Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι "ηθικα αναπηροι" κυβερνωντες διακοπτουν τη φοιτηση 100 παιδιων στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα"

Την περασμένη Τρίτη, οι 32 εργαζόμενοι του «Μαργαρίτα» μαζί με 100 ακόμα άτομα (παιδιά και ενήλικες από 14 έως 48 ετών με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση), προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κλείνοντας συμβολικά τη Λεωφόρο Πεντέλης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 4/5, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους που αγγίζουν τις 200.000 ευρώ. Ζητούν επίσης την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των Κέντρων για το 2011 προκειμένου να καλύπτονται οι πάγιες δαπάνες, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Όπως τονίζουν, το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των κέντρων δεν πρέπει να μετακυλιστεί στις οικογένειες των σπουδαστών, ενώ απαιτείται ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τα θέματα λειτουργίας, εποπτείας και κοινωνικού ελέγχου με παράλληλη διευθέτηση των ασαφειών του Καλλικράτη.
«Είναι η πρώτη φορά που οι περιστάσεις μας αναγκάζουν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο διευθυντής του ΕΕΑ «Μαργαρίτα» κ. Γιάννης Μπίστας. «Αφενός δεν λάβαμε ολόκληρο το ποσόν των 506.000 ευρώ που είχαν εγκριθεί για το 2010 και μας οφείλονται 96.000 ευρώ, αφετέρου δεν έχει ακόμη καταβληθεί οποιοδήποτε ποσό για το 2011 έως σήμερα. Σε επικοινωνία μας με την Περιφέρεια, μας ενημέρωσαν ότι έχει αποδεσμευτεί ποσόν 1,8 εκατ. ευρώ για τα Κέντρα ολόκληρης της Αττικής, ωστόσο δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες».

Το ΕΕΑ «Μαργαρίτα» δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1979, προσφέροντας σε περίπου 120 νέους και νέες με τις οικογένειες τους τις υπηρεσίες του ως Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ως τέτοιο, η λειτουργία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κρατικές επιχορηγήσεις. Το υπουργείο «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» οφείλει να καλύπτει κατά το ήμισυ περίπου το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, που προβλέπει ο ετήσιος προϋπολογισμός.

Από την περασμένη Τετάρτη, τα 100 άτομα που παρακολουθούν μαθήματα στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" έχουν διακόψει τη φοίτησή τους.



Για ακομη μια φορα ΨΕΥΤΕΣ και ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου