Τρίτη 30 Απριλίου 2013

«Παρα-κρατική» ανακοίνωση αστυνομικών

 
Απόλυτη ασυλία να απειλούν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ ζητούν αστυνομικοί ενώ ΠΟΑΣΥ και ΜΜΕ βραβεύουν υπόπτους βασανισμού κρατουμένων.
 
Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος προκαλεί ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΣΥΑ) με την οποία απαντά στις καταγγελίες της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ) για εκφοβισμό και απειλές που δέχτηκαν φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς στα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης στα Προπύλαια.

Στη χώρα των μεμονωμένων περιστατικών...


 Μεμονωμένο περιστατικό οι πυροβολισμοί στην Μανωλάδα.

Μεμονωμένο περιστατικό η αστυνομική βία.

Μεμονωμένο περιστατικό οι ρατσιστικές επιθέσεις.

Μεμονωμένο περιστατικό οι αυτοκτονίες.

Μεμονωμένο περιστατικό η επιλεκτική διαπόμπευση συνανθρώπων μας.

Μεμονωμένο περιστατικό η χάλκευση ειδήσεων.

Μεμονωμένο περιστατικό τα βασανιστήρια.

Μεμονωμένο περιστατικό η συκοφαντία των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Μεμονωμένο περιστατικό η κρατική αυθαιρεσία.

Μεμονωμένο περιστατικό οι μίζες του Άκη.

Μεμονωμένο περιστατικό ο "εντιμότατος" κύριος Παπαγεωργόπουλος.

Μεμονωμένο περιστατικό τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Μεμονωμένο περιστατικό οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Μεμονωμένο περιστατικό η λίστα Λαγκάρντ.

Μεμονωμένο περιστατικό η Siemens.

Μεμονωμένο περιστατικό η φούσκα του Χρηματιστηρίου...

Μία ατέλειωτη σειρά μεμονωμένων περιστατικών. Μεμονωμένες ψηφίδες. Μεμονωμένα κομμάτια ενός παζλ. Ένωσέ τα και δες την εικόνα. Δες την εικόνα της χώρας των μεμονωμένων περιστατικών και των απομονωμένων συνειδήσεων.


 Του Πέτρου Κατσάκου απο http://left.gr/

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"Προσβολή συμβόλου...."



Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε 69 άτομα και συνέλαβε 6 με την κατηγορία της προσβολής συμβόλων...
όχι δεν είναι για την εικόνα της φωτογραφίας μετά την προεκλογική συγκέντρωση του κηβερνώντος κόμματος της ΝΔ.

Είναι γιατί αναρτήθη η μαυροκόκκινη στα Προπύλαια.

 .indymedia

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ: "Το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι χώρος για φτωχούς, πρόσφυγες, μετανάστες κι έτσι θα μείνει"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

24/4/2013
Σήμερα και περί τις 11.00 πμ, ομάδα περίπου 25 φασιστών με τις γνωστές φαιές στολές με το σήμα της ΧΑ εισέβαλαν στο Νοσοκομείο μας. Αρχικά, και ώσπου να γίνουν αντιληπτοί, φωτογραφήθηκαν στην είσοδο, ενώ προχώρησαν και επίσης φωτογραφήθηκαν στην Γυναικολογική Κλινική. 

Αναγκάστηκαν να φύγουν κατόπιν της συντονισμένης αντίδρασης της κοινότητας του νοσοκομείου καθυβριζόμενοι από υγειονομικούς και πολίτες που μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το Συμβούλιο Διοίκησης που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, και κατόπιν παρεμβάσεώς μας, πολύ σωστά κάλεσε την αστυνομία, ώστε να διαφυλαχθεί Ο ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΣΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. 


Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση: 
Το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο – χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ασφάλεια της εισόδου έχουν σημαντική συλλογική αλλά και προσωπική ευθύνη για τυχόν εγκληματικές ενέργειες κατά μεταναστών, ή άλλων συμπολιτών μας, εφ’ όσον επιτρέψουν στο μέλλον την είσοδο σε ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αλήτες. 

Τις προηγούμενες ημέρες και για πολλοστή φορά ήλθαν στα επείγοντα τραυματίες, Έλληνες και μετανάστες, που είχαν υποστεί δολοφονικά χτυπήματα από τους εν λόγω «κυρίους». Τους αυτουργούς αυτών των τερατωδών πράξεων, όχι μόνον δεν τους δεχόμαστε στο νοσοκομείο μας για να κάνουν την μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους, αλλά τους απεχθανόμαστε και τους πολεμάμε. 

Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, τους συγγενείς των ασθενών μας και όλο το λαό της ηρωϊκής Κοκκινιάς σε μαζική συμμετοχή στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο το μεσημέρι (12), στο Περιβολάκι.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΕΞΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΡΑΛΛΗΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ!

Είναι οι ώρες της ξεφτιλισμένης τους δημοκρατίας που με χαρακτηριστικό τρόπο γιορτάζει την επέτειο του «απριλιανού πραξικοπήματος»

Είναι οι ώρες που οι μπάτσοι επιχαίρουν με την κατίσχυσή τους πάνω στο καταργημένο άσυλο των Προπυλαίων

Είναι οι ώρες που τα ΜΜΕ προκρίνουν την υποστολή της γαλανόλευκης σημαίας του κτιρίου της Πρυτανείας (αντί για την πραγματική ουσία της δράσης που είναι ενάντια στην κρατική λογοκρισία), κάνοντας ασκήσεις αποπροσανατολισμού, εγκαλώντας για μια ακόμη φορά τα ταπεινά ελατήρια των εθνικών ιδεωδών στους «υποτελείς» και επιδεικνύοντας την μικροψυχία τους απέναντι σε ένα ευθέως ανταγωνιστικό μέσο του κυρίαρχου Λόγου.

Είναι οι ώρες της ξεφτιλισμένης τους δημοκρατίας που με χαρακτηριστικό τρόπο γιορτάζει την επέτειο του «απριλιανού πραξικοπήματος»

Αμέριστη αλληλεγγύη στους διωκόμενους και καλά μας κουράγια!

ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ Α@$##$$%$$& ;;;

Λεκτικές απειλές εναντίον των φωτορεπόρτερ , από τους αξιωματικούς των ΜΑΤ στα Προπύλαια με αφορμή το πανό του Indymedia στα Προπύλαια.

  Ο πρόεδρος της ΕΦΕ απειλήθηκε με μηνύσεις και προσαγωγές "αν ξανατολμήσει να φωτογραφήσει τους άνδρες των ΜΑΤ εν ώρα υπηρεσίας"... "Σας ξέρουμε όλους... Όλοι έχετε φάκελο και δεν πρόκειται να τη γλιτώσετε..."...

  Το κράτος του Δένδια και της τρόικας εσωτερικού είναι εδώ και αγρυπνεί...

  ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ Α@$##$$%$$& ;;;

 http://spyrostsakirisphoto.blogspot.gr


Τρίτη 23 Απριλίου 2013

και παλι...ΕΔΩ INDYMEDIA ΕΔΩ INDYMEDIA


22 Απριλή, 12.30 - Το Athens Indymedia και το ραδιόφωνο Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης εκπέμπουν και πάλι μέσα από την Πρυτανεία του ΕΜΠ

 

 Συνεχίζουμε να απαντάμε πολιτικά, στην πολιτική απόφαση λογοκρισίας που σιωπηλά ανέλαβαν όλα τα τσιράκια του κεφαλαίου και του ολοκληρωτισμού!

 τα δολοφονικά μνημόνια (4.000 αυτοκτονίες μέχρι σήμερα, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, ανεργία στο 30% περίπου με τους νέους άνεργους να φτάνουν το 60%, απόλυτη διάλυση του συστήματος υγείας και εκπαίδευσης και παράδοση των πανεπιστημίων στις πολυεθνικές) που θα εντείνουν την εξαθλίωση της κοινωνίας θα ονομάζονται “μεταρρυθμίσεις”, εύκολα και χωρίς αντίλογο, οι τοπικοί αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης, της γης και της ζωής γενικότερα θα ονομάζονται “τρομοκρατία”, ενώ η ίδια αυτή καταστροφή της ζωής και της φύσης θα αποκαλείται “ανάπτυξη”! Εύκολα θα επιβάλλουν τον επικοινωνιακό σκοταδισμό για να διατηρήσουν μια ολόκληρη κοινωνία σε ύπνωση, μέχρι να την εξολοθρεύσουν και να την λεηλατήσουν πλήρως!

 

Αυτό είναι το έμβλημά τους και όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ότι ζούμε σε καθεστώς απροκάλυπτης δικτατορίας, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουμε να τους ανακόψουμε.
Η ελευθερία του λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου που μόνο σε φασιστικά-ολοκληρωτικά καθεστώτα καταστέλλεται. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως είναι ότι στην εποχή της τεχνολογίας η πληροφορία δεν περιορίζεται, η ζωή μας δεν ελέγχεται ακόμα και αν επίμονα γίνεται προσπάθεια να  κατασταλεί.

ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΤΡΙΑ ΠΟΛΛΑ INDYMEDIA θα γεννηθούν και θα νικήσουν!!!

Το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω! Όσο και να το θέλουν και να το προσπαθούν δε θα επιτρέψουμε το ’67 να επιστρέψει!

Διαχειριστική ομάδα του athens.indymedia.org

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Αποκάλυψη της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ": Η χούντα ήρθε για να μας... γλυτώσει!!!

Διαχρονική αντικειμενικότητα...


Εγώ "ΤΑ ΝΕΑ" τα έχω ευαγγέλιο. Για να έγραφε τότε ότι "Ο Στρατός απεσόβησεν αιματοκύλισμα" έτσι θα 'ναι, ξέρει αυτή...

   Και ποιος θα το έκανε το αιματοκύλισμα; Ξαναδιαβάζω: "Ομάδες κρούσεως Κεντροαριστεράς και Αριστεράς θα επιχειρούσαν κατάλυσιν του Κράτους" και με λεπτομέρειες κιόλας (κατάληψη Διοικητήριου, θα έκαιαν κλπ). Για να το λένε "ΤΑ ΝΕΑ" έτσι θα 'ναι...

   Σα να διαβάζω σήμερα "Για το κακό κράτος φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ", "Για τα λιμάνια φταίει το ΠΑΜΕ", "Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν φταίνε οι απεργίες", "Για την λίστα Λαγκάρντ φταίει η Κωνσταντοπούλου"

   Και τότε, για ποιο πράγμα φταίνε οι κυβερνώντες επί τόσες δεκαετίες, που τώρα είναι συγκυβερνώντες;

α) Επειδή δεν φρόντισαν να μας βάλουν στον γύψο;
β) Επειδή δεν "απεσόβησαν" την άνοδο της Αριστεράς;

   Δεν ξέρω, θα το διαβάσω στην αντικειμενική εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και θα σας πω...

Πηγή: tilevoasartas.blogspot.gr

Συνέλαβαν ξανά τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο (φωτορεπορτάζ)

Δύο πανό με την καγκελάριο Μέρκελ αλλά και τον… Αδόλφο Χίτλερ ανάρτησε έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι, πλησίον της γερμανικής πρεσβείας, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν. 

Φωτογραφία Στέλιος Στεφάνου 

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αφού δεν τους σκότωσαν τους απελαύνουν! Μην αφήσουμε και μάρτυρες!

Αφού τους άφησαν απλήρωτους, αφού προσπάθησαν να τους σκοτώσουν γιατί ζήτησαν τα μεροκάμματά τους και αφού δεν πέτυχαν το σκοπό τους τώρα τους συλλαμβάνουν για να τους απελάσουν!

Ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατούν πια οι κυβερνώντες αυτής της χώρας. Γράφαμε εχθές ότι σε αρκετές περιπτώσεις μετανάστες καταγγέλλονται ως παράνομοι από την εργοδοσία, συλλαμβάνονται και απελαύνονται χωρίς καν να πληρωθούν τη δουλειά τους.

Ενώ τώρα λοιπόν οι εργάτες της Μανωλάδας βρίσκονται στο νοσοκομείο και ενώ οι δολοφόνοι ακόμη "αναζητούνται" η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της με τους μετανάστες. Πηγαίνει στα νοσοκομεία και μόλις βγουν τους συλλαμβάνει και κινεί τις διαδικασίες απέλασής τους. Πιθανόν χωρίς και πάλι να πληρωθούν από τον "ασθενή" εργοδότη.

Κράτος και κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία, δεν θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς, για την απόλυτη εκμετάλλευση! Και βέβαια για το κουκούλωμα, δεν θα ήταν και η πρώτη φορά!
Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του 902.gr:

Κάθε όριο αυταρχισμού ξεπερνά η κυβέρνηση στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά των εργατών μεταναστών στη Μανωλάδα. Μετά την εν ψυχρώ επίθεση των εργοδοτών κατά των εργατών, έρχονται συλλήψεις και απελάσεις. 

'Οπως έγινε γνωστό, χθες το βράδυ (ΑσΓ: Τετάρτη, λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας τους!) συνελήφθησαν 6 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου για τις πρώτες βοήθειες, μετά την επίθεση. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, τους συνέλαβε η αστυνομία και τους είχε υπό κράτηση όλο το βράδυ ενώ το πρωΐ  τους μετέφερε με κλούβα στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, προκειμένου να απελαθούν. 

 http://antigeitonies.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8680.html

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Schwarzfahrer (λαθρεπιβάτης) μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τον ρατσισμό



Το Schwarzfahrer (λαθρεπιβάτης) του σκηνοθέτη Pepe Danquart είναι μια ταινία μικρού μήκους και έχει κερδίσει το όσκαρ ταινίας μικρού μήκους το 1994.Θέμα της, η καταδίκη του καθημερινού ρατσισμού μέσα από μια ιστορία σε ένα τραμ:

Οι υπάλληλοι της Βουλής επικήρυξαν τον Άδωνι

Persona non grata έχει χαρακτηριστεί από τους υπαλλήλους της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης...
 
 Ο Άδωνις έκανε μία δήλωση που εξόργισε τους υπαλλήλους της βουλής και τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής ένα σημείωμα στο οποίο εμφανίζεται ως επικηρυγμένος και ανεπιθύμητος από την πλειοψηφία των υπαλλήλων της Βουλής.
 
Δήλωσε ότι θα απέλυε όλους όσοι διορίστηκαν στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ψήφισαν άλλο κόμμα στις τελευταίες εκλογές.
 
«Δεν με έχει επικηρύξει κανείς» απαντάει ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπληρώνει «Τους υπαλλήλους της Βουλής, εκείνους που εργάζονται σκληρά για να λειτουργεί το Κοινοβούλιο, είμαι από τους λίγους που τους έχω υπερασπιστεί και δημοσίως όμως δεν προτίθεμαι να χαϊδέψω κανενός τα αφτιά. Λίγο αργά θυμήθηκαν ορισμένοι την επανάστασή τους» 
 
 
  

Μανωλάδα : Εκστρατεία μποϋκοτάζ για τις “ματωμένες φράουλες”



Η εκστρατεία είναι ιντερνετική και γι΄αυτό δημοσιεύονται εδώ όλες οι φωτογραφίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν άμεσα στο διαδίκτυο, οπότε δεν ξέρω και την πηγή τους. Όποιος τις έφτιαξε τον ευχαριστώ για τα άμεσα αντανακλαστικά και το χρήσιμο εργαλείο.
Από το πληκτρολόγιο μπορείς να κάνεις ενημέρωση και τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο θέαμα. Τα υπόλοιπα τα κάνεις στην πραγματική ζωή. Κι εκεί δρούμε μαζικά και συλλογικά ενάντια στη σύχρονη δουλεία και το εμπόριο που τη συντηρεί.

Για τις ματωμένες φράουλες της Νέας Μανωλάδας έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Η βαρβαρότητα συνεχίζεται. Εργάτες δολοφονούνται.  Από εδώ διαδίδουμε το μποϋκοτάζ. Μακριά από το πληκτρολόγιο έχουμε άλλο χρέος.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Ομάδα Αλήθειας» Νέας Δημοκρατίας, Χαλκείο με Πρωθυπουργική Σφραγίδα

Παρά τα ψεύδη ότι αποτελεί απλώς «ομάδα φίλων» που κάνουν «πολιτική ανάλυση», η «Ομάδα Αλήθειας» είναι ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχει συγκροτηθεί από στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την απαξίωση, ακόμα και με συκοφαντικό τρόπο ή με χάλκευση στοιχείων, των αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας. 

Της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου

Η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας έκανε την εμφάνισή της πριν τις εκλογές του 2012. Επίσημη αποστολή της η «πολιτική ανάλυση». Ανεπίσημη και πραγματική, η προπαγάνδα του μηνύματος της Νέας Δημοκρατίας και η απαξίωση, ακόμη και με συκοφαντικό τρόπο ή με χάλκευση στοιχείων, των αντιπάλων της.

Μολονότι έγινε και γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ομάδα φίλα προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία, δίχως επίσημη σχέση, πρόκειται για ψεύδος: Εδρεύει στα γραφεία του κόμματος και έχει συγκροτηθεί από στενότατους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, πρώτος μεταξύ των οποίων ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οι δυο πρόσφατες ειδήσεις που έκαναν το παρακράτος να χάσει την ψυχραιμία του γιατί βλέπει πως πλέον το παιχνίδι μάλλον χάνεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Οι δυο πρόσφατες ειδήσεις που έκαναν το παρακράτος να χάσει την ψυχραιμία του γιατί βλέπει πως πλέον το παιχνίδι μάλλον  χάνεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ


Κάντε κλικ εδώ να μεταβείτε στην σελίδα της είδησης

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στη σελίδα της είδησης
Οταν αρκετοί πόνταραν μετά την άδικη προφυλάκιση των συναγωνιστών μας σε σκηνικό έντασης και οριστικούς αποκλεισμούς δρόμων , οι κάτοικοι σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισαν να ανοίξουν τα μπλόκα και να γίνεται κανονικά η κυκλοφορία.

Υστερα απο καταγγελια του ΣΚΑΙ 100,3 η επιθεση στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ





Σίγησε το ράδιο Ένταση 100,1Fm, του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου που εκπέμπει από το Πολυτεχνείο, όταν ύστερα από εισαγγελικές εντολές  οι πρυτανικές αρχές «έκοψαν το ρεύμα». Όπως καταγγέλλουν οι συμμετέχοντες του Ένταση στο tvxs.gr, «το νέο νομικό εμπόδιο που βάζει ωτοασπίδες στους ακροατές του συγκεκριμένου ραδιοφώνου προέκυψε ύστερα από καταγγελία για παράνομη εκπομπή από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, την εισαγγελία, τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ και το Α.Τ. Ζωγράφου». «Δεν θα σταματήσουμε», προσθέτουν, ενώ μέχρι στιγμής, ψηφίσματα φοιτητικών συλλόγων στηρίζουν την πρόθεσή τους αυτή. Του Νίκου Μίχου

Αχαΐα – τώρα: Χτυπούν οι καμπάνες στον Ερινεό – Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει ο ΧΥΤΑ Παπανικολού

Από το πρωί κλούβες των ΜΑΤ και πυροσβεστικά έχουν αποκλείσει τους δρόμους 

[05:48,16/04

(φωτογραφεία αρχείου)


 Πολεμική ζώνη θυμίζει από τα ξημερώματα η περιοχή γύρω από τον χώρο που είναι να δημιουργηθεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Παπανικολού στην Αιγιάλεια Αχαΐας.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει διμοιρίες ΜΑΤ από την Πάτρα και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις όμορες της Αχαΐας, συνολικά οκτώ όπως αναφέρουν πληροφορίες και έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο που είναι να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Αφοπλίστε την τηλεόραση

 Του Βασίλη Μουλόπουλου

Ζούμε μια εθνική σχιζοφρένεια. Ζούμε σε μια Ελλάδα που βυθίζεται όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην απελπισία, στην ταπείνωση. Και σε μια Ελλάδα τηλεοπτικού σουρεαλισμού, όπου τίποτε από αυτά δεν υπάρχει. Όπου η εικονική πραγματικότητα κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, από τους οίκους της πολιτικής έως τις οικίες των πολιτών, παραμορφώνοντας την «πραγματική πραγματικότητα».

Η τηλεόραση έπαψε να είναι μέσο, εικόνα, απέκτησε αυθυπαρξία, είναι Η πραγματικότητα, Η εξουσία, Η πολιτική. Το μέσο είναι το μήνυμα, όπως έλεγε ο Μακ Λούαν.

Δεν είναι μόνο τα δελτία ειδήσεων που κατευθύνουν συνειδήσεις και ψήφους, αλλά η παρουσίαση της ζωής, η οποία σε όλες τις «πλευρές» της -από τις εκπομπές μαγειρικής ώς τα τοκ σόου, από τις ενημερωτικές εκπομπές ώς τα σίριαλ και τις τηλεπαρουσιάστριες του καναπέ και του κουτσομπολιού- μεταδίδεται στον τηλεθεατή επεξεργασμένη και μεταποιημένη.

Βρωμάει το "πτώμα" της δημοκρατίας - ΚΑΛΕΣΜΑ για τις 7 στην καμαρα



"Βρωμάει το "πτώμα" της δημοκρατίας. Κι αν αυτοί την έχουν "δει" Καίσαρες, τώρα θα δουν τι απάντηση θα δώσουν οι Γαλάτες" επισήμανε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση, ο συνήγορος των 2 συλληφθέντων Β.Τζιμούρτος.

 http://www.thesstoday.gr

«Είμαστε Γαλάτες, είμαστε τρελοί τον Μπόμπολα θα διώξουμε απ' τη Χαλκιδική»! (video) -Η απάντηση των κατοίκων της Χαλκιδικής στον Δένδια.

Η ''Μεγαλη εβδομαδα'' της ΙΕΡΙΣΣΟΥ


   γιατι παντα μετα την σταυρωση...ακολουθει η ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

"Γιώργο, Βασίλη, μην φοβάστε τίποτε". Θεσσαλονίκη, απόψε... (video)




 Με όση δύναμη διαθέτουν, οι κάτοικοι της Ιερισσού, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους συμπατριώτες τους που βρίσκονται κρατούμενοι για τις Σκουριές. Κι εκείνοι, από το κρατητήριο του τρίτου ορόφου, ανάβουν αναπτήρες για να τους στείλουν το δικό τους μήνυμα, το δικό τους χαιρετισμό. 


 Οι συγκεντρωμένοι κρατούν στα χέρια αναμμένα κεριά και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία θέλοντας να δηλώσουν στους δύο συλληφθέντες ότι είναι δίπλα τους, θα βρίσκονται, συνεχώς, στο πλευρό τους μέχρι την Κυριακή οπότε αναμένεται να απολογηθούν. >>>










απο τον Προβοκρατορα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου / Κάλεσμα Επιτροπών Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού

Δελτίο Τύπου
 11/04/2013

Πολίτη αυτής της χώρας, εδώ και δεκατρείς περίπου μήνες ζούμε τη στυγνότερη μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ:
  • Ειρηνικές διαμαρτυρίες καταστέλλονται με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • δεκάδες συμπολίτες μας σύρονται στα αστυνομικά τμήματα δίχως κατηγορίες, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
  • γονείς εξαφανίζονται για ώρες από τα παιδιά τους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
  • εισβάλλουν με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις στα χωριά μας αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • ρίχνουν χημικά στα σχολειά μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • έχουν κατασχέσει οχήματα και περιουσίες μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • Μοιράζουν χρυσό σε μερικούς δημοσιογράφους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!

Τι πινουν και δεν μας δινουν...εκει στο Γαλατικο χωριο της Ιερισσου;;;


ενα μπουκαλακι ρε παιδια,ενα μονο......και για εμας
που μας εχουν ταραξει στις..''σφαλιαρες''.

Φίμωσαν το Indymedia

Τρία από τα μέσα αντιπληροφόρησης το athens.indymedia.org, ο 98FM και το Ράδιο Ένταση από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απριλίου βρίσκονται υπό κρατική καταστολή.

Διακόπηκε η παροχή internet, μετά από εισαγγελικές πιέσεις.


Από την Διαχειριστική Ομάδα του Athens.Indymedia.org: 


 Αύριο Παρασκευή 12 Απρίλη στις 13.00, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Ζητούμε να αναμεταδώσετε το κάλεσμα αυτό.




Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Γιατί εξεγέρθηκαν οι μετανάστες στην Κόρινθο; - Διαμαρτυρία στο στρατόπεδο κράτησης την Πέμπτη 11/4

Ανακοίνωση από την Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου σχετικά με το σημερινό ξέσπασμα οργής στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο που καταστάλθηκε από τα ΜΑΤ με χημικά και 47 συλλήψεις. Τι λέει μετανάστης μέσα από το στρατόπεδο.

 Η σχετική δημοσίευση νωρίτερα: ΜΑΤ και χημικά στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο - 47 συλλήψεις για «στάση κρατουμένων»

και η ανακοίνωση από την Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου που φωτίζει μερικές από τις αιτίες:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Η Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου καταγγέλλει τις βίαιες μεθόδους καταστολής που χρησιμοποιεί η αστυνομία στο στρατόπεδο απέναντι σε οποιαδήποτε αντίδραση των κρατουμένων, που είναι πλέον έγκλειστοι μήνες και είναι σε απελπιστική κατάσταση, όπως και τη διαστρέβλωση των γεγονότων μέσα από το αστυνομικό δελτίο, που παρουσιάζει τους κρατούμενους να επιτίθενται χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό.

Που ειναι το Α/Τ ΙΕΡΙΣΣΟΥ οεο;;;


Νατοοοοοο
Γρηγορο και ευελικτο.

                   ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
                  ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΙΕΡΙΣΣΟΣ- Κρατική τρομοκρατία: Διάρρηξη σπιτιών από την αστυνομία. Έσπασαν πόρτες κι απήγαγαν κατοίκους (φωτογραφίες) ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8:00 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ!

Στις 4:00 το πρωί, οι μπάτσοι έσπασαν τις πόρτες σπιτιών στην Ιερισσό, απήγαγαν 2  ανθρώπους κι εξαφανίστηκαν.

Στην Ιερισσό χτυπάνε οι καμπάνες. Όλο το χωριό έχει μαζευτεί στην πλατεία κι έρχεται συνεχώς κόσμος απ’τα γύρω χωριά.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι απαχθέντες βρίσκονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στις 10:00 π.μ. θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

Οι δυο κάτοικοι Ιερισσού συνελήφθησαν με γκαγκστερικό τρόπο από την αστυνομία, η οποία διέρρηξε και έσπασε τις πόρτες των σπιτιών τους μέσα στη μαύρη νύχτα και τους άρπαξαν μπροστά στα παιδιά τους που έκλαιγαν. Σύμφωνα με μέλη των οικογενειών, ούτε καν χτύπησαν την πόρτα, αλλά την διέρρηξαν σαν κοινοί κλέφτες.

Το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού, που είχε εγκαταλειφθεί από νωρίς, δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους κατοίκους οι οποίοι πέταξαν έξω τα πάντα και τα έκαψαν.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Χώρα το όνειρο

Ανέκαθεν η ακροδεξιά όποτε καθόταν στη καρέκλα της εξουσίας, είχε σταθερά δίπλα της μια από τις πιο αγαπημένες της κόρες, τη λογοκρισία.

Χώρα το όνειρο

“ Με εντολή της κυβέρνησης και προσωπική παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού τύπου Σίμου Κεδίκογλου, το ΕΣΡ αποφάσισε να υποδείξει στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να μην δείχνουν πλάνα αστέγων και εικόνες με ανθρώπους σε κατάσταση εξαθλίωσης που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή κλπ, από τη σύγχρονη Ελλάδα.”
( από τις μέσα στήλες των εφημερίδων 23/1/13)

Είναι αρκετές οι στιγμές όπου μέσα από τις “μικρές” ειδήσεις, αυτές που κρύβονται στις μέσα σελίδες και στα μονόστηλα του καθεστωτικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, μπορούμε να κατανοήσουμε περισσότερο και από τους πρωτοσέλιδους υπέρτιτλους τη πολιτική κατάσταση που επικρατεί σε ένα κράτος. Μια τέτοιου είδους είδηση είναι και αυτή που παραθέτω στην αρχή του κειμένου. Η συγκεκριμένη είδηση δεν προβλήθηκε όσο της “άξιζε” από τα αστικά μέσα. Αγνοήθηκε δε εντελώς από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων της κρατικής προπαγάνδας (και πως θα μπορούσε να μην είχε αγνοηθεί).

το φλασακι


Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ποιος ειπε οτι ο νεκρος δεδικαιωτε;;

 

Ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ σήμερα σήμανε μια «σπουδαία ημέρα» για τους ανθρακωρύχους, υποστήριξε ένας συνδικαλιστής.


Η Θάτσερ αποτελούσε μισητό πρόσωπο στις τάξεις των ανθρακωρύχων την δεκαετία του 1980, έπειτα από την μετωπική σύγκρουσή της με τα συνδικάτα και την άρνησή της να ικανοποιήσει οποιοδήποτε αίτημα των εργαζόμενων.

«Είμαι ικανοποιημένος που ζω περισσότερο από εκείνη», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Χόπερ, γενικός γραμματέας της ένωσης ανθρακωρύχων του Ντέρχαμ, ο οποίος έκλεισε σήμερα τα 70 του χρόνια. «Μοιάζουν να είναι τα καλύτερα γενέθλια που γιόρτασα ποτέ», πρόσθεσε.

Συνδικαλιστές είπαν ότι θα μπορούσε να διοργανωθεί μια διαδήλωση στην κηδεία της.

«Μισούσε απόλυτα τους εργαζόμενους και έχω πολύ πικρές αναμνήσεις από όσα έκανε. Έστρεψε όλο το έθνος εναντίον μας και η βία που μας ασκήθηκε ήταν φρικτή», είπε ο Χόπερ.

Για πολλούς στη Βρετανία, οι εικόνες που έμειναν χαραγμένες στις μνήμες τους ήταν αυτές των συγκρούσεων στις οποίες πρωταγωνίστησε: οι τεράστιες συγκρούσεις της αστυνομίας με τους ανθρακωρύχους. Η πρωθυπουργός με λευκό μαντίλι πάνω σε ένα άρμα μάχης. Οι φλόγες στην πλατεία Τραφάλγκαρ στις ταραχές εξαιτίας ενός δημοτικού φόρου — σε μια αντιπαράθεση η οποία τελικά οδήγησε στην πτώση της.


Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Oι εντιμοτατοι φιλοι του...


Η σαρα η μαρα και το κακο συναπαντημα εδωσαν ραντεβου το απογευμα της Πεμπτης στη Μεγαλη Βρετανια για να τιμησουν τον ΜEGAλο αβανταδορο τους που παρουσιασε το βιβλιο του με τιτλο «Ο ψυχρός εμφύλιος».
Και ποιος δεν ηταν εκει..απο τον Στουρναρα και τον Μητσοτακη μεχρι τον Κουβελη και την Δαμανακη.Ολος ο ανθος του πολιτικου υποκοσμου.

Ν.Μπακογιάννη Γ. Βαρβιτσιώτης, Γ. Παπαθανασίου, Ν. Δένδιας, Μ. Βορίδης, Κ. Χατζηδάκης, Α. Ψυχάρης, Φ. Πάλλη-Πετραλιά, Ζ. Μακρή, Μ. Ανδρουλάκης, Μ. Χρυσοχοίδης, Α. Λοβέρδος, Π. Κουκουλόπουλος, Χ. Πρωτόπαππας, Φ. Σαχινίδης, Κ. Λαλιώτης, Μ. Ρεπούση, Σ. Λυκούδης, Άννα Νταλάρα, Π. Παναγιώτου, Α. Λυκουρέζος, Ν. Καραμούζης. ηταν μερικοι απο τους επιτιμους καλεσμενους.  Πραγματικη εθνικη ελλαδος  ταγματασφαλιτων.

Γαμω την καταντια μας.Αυτοι να κυκλοφορουν ανενοχλητοι κι εμεις κλεισμενοι στα σπιτια μας περιμενοντας καθε Παναγοπουλο να αποφασισει ποτε θα βολταρουμε για ακομη μια φορα μεγενθυνοντας την ξεφτιλα μας.


Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Παιδιά από το Αφγανιστάν καταγγέλλουν βασανιστήρια στην Ελλάδα!

Τουλάχιστον αμηχανία προκαλούν οι μαρτυρίες ανήλικων μεταναστών που περιγράφουν το πέρασμά τους από την Ελλάδα. Στην πλειοψηφία τους...
...αφγανικής καταγωγής, βρίσκονται πλέον στο κέντρο υποδοχής στη Ρώμη Civico Zero και διηγούνται τις εφιαλτικές ημέρες που βίωσαν στα κρατητήρια και τους δρόμους της Ελλάδας. «Υπάρχουν άτομα που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να φύγουν από αυτή την καταραμένη χώρα και κάποια στιγμή καταλήγουν στα χέρια λύκων που διψούν για το αίμα τους».
Ακολουθεί κείμενο με συγκλονιστικές μαρτυρίες το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «1againstracism.gr»: 

Στις αρχές Μαρτίου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και να συνομιλήσω με συναδέλφους που εργάζονται στο Civico Zero. Πρόκειται για ένα κέντρο υποδοχής στην Ρώμη που απευθύνεται σε ασυνόδευτους ανήλικους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία αφγανικής καταγωγής. Το κέντρο έχει φορέα διαχείρισης τον ομώνυμο συνεταιρισμό και χρηματοδοτείται από την ΜΚΟ Save the children.
Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών που έχουν αναπτύξει υπάρχει και μια που αφορά και την Ελλάδα.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ξανακυκλοφορει ο '' Μικρος Ηρως''

Ο διαδοχος του Γιωργου Θαλασση ειναι εδω.
Ετοιμος να εμπνευσει την νεα γενια,με τα απανωτα του χτυπηματα και τις κοκκινες γραμμες του στον στρατο κατοχης.
Μετα το νεο του αποφασιστικο χτυπημα στα σχεδια των κατακτητων ο Μικρος Ηρωας...ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑ-ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ


«ΗΘΕΛΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΦΩΣ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ
ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ»

12.25μ.μ.

Η τελευταία φορά που κοίταζα το ρολόι μου. Πίσω μας ένα περιπολικό, μέσα στο βάν οι δύο σύντροφοι μου, ο «όμηρος» κi εγώ. Μόλις λίγες ώρες πριν τα συναισθήματά μας ήταν τελείως διαφορετικά. Για λίγο, φαινομενικά, όλα πήγαιναν τέλεια, μέχρι τη στιγμή που συνέλλαβαν τον συντροφό μας στο «ασθενοφόρο». Εκεί, η κατάσταση στιγμιαία μας κατέβαλε, παρ’ όλα αυτά διατηρήσαμε το μυαλό μας καθαρό , στο βαθμό που ήταν πλέον δυνατόν, έτσι και εξασφαλίσαμε τη διαφυγή των συντρόφων μας.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Kαταγγέλλουν “χτύπημα” από… πυρήνες των ΕΚΑΜ

Ενοπλοι μασκοφόροι των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στα κελιά τους, τους έβγαλαν έξω, τους πέρασαν χειροπέδες και τους κράτησαν ξάγρυπνους, όρθιους με το κεφάλι στον τοίχο, μέχρι τα ξημερώματα οπότε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση. Οσοι αντέδρασαν υπέστησαν και τα… δέοντα σύμφωνα με την ΕΚΑΜίτικη τακτική.

Αυτό καταγέλλουν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που κρατούνται στην Α πτέρυγα του Κορυδαλλού και οι οποίοι χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακοποίηση που υπέστησαν, αρνήθηκαν να παραστούν στη δίκη τους που διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Φραγκίσκος Ραγκούσης, εκπροσωπώντας πελάτες του, ανακοίνωσε στο δικαστήριο την πρόθεσή του να υποβάλει εκ μέρους τους μήνυση για βασανισμό, ενώ άφησε αιχμές και για την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μετά την οποία έγινε η αστυνομική έφοδος.

«Το σωφρονιστικό σύστημα αποτελεί μέρος του δικαίου. Υπήρξε μια παρέμβαση παράνομη, εκδηλώθηκε κατά τρόπο καταχρηστικό, εκδηλώθηκε σαν επίδειξη δυνάμεως από κάποιους κυρίους του Υπουργείου Δικαιοσύνης που παρέδωσαν την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε το Σύνταγμα και οι νόμοι στον κύριο Δένδια και στους πραιτοριανούς του. Πρέπει αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους φρουρούς των νόμων, αυτοί που παριστάνουν τους φρουρούς αξιών, να πάνε επιτέλους σπίτια τους. Μαζί και ο πολιτικός τους προϊστάμενους ο κ. Δένδιας, ο οποίος χωρίς καμιά εξουσιοδότηση μπήκε στις φυλακές. Ονειρεύεται σαν άλλος Καίσαρας να δημιουργήσει μέσα στις φυλακές μια κοινωνία του φόβου και του τρόμου», υποστήριξε ο κ.Ραγκούσης.

Το -ανεπίσημο πάντως- σχόλιο που έγινε χθες για το θέμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος, χωρίς να σημειωθούν «παρατράγουδα», σε όλα τα κελιά της Α πτέρυγας από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, παρουσία της Αστυνομίας, σε κάποια από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια μαχαίρια.


 http://www.efsyn.gr/?p=35487