Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ματωμένο Μουντιάλ

Κάτω από το "φανταχτερό" Μουντιάλ, που θα φιλοξενήσει σε λίγο καιρό η Βραζιλία, κρύβεται πολλή βρωμιά. Οι σκηνές της χώρας της μπάλας και της σάμπα, φεύγουν και στην θέση τους έρχονται οι δολοφονίες και το "καθάρισμα" ολόκληρων περιοχών! Η υμνολογία της ανάπτυξης, θολώνει από τις μεγάλες πόλεις που θυμίζουν την κόλαση, τους πραγματικούς στρατούς αλλά και τους στρατούς των φτωχών. 
 
Εδώ πλέον το όνομα της FIFA, είναι συνώνυμο της εξαθλίωσης, της επέλασης των  κολοσσών - εταιρειών, της άγριας καταστολής και του χάσματος των αντιθέσεων. Σε ένα εγκαταλελειμμένο τρένο, κάποιοι έχουν ζωγραφίσει ένα τεράστιο γκράφιτι: "Fuck Fifa"

ΕΠΕΙΓΟΝ


«εξαθλιωμενος... ἐπὶ Κολωνῷ»


Για μια σακουλα λαχανικα

Ευτυχως που δεν γιναμε Αργεντινη......

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 29 ΚΑΤΟΙΚΟΙ!



ΠΟΙΝΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!


Μόνο ως κίνηση απροκάλυπτης εξόντωσης μπορεί να εκληφθεί η απόφαση των διωκτικών και δικαστικών αρχών να κληθούν σε απολογία, ως κατηγορούμενοι πλέον, οι 29 κάτοικοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα επεισόδια της 12/5/2013 στην τοποθεσία Λάκκο Καρατζά της περιοχής Χαλκιδικής.


Τα υπομνήματα παροχής εξηγήσεων που κατέθεσαν οι δικηγόροι των κατοίκων απερρίφθησαν συνολικά και σύντομα οι «29» θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, με την πρωτοφανή για τα χρονικά κατηγορία της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης», σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα!



Υπενθυμίζεται ότι οι «29» είχαν κληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 να καταθέσουν ως ύποπτοι για την πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα από τις αρχές Μαΐου έως και τα τέλη Αυγούστου του περασμένου έτους στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά» του όρους Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Κατά την αστυνομία, βαρύνονται με τον τραυματισμό 4 αστυνομικών κι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και κατοίκων που «δεν αντιτίθενται στην επένδυση».

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Υποστηρίξτε τους Παλαιστίνιους παραγωγούς – εξαγωγείς από τη Γάζα

logo for mailing to listΜπορείτε να συμμετάσχετε στο ταξίδι για την άρση του αποκλεισμού  αγοράζοντας παλαιστινιακά εξαγώγιμα αγαθά από τη Γάζα .

Τώρα που η ανακαίνιση της κιβωτού της Γάζας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί , η προσοχή μας στρέφεται προς τη συλλογή παραγγελιών εισαγωγής παλαιστινιακών προϊόντων που μεταφερθούν με την Κιβωτό της  Γάζας σπάζοντας τον αποκλεισμό.  Με την αγορά των παλαιστινιακών προϊόντων από τη Γάζα , οι αγοραστές σε όλο τον κόσμο θα φέρουν την προσοχή του κόσμου στον αποκλεισμό , ενώ παράλληλα θα υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους παραγωγούς στη Γάζα .


Σύμφωνα με την  ΜΚΟ Gisha , η οποία παρακολουθεί την πρόσβαση προς και από τη Γάζα, οι εξαγωγές αγαθών από τη Λωρίδα της Γάζας "είναι ακόμη σε μόλις δύο τοις εκατό των προ του 2007 επίπεδών τους."  Αυτό συμβαίνει "λόγω της συνεχιζόμενης απαγόρευσης των εμπορικών συναλλαγών , από τη Γάζα προς το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη" .  Η ευρεία απαγόρευση των εξαγωγών στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη , οι οποίες μέχρι το 2007 αντιπροσώπευαν το 85 % της αγοράς για τους παραγωγούς της Γάζας, περιορίζει οποιαδήποτε πραγματική οικονομική ανάπτυξη στη Λωρίδα της Γάζας .


Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Προς τιμήν του ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Νανούρης παρουσίασε στην "Εφημερίδα των συντακτών" ένα σημαντικό άρθρο αφιερωμένο στη μνήμη της Αλίκης Τσουκαλά της νεαρής λαϊκής αγωνίστριας  που εκτελέστηκε πριν 65 χρόνια (16-4-1949) από το μοναρχοφασιστικό αμερικανόδουλο κράτος.

Το εν λόγω άρθρο βασίστηκε στο εκτενές αφιέρωμα-έρευνα του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη" που είχε δημοσιευθεί στο blog μας πέρυσι στις 16 Απρίλη 2013.   


Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το χθεσινό άρθρο του Δ. Νανούρη στην «Εφημερίδα των συντακτών» :

«Αποκηρύσσω όχι τις ιδέες μου αλλά τον πατέρα μου»

Μια ιστορία βγαλμένη από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκε στο έκτακτο στρατοδικείο Χαλκίδας από τις 15 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 1949 με πρωταγωνιστές μια θαρραλέα, εικοσάχρονη Επονίτισσα και τον 46χρονο δηλωσία πατέρα της

Τέτοιες μέρες στα 1949, λίγο πριν ανατείλει ο εικοστός πρώτος Μάιος της ζωής της, η Αλίκη Τσουκαλά στέκει αγέρωχη μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, διδάσκοντας αξιοπρέπεια μια καθημαγμένη χώρα στην οποία παίζεται ένα μακάβριο θέατρο του παραλόγου.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Με ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ...


Με ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ για πρωτη φορα θα διατεθει φετος απο το πρωτογενες πλεονασμα σε καθε ελληνα ο ατομικος του σταυρος.

Τερμα οι βουτιες απο ταρατσες και μπαλκονια...
Υπαρχει πιο χριστιανικος τροπος να μεγαλωσει η λιστα αυτοκτονιων.

Αλλη μια μεγαλη μεταρρυθμιση της κυβερνησης των σταυρωτων.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κατευθυνόμενη διαστρέβλωση των γεγονότων από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή



Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
 
Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΠΕ ΜΠΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ
 

ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΦΤΗΝΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
 
Δεν τους έφτανε που όλος ο κόσμος γέλαγε μαζί τους με την παραποίηση των δηλώσεων Μέρκελ, σήμερα οι υπεύθυνοι του ΑΠΕ ΜΠΕ δίνουν πάλι εξετάσεις στα αφεντικά τους. Τα λαγωνικά του ΑΠΕ ΜΠΕ ανακάλυψαν “ομάδες γνωστών αγνώστων που δημιουργούσαν φραστικά επεισόδια με πολίτες και η αστυνομία τους απομάκρυνε” (sic) Ανακάλυψαν ακόμη ότι “ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής συμμετείχε με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην συγκέντρωση στην αρχή του συντάγματος”. Τόσα ψέματα μέσα σε δύο φράσεις.
 
Την “είδηση” αυτή πήραν βέβαια διάφορα “έγκυρα” σάιτ και κάποια από τα κανάλια με τους τηλεαστέρες με τις βαθιές τσέπες για να εξαπολύσουν την χυδαία τους επίθεση σε βάρος αυτών που αγωνίζονται. Μάλιστα κάποια “έγκυρα” σάιτ ανακάλυψαν και καταγγελίες συνδικαλιστών και καταναλωτών βέβαια “ότι ολιγάριθμες ομάδες έσπρωξαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τις βιτρίνες”. Γκεμπελίσκοι που γλείφουν το χέρι των αφεντικών που τους ταϊζει.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Είστε εχθροί μας και γι’ αυτό ανεπιθύμητοι.



Ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 11/4 θα επισκεφτεί τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Η επίσκεψη αυτή γίνεται με σκοπό την επιβράβευση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια επίθεση που σηματοδοτήθηκε από τα διαδοχικά μνημόνια, την απομύζηση του λαϊκού εισοδήματος, τη διόγκωση της ανεργίας, τη διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού (υγεία, παιδεία κ.ο.κ.), τη στέρηση κάθε ονείρου από τη νεολαία, την επανεμφάνιση της μετανάστευσης, τα συνεχή αντιδημοκρατικά πραξικοπήματα εντός κι εκτός Βουλής, την στυγνή επιτροπεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσω των νέων γκαουλάϊτερ Ράϊχενμπαχ, Φούχτελ κλπ, την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, το χτύπημα σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πάμε στοίχημα : Ποιος θα είναι ο “τρομοκράτης” απόψε στα δελτία ειδήσεων?


Κουπόνι στοιχήματος για ποιον θα κατηγορήσουν σήμερα τα δελτία ειδήσεων για την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα το πρωί


mpalothia.com

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Νέα κόντρα για τη "δουλειά την Κυριακή" - απεργία την Κυριακή 13 Απριλίου από την ΟΙΥΕ 

 Σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) την Κυριακή 13 Απριλίου, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

"Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων προκηρύσσει για την Κυριακή 13 Απριλίου 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου.
Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι του μνημονιακού αντεργατικού κατασκευάσματος (Ν.4177/13), που ψήφισε η δικομματική συγκυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, επιτρέποντας τη λειτουργία όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο και 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα με αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών, ξαναχτύπησαν για να εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερο τις πολυεθνικές.

Η κυβέρνηση μέσα από το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα, έκανε ακόμα ένα βήμα για την oριστική, πλήρη και χωρίς όρια κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Με πρόσχημα τη δήθεν «πιλοτική εφαρμογή» θεσμοθετεί ουσιαστικά την Κυριακάτικη λειτουργία στις τουριστικές περιοχές και τις 52 Κυριακές, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους: μικρά και μεγάλα.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Το ψηφοδελτιο του Μωραλη στον Πειραια

Μαρινακης
Ρομπερτο
Τορες
Σαλίνο
 Μαρκάνο
Μανωλάς
Χολέμπας
 Εντινγκά
 Μανιάτης
 Κάμπελ
 Ντομίνγκες
 Πέρες
Ολαϊτάν
 ΤΑΚΗΣ

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ: «ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ»


agiossavvas11396869541Άμεσες επιπτώσεις στη θεραπεία και τα χειρουργεία των καρκινοπαθών θα έχουν οι διαθεσιμότητες 67 γιατρών του πρώην ΙΚΑ στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας. “Οι περικοπές είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, θέλουν να στείλουν τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα” δηλώνει στο Κόκκινο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Κώστας Καταραχιάς.

Οι απολύσεις των γιατρών που έρχονται αμέσως μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα έχουν ως αποτέλεσμα να κλείσουν καίρια τμήματα του νοσοκομείου όπως το Ακτινοδιαγνωστικό (όπου σταματά τη λειτουργία του ο μαγνητικός τομογράφος και ο υπέρηχος που στεγάζεται στην Λ.Αλεξάνδρας 119), το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο που βγάζει τις βιοψίες, το Ιατρείο Πόνου, η Β΄κλινική Μαστού, το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα που κάνει τις ακτινοβολίες κ.α.

“Ότι κλείνει δεν ανοίγει και αν ανοίξει θα λειτουργήσει με ιδιωτικούς όρους. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή λειτουργία” δηλώνει ο Κ. Καταραχιάς που τονίζει πως η χρηματοδότηση του νοσοκομείο έχει μειωθεί κατά 50% ενώ λείπει το 1/3 του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν να μην κλείσουν τα μηχανήματα παρά την απόφαση του υπουργείου ενώ απο την ανακοίνωση των απολύσεων πραγματοποιούν συνεχείς συγκεντρώσεις στο προαύλιο του νοσοκομείο όπου ενημερώνουν τους ασθενείς και τους πολίτες.

πηγή: stokokkino.gr

Ληγμένα βούτυρα στο πρωινό των φαντάρων

Ληγμένα βούτυρα στο πρωινό των φαντάρων στην 31ηΤαξιαρχία-Μετα επιστροφής επιδόματα στους στρατιωτικούς!
Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της ακροδεξιάς μπουρδολογίας του Φαήλου Κρανιδίωτη-συμβούλου του πρωθυπουργού, όταν ανέλαβε, με τη γνωστή μισαλλοδοξία και την πολεμοκαπηλεία του «χορτάτου», να περιγράψει «Η σημασία του να είσαι δεξιός», γράφοντας:
«Ο Δεξιός τιμάει ιδιαίτερα κι αγαπάει τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί το κόμμα του εκφράζει μεγάλο μέρος του Έθνους».

Ας δούμε τι σημαίνουν όλα αυτά:   
    
1ο: ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δαπανά εκατομμύρια ευρώ για Στρατιωτικές  παρελάσεις με την συμμετοχή τανκς για να τρίζει η άσφαλτος από τις ερπύστριες... και να μαζέψει στο δεξιό μαντρί τους Χρυσαυγίτες.
2ο: «Τα απίστευτα συνέβησαν βραδυάτικα κάπου στο νότιο Αιγαίο.Πλοίο του στόλου που έπαιζε το ρόλο του στόχου στην άσκηση NobleDina 2014 που διεξάγεται μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ  …έμεινε! Κι όταν λέμε έμεινε …έμεινε. Δεν πήγαινε ούτε μπρος, ούτε πίσω! Πανικός!

ΑΚ Θεσσαλονίκης : Κάλεσμα αλληλεγγύης τη Δευτέρα 07/04, 12:00 στα δικαστήρια Λάρισας

Για τις μεθοδεύσεις της αστυνομίας και των νεοναζί μετά την πορεία στο Δομοκό

Την Κυριακή 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Δομοκό ενάντια στη φυλακή υψίστης ασφαλείας που θα δημιουργηθεί στην περιοχή. Παρά τις συνεχείς προκλήσεις της αστυνομίας, η οποία προσπαθούσε να αποκλείσει το δρόμο προς τις φυλακές, οι περίπου 600 σύντροφοι και συντρόφισσες παρέμειναν για ώρα 200 μέτρα από τις φυλακές. Όταν η παρέμβαση ολοκληρώθηκε, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στα λεωφορεία όπου δέχτηκαν επίθεση με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ.

Κατά την επιστροφή του λεωφορείου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης υπήρχε συνοδεία ενός περιπολικού και μιας κλούβας. Έξω από τη Λάρισα οι δυνάμεις καταστολής σταμάτησαν το λεωφορείο, το οποίο περικυκλώθηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ για αρκετή ώρα.

Η δικαιολογία ήταν ότι κάποιοι είχαν επιτεθεί νωρίτερα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα. Μετά από ώρα και αφού είχαν πάρει όλες τις ταυτότητες από τους συντρόφους, τους ζητήθηκε να περάσουν ένας ένας από την κλούβα των ΜΑΤ και να γίνει αναγνώριση από τους νεοναζί.


Οι σύντροφοι αρνήθηκαν αυτή τη διαδικασία και η αστυνομία μετέφερε μόνο τους άνδρες στο Α.Τ. Λάρισας. Οι γυναίκες μείνανε στο σημείο που τους σταματήσανε, μέσα στο λεωφορείο για πολλές ώρες.

Στο Α.Τ. Λάρισας οι σύντροφοι πέρασαν από τη διαδικασία της αναγνώρισης από τους χρυσαυγίτες. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ήταν να κρατηθεί ο σύντροφός μας, Τσιλιμαντός Γρηγόρης, με την κατηγορία ότι προκάλεσε φθορές στα γραφεία των φασιστών.

Για ακόμη μια φορά, η αστυνομία, σε συνεργασία με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί να κάμψει το κίνημα αντίστασης απέναντι στον ολοκληρωτισμό του κράτους διώκοντας αγωνιστές, έχοντας ως μόνο στοιχείο τη συμμετοχή τους σε μια πανελλαδική πορεία ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Δευτέρα 7 Απριλίου συγκέντρωση στις 12:00 στα δικαστήρια Λάρισας

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σύντροφοι/Συντρόφισσες