Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Και ζητάνε ενέργεια, υποδομές, τουρισμό, βιομηχανίες και ....σκατά
Δεν είναι τυχαίο, κάπως πρέπει να αναταράξουν τα νερά, πως γίνονται επενδύσεις, πως κάτι κινείται, ώστε να σώσουν κεφάλαια από παραπέρα έξοδο από την παραγωγή.
Φυσικά δεν νοιάζονται για την Ελλάδα, ελάχιστα τους ενδιαφέρει το 2,5% της ΕΕ, το μάτι τόχουν στην υπόλοιπη ευρωπαική οικονομία αλλά και στις χώρες που ετοιμάζεται να σκάσει η κρίση.
Το πείραμα "Ελλάδα άνω-κάτω" εξελίσσεται κανονικά, οι ντόπιοι κουίσλιγκ υλοποιούν τις συντηρητικές οδηγίες των εξουσιαστών της ευρώπης, αλλά με .....καθυστερήσεις.
Ετσι πάνε πίσω οι αντίστοιχες εφαρμογές στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, αλλά και στην Ιταλία, Ολλανδία και Γαλλία. Τελικά όλη η Ευρώπη έχει "ένα θέμα" που πλέον δεν κρύβεται !!!


Το παραμύθι της πρόσφατης ευρωπαικής επέμβασης δια του Γερμανού υφυπουργού οικονομίας, μετά συνοδίας, αποδελτιώνεται στα εξής:

-Ενδιαφέρονται για ότι πουλιέται.
-Ζητάνε χαμηλότερη φορολογία και "ειδικές επενδυτικές ζώνες"
-Ζητάνε ευρωπαϊκά κονδύλια να συμμετέχουν σε όσα αυτοί θα ρίξουν
-Θέλουν χαμηλότερα μεροκάματα και εισαγωγή εργαζόμενων από άλλες χώρες
-Στοχεύουν σε  υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, κοινοφελείς υπηρεσίες), τουριστικές μονάδες (δημιουργία μονάδων με ευνοϊκούς όρους), ηλεκτρικό ρεύμα (παραγωγή και εκμετάλευση), βιομηχανίες και διαχείριση αποβλήτων.


Δεν είναι τυχαίο πως υπολογίζουν να μασήσουν από τις κυριώτερες δραστηριότητες που αυτό τον καιρό επιδοτεί η ΕΕ.
Δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις ίδιες τις δραστηριότητες όσο για την εκμετάλλευση των επιδοτήσεων που θα τους χαριστούν. Θέλουν να ανακυκλώσουν το χρήμα σε όφελος των δικών τους χρηματιστηριακών προϊόντων.

Οι Ελληνες εξουσιαστές υποδέχτηκαν με ζητωκραυγές χαράς τα παραπάνω. Δείτε μερικά:


-Σε περίπου έναν μήνα (5-6 Οκτωβρίου), θα βρεθεί στην Ελλάδα ο «διαχειριστής» του γερμανικού σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 100 επιχειρηματίες, με συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις στα μπαγκάζια τους.


-ο Γερμανός υφυπουργός επέμεινε και χθες να ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, ώστε να επιτύχει την «εξαίρεσή της» από τους κοινοτικούς περιορισμούς, προβάλλοντας την ανάγκη να επιτευχθεί ανάπτυξη της οικονομίας.

-Ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε φιλόδοξο το σχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, όπως είπε, θα αφορά εξαγωγές ηλιακού ρεύματος όχι μόνο προς τη Γερμανία, αλλά και προς άλλες χώρες

-δεν αποκλείεται το πρόβλημα της αδειοδότησης και της χωροθέτησης των μονάδων να αντιμετωπιστεί με τον καθορισμό ειδικών επενδυτικών ζωνών, ώστε να παρακαμφθούν τα προβλήματα (προσφυγές, καθυστερήσεις στις άδειες κ.ά.)


-Ο βασικός λόγος που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τον ελληνικό ήλιο σχετίζεται με την ανάγκη αναπλήρωσης της τροφοδοσίας τους σε ηλεκτρισμό από άλλες εναλλακτικές πηγές.

-Οι Έλληνες εξακολουθούν να επιλέγουν γερμανικά προϊόντα, τοποθετώντας τη Γερμανία στις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη των χωρών από τις οποίες εισάγει η Ελλάδα,...Η συνολική αξία των εισαγωγών ελαιόλαδου στην ελληνική αγορά το 2010 ήταν 13.367.699 ευρώ. Η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία είχαν τα μεγαλύτερα μερίδια συμμετοχής στην εγχώρια αγορά με 45,85%, 36,17% και 11,88% αντίστοιχα

-Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών η ελληνική πλευρά παρουσίασε σχέδιο για τη δυνατότητα εξαγωγής από τη χώρα μας στη Γερμανία ηλεκτρικής ενέργειας.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=416464
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=304364
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/08/2011_403515
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/08/2011_403402

Οι παραπάνω μπούρδες, μοιρασμένες από το ΑΠΕ και μετά συν-συγγραμένες από διάφορους δημοσιοκάφρους ανά μέσο, απλά είναι γραφικές.


Η αλήθεια είναι κάπου αλλού, επιγραμματικά:
-Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να πουλήσουν κι όχι να αγοράσουν, οτιδήποτα αφορά παραγωγή ενέργειας
-Αν κάτι πουλιέται ενδιαφέρονται, αρκεί να είναι σε πολύ χαμηλή τελική τιμή, σχεδόν τσάμπα.
-Ερχονται να πάρουν κι όχι να δώσουν.
-Αυτό τον καιρό τους καίνε δυο θέματα, η επαναφορά της Siemens και η εγκατάσταση του τεράστιου φωτοβολταϊκού σταθμού στη Μεγαλόπολη.
-Εκ των προτέρων ζητούν εξαιρέσεις και προνόμια έναντι άλλων υποψήφιων επενδυτών.



Ολα τα λεει παντως μια εικόνα
Ο δείκτης στο χρηματιστήριο βούλιαξε κανονικα, ειδικά οι τράπεζες έπεσαν στις 550 μονάδες και ο γενικός δείκτης κοντά στις 880. Πολλοί καπιταλιστές χάσανε το 30-50% των κεφαλαίων τους τους τελευταίους 2 μήνες



indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου