Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μάντεψε ποιος δικάζει

Παρακολουθώντας την ομιλία του Λουκά Παπαδήμου κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, φάνηκαν όλα καθαρά μπροστά μου. Δεν ξέρω τι είδαν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής – εγώ είδα ένα φοβισμένο ανδρείκελο, έτοιμο να το βάλει στα πόδια.

Δεν ζούμε στο 1995. Τότε ήταν πολύ εύκολο να μοιράσει ο Σημίτης πολύ ωραία την πίτα στους νταβατζήδες των ΜΜΕ και αυτοί να τον παρουσιάσουν σαν έναν νέο Ελευθέριο Βενιζέλο με το μυαλό του Αϊνστάιν – βέβαια, μετά την πρωθυπουργία του, ο Σημίτης ξεχάστηκε αμέσως απ’ όλους, αφού φάνηκε αυτό που πραγματικά ήταν: ένα τίποτα.

Τη δεκαετία του ’90, τα ΜΜΕ ήταν παντοδύναμα. Σήμερα έχουν καταρρεύσει, και πίτα να μοιραστεί δεν υπάρχει – ή τουλάχιστον δεν φτάνει για όλους.

Οι Πρετεντέρηδες και οι Μπάμπηδες δεν πείθουν πια ούτε γριά με εγκεφαλικό. Χώρια που κι αυτοί πρέπει να έχουν συνέχεια στο μυαλό τους πως πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να το βάλουν στα πόδια – άρα, δεν είναι πια ικανοί να πείσουν το πόπολο για το «μεγαλείο» και το «μέγεθος» του Λουκά Παπαδήμου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι το νέο φρέσκο πρόσωπο της πολιτικής – όχι, δεν είναι ο Ομπάμα. Είναι ένας κύριος που πήρε μέρος στο πάρτι της διαπλοκής, εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των αφεντικών του –με το αζημίωτο-, συμμετείχε στις αλητείες των κυβερνήσεων Σημίτη και τώρα γίνεται η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν η αθώα περιστερά που θα κάνει και το χρυσό αυγό.

Κι εγώ, αν ήμουν στην απελπιστική θέση που βρίσκονται τα πολιτικά κόμματα και οι νταβατζήδες της διαπλοκής, τον Παπαδήμο θα διάλεγα να φορέσω αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά στους Έλληνες, με την ελπίδα να τους κοροϊδέψω για μια ακόμα φορά και να την γλιτώσω.

Τα πράγματα είναι απλά: Ας πούμε ότι κατηγορείσαι για δολοφονία, βιασμό, εμπόριο ναρκωτικών, μαστροπεία και παράνομη στάθμευση. Τι θα κάνεις; Ποιον θα πάρεις δικηγόρο; Τον Βαγγελάκη τον χασοδίκη που πηγαίνατε μαζί σχολείο και πάει με τον σταυρό στο χέρι ή τον Κουγιαντώνη που κρατάει απ’ τα αρχίδια όλους τους δικαστές της χώρας επειδή ξέρει όλες τις ανομίες τους και τους έχει και σε βίντεο να φιστικώνουν ανήλικα;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, θα προτιμήσεις τον Κουγιαντώνη. Έτσι και αυτοί επέλεξαν τον Παπαδήμο. Είναι λερωμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια, όπως κι αυτοί.

Η δίκη πλησιάζει. Ο Παπαδήμος θα βρεθεί απέναντι σε έναν δικαστή που δεν γνωρίζει – θα δικάσει για πρώτη φορά. Και η αγωνία του Παπαδήμου είναι τεράστια. Ισχύει άραγε ο τρόπος διαφυγής που του έταξαν τα αφεντικά του ή θα τον αφήσουν μόνο με τον δικαστή;

 http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου