Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Επίσχεση εργασίας στη Βουλή;


Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο καφενείο και το εστιατόριο

 

Νηστικοί και χωρίς ούτε ένα καφέ κινδυνεύουν να μείνουν από βδομάδα βουλευτές και υπάλληλοι του κοινοβουλίου, αφού δεν έχει τέλος το σίριαλ με τον μισθωτή των καταστημάτων εστίασης της Βουλής.

Εξώδικο θυροκόλλησαν σήμερα στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης που έχει μισθώσει το εστιατόριο και το καφενείο, οι 37 εργαζόμενοι στους οποίους οφείλει δεδουλευμένα.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, οι ιδιοκτήτης έχει διορία να τους εξοφλήσει ως τις 18 Ιουλίου, αλλιώς από την επόμενη μέρα οι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές εβδομάδες το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής είχε προχωρήσει σε πρόωρη λύση συνεργασίας με την επιχείρηση μετά από κατ’ επανάληψη αντεργατική συμπεριφορά του αναδόχου και ο επιχειρηματίας παραμένει μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.

Μεταξύ άλλων φέρεται να είχε απολύσει - εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, όπως μας πληροφόρησαν - εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για απλήρωτες αλλά υποχρεωτικές υπερωρίες ενώ πολλές φορές οι υπάλληλοι καλούνταν να υπηρετήσουν σε περισσότερα από ένα πόστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν φοβούμενοι ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων είναι σκόπιμη και ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε πρόθεση να τους ξαναπληρώσει από τη στιγμή που πολύ σύντομα θα έχει αποχωρήσει από την επικερδή αυτή μίσθωση.







http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου