Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Οι νεοναζι δεν θα περασουν! αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Η αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία θα ξεκινήσει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.


Το πλήρες κάλεσμα από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία:

Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Πορεία

24 Νοέμβρη, 12:00, Προπύλαια




Το τελευταίο διάστημα, η τρομοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής καθώς και η όξυνση της κρατικής καταστολής δείχνουν ότι επιταχύνεται ο  κατήφορος του καθεστωτικού αυταρχισμού. Σταχυολογούμε ενδεικτικά περιστατικά: εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, επιχείρηση πολιτικής νομιμοποίησης των ναζί από σειρά ΜΜΕ,  βασανιστήρια σε βάρος των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, τραμπουκισμοί στο Χυτήριο, αστυνομικά πογκρόμ κατά των μεταναστών, άγρια καταστολή κινητοποιήσεων και διαπόμπευση συλληφθέντων διαδηλωτών.

Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, βασικός υπερασπιστής στην πράξη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αυτή η συμμορία  δεν  επιχειρεί να μόνο να αποπροσανατολίσει, στρέφοντας τους ντόπιους εναντίον των μεταναστών, αλλά αποτελεί μηχανισμό καθεστωτικής βίας που στοχεύει τις λαϊκές αντιστάσεις στη μνημονιακή λεηλασία, καθώς κι οποιονδήποτε δεν ανταποκρίνεται στο φασιστικό πρότυπο του νόμου και της τάξης (μετανάστες, αγωνιστές του κινήματος, ομοφυλόφιλοι). Φασιστική τρομοκρατία και κρατική βία υφαίνουν ένα ενιαίο πλέγμα καταστολής κι εξελίσσονται στα βασικά στηρίγματα του κλυδωνιζόμενου συστήματος.

Απέναντί σε αυτήν την κατάσταση, αποφασίσαμε μετά από δύο ανοιχτές συνελεύσεις τη διοργάνωση αντιφασιστικής-αντικατασταλτικής πορείας το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 12:00 (Προπύλαια).

Καλούμε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, τοπικές αντιφασιστικές επιτροπές, μεταναστευτικές κοινότητες, συλλογικότητες αλλά και ανένταχτους αγωνιστές/τριες, να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση με το δικό τους πολιτικό πλαίσιο

·        Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή και το φασισμό

·        Αντίσταση στην κρατική καταστολή

·        Συνεχής αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και το ρατσισμό




Ανοιχτή Πρωτοβουλία

Επόμενη οργανωτική συνέλευση Τρίτη 13/11, 7:00μμ, Πολυτεχνείο



1 σχόλιο:

  1. Έχουν περάσει εδώ και χρόνια κοροϊδα!
    Από το 90 περνά από το μπουρδέλλο της γειτονιάς να πηδήξει ρωσίδες, τα μερεμέτια του τα κάνουν αλβανοί, τις φράουλες αυγανοί, στα καράβια του σκυλοπνίγει φιλλιπίνους και στα ψαράδικα αιγύπτιους και τώρα ξαναστέλνει τους έλληνες στην ξενιτιά. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ λέγεται βλάκες! Ναζισμός είναι ένα από τα πολλά ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή