Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Προσοχή! H Τουρκική δημοκρατία σας χρειάζεται! - Μηνυμα των Τουρκων διαδηλωτων - Συγκλονιστικες φωτο - ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μετά από μια σειρά ειρηνικών διαδηλώσεων για την υπεράσπιση ενός δημόσιου χώρου αναψυχής στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που έχει αποφασιστεί να κατεδαφιστεί με σκοπό  την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου, η Τουρκική αστυνομία επιτέθηκε βίαια τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και αντλίες νερού σημαδεύοντας απευθείας στα πρόσωπα και τα σώματα των διαδηλωτών. Δεκάδες διαδηλωτές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και η πρόσβαση στο πάρκο αποκλείστηκε χωρίς καμία νομική βάση. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που ελέγχονται άμεσα από την κυβέρνηση ή έχουν επιχειρηματικούς και πολιτικούς δεσμούς με αυτή, να αρνούνται να καλύψουν τα περιστατικά αυτά. Πρακτορεία τύπου μπλοκάρουν τη ροή πληροφοριών.

Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το μήνυμα ώστε ο κόσμος να μάθει για το αστυνομικό κράτος καταστολής που δημιουργήθηκε από το AKP του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο συχνά θεωρείται ως πρότυπο για άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Τουρκική δημοκρατία και ο λαός της αναμένει τη βοήθειά σας. Σας ευχαριστούμε!
* text in french and english: Daghan Irak, translate in spanish and catalan: Pelin Dogan, edit: Can Seven.  arabic: Dan Sela, italian: Aydın Ferhan Atabas

 http://resistaksim.tumblr.com/





Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ξένη είμαι παντού,σαν πρόσφυγας - Από την Μαρία


Ξένη είμαι, παντού, πρόσφυγας, γιατί η πατρίδα μου έτυχε να είναι η Ελλάδα φίλε οι προπαππούδες μου ξεριζώθηκαν από τη Σμύρνη το 22, και εγώ είμαι η τρίτη γεννιά προσφύγων εδώ, στον Πειραιά, από μικρή ήξερα και ένιωθα ό,τι δεν ανήκω εδώ, δεν ανήκω πουθενά, απλά γούσταρα που υπάρχω, γούσταρα που υπάρχουμε εδώ, εδώ που μας φέρανε, δεν είμαστε από δω όμως. οι πρόσφυγες δεν είμαστε από πουθενά, είμαστε από παντού γιατί θα μπορούσαμε να βρεθούμε παντού.

Πως γίνεται ένας άνθρωπος να νιώσει τι σημαίνει να είσαι ξένος σαν πρόσφυγας αν δεν το έχει βιώσει; αν δεν έχει ζήσει τον ξεριζωμό; Κι όμως γίνεται, γίνεται αν έχεις ακούσει τις διηγήσεις και αν εκείνη την ώρα νιώσεις πως απλά τυχαίνει να βρίσκεσαι εκεί που είσαι ενώ θα μπορούσες να βρισκόσουν αλλού, οπουδήποτε, αυτή είναι η μαγεία, να μπορείς να το νιώσεις, να το νιώσεις βαθιά σαν να υπήρχει πάντα μέσα σου ακόμα κι αν δεν το ήξερες.

Δεμένοι με χειροπέδες νοσηλεύονται μετανάστες παρά τις αντίθετες ιατρικές εντολές

Σε κρατητήρια έχουν μετατραπεί μονάδες θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων, σε εφαρμογή εντολής των αστυνομικών αρχών η οποία αντιβαίνει σύμφωνα με καταγγελίες τις ιατρικές μεθόδους. Μετανάστες οι οποίοι νοσηλεύονται, βρίσκονται κλειδωμένοι σε δωμάτια και δεμένοι στα κρεβάτια τους με χειροπέδες, παρά τις αντίθετες εντολές των γιατρών.

Στην καταγγελία αυτή προβαίνει ο διευθυντής Ψυχίατρος Θ. Μεγαλοοικονόμου, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «εδώ και περίπου δυο εβδομάδες νοσηλεύεται με σοβαρό ψυχατρικό πρόβημα στο ΨΝΑ (9ο ΨΤ) ένας μετανάστης «χωρίς χαρτιά», από το Μπανγκλαντές, φρουρούμενος στην διάρκεια της νοσηλείας του επειδή ακριβώς είχε συλληφθεί χωρίς χαρτιά, εκρατείτο για πάνω από 20 μέρες στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα και από εκεί μεταφέρθηκε στο ΨΝΑ». Σύμφωνα με τον κ. Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, που φαίνεται να ρυθμίζει τα της φρούρησης των νοσηλευόμενων οι οποίοι είναι κρστούμενοι, «είχε έλθει αυτοπροσώπως στο ΨΝΑ για να απαιτήσει τη νοσηλεία του σε κλειδωμένο τμήμα, παροτρύνοντας τους φρουρούς να τον δένουν με χειροπέδες στο κρεβάτι όταν αυτοί κρίνουν».

Η φόρμουλα της Mohawk Valley του 1936: Ένα διαχρονικό εργοδοτικό σχέδιο απεργοσπασίας

Με αμέτρητες εφαρμογές από την τρικομματική και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα του 2013


Η φόρμουλα της Mohawk Valley είναι ένα σχέδιο απεργοσπασίας, που φημολογείται ότι έχει γραφτεί από τον πρόεδρο της εταιρίας Remington Rand, τον James Rand Jr, την εποχή που διαδραματιζόταν απεργία των εργαζομένων στην εταιρία, στο Ίλιον, πολιτεία της Νέας Υόρκης, μεταξύ 1936 και 1937.

Το σχέδιο περιλάμβανε την απαξίωση των συνδικαλιστών, τον εκφοβισμό του κοινού υπό την απειλή της βίας, την αξιοποίηση της τοπικής αστυνομίας και ομάδων αυτόκλητων φρουρών της "τάξης" προκειμένου να τρομάξουν οι απεργοί, τη δημιουργία εργοδοτικών σωματίων "μαριονέτες" με τη συμμετοχή πιστών στο αφεντικό εργαζομένων με σκοπό τον επηρεασμό της δημόσιας κουβέντας, την οχύρωση των χώρων εργασίας, την επιστράτευση αντικαταστατών εργατών στη θέση των απεργών και τέλος την απειλή του κλεισίματος του εργοστασίου σε περίπτωση που συνεχιζόταν η απεργία.

Τρόμος και γελοιότητα στο μνημονιακό ράιχ

Ο επίκουρος ειδικός ανακριτής, εφέτης Ευτύχιος Νικόπουλος, κάλεσε τον Γεράσιμο Τσάκαλο να εμφανιστεί ενώπιόν του και να απολογηθεί για «άμεση συνέργεια σε πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων του άρθρου 187Α του Π.Κ.» («τρομοκρατία»). Η κλήση αφορά την υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η κατηγορία θα ήταν εξ ορισμού γελοία, αν σκεφτούμε ότι η ληστεία στο Βελβεντό έγινε την 1η Φλεβάρη του 2013 και ότι ο Γερ. Τσάκαλος είναι κρατούμενος από την 1η Νοέμβρη του 2010 (είναι αυτός που του έχουν επιβληθεί διαδοχικές παρατάσεις της προφυλάκισης, ώστε αυτή να φτάσει τους 36 μήνες). Δεν μπορείς να γελάσεις, όμως, με τέτοιες ενέργειες των κατασταλτικών μηχανισμών, διότι αποτελούν προανάκρουσμα της απόλυτης φασιστικοποίησης των ποινικών διαδικασιών.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί (με ενορχηστρωτή την κακόφημη Αντιτρομοκρατική και πρώτα βιολιά τους αρμόδιους δικαστές) δημιουργούν «τρομοκρατικές οργανώσεις» και εκεί που δεν υπάρχουν. Οποιος συλλαμβάνεται για υπαρκτά ή ανύπαρκτα γεγονότα και δεν μπορεί να αποδοθεί σε υπαρκτή οργάνωση, αποδίδεται στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Αυτό έγινε με τους Γ. Καραγιαννίδη, Κ. Σακκά και Α. Μητρούσια (οι οποίοι ήδη δικάζονται κατηγορούμενοι και ως μέλη της ΣΠΦ), αυτό έγινε με τον Θ. Μαυρόπουλο (ο οποίος επίσης δικάζεται ήδη), αυτό έγινε με τον Τ. Θεοφίλου (σε βάρος του οποίου στήθηκε σκευωρία για τη ληστεία στην Πάρο), το ίδιο έγινε και με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό. Ετσι, ο Γερ. Τσάκαλος χρησιμοποιείται σαν η συγκολλητική ουσία, για να βαφτιστούν και αυτοί οι συλληφθέντες σαν μέλη της ΣΠΦ. Οι δικές τους πολιτικές δηλώσεις, όπως και οι δηλώσεις της ΣΠΦ και των φυλακισμένων μελών της δεν παίζουν καμιά σημασία για τους ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής και για τους δικαστές, που διεκπεραιώνουν τα σενάριά τους, μετατρέποντάς τα σε εφιαλτικές δικογραφίες.

Ο Γερ. Τσάκαλος δεν πήγε στον ανακριτή που τον κάλεσε σε απολογία. Δεν έχουμε αμφιβολία, όμως, ότι θα βρεθεί κατηγορούμενος δίπλα στους «τέσσερις» (που μπορεί να γίνουν έξι) του Βελβεντού, προκειμένου η ληστεία ως κατηγορία να διευρυνθεί με την αναγωγή της σε «τρομοκρατική» ενέργεια. Και επειδή οργάνωση δεν βρέθηκε, αποδίδονται και οι συγκεκριμένοι συλληφθέντες στη ΣΠΦ, η οποία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μετατρέπεται σε οργάνωση-πασπαρτού. Οσοι συλλαμβάνονται πρέπει να εξοντωθούν με ποινές που θα ξεπερνούν το μέγιστο όριο.

Οσοι αδιαφορούν γι’ αυτές τις μεθοδεύσεις, επειδή κινούνται σε διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον από τους συλλαμβανόμενους αγωνιστές του αναρχικού χώρου, θα έπρεπε να θυμηθούν τους γνωστούς στίχους του Μπρεχτ. Η φασιστικοποίηση των κατασταλτικών διαδικασιών αφορά όλους όσους αντιμάχονται τον καπιταλισμό και όλοι μαζί πρέπει να τις αντιπαλέψουμε.

ΚΟΝΤΡΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Οχι παντα Γιαννη, οχι παντα...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ


Ο κ. Δένδιας είπε  πως προηγήθηκε ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων, πως ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί και πως θα έχει «μια λογική κατάληξη, ώστε να πετύχουμε έναν στόχο να βοηθήσουμε επιτέλους την πρωτεύουσα του κράτους να ανακάμψει».

«Θέλουμε να συνεννοούμαστε, αλλά χωρίς την πυγμή και την ποδηγέτηση από το κράτος και τις δυνάμεις της εκτελεστικής εξουσίας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «οι ελεύθεροι δημοκρατικοί άνθρωποι γνωρίζουν και ξέρουν να αυτοπεριορίζονται».

ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΝΝΗ
ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ....

Megafonen: Δεν αναβουμε εμεις τις φωτιες

Η Pantrarna (Πανθηρες) και η αδελφικη της οργανωση Megafonen (Μεγαφωνο) ειναι δυο κοινοτικες ακτιβιστικες ομαδες που εδρευουν στα Σουηδικα προαστια. Η Pantrarna βρισκεται στο Biskopsgården εξω απο το Γκετεμποργκ και η Megafonen στο Husby εξω απο την Στοκχολμη, οπου ξεσπασαν οι προσφατες εξεγερσεις των τελευταιων ημερων. Και οι δυο ομαδες εργαζονται για την κοινωνικη δικαιοσυνη, την βελτιωση των προαστιων και την αξιοποιηση τους, την αυτο-οργανωμενη βοηθεια για τα σχολικα μαθηματα στο σπιτι και στα κεντρα νεοτητας, και για αλλες δραστηριοτητες. Προσφατα η Megafonen κατηγορηθηκε στον Σουηδικο τυπο γιατι δεν πηρε μια ξεκαθαρη θεση καταδικαζωντας τους εξεγερμενους.

Καλεσαμε σε συνεντευξη τυπου για να εξηγησουμε τους λογους γιατι η γειτονια μας βρισκεται στις φλογες. Απευθυνθηκαμε στους πολιτικους, την αστυνομια και τους δημοσιογραφους. Τα media δημοσιευουν και απευθυνονται στην κυβερνηση, η κυβερνηση απευθυνεται στην αστυνομια. Η αστυνομια απευθυνεται στον εαυτο της και πολλαπλασιαζει την παρουσια της. Απευθυνθηκαμε και σε εσας, πολυ νωριτερα, αλλα οι εκκλησεις μας επεσαν σε κουφα αυτια.

Όταν κλείνει μία ΕΡΤ, ανοίγει ένας ΣΚΑΪ

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Το γράφανε από μέρες οι εφημερίδες. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει λέει να κλείσει ξαφνικά μια ΔΕΚΟ, ξαφνικό θάνατο το λένε αυτό στο ποδόσφαιρο, για να βρει τους 2.000 που απαιτεί η τρόικα να απολυθούν εντός του Ιουνίου. Όπως παλιά, που όταν ένας ηγεμόνας πάντρευε την κόρη του με τον γιο του άλλου ηγεμόνα, σφάζανε δυο- τρεις χιλιάδες δούλους, έτσι για να στεριώσει ο γάμος. Οι Κινέζοι, δηλαδή, που σκοτώνανε φοιτητές στην Τιενανμέν βλάκες ήτανε; Δέκα τοις εκατό ανάπτυξη έχουνε.

Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει ότι η ΔΕΚΟ που πάει για σφάξιμο είναι η ΕΡΤ. Ήταν φανερό από καιρό, πολύ πριν το αποκαλύψει η Real News. Από καιρό την κουρεύανε, την ξυρίζανε, τη σενιάρανε, να χαρεί λιγουλάκι κι αυτός ο έρμος ο χασάπης. Αφήνανε απλήρωτους τους εργαζόμενους, εξωθώντας τους σε αλλεπάλληλες απεργίες, δώσανε το 25% των εσόδων της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δώσανε τις ειδήσεις στον Λιάτσο, κόψανε τις εκπομπές που είχαν κύρος και τηλεθέαση, έδιωξαν δημοσιογράφους των 800 ευρώ, για να προσλάβουν ημέτερους συμβούλους των 3.500, μοίρασαν τα διοικητικά και διευθυντικά ιμάτιά της στους κομματάρχες της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Δουλέμποροι διαφημίζονται στη "χρυση ευκαιρία" και διαφημίζουν κάτι αφεντικά, ένα κι ένα

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

EXTR- ΑΥΓΗΤΕΣ

«Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο EXTRA: Ό,τι πιο μισαλλόδοξο, λαϊκίστικο, εθνικιστικό και ρατσιστικό έχει να επιδείξει η ελληνική τηλεόραση, με βασική του αποστολή την καθημερινή αβάντα υπέρ της Χρυσης Αυγής.

«Η Αστυνομία προμήθευε τους χρυσαυγίτες με ασυρμάτους και κλομπς»...

Του Νίκου Μπογιόπουλου


Η απόρρητη έκθεση του τμήματος της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, με ημερομηνία 10/12/1999, το οποίο μιλά για στενές διασυνδέσεις των ναζιστών με την ΕΛ.ΑΣ., που δημοσιεύτηκε στα «Νέα» στις 17/4/2004

Το «παιχνίδι» με το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» συνεχίζεται.
Τα κόμματα του «αστικού τόξου»
είτε «σαλιαρίζουν» με τους φασίστες και μάλιστα το διαπράττουν στο όνομα των δημοκρατικών ελευθεριών (!),
είτε πλέκουν το «δημοκρατικό φερετζέ» τους, μιλώντας στο όνομα ενός «αντιφασιστικού τόξου» που, όμως, δεν κρύβουν ότι τη συγκρότησή του την επιδιώκουν πάνω στη βάση του υφιστάμενου κράτους. Του κράτους, δηλαδή, των μονοπωλίων, του οποίου οι οικονομικές και πολιτικές δομές είναι εκείνες που γεννούν και εκτρέφουν το φασισμό...

Ανταπόκριση και φωτογραφίες από την επίσκεψη της ΖΑΝΟΝ στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Μια από τις πλέον σημαντικές επισκέψεις δέχτηκαν χτες οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής. Ο Raul Godoy εκπρόσωπος των εργαζομένων του κατειλλημένου εργοστασίου της ΖΑΝΟΝ στην Αργεντινή επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη και βρέθηκε το πρωί στο -υπο πλήρη εργατικό έλεγχο- εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ., όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες με τους εργάτες.  Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, κοινό συμπέρασμα που κυριάρχησε και από τις δύο πλευρές ήταν πως "όπως ακριβώς το κεφάλαιο είναι ίδιο σε όλες τις χώρες, έτσι και οι εργάτες είναι ίδιοι και αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο". Ο Raul Godoy τόνισε από τη πλευρά του πως "η συνέλευση είναι η καρδιά του αγώνα" καθώς και ότι ο αγώνας πρέπει να γίνεται απ' όλους: "από τις οικογένειες, τους διπλανούς ανέργους, αλληλέγγυους εργαζόμενους" κ.α. καθώς είναι αγώνας "όλης της κοινωνίας".

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

To τρελό χωριό χορεύει στους ρυθμους μιας συναυλίας για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ



Όλοι οι κάτοικοι της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων, της Αμμουλιανής, της Ουρανούπολης, της Μεγάλης Παναγίας κ.α., γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών αλλά και μικρά παιδιά εδώ και δύο εβδομάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς όχι απλά για μια συναυλία αλλά για το γεγονός ότι θα βρεθούν μαζί με χιλιάδες αλληλέγγυους στον αγώνα τους. Και αυτό κάνει την διαφορά.

 Το ξεκίνημα της συναυλίας, με τον χαιρετισμό προς τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στην Ιερισσό



Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης: «Στη καταστολή, στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία και στην κρατική τρομοκρατία απαντάμε με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα. Γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο που να αξίζει να ακουμπήσουμε πάνω του».

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Παράξενες οι μέρες όταν από το βορρά φυσάει ζεσταίνοντας έναν παγωμένο νότο…


 Δεν θα κυβερνηθούμε από τη βία…


…είπαν οι δολοφόνοι με βλέμμα αποφασιστικό.

Κανείς δεν ξέρει ακόμα με ποιον τρόπο σταμάτησε την έκρηξη του σαρκαστικού γέλιου που του γαργαλούσε το λαιμό.

Η δήλωση του Σουηδού πρωθυπουργού Ρέινφελντ, με αφορμή τις ταραχές που σημειώνονται τις τελευταίες τρεις νύχτες σε προάστια της Στοκχόλμης, είναι ένα copy-paste λογύδριο των απανταχού ηγεμόνων. Βέβαια οι ταραχές στη Γαληνοτάτη δημοκρατία της Σκανδιναβίας, ξεκίνησαν έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία από μπάτσους ενός μετανάστη.

2013-05-21t121410z_1_love94k0xzlwu_rtrmadp_baseimage-960x540_sweden-night-riots-o 606x341_225198_youth-riots-in-stockholm-suburb

Τα σκανδιναβικά γκέτο –μέσα στην ιστορία πάντα οι «γαληνότατες» είχαν γκέτο- πήραν φωτιά. Την πρώτη νύχτα ήταν το Husby –η γειτονιά όπου συνέβη η δολοφονία, ένα προάστιο που κατοικείται κατά 80% από μετανάστες. Αμέσως μετά πήραν σειρά άλλα προάστια, «μιμούμενα το Husby, αρπάζοντας την ευκαιρία, επειδή η προσοχή μας ήταν στραμμένη στο Husby» δηλώνει αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η οργή μπορεί να «μιμείται» αλλά δεν υποκρίνεται. Δεν χρειάζεται ευκαιρίες. Φτιάχνει το δρόμο μόνη της.

Παράξενες οι μέρες όταν από το βορρά φυσάει ζεσταίνοντας έναν παγωμένο νότο.

* αναδημοσίευση από το site του Θερσίτη

Σοσιαλιστικά ορφανά





Tην ίδρυση νέου κόμματος ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Άννα Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη διαρρεύσει, το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν την εκφράζει γιατί διοικείται από χοντρομπάσταρδους, σπουδαρχίδηδες και αρχολίπαρους.

Όταν η Άννα ήταν νέα και σοσιαλίστρια, ονειρευόταν μία χώρα που 
κανένα παιδάκι δεν θα πεινάει ούτε θα υπάρχουν φτωχοί και κατατρεγμένοι. Μία χώρα που θα ζει από τις μίζες και τις υπερκοστολογίσεις και όλοι θα χτυπούν τα δυο τους χέρια χαρωπά όσο ανεβαίνει ο δείκτης του χρηματιστηρίου.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μια σου και μια μου - Ο μπατσακος εκ-παιδευεται





Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε μαγαζιά στα Εξάρχεια με τη συνοδεία ΜΑΤ και μηχανών ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ

Αναστάτωση στη γειτονιά της Αθήνας από την πρωτοφανή απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να διενεργήσει τους προβλεπόμενους ελέγχους υπό τη συνοδεία δυνάμεων καταστολής - Διάβημα διαμαρτυρίας από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη

Φορολογικοί έλεγχοι στα μαγαζιά των Εξαρχείων πραγματοποιούνται από το απόγευμα της Πέμπτης. Αυτό δε θα αποτελούσε είδηση αν δεν υπήρχε η πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι να διενεργηθούν με τη συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ και ανδρών της ασφάλειας με πολιτικά, καθώς και μηχανών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που περιπολούν στους δρόμους της γειτονιάς.

Επιστρέφεται... με φασίστες δεν κουβεντιάζουμε

Αποστομωτική απάντηση έδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον επισιτισμό Ζακύνθου στη Χρυσή Αυγή που επιχείρησε να εμφανίσει ως «φιλεργατική» την παρέμβασή της προς την κυβέρνηση για διεξαγωγή σεμιναρίων των εργαζομένων.

Στην πραγματικότητα το φασιστικό μόρφωμα ως πιστή συστημική δύναμη εξασφαλίζει μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου έστειλε πίσω τα χαρτιά της Χρυσής Αυγής (φωτό) διαμηνύοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να συζητήσουν τίποτα με το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα που προπαγανδίζει μεροκάματα 18 ευρώ μόνο για Έλληνες, που απαιτεί από την κυβέρνηση να απαλλάξει τους εργοδότες από φόρους και μία σειρά άλλα ζητήματα που αποδεικνύουν ότι είναι κόμμα του ίδιου σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Πηγή: 902.gr

 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6715.html

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κάτω τα χέρια από το Σκοπευτήριο! Όλα μπορεί να τα πουλήσετε, την Καισαριανή δεν θα την πουλήσετε. Αν δεν σας σταματήσουν οι ζωντανοί, θα σας σταματήσουν οι νεκροί.


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα, τώρα που όλοι ασχολούνται, με τον τρόπο του ο καθένας, με την επέλαση του νεοναζισμού.  Τώρα βρήκε την ευκαιρία η εθνική μας Κυβέρνησις να βγάλει στο σφυρί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τον ιστορικό  χώρο που επέλεξαν οι  ναζί, για να εκτελούν τους πατριώτες που τους αντιστέκονταν. Να το αγοράσει το Σκοπευτήριο η Χρυσή Αυγή, έχουνε λεφτά,  τους χρηματοδοτούν οι εφοπλιστές, και να κάνει  εικονικές εκτελέσεις μεταναστών, αριστερών και άλλων αποβρασμάτων.

Λέγαμε υπερβάλλοντας ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι ικανοί να πουλήσουν  τα πάντα. Σβήστε το «υπερβάλλοντας». Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ικανοί να πουλήσουν τα πάντα, μέχρι  και το χώρο στον οποίο βρίσκεται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το μνημείο των πεσόντων και το μουσείο ιστορικής μνήμης. Το αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου: Ο χώρος των 99 στρεμμάτων που περιλαμβάνει τα προαναφερθέντα και ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών  Κτηρίων έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων του Σταυρίδη με τις πισίνες. Να φτιάξετε και μια πισίνα δίπλα στο μνημείο, να τσαλαβουτάνε οι νέοι ιδιοκτήτες.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πέθανε ο ιερωμένος Αντρέα Γκάλλο, «ο παπάς των ανυπεράσπιστων»

«Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μετρά η φωνή των φτωχών. Θα ξανασυναντηθούμε. Θα συναντιόμαστε γα πάντα. Σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις εκκλησίες, τα σπίτια, τις ταβέρνες. Οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για αλήθεια και δικαιοσύνη»

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε σήμερα το απόγευμα στην Γένοβα λόγω πνευμονικής και καρδιακής ανεπάρκειας ο πατέρας Αντρέα Γκάλο, γνωστός στην Ιταλία και ως «ο παπάς των έσχατων και των ανυπεράσπιστων».

Δημοσιογράφος του BBC κάνει φέτες τον Πάγκαλο: Ο Xoντρομπάσταρδος που γαβγίζει στο μαντρί των δανειστών

Δεν είναι και πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον Χοντρομπάσταρδο*¹ ανάμεσα σε ένα πλήθος από πανέμορφες Ρωσίδες, βιομήχανους και μιντιάρχες στο Eurasia Media Forum στο Καζακστάν (κάτι σαν καρναβάλι για τους ανατολίτες ολιγάρχες), γράφει ο δημοσιογράφος Γκρεγκ Πάλαστ για τον πρώην υπουργό σε ένα απίστευτα σκληρό άρθρο με τίτλο «Έτσι εκνεύρισα τον Πάγκαλο».

Γράφει ο Πάλαστ:

«Αν μη τι άλλο και οι δυο θέλαμε απεγνωσμένα καφέ και ήμασταν στην ίδια ουρά. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγω να αναφέρομαι στο βάρος ενός ανθρώπου ή στην ηλικία του δεδομένων και των δικών μου μειονεκτημάτων. Αλλά ο συγκεκριμένος Χοντρομπάσταρδος το αποζητά. Είχα προσπαθήσει να βγάλω την εικόνα της κοιλιάς του από το μυαλό μου αλλά ένα απόκομμα των New York Times βάραινε την τσέπη μου καθώς αναφερόταν στα υποσιτισμένα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Να ασκηθεί δίωξη στον Βενιζέλο λένε γνωστοί ποινικολόγοι




Να ασκηθεί δίωξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για υπεξαγωγή της λίστας Λαγκάρντ αλλά και ψευδομαρτυρία υποστηρίζουν γνωστοί ποινικολόγοι οι οποίοι μίλησαν στο koutipandoras.gr.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως μη αρμόδιος υπουργός, αλλά ως απλός βουλευτής, κρατούσε επί επτά μήνες τη λίστα στο σπίτι του, ενώ όφειλε να την έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες Αρχές, δεδομένου ότι, όπως αποκαλύφθηκε, η λίστα έφθασε επίσημα στη χώρα μας για φορολογική χρήση.

Διαβάστε τις απόψεις τους

Το υπουργειο ψυχικης υγειας προειδοποιει....


Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Απελαύνουν τους μαχαιρωμένους αγρεργάτες για να σώσουν τα αφεντικά της φράουλας και τους μπράβους τους



Ο Μοντζορούλ Ισλάμ και ο Τζαχαγκίρ Χουσείν μαχαιρώθηκαν στην Ν.Μανωλάδα στις  9 Μάη μετά από ενέδρα που έστησαν μπράβοι των αφεντικών έξω από τη παράγκα τους με επικεφαλή τον επιστάτη τους. Ήταν μια εκδικητική ενέργεια διότι 17 αγρεργάτες διαμαρτυρήθηκαν μετά από 45 μέρες απλήρωτοι δουλειά στις φράουλες. Το αφεντικό τους μετέφερε τις φράουλες στα συσκευαστήρια της εταιρίας «Βαγγελάτος ΑΕ» καθώς τα χωράφια του είχαν παραχωρηθεί από το πρωτοπαλίκαρο της εταιρίας που πυροβόλησε στις 17 Απρίλη τους τριάντα τρεις απλήρωτους αγρεργάτες από το Μπαγκλαντές. Οι μαχαιροβγάλτες είχαν άμεση σχέση με τους μπράβους που πυροβόλησαν.

Κι όμως, η ΕΛΑΣ καλύπτει τα αφεντικά αυτά που χρωστάνε συνολικά δέκα χιλιάδες ευρώ για τα μεροκάματα που δεν πλήρωσαν προχωρώντας στην απέλαση των δύο αγρεργατών που διαμαρτυρήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν βίαια από τους μπράβους.

Πάγκαλος: «Κτήνος ο Ζίζεκ. Να φυλακιστεί Τσίπρας»

 
«Άστραψε και βρόντηξε» ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την επίμαχη δήλωση του φιλοσόφου Σλαβόι Ζίζεκ, που είπε ότι όσοι δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να οδηγηθούν σε γκουλάγκ. Αφού αποκάλεσε «κτήνος» τον φιλόσοφο και αυτούς που τον κάλεσαν, έκρινε επίσης ότι θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να βάζει στη φυλακή τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χειροκρότησε την επίμαχη δήλωση.

«Το γκουλάγκ είναι τόπος βασανισμού όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες από τη σταλινική τρομοκρατία ή πέθαναν από την πείνα και το κρύο. Αυτά δεν λέγονται ούτε γι’ αστείο», ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον ρ/σ Βήμα FM, προσθέτοντας ότι «Και αν το είπε γι’ αστείο ακόμα αυτός που το είπε, πρόκειται περί κτήνους και ηλιθίου. Και αυτοί που τον κάλεσαν είναι επίσης κτήνη και ηλίθιοι και πρέπει να αποδοκιμαστούν από το λαό και να υπάρχει ένας νόμος που να βάζει στη φυλακή τον κ. Τσίπρα. Τον κάλεσε και τον χειροκρότησε. Δεν είναι χιούμορ».

Και πρόσθεσε:
«Ο Μιχαλολιάκος όταν λέει "τι ωραίος που είναι ο Χίτλερ και έκανε σαπούνια τους Εβραίους" ή ο χρυσαυγίτης που λέει "το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από το κομμούνι", τι είναι; Όποιος επιβραβεύει και αποθεώνει φασισμούς -είτε είναι κόκκινοι είτε μαύροι- δολοφονίες ή γενοκτονίες, θα πρέπει να τιμωρείται».

Μην υποτιματε ποτε τα ''προβατα''


                 Η ''σιωπη των αμνων'' δεν μπορει... καποτε θα σπασει...
        

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο γιός του νοικοκυραίου


Ο γιός του νοικοκυραίου μεγάλωσε στο χωριό. Ο πατέρας του, ο κυρ-νοικοκυραίος, ήταν αγρότης και πάσχιζε να μεγαλώσει τα παιδιά του δουλεύοντας σκληρά στα χωράφια, κάνοντας “το σκατό του παξιμάδι”. Το όνειρό του ήταν να μην κάνουν την ίδια μίζερη ζωή τα παιδιά του, να σπουδάσουν, να ξεφύγουν απ’ το χωριό και απ το μεροδούλι μεροφάι, να γίνουν “επιστήμονες” να τα καμαρώνει.
Ο γιος, του βγήκε λίγο “μπούλης”, τον παραχάιδεψε και η μάνα νοικοκυραίου. Μικρός, τα έκανε πάνω του μέχρι τα 8 του και στο σχολείο τα άλλα παιδιά τον κοροιδεύανε για αυτό. Xέστη τον φωνάζανε και κατρουλή τον κατεβάζανε και συχνά τον βαράγανε υποτιμητικά στο σβέρκο και του πετάγανε στραγάλια με το φυσοκάλαμο. Παιδί “ξουράφι” δεν ήτανε με καμία δύναμη, μάλλον “αργός” ήτανε. Δεν τα ‘παίρνε τα γράμματα, όπως έλεγε ο δάσκαλος στον κυρ-νοικοκυραίο. “Καλύτερα να μείνει εδώ να δουλέψει τη γη σας, να προκόψει”, του είχε πει στην 6η δημοτικού, “δεν τα παίρνει με τίποτα, ούτε τέχνη δε νομίζω πως μπορεί να μάθει”.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Aποκλειστικη φωτο εξω απο το Τιτανια, χωρο συνεδριασης των καθηγητων

                                      Επιστρατευμενοι συνδικαλιστες του ΣΥΡΙΖΑ παραδιδουν τα οπλα.

                                                                     The game is over

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καληνύχτα και καλή τύχη...

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ για το πραξικόπημα το οποίο στήθηκε στη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15/05/2013.

Ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΑΚΕ, ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, φρόντισαν να θάψουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τον οριστικό ενταφιασμό της συνδικαλιστικής προδοσίας.

Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν

Αθήνα, 15/05/2013
 
 http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr

"Τα ποιήματα στο δρόμο"

Μ’ αρέσουν τα ποιήματα που ζουν στο δρόμο, έξω απ’ τα βιβλία: αυτά που τουρτουρίζουν στις γωνιές κι όλο καπνίζουν σαν φουγάρα· που αναβοσβήνουν, μες στη νύχτα, σαν Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια – όχι αυτά που κρέμονται στα δέντρα της γιορτής, στη θαλπωρή των δωματίων, αλλά εκείνα που τονίζουνε την ερημία των σφαχτών στις μωβ βιτρίνες των συνοικιακών κρεοπωλείων.

Τα σακατεμένα και τα μοναχικά, μ’ αρέσουν: τα ποιήματα-κοπρίτες που περπατούν κουτσαίνοντας στις σκοτεινές άκρες των λεωφόρων: αυτά που τ’ αγνοούν οι κριτικοί κι οι εκπαιδευτικοί του Μωραΐτη· που τα χτυπούν συχνά οι μεθυσμένοι οδηγοί και τα αφήνουν αβοήθητα στο δρόμο. Και τα ποιήματα-παιδάκια, όμως αγαπώ· αυτά που ενώ δεν έχουν μάθει ακόμη την αλφάβητο, μπορούν εντούτοις, με δυο λέξεις τους, να σου κολλήσουν την ψυχή στον τοίχο.


Από το κείμενο "Τα ποιήματα στο δρόμο" του Νίκου Χουλιαρά.


 https://www.facebook.com/Anarchopoietes

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Aλλοδαποί μαθητές που οι γονείς τους έχουν χάσει την άδεια παραμονής λόγω ανεργίας αποκλείονται από τις εξετάσεις



Οι αλλοδαποί μαθητές και μαθήτριες χωρίς άδεια παραμονής αποκλείονται από τις Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν έχουν πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης δεν παίρνουν απολυτήριο μέχρι να προσκομίσουν την άδεια παραμονής. Αυτό ισχύει και για όσα αλλοδαπά παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο.

Με το δεδομένο του υψηλού ποσοστού ανεργίας πολλοί αλλοδαποί γονείς έχουν χάσει την άδεια παραμονής που τους είχε πιθανόν χορηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, οπότε και τα παιδιά τους στερούνται του δικαιώματος λήψης του απολυτηρίου και συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μαθητές και μαθήτριες χωρίς καθόλου άδεια παραμονής δεν έχουν κανένα δικαίωμα φοίτησης σε σχολείο μόλις ενηλικιωθούν.

Η σχετική διάταξη από το 2010 ορίζει:
“Ο υποψήφιος κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών του πρέπει να έχει μαζί του το διαβατήριο (VISA) ή την άδεια παραμονής, ώστε να αποδεικνύεται η νόμιμη παρουσία του στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που τα δικαιολογητικά δεν κατατίθενται από τον ίδιο τον υποψήφιο, υποβάλλεται από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος βρίσκεται στο εξωτερικό. Όταν ο υποψήφιος είναι στην Ελλάδα και τα δικαιολογητικά του υποβάλλονται με εξουσιοδότηση, κατατίθεται και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου (VISA) ή της άδειας παραμονής για τη νόμιμη παρουσία του υποψηφίου στην Ελλάδα.”

Πηγη: indymedia

Κοιτώντας τον καθρέφτη - Θα απεργησω

Θα απεργήσω;
Θα απεργήσω.
Θα απεργήσω γιατί λατρεύω την δουλειά μου, και δεν θα αφήσω κανένα τροϊκανό απολειφάδι να με πετάξει όπως η τρίχα απ’ το ζυμάρι.
Θα απεργήσω γιατί μαζί μου θα σταλούν στην ανεργία τουλάχιστον 10.000 συνάδελφοι.
Θα απεργήσω γιατί φέτος χάθηκαν 32.000 διδακτικές ώρες εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.
Θα απεργήσω γιατί με 650 ευρώ που παίρνει ο πρωτοδιόριστος δεν ζει, επιβιώνει.
Θα απεργήσω γιατί δεν θέλω να διαλυθεί η οικογένεια κανενός συναδέλφου επειδή η υπηρεσία τον μετακίνησε στην άλλη άκρη της Ελλάδας, μακριά απ’ τα παιδιά του.
Θα απεργήσω γιατί δεν θέλω τα 5 τμήματα της Α λυκείου να γίνουν 4 ή 3 στην Β.
Θα απεργήσω γιατί δεν θέλω οι μαθητές να γίνουν 30 στην τάξη.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η δυναμη της συνηθειας


Ηλίθιοι ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;

Δήλωση Αναγνωσταρά, Νικολάρα, Φατούρου εκπροσώπων Παρεμβάσεων στην ΟΛΜΕ 

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5 ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΛΜΕ


Σε μια πρωτοφανή διασπαστική και εν τέλει υπονομευτική για την απεργία των καθηγητών [από 17/5] απόφαση κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, η οποία...
υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για κήρυξη δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τρίτη, ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών [αρχίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης]!!!

Την ημέρα και τις ώρες που όλοι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ πρέπει να περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να συζητούν και να καλούν 85.000 εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις 89 Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αύριο, προκειμένου ο κλάδος να υπερψηφίσει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία από 17/5-24/5 και νέες ΓΣ για κλιμάκωση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ [με προφανή χθεσινή απόφαση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ] αρνείται να δεχτεί την πρόταση της ΟΛΜΕ, του κλάδου που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 και προβαίνει σε αυτήν την αθλιότητα.

Εμείς συνεχίζουμε! Αποφασίζουμε καθολικά υπέρ της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οικοδομώντας ταυτόχρονα τους πανεργατικούς, παλλαϊκούς και κοινωνικούς όρους για την ανατροπή της επιστράτευσης.

 -    Οι άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών φερεφώνων μας δυναμώνουν!

 -    Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία για τις 17 Μάη



Ο φεμινισμός που δεν λέει το όνομά του


Από την Αυγή


Της Ντίνας Δασκαλοπούλου

«Οι γυναίκες προχωρούν στο μέτρο που φοβούνται. Στο σημείο διάρθρωσης μεταξύ της Παράβασης και της Αμφισβήτησής της εμφανίζεται ο φόβος, αλλά και η πρόκληση της υπέρβασής του», Χρυσή Ιγγλέζη «Πρόσωπα γυναικών, προσωπεία της συνείδησης».

Μητέρες στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης, γιαγιάδες που πολεμάνε ΜΑΤατζήδες, γυναίκες που τραγουδάνε έξω από την Ασφάλεια, μαθήτριες που κατσαδιάζουν υπουργούς. Πώς τα μέχρι χθες καλά κορίτσια της Χαλκιδικής βρέθηκαν στην πρωτοπορία του μαχητικότερου και ανθεκτικότερου κινήματος στην εποχή των Μνημονίων;

Ειπαν θα βαλεις το χακι......

φωτο απο την σημερινη συγκεντρωση της ΟΛΜΕ

Ποιος ειπε οτι οι ελληνες δεν βγαινουν στους δρομους;;;

Μπορει να μην βγαινουν...για το κοψιμο των μισθων
Μπορει να μην βγαινουν...για το κοψιμο των συνταξεων
Μπορει να μην βγαινουν...για τον εργασιακο μεσαιωνα
Μπορει να μην βγαινουν..για τον θανατο της δημοσιας υγειας
Μπορει να μην βγαινουν..για την καταστροφη της παιδειας
Μπορει να μην βγαινουν...για την φτωχεια
Μπορει να μην βγαινουν...για τις αυτοκτονιες
Μπορει να μην βγαινουν...για την κρατικη τρομοκρατια
Μπορει να μην βγαινουν...για την βιαιη καταστολη
Μπορει να μην βγαινουν...για την ανεργια

Μπορει να μην υπαρχει σε ολα αυτα σοβαρος λογος να βγουν ΕΞΩ
Μπορει να θεωρουν οτι δεν εχουν να κερδισουν κατι.

Αν ομως υπαρξει καποιος σοβαρος λογος
οπως να κερδισουν ας πουμε ενα κυπελο...
Ε τοτε βαστατε τουρκοι τ αρματα.
Τοτε  ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΓΑΙΝΟΥΝ.

Ειπαμε ομως....

Αρκει να υπαρχει καποιος σοβαρος λογος.


με λένε Κωνσταντίνο

Αναδημοσιεύω το κείμενο μαθητή που κυκλοφορεί στο facebook. 

O τίτλος της ανάρτησης είναι δικός μου.


Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας…

Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς. …


Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου , μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.

Τι λέτε;;;;;

Τι μέλλον έχω , -εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η επιστράτευση θα ρίξει το μνημόνιο. Αν το πιστέψουμε


 Αρκεί ένα τεράστιο πάρτυ μαθητών, καθηγητών και εργαζομένων για να τελειώσουμε με την Τρόικα.


Ο κόσμος το έχει καταλάβει. Ο πανικός στην κυβέρνηση και στα γραφεία των αργυρώνητων δημοσιογράφων δεν είναι τυχαίος. Αυτή η απεργία των καθηγητών μπορεί να φέρει το τέλος του μνημονίου. Αρκεί να το πιστέψουμε.

Η μάχη έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της εκπαίδευσης και μπορεί να οδηγήσει σε γενική απεργία και ανατροπή της κυβέρνησης.

Μια τέτοια κινητοποίηση όμως δεν μπορεί ούτε να ξεκινήσει χωρίς τη συμμετοχή μιας συγκεκριμένης ομάδας: των μαθητών. Μάγκες αν πιστεύετε ότι με την ανεργία των νέων στο 64.2% υπάρχει οποιοδήποτε νόημα να δώσετε πανελλήνιες – και μάλιστα τη συγκεκριμένη εβδομάδα που σας το ζητούν – είστε καταδικασμένοι σε αφανισμό. Για την ακρίβεια είστε τόσο ανόητοι όσο και οι πατεράδες σας και οι μανάδες σας, που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Είναι σαν να φοράτε γάντια για να αντιμετωπίσετε μια χιονοστιβάδα. Αλλά το ξέρετε καλά ότι εσείς δεν είστε σαν τους άλλους. Και σε αυτή τη μάχη… δεν φοράμε γάντια.

Απαγορεύστε επιτέλους τις απεργίες

 
 
Στηρίζουμε την πρόταση Γεωργιάδη για συνταγματική απαγόρευση απεργιών
 
Οι λιμενεργάτες δεν πρέπει να απεργούν το καλοκαίρι. Οι φύλακες των μουσείων δεν μπορούν να απεργούν την τουριστική περίοδο. Οι οδοκαθαριστές και οι αστυνομικοί δεν πρέπει να απεργούν γενικώς. Οι καθηγητές δεν πρέπει να απεργούν στην αρχή, στο μέσο ή στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σίγουρα όχι στις εξετάσεις. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούν να απεργούν τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα γιατί ενοχλούν τους ντόπιους αλλά ούτε και το καλοκαίρι γιατί ενοχλούν τους τουρίστες.

Δεν έχει σημασία φυσικά αν οι λιμενεργάτες και οι φύλακες πεινάνε. Δεν μας ενδιαφέρει το ξεπούλημα της εκπαίδευσης, η διάλυση των σχολείων. Δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι το ισχυρό ευρώ σας, διέλυσε την τουριστική βιομηχανία της χώρας (μαζί με κάθε βιομηχανία).
Γιατί ντρέπεστε; Πείτε το καθαρά. Θέλετε οι απεργίες να είναι εκτός νόμου όπως συνέβαινε σε τόσα και τόσα αυταρχικά καθεστώτα – από το δουλοκτητικό σύστημα της Ρώμης μέχρι την πρώην ΕΣΣΔ.
Διαφορετικά απλώς δεν έχετε ακούσει ποτέ τι είναι απεργία. Γιατί μια απεργία που δεν ενοχλεί το κοινωνικό σύνολο, με στόχο να προκαλέσει αναταραχή στην καθημερινότητα και μέσω αυτής να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, απλώς δεν είναι απεργία.


Μπορούμε φυσικά να φοράμε περιβραχιόνια ή να κρατάμε την αναπνοή μας ή ότι άλλο μας ζητήσετε αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Πραγματικά όμως γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείτε ότι απαγορεύετε τις απεργίες;
Όταν ζητούσατε κατάργηση του Συντάγματος, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και συνάθροισης πολιτών δεν είχατε πρόβλημα.

Όταν οι αγαπημένοι σας πολιτικοί ζητούσαν να κατέβει ο στρατός για να σφαγιάσει την νεολαιίστικη εξέγερση του 2008, το είπατε καθαρά.

Όταν καταστρατηγείτε εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα πάλι δεν ντραπήκατε να το εκστομίσετε.

Γιατί λοιπόν αυτό το σκάλωμα με τις απεργίες; Τραπεζική δικτατορία έχετε ότι θέλετε κάνετε. Ούτως η άλλως το ελεγχόμενο από εσάς σύστημα δικαιοσύνης κρίνει τις περισσότερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές (διαβάστε την σχετική έρευνα του καθηγητή Α. Καζάκου). Οπότε τι ζόρι τραβάτε;

Μόνο σας εκλιπαρούμε, μαζέψτε τα παπαγαλάκια σας και τα σκυλιά της ενημέρωσης που ξελαριγκιάζονται κάθε βράδυ για τα δίκαια αιτήματα των απεργών καθηγητών, οι οποίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν στις πανελλαδικές.

Εμείς δεν σας είπαμε και τίποτα όταν ανακεφαλαιοποιήσατε τις τράπεζες, από τις οποίες πληρώνονται οι παχυλοί μισθοί τους, ούτε γκρινιάξαμε όταν περιφέρονταν από κανάλι σε κανάλι μεταφέροντας και τους διαφημιστές τους.

Εσείς γιατί πρέπει να προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας σε καθημερινή βάση;

Αρης Χατζηστεφάνου

Υ.Γ Καθώς έγραφα αυτές τις γραμμές ανακοινώθηκε ότι η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έφτασε το 64.2%. Αλλά είναι η απεργία των καθηγητών που σκοτώνει τα όνειρα των παιδιών σας.

 INFOWAR

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Με το μελλον των παιδιων μας δεν παιζουνε..

Eνα παλιο βιντεακι που επιβεβαιωνει το παθος με το οποιο μαχονται οι προστατες των παιδιων μας για το μελλον τους και το μελλον της ελληνικης παιδειας.

Τι κι αν τα παιδια σχεδον ολων τους σπουδαζουν εξω, το μυαλο και η σκεψη αυτων των υπερμαχων της ελληνικης παιδειας βρισκεται εδω, διπλα στα παιδια μας και απεναντι σε ''κακους'' καθηγητες και''καταστροφικες'' απεργιες.


* Ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων *


Μετά τις φήμες περί επιστράτευσης των καθηγητών σε περίπτωση που αυτοί προχωρήσουν σε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν το ενδεχόμενο επιστράτευσης και των μαθητών για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εξεταστικής. 

Κύκλοι του μαξίμου κάνουν λόγο για χορήγηση μαθητικού συσσιτίου με μπομπότα, κουραμάνα, πούστη με κινέζο και γκοτζίλα, για να  γίνει ελκυστική η επιστράτευση στους μαθητές καθώς και εφοδιασμός τους με κράνη όμοια του ελληνικού στρατού για να αποφεύγονται οι τραυματισμοί από πτώσεις σοβάδων στα ετοιμόρροπα σχολικά κτήρια. 

Μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου η κυβέρνηση θα χαρίσει σε κάθε επιτυχόντα και ένα σετ ατσάλινες αλυσίδες για να συνηθίζουν στη σκλαβιά που τους περιμένει με την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

 http://wonderjlawwall.blogspot.gr/

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Άρης Πορτοσάλτε αναλύει την "ανάγκη για κλαψούρα"

Ο Άρης Πορτοσάλτε απαντά στην (κατά τη γνώμη του) "κατασκευασμένη" θεωρία περί νέου κύματος μετανάστευσης




Εκεί όπου η φτώχεια γίνεται "κινητικότητα των εργαζομένων εντός της ΕΕ". Στα μάτια του κ. Πορτοσάλτε πρέπει αυτή η... κινητικότητα (η εντελώς πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών)  να είναι άσχετη με τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας των νέων.

Αλήθεια, οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των Ελλήνων μεταναστών πώς θα ονομαστούν;

 left.gr

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ρωμαιοι Λερες...Ακομα λιγες μερες



Ο θάνατος του George Kant

GeorgeKant

O Γιώργος πέθανε, σήμερα Τρίτη το πρωί στις 7 η ώρα. Θα ταφεί αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στο νεκροταφείο του αγίου Κωνσταντίνου, στα Ροΐτικα της Πάτρας. Καλούνται όλοι οι φίλοι και οι φίλες του, και όποιος άλλος το επιθυμεί, να παρευρεθούν στην ταφή του στον παραπάνω χώρο. Παρακαλούνται όλοι να αναδημοσιεύσουν και να μεταδώσουν αυτή την αναγγελία θανάτου. Μαζί με το θάνατο του Γιώργου κλείνει για πάντα και αυτό το ιστολόγιο, όπως και το δικό του.

Ρατσιστικό παραλήρημα της Κικής Δημουλά: "Οι μετανάστες πιάνουν όλα τα παγκάκια"

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει λόγο για ρατσιστικό ξέσπασμα της Κικής Δημουλά: ''Δεν αντέχω τους μετανάστες στην Κυψέλη, πιάνουν όλα τα παγκάκια!''




Η Άννα Δαμιανίδη αναφέρεται σήμερα στη στήλη της «Τρίτη Ματιά» στο ρατσιστικό -σύμφωνα με τα όσα περιγράφει- ξέσπασμα της ποιήτριας Κικής Δημουλά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των Atenistas στην Κυψέλη.

Συγκεκριμένα γράφει: «Στο τέλος της περιήγησης στην αυλή του σχολείου περιμέναμε ν' ακούσουμε κάτι ωραίο και αξέχαστο από τα χείλη πνευματικών ανθρώπων.   Και τι είπε η ποιήτρια; Ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται να βγει από το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια. Εντάξει δεν χρειαζόταν να είσαι διακεκριμένη ποιήτρια για να πεις τέτοια. Τα λένε κάθε μέρα γριές στο τρόλεϊ για να πιάσουν κουβέντα. Κι ούτε καν όλες, κάμποσες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να γενικεύεις έτσι και συγκρατούνται».

Απάνθρωπες συνθήκες στα A.T. Πειραιά (φώτο, Α.Τ. Καλλίπολης)

Εμείς οι Πειραιώτες τι κάνουμε; Τι κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας;Πόσο ακόμα θα παριστάνουμε ότι αυτό το όνειδος των αποτρόπαιων δεσμωτηρίων των Αστυνομικών Τμημάτων μας δεν μας αφορά ούτε ατομικά, τον καθένα και την καθεμιά, ούτε συλλογικά ως τοπική κοινωνία;

Αθώοι μετανάστες, θύματα του "Ξένιου Δία" και του Δουβλίνου ΙΙ,στοιβάζονται για μήνες σε σιδερένια κλουβιά λίγων τετραγωνικών μέτρων στα βρωμερά σκοτεινά μπουντρούμια των Αστυνομικών Τμημάτων Δημοτικού Θεάτρου και Καλλίπολης Πειραιά, χωρίς ήλιο, αέρα, επαρκή χώρο/στρώματα για ύπνο στο υγρό δάπεδο,χωρίς δυνατότητες προσωπικής υγιεινής, εκτεθειμένοι σε ενδημούσες μεταδοτικές δερματικές κ.ά. ασθένειες αλλά και ψυχικές διαταραχές, απώλεια αίσθησης του χρόνου κλπ.