Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κράξιμο και προσαγωγές στην προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς

 
 
Ένταση και τέσσερες προσαγωγές σημειώθηκαν έξω από το Μουσείο Μπενάκη λίγο πριν αρχίσει η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς.

Ομάδα μικρομολογιούχων άρχισαν να φωνάζουν κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτός ανέβηκε στο βήμα και αμέσως η ομάδα ασφαλείας του χώρου τους έβγαλαν έξω από το αίθριο του Μουσείου.
Μια ομάδα των συγκεντρωμένων συνέχισε να φωνάζει συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ότι εξαιτίας του έχασαν τις αποταμιεύσεις τους με το κούρεμα που υπέστησαν τα ομόλογά τους με το PSI.

Από την ένταση που προκλήθηκε σημειώθηκαν τέσσερις προσαγωγές.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφερόμενος στο περιστατικό χαρακτήρισε τέτοιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκδηλώσεων «φασίζουσες».

Παραδέχθηκε ότι κάποιοι μικροομολογιούχοι αδικήθηκαν, την περίοδο της παγκόσμιου εκβιασμού, κάποιοι, όπως τόνισε για το γενικό καλό.
 
 «Ζητάνε από εμένα τα ρέστα για την παρενέργεια» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών λέγοντας ότι την περίοδο εκείνη έκανε ότι μπορούσε για να γλυτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Kατά τα λοιπά, «να ενώσουμε ξανά την κοινωνία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Τους καλούμε να συστρατευθούν στον αγώνα κατά των ναζιστών της Χρυσής Αυγής» είπε.

«Απαγορεύεται κάθε έμμεσο ή άμεσο φλέρτ με αυτούς» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που είναι σε αδιέξοδο.
Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής αναφέρθηκε στην αποτυχία των exit poll και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή σημασία έχει το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι «τώρα το διαμορφώνουμε όλοι μαζί».

Ακούγαμε είπε, ότι υπάρχει επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ «και είδαμε ποιο είναι το πραγματικό αποτέλεσμα της δήθεν επέλασης» .

Τόνισε δε ότι τα στενά κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρουσία στον δεύτερο γύρο ουσιαστικά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων.

Εκεί, πρόσθεσε, το δίλημμα είναι αν η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική ή μικροκομματική και δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, είπε ότι θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου