Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Έκκληση για αλληλεγγύη του Borotba για την Πέμπτη 8 Μάη

Αναδημοσιεύουμε την έκκληση του Borotba για συγκεντρώσεις αλληλεγγυής στον αντιφασιστικό αγώνα που είναι σε εξέλιξη, στις πρεσβείες της Ουκρανίας για μεθαύριο Πέμπτη. Η Κομμουνιστική Επαναστατικη Δράση καλεί από τώρα στις 6μμ, μπροστά στην ουκρανική πρεσβεία (Δέλτα Στεφάνου 2, στα όρια Π. Ψυχικού-Φιλοθέης) στα πλαίσια αυτού του καλέσματος.

ntontetsk 


Η 8η Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως ημέρα της νίκης επί του ναζισμού που προκάλεσε εκατομμύρια ζημιών και πολλά δεινά σε πολλούς λαούς του κόσμου. Ωστόσο, τώρα βλέπουμε ότι ο νεοναζισμός σηκώνει και πάλι κεφάλι. Οι ακροδεξιές ομάδες και κόμματα προσπαθούν να ανέβουν στην εξουσία σε πολλές χώρες. Τα μέλη τους εξαπολύουν πραγματική τρομοκρατία εναντία σε αντιφρονούντες, μετανάστες, «άλλους», αριστερούς και αντιφασίστες.

Πρέπει να σταματήσουμε ξανά την άνοδο του φασισμού – αυτό είναι το καθήκον μας να τον σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά.

Στις 2 Μαΐου 2014, στην ουκρανική πόλη της Οδησσού νεοναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες εξαπέλυσαν μια πραγματική σφαγή. Οι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί έκαψαν ζωντανούς και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 46 κατοίκους της περιοχής στο «Σπίτι των Συνδικάτων». Αποτελείωσαν βάναυσα τους πληγωμένους, φωνάζοντας «Δόξα στο έθνος» και «Η Ουκρανία είναι πάνω απ’ όλα». Οι νεοναζί εξαρχής συγκεντρώθηκαν για να εξοντώσουν τους αντιπάλους αντιφασίστες, μέλη αριστερών οργανώσεων και διαφωνούντες μεταξύ των απλών πολιτών.

Αυτό συνέβη στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στις 2 Μαΐου – την ημέρα που οι λοκατζήδες του Αδόλφου Χίτλερ κατέλαβε τις έδρες των συνδικάτων σε ολόκληρη τη Γερμανία το 1933, και συνδικαλιστές ηγέτες συνελήφθησαν για να κλειστούν σε φυλακές ή στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι νέες ουκρανικές αρχές που κατέλαβαν βίαια την εξουσία το Φεβρουάριο περιλαμβάνουν πολλούς εκπροσώπους ακροδεξιών και φιλοφασιστικών κομμάτων – στην πραγματικότητα είναι η πιό ακροδεξιά κυβέρνηση στη μεταπολεμική Ευρώπη. Οι τωρινές αρχές δικαιολογούν ανοιχτά τους Ναζί και τους συνεργάτες των ναζί που ευθύνονται για τη γενοκτονία στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση απελευθέρωσε αμέσως όλους τους νεοναζί που είχαν προηγουμένως καταδικαστεί για ρατσιστικές δολοφονίες. Η κυβέρνηση των ακροδεξιών και των ολιγαρχών χρησιμοποιεί πρόθυμα τα τάγματα θανάτου των ανοιχτά νεοναζιστικών ομάδων όπως ο Δεξιός Τομέας προκειμένου να καταστείλει την λαϊκή αγανάκτηση.

Και η πρόσφατη τραγωδία στην Οδησσό – όταν δολοφονήκε άγρια ο αντιφασίστας σύντροφός μας Andrey Brazhevsky από τους φασίστες – είναι μόνο ένα επεισόδιο στην εκστρατεία της νεο-ναζιστικής τρομοκρατίας. Όντας αγιασμένοι στα μέσα ενημέρωσης και νομιμοποιημένοι από αρκετές κυβερνήσεις, οι ακροδεξιές ομάδες αισθάνονται ότι δεν θα έχουν καμία συνέπεια για τις πράξεις τους στην Ουκρανία.

Γι’ αυτό καλούμε όλες τις αντιφασιστικές δυνάμεις να καταδικάσουν τους νεοναζί και να τιμήσουμε τα θύματα της ναζιστικής τρομοκρατίας στην Ουκρανία στις 8 Μαΐου μπροστά σε όλες τις ουκρανικές πρεσβείες.
  • Να σταματήσουμε τους νεοναζί στην Ουκρανία και παντού.
  • Κάτω όλα τα είδη εθνικισμού και φασισμού!
  • Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!
  • Ποτέ ξανά ναζισμός!
 
PESVBEIA

avantgarde2009.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου