Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Άγρια επίθεση ομάδας ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια Μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με σπασμένο χέρι

omada-delta

Αναίτια επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Εξαρχείων, τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας προσήγαγαν δύο άτομα – ένα μέλος της Νεολαίας και έναν φίλο του από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣYΑ- καταγγέλλει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε άγρια επίθεση και για να προστατέψει το πρόσωπό του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με σπασμένο χέρι.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν χωρίς κανένα λόγο στην πλατεία Εξαρχείων, βρίζοντας και κυνηγώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί. Αφού εκκένωσαν την πλατεία βίαια, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν κι επέστρεψαν στον χώρο, στρεφόμενοι αυτή τη φορά προς τον κόσμο που βρισκόταν στην αρχή της οδού Τσαμαδού όπου κι επιτέθηκαν με γκλομπ, ύβρεις και απειλές.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική εμπέδωσης του δόγματος «νόμος και τάξη» που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Καταγγέλουμε επίσης και την «ειδική μεταχείριση» που δέχονται τα Εξάρχεια από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν επιβάλει ένα κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι πλατείες μας σε πεδίο καταστολής. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στους ελεύθερους δημόσιους χώρους.

 hitandrun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου