Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Χαλυβουργία Βόλου» Τωρα κλαις, γιατι κλαις;

Συ δεν ησουν που πουλησες τους συναδελφους σου χθες;

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» χαιρετίζει την απόφαση των εργατών της «Χαλυβουργίας» να πουν για δεύτερη φορά με ακόμα μεγαλύτερη πλειοψηφία (167 έναντι 69) ένα θαρραλέο «ΟΧΙ» στην απαίτηση του Μάνεση να τσακίσει κι άλλο το μισθό τους και τις εργασιακές σχέσεις.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του:
«Η εργοδοσία δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια! Υπάρχει πείρα από την προηγούμενη αντίστοιχη απαίτηση του βιομήχανου που προχώρησε σε εκ περιτροπής εργασία. Το "ΟΧΙ" πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε οργάνωση και πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας να χτυπήσει τα δικαιώματα, να βγάλει κι άλλα κέρδη από τον ιδρώτα και το αίμα των χαλυβουργών. Ήδη πριν τη Γενική Συνέλευση ξεκίνησε το γαϊτανάκι των απειλών και των εκβιασμών για απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες. Οι ίδιοι οι εργάτες, με την απόφασή τους έδωσαν μια πρώτη απάντηση. Όπως και οι αιτιάσεις του βιομήχανου για δήθεν μείωση στην παραγωγή, αφού και μέσα από τη Γενική Συνέλευση βγήκε ξεκάθαρα ότι η εργασία έχει εντατικοποιηθεί και η παραγωγή δεν έχει πέσει στο παραμικρό.

Οι εργάτες να βγάλουν συμπέρασμα από τη στάση του ΔΣ του σωματείου του χώρου που στη σημερινή συνέλευση απαγόρευσε από το Συνδικάτο Μετάλλου να μιλήσει και αρνήθηκε να παραστεί στη Συνέλευση αντιπροσωπεία του Σωματείου της Χαλυβουργίας του Ασπρόπυργου. Γιατί; Δεν θέλουν να εκφραστεί η στήριξη και η ταξική αλληλεγγύη; Είναι ένας ακόμη λόγος για να αποφασίσουν οι εργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με την απόφαση της σημερινής συνέλευσης οι μεταλλεργάτες της Χαλυβουργίας δείχνουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να σπάσουν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που σπέρνουν οι διάφοροι καλοθελητές. Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Χρειάζεται τώρα να οργανώσουν οι ίδιοι τον αγώνα τους, να στηριχτούν στο Συνδικάτο τους. Το "ΟΧΙ" για να ολοκληρωθεί πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση και πάλη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!».

15 σχόλια:

  1. Πιασάρικος και προβοκατόρικος (το συνηθίζεις άλλωστε) ο τίτλος της ανάρτησής σου. Όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν. Όμως έκανες μια τρύπα στο νερό. Οι θέσεις του Οικοδόμου είναι ξεκάθαρες και δεν παρερμηνεύονται. Η ταύτιση εργατοπατέρων συνδικαλιστών και εργατών βρίσκεται μόνο στη φαντασία σου. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αυτά για τους αναγνώστες σου που πας να ξεγελάσεις:

    Χαλυβουργοί Βόλου - Η οργή να γίνει αγώνας ταξικός
    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html

    Tι έχουν τα έρμα και ψοφάνε… Τα «βρήκαν» χαλυβουργοί και Μάνεσης στο Βόλο...
    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2012/10/t_27.html

    «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - Οργανώνουν και συντονίζουν τη δράση τους
    (Χρειάζεται συντονισμός με τους εργάτες στο Βόλο)
    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5121.html

    ΒΟΛΟΣ - Ελληνική Χαλυβουργία: Συστράτευση εργατοπατέρων για να περάσουν τα σχέδια του Μάνεση
    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6147.html

    Βόλος - «Ελληνική Χαλυβουργία»: Οι εργάτες απέρριψαν τις εργοδοτικές αξιώσεις
    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9162.html

    Βόλος: Εκ περιτροπής απασχόληση αξιώνει ο Μάνεσης από τους χαλυβουργούς
    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2584.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δημοσιεύσεις το προηγούμενο σχόλιό μου, πρόσθεσε και αυτό.

    Οι 121 (ως τώρα) αναρτήσεις του Οικοδόμου για τον αγώνα των χαλυβουργών:

    http://e-oikodomos.blogspot.gr/search/label/%22%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%22

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οικοδομε
      Ωραιες οι 121 αναρτησεις σου για τους χαλυβουργους και μπραβο σου.
      Μηπως να μας εδειχνες και μια για το παιδι που αργοπεθαινει;
      Mια αναρτηση για τον ΣΑΚΚΑ.
      Μια ρε,μονο μια.

      Διαγραφή
    2. "Σήμερα ο Κώστας Σακκάς, αύριο εσύ"

      http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5813.html


      Θέλεις μήπως και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων;...

      Διαγραφή
    3. http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5813.html Αναρχογατάκι, αυτή ήταν προχτεσινή ανάρτηση του μπλογκ. Μια έτσι να έκανες, θα την έβλεπες. Αλλά μάλλον είσαι νεογέννητο και δεν έχουν ανοίξει τα ματάκια σου ακόμα για να βλέπεις καλά. Να καπηλεύεσαι με επικλήσεις στο συναίσθημα για το σακκά όμως ξέρεις μια χαρά. Σα δε ντρέπεσαι λεώ γω.

      Διαγραφή
    4. Εσυ τι εισαι ρε αλεξει ρομανοφ,και πετιεσαι σαν την πουτσα,δικηγορος του οικοδομου;

      Διαγραφή
  3. Φίλε οικοδόμε μου κάνει εντύπωση η επίθεσή σου στον Αναρχογατούλη.
    Εγώ δεν βλέπω αλήθεια που αποδίδεις την προβοκατόρικη πρόθεσή του.
    Ερμηνεύω την παραπομπή του στη δική σου ανάρτηση σαν ενημέρωση για τον αναγνώστη της δικής του σημερινής άποψης, γιατί στο άρθρο σου περιγράφονται τα γεγονότα στην Χαλυβουργία του Βόλου, στην στάση των εργαζόμενων απέναντι στα ταξικά τους αδέρφια, που βουτηγμένοι στις φοβίες τους, υποταγμένοι στους συμβιβασμούς τους, παραπλανημένοι από τις αυταπάτες που τους καλλιεργούσαν οι συμβιβασμένες ηγεσίες τους, υπέκυπταν και όπως πολύ σωστά γράφεις……«Μέσα από τα σίδερα, οι συνάδελφοί τους, τα ταξικά αδέρφια τους, τους γύριζαν την πλάτη»
    Και το «τώρα κλαις γιατί κλαις» αναφέρεται όχι σε εσένα, αλλά ακριβώς σε κείνους τους εργαζόμενους με τις αυταπάτες ότι το συμφέρον τους πρέπει να τους υπαγορεύει: « να κοιτάξουν την δουλίτσα τους γιατί δεν είναι καιρός για ηρωισμούς».
    Θεωρώ λοιπόν άδικη την επίθεσή σου, εκτός και αν δεν ξέρω να διαβάζω πίσω από τις γραμμές και, πράγματι ο Ανάρχας υπονοεί κάτι για αυτά που γράφεις που εγώ δεν μπορώ να δω.
    Αυτό όμως μόνο εκείνος μπορεί να το επιβεβαιώσει και να μου δώσει και εμένα να καταλάβω τι σου προσάπτει, γιατί η ανάρτησή σου είναι ξεκάθαρη, κρυστάλλινη και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.
    Θέλω να πιστεύω ότι ο Ανάρχας είναι από εκείνους που καίγεται από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, που δεν αντέχει και δεν ανέχεται όπως «όλοι εμείς» την ξεφτίλα που ζούμε, που μπορεί να τα μπερδεύει μερικές φορές, (αρκετές θα έλεγα) όπως άλλωστε και κάποιοι από εμάς, αλλά όλοι έχουμε το δικαίωμα του επαναπροσδιορισμού και της αναγνώρισης των λάθος εκτιμήσεών μας, πράγμα που πρέπει για όλους μας να ισχύει και ξέρω ότι και εσύ συμφωνείς με αυτήν την άποψη.
    Να είστε καλά και οι δύο.
    Άναρχε αν δημοσιεύσεις το σχόλιό μου, θα ήθελα και την απάντησή σου, διαφορετικά θα το ερμηνεύσω ότι συμφωνείς με αυτά που γράφω.

    ROSA LOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ROSA LOU:
      Δεν πρόκειται για «επίθεσή μου», αλλά για ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε επίθεση που δέχτηκα. Οι απόψεις μου για τους χαλυβουργούς είναι πεντακάθαρες και δεν χωράει παραχάραξη ή "πλακίτσα", από κανέναν. Πριν αναγκαστώ να γράψω ανάρτηση σχολίασα εδώ (λίγο πιο πάνω) και δεν πήρα καμιά απάντηση. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά και δεν με ενδιαφέρει. Όμως δεν θα πέρναγε αναπάντητη από εμένα αυτή η επίθεση. Μετά την ανάρτησή μου, ο διαχειριστής αυτού του μπλογκ, αναγκάστηκε να μου "απαντήσει", εδώ:

      http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_206.html

      Από την "απάντησή" του μπορεί ο καθένας να βγάλει συμπέρασμα…
      Καλή δύναμη!

      Διαγραφή
    2. Ενω το επιπεδο το δικο σου ειναι ξεκαθαρο με τα γατακια και την φωτογραφια.
      Δηλαδη κι εγω αν ηθελα να κανω μια αναρτηση και να σχολιαζω τα σχολια σου,τι τιτλο και φωτογραφια θα επρεπε να βαλω;
      Το πιο προχειρο που μου εχεται στο μυαλο που θα παραπαμπει στο οικοδομος θα ηταν ισως καποιο οικοδομικο υλικο. Ενα κοματι στοκος η λιγη λασπη πεταμενη απο δω κι απο κει.

      Διαγραφή
  4. Καμαρωστε εναν ''οικοδομο'' και τικαταλαβε διαβαζοντας την αναρτηση.

    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_206.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να σου απαντησω ρε ανωνυμε.
    Ειναι ακριβως αυτο που καταλαβες εσυ αλλα ειναι ανικανος να καταλαβει ο κυριος οικοδομος.
    Οι του βολου οταν πουλουσαν τον αγωνα του Ασπροπυργου νομιζαν οτι θα ειναι τα αγαπημενα παιδια του Μανεση,αλλα δεν γνωριζαν οτι ακομα και οι γερμανοι οταν τελειωναν τα αλισβερισια τους με τους προδοτες πολλες φορες τους εκτελουσαν.
    Ε τωρα το πιστολι ειναι στα χερια του Μανεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ρε συ αναρχογατούλη, ΑΥΤΟ έγραφε κι ο οικοδόμος. Τους έκρινε τότε γιατί: "οταν πουλουσαν τον αγωνα του Ασπροπυργου νομιζαν οτι θα ειναι τα αγαπημενα παιδια του Μανεση,αλλα δεν γνωριζαν οτι ακομα και οι γερμανοι οταν τελειωναν τα αλισβερισια τους με τους προδοτες πολλες φορες τους εκτελουσαν." Όμως ο ίδιος ο τίτλος της ανάρτησής σου "Συ που πούλησες..." (με λινκ στον οικοδόμο είναι φανερό ότι τον κατηγορείς ότι "πούλησε") σε βγάζει φάουλ.

      Διαγραφή
    2. Ρε ειναι δυνατον να μην καταλαβαινετε οτι το λινκ στον οικοδομο ηταν για να μαθουν καποιοι που ισως δεν ηξεραν,τι ειχε συμβει τοτε με τους εργατες του βολου,και η αναρτηση με την οποια συμφωνουσα τα ελεγε πεντακαθαρα.
      Τωρα πως ο οικοδομος καταλαβε οτι δεχεται επιθεση,ε εγω δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο.Ισως να ειναι το συνδρομο του ΚΚΕ που βλεπει παντου εχθρους.

      Διαγραφή
  6. http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5813.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδη το θεμα εχει κουρασει,κι επειδη ο οικοδομος ισως θελει να συνεχισει, αν θελει υπαρχει χωρος για ενα ακομα σχολιο του,χωρις απαντηση γιατι γιναμε σηριαλ.

    Καλους ''αγωνες''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή