Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ: «ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ»


agiossavvas11396869541Άμεσες επιπτώσεις στη θεραπεία και τα χειρουργεία των καρκινοπαθών θα έχουν οι διαθεσιμότητες 67 γιατρών του πρώην ΙΚΑ στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας. “Οι περικοπές είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, θέλουν να στείλουν τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα” δηλώνει στο Κόκκινο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Κώστας Καταραχιάς.

Οι απολύσεις των γιατρών που έρχονται αμέσως μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα έχουν ως αποτέλεσμα να κλείσουν καίρια τμήματα του νοσοκομείου όπως το Ακτινοδιαγνωστικό (όπου σταματά τη λειτουργία του ο μαγνητικός τομογράφος και ο υπέρηχος που στεγάζεται στην Λ.Αλεξάνδρας 119), το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο που βγάζει τις βιοψίες, το Ιατρείο Πόνου, η Β΄κλινική Μαστού, το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα που κάνει τις ακτινοβολίες κ.α.

“Ότι κλείνει δεν ανοίγει και αν ανοίξει θα λειτουργήσει με ιδιωτικούς όρους. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή λειτουργία” δηλώνει ο Κ. Καταραχιάς που τονίζει πως η χρηματοδότηση του νοσοκομείο έχει μειωθεί κατά 50% ενώ λείπει το 1/3 του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν να μην κλείσουν τα μηχανήματα παρά την απόφαση του υπουργείου ενώ απο την ανακοίνωση των απολύσεων πραγματοποιούν συνεχείς συγκεντρώσεις στο προαύλιο του νοσοκομείο όπου ενημερώνουν τους ασθενείς και τους πολίτες.

πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου