


  Ο Τσάβες έκανε μέσα σε 13 χρόνια 14 φορές εκλογές και τις κέρδιζε με ποσοστά γύρω στο 60%. Έχοντας όλο το τύπο και τα κανάλια εναντίον του.


 Οι "δικοί μας" με 27% και 12% αντίσοιχα και με το bonus των 50 εδρών, έιναι δημοκράτες και έχουν οργανώσει το μεγαλύτερο παραστρατιωτικό σώμα καταστολής στον πλανήτη... 

 Σύμφωνα με "Έλληνες" δημοσιογράφους στον ΣΚΑΙ και το ΜOUGKA αλλα και "αριστερών" της ΔΗΜΑΡ.  ο Τσάβες ήταν δικτάτορας και οι "δικοί μας" Δημοκράτες.


http://kepparou.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3462.html

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μετά τους μετανάστες, οι ναρκομανείς. Μετά ποιός έχει σειρά;

Η επιχείρηση  «ΘΕΤΙΣ» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αστυνομία για την «περισυλλογή» και μεταφορά εξαρτημένων στην Αμυγδαλέζα  για καταγραφή και ιατρικές εξετάσεις, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, βρίσκει τους φορείς απεξάρτησης κατηγορηματικά αντίθετους και μεγαλώνει την ανησυχία τους για το μέλλον της κοινωνικής φροντίδας στη χώρα μας.  
 
Άλλη μια φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων γίνονται  κουρελόχαρτο στην Ελλάδα της κρίσης.
Μετά τον Ξένιο Δία, τη διαπόμπευση των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών και τις επιχειρήσεις- σκούπα,  το περιστατικό αυτό γίνεται ακόμα ένας μελανός κρίκος στο φαύλο κύκλο που βαθαίνει την κοινωνική αδικία και την κοινωνική κρίση. Ενέργειες όπως αυτή, που υιοθετούνται με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις, το σύνταγμα και το νόμο και οδηγούν την κοινωνία μας σε αδιέξοδο.
Την ώρα που η κρίση επιδεινώνει την κατάσταση των  χρηστών μέρα με τη μέρα και οδηγεί περισσότερους ανθρώπους στη χρήση και το περιθώριο, περιμένει κανείς η Πολιτεία να ανταποκριθεί με μέτρα πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας και επανένταξης. Αντίθετα, αυτού του είδους η τιμωρητική πολιτική, που στιγματίζει, διαπομπεύει και σπρώχνει πιο βαθιά στο περιθώριο, δεν έχει θέση σε ένα κράτος δικαίου, κάνει βαθύτερα τα ρήγματα της ελληνικής κοινωνίας και μεγαλώνει τα προβλήματά της.
 
Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα ΑΡΓΩ
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ

Υπαρχουν και γιαγιαδες που αντι να νανουριζουν τα εγγονια τους...κραυγαζουν για να τα ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ



Ιερισσός 07/03/13

Στη Γυναίκα της Αντίστασης και του Αγώνα

Το παρακάτω σπάνιο ποίημα -το οποίο δημοσιεύουμε σήμερα με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας»- ανήκει στο νεαρό Ευρυτάνα ποιητή και πρωταντάρτη του Άρη, τον ηρωικό Δώρη Άνθη (Νίκος Ζωγραφόπουλος). Γράφτηκε στις 8 Μαρτίου του 1943 όταν αντάρτικοι σχηματισμοί του ΕΛΑΣ γιόρταζαν την επέτειο. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε στα βουνά της λευτεριάς...
ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
«Δούλευε, δούλευε γυναίκα
πολέμα μια ψυχή για δέκα
σ’ αυτόν τον κόσμο το σκληρό
από το σπίτι στο εργαστήρι
μεσ’ στο χιονιά, μεσ’ στο λιοπύρι
δίχως να βρεις αναπαυμό.
 
Γυναίκα της αγάπης το λουλούδι
του βίου χάδι και τραγούδι
πιστή συντρόφισα γλυκειά
πολέμα για να ζήσης τα παιδιά σου
πολέμα για τη λευτεριά σου»
 
(ΥΓ. Για τον ποιητή Δώρη Άνθη βλ. εδώ και εδώ)
 
blog  "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

ΙερισSOS



Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αποχαιρετισμός στον Ούγκο Τσάβες από τον Λαϊκό Στρατό στα βουνά της Κολομβίας(FARC-EP)

ChavezBanderaFARC
Hasta siempre, Comandante Hugo Chávez
cabe

Ανακοίνωση των FARC-EP

Βουνά της Κολομβίας, 5 Μάρτη 2013

Πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας, την Τρίτη 5 Μάρτη στις 4 .25 μ.μ. ,με την επίσημη δημόσια ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας από τον σύντροφο αντιπρόεδρο Nicolás Maduro Moro.

Η ανησυχία  που μας προκαλεί αυτή η μοιραία είδηση ​​δεν μας εμποδίζει να ανοίξουμε την αδελφική μας αγκαλιά και να προσφέρουμε  την αλληλεγγύη μας στην οδύνη που ζει ο λαός της Βενεζουέλας, οι νόμιμες αρχές και η οικογένεια του μεγάλου ηγέτη. Εμείς από τα βουνά της Κολομβίας θα τους συνοδεύουμε και θα τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική  νίκη της όμορφης Μπολιβαριανής επανάστασης.

Ο Ούγκο Τσάβες κατέχει ήδη μια τιμητική θέση στην ιστορία της Βενεζουέλας, δίπλα στο Simon Bolivar και τον Ezequiel Zamora, φωτίζοντας το δρόμο για την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη για τη χώρα του, τη Λατινική Αμερική, την Καραϊβική και όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Οι ιδέες του και το έργο του αποτελούν μέρος του μεγάλου οπλοστασίου όλων των λαών που αγωνίζονται για την ελευθερία.

Ζήτω η μνήμη και το αιώνιο παράδειγμα του Ούγκο Τσάβες Φρίας!
Θα ζήσουμε και θα νικήσουμε !

Η Γραμματεία των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας
Λαϊκός Στρατός (FARC-EP)
Βουνά της Κολομβίας, 5 Μάρτη 2013

CHAVEZ AMIGO, EL PUEBLO ESTA CONTIGO


Όσοι νομίζουν ότι μαζί με τον Ούγκο Τσάβεζ πεθαίνει και το όραμα που αυτός ενσάρκωσε, το όραμα μιας δημοκρατικής και σοσιαλιστικής Λατινικής Αμερικής, το αίτημα ενός επαναστατημένου, καλύτερου κόσμου, είναι βαθιά γελασμένοι! Γιατί για κάθε έναν Τσάβες που φεύγει, θα γεννιούνται εκατό, όσο η άρρωστη κοινωνία που οι λίγοι παλεύουν να συντηρήσουν αντιπαρατίθεται τόσο βαθιά με τα όνειρα και τις ανάγκες των πολλών. Και όταν η επανάσταση θα νικήσει, κουφάλα νεκροθάφτη, στον τοίχο της θα έχει χώρο και για τον Τσάβες, και για τα συνθήματα του λαού που τον ψήφισε και τον κράτησε δημοκρατικά στην εξουσία:



Chavez amigo, el pueblo esta contigo

Τσάβες, φίλε, ο λαός είναι μαζί σου.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

''Ουτε στο Λονδινο, ουτε πουθενα-Να τσακισουμε τους φασιστες και οσους τους κανουν πλατες''- Παρέμβαση αναρχικών σε ομιλία του Καμίνη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.[VIDEO]



Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μάρτη, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μίλησε στο London School of Economics σε εκδήλωση του συλλόγου ελλήνων φοιτητών με θέμα την "έξοδο από την κρίση". Είχε το θράσος ο κύριος δήμαρχος να μιλήσει για έξοδο από την κρίση, ενώ ξέρει πολύ καλά πως η πολιτική που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που κάνει είναι να βαθαίνει την κρίση για συγκεκριμένους πληθυσμούς της Αθήνας. Την ίδια στιγμή που τα τσογλάνια της δημοτικής αστυνομίας του κυνηγούν, κλέβουν και κακοποιούν μετανάστες μικροπωλητές. Την ίδια περίοδο που η δολοφονία του Cheikh Ndiaye στο Θησείο φέρει τη σφραγίδα του. Μερικούς μήνες μετά από την εκκένωση της Villa Amalias και τη μέριμνά του να δώσει επιπλέον εδάφη στους χρυσαυγίτες και στην παρέα του Άγιου Παντελεήμονα.

Επειδή, λοιπόν, το όραμά του για καθαρή Αθήνα βρωμάει αίμα και πογκρόμ. Επειδή η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την περιστολή των διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων που ζητάει επίμονα ο κύριος δήμαρχος από την αρχή της θητείας του, την καταστολή των καταλήψεων, και το τέλος της "ανομίας". Επειδή, λοιπόν, η έξοδος από την κρίση σημαίνει "βγάζω από τη μέση αυτές/ούς που αντιστέκονται και όσες/ους δεν κολλάνε στο όραμά μου", περίπου 35 συντρόφισσες/οι είπαμε να του υπενθυμίσουμε πως δε θα βρει πουθενά ηρεμία...

indymedia

Χαλκιδική: Συνεχίζεται η τρομοκρατία σε βάρος των κατοίκων-Προσαγωγή 15χρονης μαθήτριας


Δελτίο Τύπου
Ιερισσός 05.03.2013

Σήμερα, δεκαπεντάχρονη μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Λυκείου Ιερισσού, κλήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Η τελευταία αυτή προσαγωγή, ξεπερνά κάθε όριο λογικής, ακόμη και στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές.

Αυτή τη στιγμή μαθητές και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ιερισσού. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.

Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και καθαρός. Σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, φίμωσης και συκοφάντησής του, απαντάμε ότι:

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε!
Θα προστατέψουμε τον τόπο και τα παιδιά μας!

Μια νίκη του κινήματος: Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων διακοπών ρεύματος

Μετά από τη μαζική κινητοποίηση συλλογικοτήτων και άλλων πολιτών αναβλήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων διακοπών ρεύματος που είχε ορισθεί να γίνει σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου.
Κάτοικοι από γειτονιές της Αθήνας αλλά και άλλων δήμων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνελεύσεων γειτονιάς από Βύρωνα-Καισαριανή-Παγκράτι-Ζωγράφου, Λαϊκή συνέλευση Πατησίων, Πλατείας Βικτωρίας, Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων, αλλά και των Επιτροπών Αγώνα Δεν Πληρώνω και με τη μαχητική τους παρέμβαση πέτυχαν να αναβληθεί ο διαγωνισμός.
Οι πολίτες που είχαν πάει στη ΔΕΗ να πληρώσουν ρεύματα, να κάνουν διακανονισμούς ή να τακτοποιήσουν άλλες εκκρεμότητες αντέδρασαν θετικά στο άκουσμα της ανακοίνωσης για την αναβολή, ανακοίνωση που έκανε η συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανή-Παγκράτι-Ζωγράφου.
Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα ορισθεί από τη ΔΕΗ. Ας επαγρυπνούμε για να μην περάσουν τα σχέδιά τους για την ισοπέδωση της ζωής μας.

Η ζωή μας μια φορά μας δίνεται



Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται. Άπαξ, που λένε. Σαν μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον, μ'αυτήν την αυτόνομη μορφή της, δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξουμε ποτέ. Και μεις τί την κάνουμε, ρε; Αντί να τη ζήσουμε; Τί την κάνουμε; Την σέρνουμε από δω και από κει δολοφονώντας την...

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΔΕΗ Αριστειδου - Διαδηλωση αυριο Τριτη- επιλεγονται οι εργολαβοι που κοβουν το ρευμα

 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, καλεί όλο τον αγωνιζόμενο λαό και κάθε συμπολίτη μας, στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου, έξω από τα κεντρικά της ΔΕΗ (οδός Αριστείδου 5-7, Αθήνα), στις 10:30πμ (9:30πμ προσυγκέντρωση στα γραφεία μας, οδός Καυτατζόγλου 35, Πατήσια-ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος).

Την ώρα εκείνη θα διεξάγεται ο διαγωνισμός της ντροπής, κατά τον οποίο η ΔΕΗ θα επιλέξει τους εργολάβους, οι οποίοι θα κόβουν το ρεύμα από τα φτωχά νοικοκυριά.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, κάνει πράξη την πολιτική ανυπακοή εδώ και χρόνια και δηλώνει απερίφραστα ότι θα μπει εμπόδιο στα σχέδια του κράτους των τραπεζιτών να εξαθλιώσουν έναν περήφανο λαό.
Δε θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!


-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ
-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ
-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

τηλ. επικοινωνίας: 211 0192839 , 6973854756
e-mail: epitropes2010@gmail.com
Διεύθυνση γραφείων: Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, Τ.Κ.: 11144 
 
www.kinimadenplirono.gr

"έξω το Mega από την πλατεία".-Αποδοκιμασίες κατά του MEGA στη συγκέντρωση για τους αδικοχαμένους φοιτητές στην πλατεία Αγ. Σοφίας

Στο στόχαστρο μερίδας συγκεντρωμένων πολιτών που είναι στην πλατεία Αγίας Σοφίας...
για να τιμήσουν την μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών της Λάρισας βρέθηκε το Mega. Τηλεοπτικό συνεργείο του Mega ήταν στο σημείο για να καλύψει το ρεπορτάζ. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φώναξαν το σύνθημα "έξω το Mega από την πλατεία".
 
 
 
 http://www.thestival.gr

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Και βέβαια έχει ευθύνες η αριστερά, αφού έπρεπε να...


"η αριστερά μπορεί να μην έχει κυβερνήσει, όμως έχει κι αυτή ευθύνες για την κατάσταση στην οποία φτάσαμε εξαιτίας και της δικής της συμπεριφοράς"

Εχει ευθύνες επειδή όταν φεσώνατε τις τράπεζες είτε σαν MEGA, είτε σαν ΑΛΤΕΡ, είτε σαν REAL και τα φορτώνατε σ' εμάς για "ανακεφαλαιοποίηση" (εξόφληση) δεν σας γαμωσταύρισε. Εχει ευθύνες γιατί όταν δυναμίτιζες την δημοκρατία βαφτίζοντας κεντροδεξιά τον Βορίδη και τον Μπουμπούκο, δεν σας γιαούρτωσε. Εχει ευθύνες γιατί όταν αγιογραφούσες τον Ρουσσόπουλο εν μέσω σκανδάλου Βατοπεδίου, δεν σας πήρε με τις πέτρες. Εχει ευθύνες γιατί όταν επί ΑΛΤΕΡ ζητούσες από τον Κώνστα "και κανέναν δικαστικό να έχει μέσα" το ΤΑΙΠΕΔ, δεν ήρθε να υφαρπάξει την δική σου περιουσία. Εχει ευθύνες γιατί τον Δεκέμβρη το 2008 που ο μαλάκας των ΜΑΤ άνοιξε το κεφάλι της κόρης μου κι εσύ μιλούσες για ξένους πράκτορες και συνωμοσίες, δεν ήρθα να σου σπάσω το χέρι ή το πόδι. Εχω ευθύνες. Βλάκα ΑΡΔ!
‎"η αριστερά μπορεί να μην έχει κυβερνήσει, όμως έχει κι αυτή ευθύνες για την κατάσταση στην οποία φτάσαμε εξαιτίας και της δικής της συμπεριφοράς"

Εχει ευθύνες επειδή όταν φεσώνατε τις τράπεζες είτε σαν MEGA, είτε σαν ΑΛΤΕΡ, είτε σαν REAL και τα φορτώνατε σ' εμάς για "ανακεφαλαιοποίηση" (εξόφληση) δεν σας γαμωσταύρισε. Εχει ευθύνες γιατί όταν δυναμίτιζες την δημοκρατία βαφτίζοντας κεντροδεξιά τον Βορίδη και τον Μπουμπούκο, δεν σας γιαούρτωσε. Εχει ευθύνες γιατί όταν αγιογραφούσες τον Ρουσσόπουλο εν μέσω σκανδάλου Βατοπεδίου, δεν σας πήρε με τις πέτρες. Εχει ευθύνες γιατί όταν επί ΑΛΤΕΡ ζητούσες από τον Κώνστα "και κανέναν δικαστικό να έχει μέσα" το ΤΑΙΠΕΔ, δεν ήρθε να υφαρπάξει την δική σου περιουσία. Εχει ευθύνες γιατί τον Δεκέμβρη το 2008 που ο μαλάκας των ΜΑΤ άνοιξε το κεφάλι της κόρης μου κι εσύ μιλούσες για ξένους πράκτορες και συνωμοσίες, δεν ήρθα να σου σπάσω το χέρι ή το πόδι.
Εχω ευθύνες!!! Βλάκα ΑΡΔ!




Απο facebook
 
 απο τον ΑΔΕΣΠΟΤΟ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«... αυτές οι ύαινες που γρυλίζουν για πολιτισμό και για θρησκεία... »


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος



«Χρυσή Αυγή», Ιούλης 1991: ο σαλπιστής του Χίτλερ δείχνει το δρόμο στον οποίο θέλουν να σπρώξουν οι χρυσαυγίτες τα παιδιά. Περί αυτής της (ναζιστικής) «Διάπλασης των Παίδων», πρόκειται...
«Μαθήματα» ναζισμού και φασιστικής προπαγάνδας περί πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας, σε 6χρονα και 10χρονα παιδιά από την Χρυσή Αυγή.
Αλλά η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά και τη νεολαία είναι καταγεγραμμένη στις λίστες των εκατομμυρίων νεκρών παιδιών και νεολαίων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.