Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Για τα Λευκά Κελιά, που ετοιμάζονται


   
Γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά

Γιά τα Λευκά Κελιά, που ετοιμάζονται...
Με αφορμή το "πολυδιαφημιζόμενο" νομοσχέδιο

Στην έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας και με αφορμή τις αποδράσεις αυτών, που προτίμησαν την ελευθερία, γινόμαστε μάρτυρες αναβίωσης του κλίματος τρομοϋστερίας αλλά και πανηγυρικής έναρξης μιας τρομοσταυροφορίας.

Ο τελικός στόχος είναι η εξόντωση σε κατασταλτικό και συμβολικό επίπεδο του "εσωτερικού εχθρού", των πλέον δηλ. ριζοσπαστικών τμημάτων της κοινωνίας, που αντιστέκονται, αντιδρούν και αγωνίζονται.

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται η αναδιάταξη, ανατροπή και επαναθεμελίωση όλου του θεσμικού πλαισίου, που αφορά την καταστολή, αστυνομική, δικαστική-ποινική, σωφρονιστική. Τα τελευταία χρόνια ανατράπηκε αυτό, που αποκαλούνταν «Κράτος Δικαίου» και τη θέση του πήρε το «Κράτος του Νόμου και της Τάξης». Τρομονόμοι, Ειδικοί Νόμοι, Ιδιώνυμα, Κουκουλονόμοι, επιβαρυντικές περιστάσεις, αυστηροποίηση ποινών, αύξηση των εγκλεισμών και των προφυλακίσεων συνθέτουν το νέο κατασταλτικό τοπίο.

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για ρυθμίσεις στο επίπεδο της σωφρονιστικής καταστολής παίρνει τη θέση του προς ψήφιση και προβλέπει μεταξύ άλλων:

• Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας, τύπου Γ, στο Δομοκό, για καταδικασμένους, αλλά και υπόδικους για τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία και λοιπά αδικήματα σχετιζόμενα με εγκληματική οργάνωση, που θα παραμένουν για τουλάχιστον 10 χρόνια εντός αυτών, με δικαίωμα επανεξέτασης της μεταγωγής τους σε άλλου τύπου φυλακές μετά παρέλευση διετίας από τη λήξη της δεκαετίας. Καθεστώς δηλ. διαρκούς ομηρείας!

• Στα 20 χρόνια, από 16 που ισχύει σήμερα, αυξάνεται ο χρόνος για την αποφυλάκιση όσων έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

• Καθολική στέρηση του δικαιώματος χορήγησης αδειών σε κρατούμενους αυτής της ειδικής κατηγορίας.

• Στέρηση-Περιορισμός του δικαιώματος επικοινωνίας, τηλεφωνικής και δια ζώσης με το συγγενικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

• όσοι είναι υπόδικοι για συμμετοχή σε οποιασδήποτε εγκληματική πράξη (εκτός από συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση) αναστέλλεται η σε βάρος τους ποινική δίωξη και αποφυλακίζονται, εάν πριν από την αμετάκλητη καταδίκη τους, «με δική τους πρωτοβουλία» συντέλεσαν με παροχή πληροφοριών στην ανακάλυψη ή εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης ή στην ανακάλυψη και σύλληψη φυγόδικων ή φυγόποινων για πράξεις τρομοκρατίας!!
Δηλ. δεν θεσμποποιείται απλά ο θεσμός του καταδότη, του ρουφιάνου, αλλά και με την επίσημη προτροπή του Κράτους οι «ποινικοί» αδικηματίες, με το δόλωμα των ευεργετικών ρυθμίσεων, γίνονται «κυνηγοί κεφαλών» των πολιτικών αγωνιστών!

Αυτός όμως ο επιχειρούμενος από κυβερνητικής πλευρά «απομονωτικός εγκλεισμός», αυτή η επιστροφή στο σωφρονισμό του Αλκατράζ, αυτή η «ζουγκλοποίηση» των σχέσεων «ποινικών» και «πολιτικών»

• Συνιστά την απόλυτη μη εξατομίκευση της ποινής και της σωφρονιστικής μεταχείρισης

• Καθιερώνει ένα όλως εξαιρετικό καθεστώς, ένα καθεστώς διακρίσεων εις βάρος συγκεκριμένων και μόνον κρατουμένων και υποδίκων.

• Συνιστά επίδειξη εκδικητικότητας απέναντι στους σκληρούς αντιπάλους της κρατικής νομιμότητας, καταστρέφοντας και αφανίζοντας την προσωπικότητά τους συνειδητά. Η απομόνωση δε από το συγγενικό και κοινωνικό περίγυρο με την στέρηση-περιορισμό της τηλεφωνικής και δια ζώσης επικοινωνίας, διακόπτει βίαια την επαφή με το παρόν και το μέλλον τους.

Στα νέα ψηλά τείχη, που υψώνονται 
Στο σκοταδισμό, που βρίσκεται ante portas 

Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην ειδική-εξαιρετική και άνιση μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων, ενάντια στη λογική της συλλογικής ευθύνης, της εκδικητικότητας, των εκβιαστικών διλημμάτων, της κατατρομοκράτησης από πλευράς Κράτους.

Στην υλοποίηση αυτών των σκοταδιστικών σχεδιασμών η αλληλεγγύη των "έξω" πάει χέρι χέρι με την αντίσταση και μαχητικότητα των "μέσα".
 
tsak-giorgis.blogspot.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου