Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Παιδια της ΣΑΜΑΡινας μωρε παιδια καημενα





Απουσιαζαν απο τη βουλη Οικονομου και Ψαριανος....


Ενα σφυριγμα περιμεναν και θα επεστρεφαν στην αιθουσα αλαλαζοντας ακομα απο τους διαδρομους....Ναι..ναι...ναι

Απλα δεν χρειασθηκαν οι υπηρεσιες τους

...παιδια της εφεδρειας γιατι ειστε λερωμενα...

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2014

Τυπώστε την παρακάτω πρόσκληση, σε έγχρωμο εκτυπωτή και επιδείξατέ την στα όργανα του κράτους για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την αυριανή στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2014. Αν προμηθευτείτε και την πρόσκληση για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, τότε θα διεκδικήσετε, μετά από κλήρωση, κάρτα διαρκείας για τις παρελάσεις που θα ακολουθήσουν...


Πρόσκληση: http://jodigraphics.wordpress.com

Σε λαθος δρομο η μαθητικη παρελαση

Μπροστα απο αυτες τις γυναικες επρεπε να στειλετε τα παιδια σας για να παρελασουν



Που για μια ακομα μερα βρισκονται στους δρομους.
Λιγα μετρα πιο κατω απο την παρελαση που απαγορευεται να πλησιασουν

αντιμετωπιζοντας τον εχθρο

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΣΟΚ ! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΪΜΠΡΙΤΖ !

  Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών                        23-2-14


Εκ της κυβερνήσεως.
 
Όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό κάποιοι ακραίοι αναρχοαριστεροί υγειονομικοί από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βυσσοδομούν και ψεύδονται συστηματικά ενάντια στην φωτισμένη (από τον ίδιο τον Κύριο που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό μας) ηγεσία της χώρας, και ιδιαίτερα ενάντια στην ανεπανάληπτη πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.
 
Οι σατανικοί αυτοί τύποι, συνεπικουρούμενοι ενίοτε και από κάποιους παρασυρμένους προερχόμενους από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ καθώς και με την συνδρομή άλλων ακροαριστερών και αναρχικών στοιχείων δυσφημούν διαρκώς την εικόνα της χώρας με υπερβολές και συκοφαντίες περί δήθεν «υγειονομικής γενοκτονίας», «κατάργησης και κατάρρευσης της δημόσιας περίθαλψης», «εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων», «θανάτους δυνητικά αποτρέψιμους» και άλλα παρόμοια τέτοια εγκληματικά. Φροντίζουν μάλιστα να παρενοχλούν συστηματικά τον πολυχρονεμένο υπουργό μας όπου σταθεί και όπου βρεθεί με βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ντουντούκες, συνθήματα, πανώ και διάφορα τέτοια ακραία. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο σε μερικά νοσοκομεία να μεταμφιεστούν σε γριές δήθεν νοσηλευόμενες και να εκτοξεύσουν ακόμα και ουροσυλλέκτες. Άλλωστε όπως είναι γνωστό καταδικάζεται και πατάσσεται απερίφραστα κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας σε Ελλάδα – Ιταλία – Ισπανία – Πορτογαλία. (Χειροκροτούνται μόνο διαδηλώσεις από φωτομοντέλα στο Καράκας και από νεοναζί στο Κίεβο που προβάλλονται δεόντως στο CNN.)  
 

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το δικό μου όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και θα μας ορίσουν – και αργότερα θα μπορούν να επανορίσουν – ποιο είναι το αξιοπρεπές όριο που κάνει τη ζωή αξιοπρεπή και ποιο είναι το κατώφλι κάτω από το οποίο η ζωή μας δεν θεωρείται αξιοπρεπής. Μας μιλούν με όρους της πιο απαίσιας γλώσσας, αυτής της αγοράς. Έτσι ορίζουν τη ζωή οι χασάπηδες. Και την αξιοπρέπεια. Πόσα μπορείς να αγοράζεις, πόσα σου επιτρέπεται να αγοράζεις, με πόσα τη ζωή σου εξαγοράζεις, με πόσα την αξιοπρέπεια ξεπουλάς.

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και ότι θα μας χαρακτηρίσουν καλά παιδιά και συνεργάσιμα, αν με ευγνωμοσύνη δεχτούμε το δώρο τους να ζούμε αξιοπρεπώς όπως ακριβώς μας όρισαν και αποπληρώνουμε το δάνειο με όσα δεν μας είναι χρήσιμα για να ζούμε αξιοπρεπώς όπως ακριβώς μας όρισαν. Ίσως να μην μας χώσουνε στη φυλακή, αν με προθυμία δηλώνουμε κάθε σεντ που παίρνουμε από τη δουλειά μας, απαντάμε αμέσως σε κάθε κλήση του δανειστή μας, ειλικρινώς και αμελλητί παραιτηθούμε από κάθε αμαρτωλή επιθυμία μας για ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή με τα παιδιά μας.

Η νυχτα με τα ζομπι...

Με νεκροζωντανους γεμισε το γυαλι της TV την Δευτερα το βραδυ.

Σε οποιο καναλι και να γυριζες το κουμπι παντου τα ιδια σιχαματα.

Αποκρουστικα προσωπα καλα φτιασιδωμενα απο τους μακιγιερ του συστηματος που σαν δευτερη δουλεια εχουν την δημοσιογραφια, να σου απλωνουν το χερι για να σε σωσουν.
 Ωστοσο οσο καλη δουλεια και να κανουν οι μακιγιερ μια μικρη σταγονα αιμα που ξεπηδαει  παντα θα τους προδιδει. Γιατι δεν μπορει κανενα μακιγιαζ να καλυψει τα ποταμια με αιμα που τους εχουν θρεψει τοσα χρονια.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κοριτσια για φιλημα


''Καθαριζουν'' για παρτη τους

Καθε μερα στους δρομους..και παντα μονες τους
Κανοντας την ξευτιλα μας μεγαλυτερη...

Για τα Λευκά Κελιά, που ετοιμάζονται


   
Γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά

Γιά τα Λευκά Κελιά, που ετοιμάζονται...
Με αφορμή το "πολυδιαφημιζόμενο" νομοσχέδιο

Στην έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας και με αφορμή τις αποδράσεις αυτών, που προτίμησαν την ελευθερία, γινόμαστε μάρτυρες αναβίωσης του κλίματος τρομοϋστερίας αλλά και πανηγυρικής έναρξης μιας τρομοσταυροφορίας.

Ο τελικός στόχος είναι η εξόντωση σε κατασταλτικό και συμβολικό επίπεδο του "εσωτερικού εχθρού", των πλέον δηλ. ριζοσπαστικών τμημάτων της κοινωνίας, που αντιστέκονται, αντιδρούν και αγωνίζονται.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μην κλαίτε ρε. Της Ετζέ Τεμέλκουραν

berkin-elvan-i-kaybettik-4148015 

Πρώτη φορά καταλαβαίνω αυτούς τους σκληροτράχηλους ανθρώπους, τις γυναίκες, τους άνδρες αυτούς. Τις απεργίες πείνας, στις «παράνομες» γειτονιές, στα σπίτια-γιάφκες, την όψη του αιματοβαμμένου πουκάμισου, της φλέβας των ημερών που ξεπροβάλει. Καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους.  Καταλαβαίνω για πρώτη φορά αυτούς που λένε «μην κλαίτε, να μη μας δουν οι άλλοι». Καταλαβαίνω πια γιατί ο άνθρωπος εχθρεύεται τα δάκρυά του. Καταλαβαίνω γιατί θέλεις να εξαφανίσεις την πιο ανθρώπινη και ευαίσθητη πλευρά  σου. Βάλανε τον Μπερκίν σε ένα μικρό φέρετρο και τον στέλνουν μακριά…

Θέλω να φωνάξω σε όλη τη χώρα «Μην κλαίτε ρε! Κόψτε το! Θα λογοδοτήσουν!» Στεγνώνουν την καρδιά, τα μάτια , τα λόγια μας από τις βρισιές αυτοί οι ξετσίπωτοι. Εμείς γιατί να κλάψουμε; Φωνάξτε ρε! Φωνάξτε! Υπάρχετε και εσείς! Φωνάξτε να το ακούσουν! Υπάρχουμε κι εμείς!

Θέλω να το κατανοήσουν, να ενδώσουν, πως το λένε. Μια φορά στη ζωή τους, μια φορά! Μου’ρχεται να φωνάξω « Εε εσύ σατράπη της εξουσίας τι έχεις εκεί κάτω στα αχαμνά σου;  Τσιμέντο ενός δρόμου διπλής κατεύθυνσης»; Και στο τέλος αυτών των ερωτήσεων βρισιές που δεν έχω εκστομίσει ποτέ στη ζωή μου. Άραγε με τέτοιο πόνο και φόρτιση από την πίεση θα εκραγούμε;

Θέλω να γράψω ένα κείμενο τέτοιο έτσι ώστε να μη χαθεί το αίμα των παιδιών. Του Μπερκίν, της Τζεϊλάν, του Ογούρ, του Αλί, του αδερφού και της αδερφής τους. Για όλα τα όμορφα αυτά παιδιά που μετανάστευσαν από αυτόν τον κόσμο. Καταλάβατε; Δεν υπάρχει όμως τέτοιο κείμενο. Ούτε κουβέντα. Δεν μπορεί κανείς να το γράψει. Ανολοκλήρωτες λέξεις και προτάσεις που όταν συναντιόμαστε όλοι μαζί χάνονται. Μια στεγνή βρισιά σε ανοιχτό χώρο.

Θέλω να φιλήσω έναν, έναν όλους αυτούς που βγήκαν χθες στο δρόμο. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν θέλουν την εξουσία για τον εαυτό τους, δεν πτοούνται , δεν χάνουν την ανθρωπιά τους στη χώρα του φόβου και των βασανιστηρίων. «Ας φάμε ξύλο και τι έγινε». Αυτούς που δεν άντεξαν να μείνουν στο σπίτι και ξεχύθηκαν στους δρόμους όπως αυτός ο άντρας που πήρε το ψωμί και βγήκε να διαδηλώσει μόνος του στο πάρκο, όπως εκείνη η γυναίκα. Μου’ρχεται να τους αγκαλιάσω. Θέλω να τους πω «Μη με αφήνεις». «Ούτε εγώ θα σ’αφήσω». Γιατί αν αφήσουμε ο ένας τον άλλο είμαστε καταδικασμένοι σε θάνατο, κατάλαβες; Ξέρεις ότι πεθαίνουμε έτσι δεν είναι; Πιάσε μου το χέρι, αλλά μη κλαίς. Θα βγούμε μπροστά. Θα πατήσουμε την ηλιθιότητά τους. Εντάξει; Μην κλαις όμως.

Δεν μου ταιριάζει αυτό που θα πω, αλλά με απασχολεί στο ελάχιστο. Τη στιγμή που κλαίμε για τον Μπερκίν, τη στιγμή που προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυα, ακούγοντας όλους αυτούς ξεδιάντροπους  να διαμελίζουν το πένθος μας, μου’ρχεται να τους αστράψω ένα ανάποδο χαστούκι.  Σε αυτούς που είμαι σίγουρη ότι δεν θα ενδώσουν να τους πω «Σκάσε, σώπα πια!

Και μετά να γυρίσω με τα χέρια μου αδύναμα και εξουθενωμένα σε ανθρώπους σαν και μένα και να τους ρωτήσω.

Δεν τελειώσαμε έτσι δεν είναι; Είμαστε όλοι Μπερκίν, σωστά; Δεν τελειώνουμε με τον θάνατο, έτσι δεν είναι; Μην κλαις ρε! Ύψωσε τη φωνή σου!

μετάφραση-επιμέλεια
sokaki

Πηγή: Birgün

-Γειά σου, είμαι ο Αλέξης. -Γειά σου Αλέξη, είμαι ο Μπερκίν

-Γεια σου, είμαι ο Αλέξης.
-Γεια σου Αλέξη, είμαι ο Μπερκίν.
-Μπερκίν. Τί περίεργο όνομα. Πόσο χρονών είσαι;
-15, εσύ;
-15. Ήμουν. Θα ήμουν 21, όμως αν ήμουν ακόμα εκεί..

-Τί εννοείς;
- Ξέρεις Μπερκίν, μια μέρα θα μπορούσαμε να πάμε για μπάσκετ εμείς οι δυο. Δε θα μας εμπόδιζε τίποτα, ποιό Αιγαίο, ούτε ότι μιλάμε διαφορετική γλώσσα, απλά λέω… θα μπορούσαμε να πάμε για μπάσκετ ίσως μια μέρα, μια βόλτα, κάτι, ε; Γιατί όχι;
-Γιατί Αλέξη έχουμε ένα κοινό εμείς οι δυο.
-Ναι Μπερκίν έχουμε. Μας σκότωσαν. Αυτοί με τις στολές… και τώρα..
-Και τώρα;
-Ας ελπίσουμε, μέσα από το θάνατο μας , όσοι είναι ακόμα εκεί να αγωνίζονται. Για να μπορούν άλλα παιδιά σαν εμάς, να κάνουν αυτή τη συζήτηση.
 
- Merhaba , ben Alexis değilim.
Hi – Alexis, Berkin değilim.
- Berkin.Ti garip bir isim . Kaç yaşındasın ?
-15 , Sen ?
-15 . Ben oldu. Ben 21 olabilir, ama ben hala orada olsaydı .. olurdu
-Ne demek istiyorsun ?
- Berkin , biliyorum bir gün sen bize basketboliki gidebiliriz . Biz ne Ege , bize bir şey önleyecektir
ya da farklı bir dil konuşan , sadece biz , bir gün belki de basketbol için bir yürüyüş , bir şey , değil mi ? Neden gidebiliriz … diyorum ?
Alexis ortak bir şeyimiz var .
Evet var. Bizi öldürdüler. Şu üniformalılar… ve şimdi ..
- Ve şimdi ?
- Umarım , bizim ölüm yoluyla , hala orada olanlar mücadele . Bu tartışma yapmak için , bizim gibi diğer millet etkinleştirmek için .
Orada .
ΔορίαιΧμος

ΥΓ: Ο Μπερκίν, σε ηλικία 15 χρόνων (σαν τον δικό μας Αλέξη), υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, που  νοσηλευόταν τις τελευταίες 269 ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, αφού είχε τραυματιστεί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του καλοκαιριού στην Κωνσταντινούπολη.
 

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Ακου, βλέπε, σώπα, για το καλό σου…»


theofilou

Απειλή του διευθυντή των φυλακών Δομοκού στον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου, γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του Κούρδου συγκρατούμενού του, Χουσεΐν Φενζί Τσεκίν, που κρατείται κάτω από άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες.


     
Tων Κατερίνας Κατή, Κώστα Ζαφειρόπουλου

ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

«Αν θες το καλό σου, μην ασχολείσαι με τον συγκεκριμένο κρατούμενο». Αυτή ήταν η απάντηση-απειλή που καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου από τον διευθυντή των φυλακών στον Δομοκό, όταν διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες κράτησης του κουρδικής καταγωγής Χουσεΐν Φενζί Τσεκίν, ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων σε σπίτι στου Γκύζη, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Γράμμα από τα λευκά κελία

Χαιρετισμούς από τα λευκά κελία

Εμείς είμαστε επαναστάτες που κρατούνται στα λευκά κελία του φασισμού της Τουρκιάς. Είμαστε μαθητές, δημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες, δικηγόροι, νοικοκυρές ,καλλιτέχνες, μηχανικοί, άνεργοι και γενικά είμαστε από καθώς ηλικίας άνθρωποι. Είμαστε κρατούμενοι διότι παλεύουμε εναντίον ιμπεριαλισμό και φασισμό, για την απελευθέρωση των λαών της Τουρκιάς. Στην Τουρκία εάν υπερασπίζεστε τον λαό και την εργατική τάξη σίγουρα στο δρόμο σας θα βρείτε τις φύλακες τύπου F.

Εμείς ονομάζουμε  τους εαυτούς μας Ελεύθεροι κρατούμενοι. Γιατί παρά που  είμαστε κρατούμενοι, δεν δεχόμαστε τις επιβολές τους, και αντιστεκόμαστε για την τιμή και τις ιδεολογίες μας. Ζούμε αντιστέκονταν , ζούμε παράγοντας.
 Θέλουν να εξαφανίσουν τις ιδεολογίες μας με βασανιστήριο της απομόνωσης. Θέλουν να εξαφανίσουν την οργανωτική ζωή μας. Όμως, παρά που ζούμε σε ξεχωριστά κελία πάλι ζούμε οργανωμένη. Για αυτό είμαστε Ελεύθεροι κρατούμενοι. Εναντίον του βασανιστηρίου της απομόνωσης , πραγματοποιήσαμε 7 χρόνια απεργία πείνας μέχρι θανάτουΔώσαμε 122 Μάρτυρες. Με την απομόνωση ήθελαν να εξαφανίσουν τους επαναστάτες. Την ματαιώσαμε την πολιτική της απομόνωσης.

Κρίση και δημοσιογραφία (υπο)κλίνονται στον ενικό


enikos


 
Η εκπομπή έχει τίτλο «Ο ρόλος των media και των δημοσιογράφων στην κρίση». Μια χαρά θέμα! Θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, υπό την έννοια της σημασίας του για τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας. Ο Νίκος Χατζηνικολάου καλεί στον Ενικό ανθρώπους του Τύπου για να μιλήσουν για την κρίση και τη δημοσιογραφία. Ή για τη δημοσιογραφία στα χρόνια της κρίσης. Θα τα αναλύσουν όλα, θα βρουν βολικά άλλοθι, θα ρίξουν ανάθεμα, θα συμφωνήσουν ότι δεν στεκόμαστε ως κλάδος στο ύψος των περιστάσεων και η ζωή θα συνεχιστεί…

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Οι άντρες θαύμαζαν τα κορίτσια στη βιτρίνα, ώσπου είδαν γιατί χόρευαν

 Screen Shot 2014-03-09 at 7.17.33 AM
 Άμστερνταμ. Γνωστό για τα πορνεία με τις βιτρίνες.

Τα όμορφα κορίτσια εμφανίστηκαν στη βιτρίνα και άρχισαν να χορεύουν.

Τράβηξαν την προσοχή, το θαυμασμό και ίσως και την “όρεξη” των περαστικών ανδρών, μια και οι άνδρες είναι οι πελάτες των κόκκινων φαναριών.
Χαμόγελα, σφυρίγματα, πονηρά βλέμματα μόλις τέλειωσαν το χορό οι κοπέλες.

Πάγωσαν αμέσως όμως, όταν διάβασαν σε προβολή τα εξής λόγια: “Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες έρχονται στη Δυτική Ευρώπη με την υπόσχεση μιας καριέρας στο χορό. Δυστυχώς, καταλήγουν εδώ. Stop the traffik. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να αγοράζονται ή να πωλούνται”.

Φίλε άντρα, μην αγοράζεις τέτοια “προϊόντα”. Γιατί είναι άνθρωποι…

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η μάχη της Κοκκινιάς (7η Μάρτη 1944)

"Όλοι στην Κοκκινιά περίμεναν ποια θα είναι η απάντηση των Ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να εισβάλουν στην πόλη.
 

Μάχες στην Κοκκινιά
Ο ΕΛΑΣ στην Κοκκινιά ήταν σε επιφυλακή και από πολύ αργά το βράδυ οι μαχητές του είχαν λάβει θέση μάχης και περιφρούρησης της πόλης. Η διάταξη των διμοιριών του ΕΛΑΣ ήταν σε σχήμα «Λ». Ξεκινούσαν από το Γ΄ Νεκροταφείο και έφταναν στο Κουτσουκάρι και τα Γερμανικά από τη μία πλευρά, ενώ από την άλλη ξεκινούσαν από το Γ΄ Νεκροταφείο και έφταναν στις εργατικές πολυκατοικίες, την Παιδική Στέγη και τα Άσπρα Χώματα. Η κύρια δύναμη του ΕΛΑΣ έχει οχυρωθεί στη βόρεια πλευρά από το Περιβολάκι (πλατεία Δαβάκη) και είναι το 3ο τάγμα του Γιάννη Πισσάνου. Ακριβώς πίσω από την πλατεία βρίσκεται και η κλινική του Χρυσοχέρη, στην ταράτσα της οποίας είχε στηθεί το οπλοπολυβόλο του ΕΛΑΣ με ευθύνη της διμοιρίας του Κώστα Διαμαντή.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Με ΕΝΤΟΛΗ Σαμαρα...

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ πέρασε τον αστυνομικό κλοιό στην οδό Σταδίου και δέχτηκε αγρια επίθεση από δυνάμεις της Αστυνομίας που έκαναν χρήση χημικών.


Η απάντηση της Κοινότητας των Αφγανών στους «Πρωταγωνιστές» του Στ. Θεοδωράκη

protagonistes-farmakonisi_0Η απάντηση της Κοινότητας των Αφγανών για την αντιδεοντολογική παρουσίαση  των «ψευδών» καταθέσεων των διασωθέντων στο Φαρμακονήσι (διαβάστε σχετικά):

“Τα συγχαρητήρια που δεν δώσαμε ποτέ. Ως Αφγανοί ίσως καμία φορά είμαστε υπερβολικά ευγενικοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι μπορούν να εκμεταλλευθούν την «ευγένεια» μας και την χρησιμοποιούν εναντίον μας.

Μετά την «τραγωδία» του Φαρμακονησίου στις 20/01, με 11 νεκρούς, 8 παιδιά και 3 γυναίκες (πρόσφυγες του πολέμου), ενώ ολόκληρη η κοινότητα μας πενθούσε μαζί με τους διασωθέντες πρόσφυγες για την μεγάλη απώλεια αυτή, ανακοινώθηκε επίσης ότι οι διασωθέντες πρόσφυγες ευχαρίστησαν εκείνους (τους λιμενικούς) που ευθύνεται για το έγκλημα. Εμείς ως κοινότητα σκοπίμως, αφήσαμε τους ιδίους τους διασωθέντες να απαντήσουν, όπως και έγινε. Όλοι τους οι διασωθέντες πρόσφυγες διέψευσαν κατηγορηματικά και επανειλημμένα, τόσο τις καταθέσεις όσο και το «ευχαριστώ» που περίσσευε.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014