Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ  ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ! 
 
Τελικά φαίνεται πως η άσκηση «Καλλίμαχος», στις 04.02.2011 (πατήστε εδώ) που αφορούσε την καταστολή λαϊκής κινητοποίησης από στρατιωτικές δυνάμεις, ήταν μόνο μια επιχειρησιακή πρόβα. Και αυτό γιατί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, σχεδιάζει τη συνεκπαίδευση, τη χρήση κοινών μέσων καθώς και κοινές βάσεις για δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Πρόσχημα για τα ως άνω αντιδραστικά σχέδια είναι ο περιορισμός και ο "εξορθολογισμός" των δαπανών βάσει του μοντέλου «Καλλικράτης», που η κυβέρνηση του Μνημονίου εφαρμόζει σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, σχολεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ και νοσοκομεία.
Με δυό λόγια, για άλλη μια φορά η δικαιολογία του περιορισμού του κόστους προβάλλεται ως πρόσχημα για ρυθμίσεων, επιχείρημα όμως, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί σκέτο παραλογισμό! 
 
Πραγματική στόχευση, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το θόλωμα των διαχωριστικών γραμμών και των ρόλων μεταξύ της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με την απόδοση κατασταλτικού ρόλου στις δεύτερες απέναντι σε λαϊκές κινητοποιήσεις. 
Φαίνεται τελικά πως η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο ενός γενικευμένου λαϊκού ξεσηκωμού και για το σκοπό αυτό δεν διστάζει να προβαίνει όχι μόνο σε άγριες επιχειρήσεις αστυνομικής καταστολής  αλλά και να προετοιμάζει σχέδια ακραίου αυταρχισμού εναντίον του "εσωτερικού κινδύνου". 

Δυστυχώς, αυτά τα σχεδια είναι άκρως επικίνδυνα και παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές. 

Με σκοπό τη σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών της Ίσκρα, παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011.

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΛΑΟ

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΡΩΝ»

Κοινή εκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας, κοινές τεχνικές βάσεις μεταξύ των δυο σωμάτων και «εξορθολογισμό» των προμηθειών τους, μέσω της χρήσης «κοινών μέσων» (!) προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την «εξοικονόμηση δαπανών» και με πραγματικό στόχο την ισχυροποίηση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κατασταλτικών μηχανισμών, σε βάρος του εχθρού λαού. 

Τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε χτες στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλου, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Αμυνας, Π. Μπεγλίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν «συνέργειες» μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων προκειμένου -όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές- να «μειωθούν οι προϋπολογισμοί» τους. Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την «περιστολή δαπανών», κάνει ένα ακόμα θαρραλέο βήμα για τη θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών, στους οποίους, εκτός από τα Σώματα Ασφαλείας, ενσωματώνει πιο ενεργά πλέον και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Με τη συνεκπαίδευση Στρατού - Αστυνομίας και ό,τι αυτή θα περιλαμβάνει, η κυβέρνηση ούτε λίγο, ούτε πολύ, δρομολογεί την εξάλειψη ακόμα και των τυπικών διαχωριστικών γραμμών που θέτει το αστικό κράτος ανάμεσα στη λεγόμενη «δημόσια τάξη» και την «εθνική άμυνα». 
Οπως όλα δείχνουν, στο εξής, με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, η Αστυνομία θα λαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση και ο Στρατός αντίστοιχα θα εντάσσει στη δράση του και αστυνομικές επιχειρήσεις, σε βάρος του λαού.

Προφητικός ο «Καλλίμαχος»

Πρόσφατη είναι η αποκάλυψη που είχε κάνει ο «Ρ» για διεξαγωγή άσκησης καταστολής πλήθους, με την επονομασία «Καλλίμαχος», που έγινε στις 4/2/2011 στο Κιλκίς από ελληνικό στρατιωτικό σώμα. Το σενάριο της άσκησης παρέπεμπε ευθέως σε καταστολή φιλειρηνικής - αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης και περιελάμβανε μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους στρατιώτες, που εκπαιδεύονται επί της ουσίας για το χτύπημα λαϊκών κινητοποιήσεων.

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης άσκησης από τον «Ριζοσπάστη», είχε οδηγήσει τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη, να ομολογήσει ότι «παρόμοιες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν το 2004, το 2007 και το 2008».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, είχε πει ότι οι ασκήσεις καταστολής πλήθους αποτελούν «συμβατική υποχρέωση» της χώρας απέναντι σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ και έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας προκλητικά ότι «στη χώρα μας, ευτυχώς, δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα (σ.σ. για εσωτερική χρήση του Στρατού) και ούτε προβλέπεται να υπάρχει». Πράγμα που σημαίνει ότι για την κυβέρνηση είναι απλά ζήτημα «αναγκαιότητας» η επέμβαση του στρατού για την καταστολή πλήθους.

Χτες, κυβερνητικά στελέχη, με στόχο να συσκοτίσουν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς, επιχειρούσαν να μπατάρουν τη συζήτηση στην οικονομική πλευρά του ζητήματος. 
«Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει στόχο την περιστολή των δαπανών», υποστήριζε κυβερνητικός παράγοντας και πρόβαλλε σαν άλλοθι γι' αυτό, το γεγονός ότι στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου