Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τρόμος και γελοιότητα στο μνημονιακό ράιχ

Ο επίκουρος ειδικός ανακριτής, εφέτης Ευτύχιος Νικόπουλος, κάλεσε τον Γεράσιμο Τσάκαλο να εμφανιστεί ενώπιόν του και να απολογηθεί για «άμεση συνέργεια σε πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων του άρθρου 187Α του Π.Κ.» («τρομοκρατία»). Η κλήση αφορά την υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η κατηγορία θα ήταν εξ ορισμού γελοία, αν σκεφτούμε ότι η ληστεία στο Βελβεντό έγινε την 1η Φλεβάρη του 2013 και ότι ο Γερ. Τσάκαλος είναι κρατούμενος από την 1η Νοέμβρη του 2010 (είναι αυτός που του έχουν επιβληθεί διαδοχικές παρατάσεις της προφυλάκισης, ώστε αυτή να φτάσει τους 36 μήνες). Δεν μπορείς να γελάσεις, όμως, με τέτοιες ενέργειες των κατασταλτικών μηχανισμών, διότι αποτελούν προανάκρουσμα της απόλυτης φασιστικοποίησης των ποινικών διαδικασιών.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί (με ενορχηστρωτή την κακόφημη Αντιτρομοκρατική και πρώτα βιολιά τους αρμόδιους δικαστές) δημιουργούν «τρομοκρατικές οργανώσεις» και εκεί που δεν υπάρχουν. Οποιος συλλαμβάνεται για υπαρκτά ή ανύπαρκτα γεγονότα και δεν μπορεί να αποδοθεί σε υπαρκτή οργάνωση, αποδίδεται στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Αυτό έγινε με τους Γ. Καραγιαννίδη, Κ. Σακκά και Α. Μητρούσια (οι οποίοι ήδη δικάζονται κατηγορούμενοι και ως μέλη της ΣΠΦ), αυτό έγινε με τον Θ. Μαυρόπουλο (ο οποίος επίσης δικάζεται ήδη), αυτό έγινε με τον Τ. Θεοφίλου (σε βάρος του οποίου στήθηκε σκευωρία για τη ληστεία στην Πάρο), το ίδιο έγινε και με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό. Ετσι, ο Γερ. Τσάκαλος χρησιμοποιείται σαν η συγκολλητική ουσία, για να βαφτιστούν και αυτοί οι συλληφθέντες σαν μέλη της ΣΠΦ. Οι δικές τους πολιτικές δηλώσεις, όπως και οι δηλώσεις της ΣΠΦ και των φυλακισμένων μελών της δεν παίζουν καμιά σημασία για τους ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής και για τους δικαστές, που διεκπεραιώνουν τα σενάριά τους, μετατρέποντάς τα σε εφιαλτικές δικογραφίες.

Ο Γερ. Τσάκαλος δεν πήγε στον ανακριτή που τον κάλεσε σε απολογία. Δεν έχουμε αμφιβολία, όμως, ότι θα βρεθεί κατηγορούμενος δίπλα στους «τέσσερις» (που μπορεί να γίνουν έξι) του Βελβεντού, προκειμένου η ληστεία ως κατηγορία να διευρυνθεί με την αναγωγή της σε «τρομοκρατική» ενέργεια. Και επειδή οργάνωση δεν βρέθηκε, αποδίδονται και οι συγκεκριμένοι συλληφθέντες στη ΣΠΦ, η οποία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς μετατρέπεται σε οργάνωση-πασπαρτού. Οσοι συλλαμβάνονται πρέπει να εξοντωθούν με ποινές που θα ξεπερνούν το μέγιστο όριο.

Οσοι αδιαφορούν γι’ αυτές τις μεθοδεύσεις, επειδή κινούνται σε διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον από τους συλλαμβανόμενους αγωνιστές του αναρχικού χώρου, θα έπρεπε να θυμηθούν τους γνωστούς στίχους του Μπρεχτ. Η φασιστικοποίηση των κατασταλτικών διαδικασιών αφορά όλους όσους αντιμάχονται τον καπιταλισμό και όλοι μαζί πρέπει να τις αντιπαλέψουμε.

ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου