Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Λουόμενοι εμπόδισαν εγκατάσταση μηχανισμού πρόσβασης ΑΜΕΑ στην θάλασσα

 
 
Οι λουόμενοι στην παραλία της Νέας Μάκρης εμπόδισαν την δωρεάν εγκατάσταση του συστήματος SEATRAC που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Σύμφωνα με το in.gr άνδρες του λιμενικού έφτασαν στην παραλία μετά από καταγγελίες λουόμενων που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση του συστήματος.

«Φώναζαν ότι είναι άχρηστο, επικίνδυνο, ότι δεν έχουμε άδεια» δήλωσε ο Ιγνάντιος Φωτίου, ένας εκ των εμπνευστών του συστήματος, που εξελίχθηκε στο εργαστήριο τεχνικής μηχανικής του πανεπιστημίου Πατρών με τον καθηγητή Β. Κωστόπουλο και τον Δρ Γ. Σωτηριάδη. Η εταιρία κατασκευής (ΤΟΒΕΑ) παρέχει δωρεάν την συντήρηση, εγκατάσταση και τους περιοδικούς ελέγχους για το καλοκαίρι του 2013 για τρία τέτοια συστήματα στην Αττική και ένα στην Αχαΐα.

Το SEATRAC πρόκειται στην ουσία για έναν μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα, μεταφέροντας τον χρήστη από την παραλία κατευθείαν μέσα στο νερό σε ασφαλές βάθος.
Είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, ενώ δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση, καθώς μπορεί να τοποθετείται στην παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και να απομακρύνεται το φθινόπωρο.

Να δουμε αν αυτοι οι πνευματικα αναπηροι θα διαμαρτυρηθουν οταν τους ξεπουλησουν την παραλια..και αυτους μαζι

2 σχόλια:

  1. Ζουν ανάμεσά μας! Για τις ομπρελοξαπλώστρες μέχρι το κύμα δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανένας τέτοιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι παιδια,αυτη την φορα διαφωνω και καθετα και οριζοντια,και οπως διαολο θελετε. Δεν περιμενω να δω τιποτα για τους πνευματικα αναπηρους,πουκαι εδω διαφωνω με τον ορο! Λοιπον για να ξεκαθαρισουν τα πραγματα,εχω γνωρισει στην ζωη μου,ατομα με πνευματικες αναπηριες οπως λετε,η,αν θελετε με μειωμενη αντιληψη....αλλα με καλοσυνη και με ανοικτη καρδια,γιατι ας πουμε αυτο προσπαθησαν οι οικιοι τους να τους δημιουργησουν.Και σε πολλες περιπτωσεις τα καταφεραν με μεγαλη επιτυχια! Αυτοι εδω που μιλατε,αν πραγματι ετσι εχου τα πραγματα,λυπαμε,δεν εχω τιποτα να περιμενω! Προκειται για απλη περιπτωση σκατοψυχου ελληναρα που προσωπικα,εχω χασει την υπομονη μου,και μεμφομαι τον εαυτο μου που τοσα χρονια δεν μιλαγα και δεν εριχνα τα μπινελικια μου δυνατα και φωνακτα .....ετσι για να σουρωνουν τα καθηκια! Δεν θελω να περιμενω τιποτα,ουτε καμια παραλια να πουληθει.......για να "μαθουν"!! Οοοοχι!! Εδω ειμαστε για να τους "μαθουμε" οι υπολοιποι τι θα γινεται καθε φορα που δεν σκευτονται τις ευθυνες τους,ειτε προκειται για συμπολιτες μας,ειτε για το γενικο συμφερον!!
    Αντε μου και στο διαολο πια για ελληναραδες του κιλου. Ε μεις φταιμε,και μην το κανουμε τωρα φιλοσοφικη αναζητηση...να χαρειτε οτι αγαπατε! Ηανατροπη απο εμας θα ξεκινησει. Αντε στην ακρη οι καθωσπρεπισμοι και βουρ να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι η θα σουρωσουν στον μικροκοσμο τους και στην σκατοψυχια τους,η, καθε μερα ολη μερα πρεπει να βρησκουν τροπο να την βγαζουν καθαρη.Οι αναπηροι στην χωρα αυτη την καταραμενη το μαθαινουν 48 ωρες στο εικοστετραωρο. Αντε λοιπον να τους διδαξουμε τι εστι ΑΓΩΝΑΣ για την τιμημενη την καθημερινη επιβιωση. Περσυ,βρεθηκα στο Μονπελιε της Γαλλιας,και κοντεψαμε να την ανακηρυξουμε οι πολη των αναπηρων! Πολυ γρηγορα,καταλαβαμε οτι απλα εχουν την υποδομη να κυκλοφορουν,αρα και να φαινονται οι ανθρωποι,και οχι να ειναι καθηλωμενοι μεσα στα σπιτια! Αντε και στο διαολο πια για ζωη στην τιμημενη την Ελλαδιτσα.Αναρχογατουλη,ζητω συγνωμη για την καταχρηση του χωρου! Απλα,τα "πηρα"...γερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή