Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κύριε Καμίνη, το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» θα γίνει «Ξενοδοχείο των Στελεχών»;

Το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» ΕΣΤΙΑ ΑΘΗΝΩΝ είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης η τρίτη δομή στέγασης απόρων του Δήμου Αθηναίων δυναμικότητας 60 κλινών. Ο προηγούμενος Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης στις 23 Σεπτέμβρη εγκαινίασε το ριζικά ανακαινισμένο ξενοδοχείο δηλώνοντας:
 «Απόψε αποδεικνύουμε ότι τα αποθέματα ανθρωπιάς μας δεν στερεύουν. Απόψε ολοκληρώνουμε το τετράπτυχο της κοινωνικής ευαισθησίας που υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Αθήνας τέσσερα χρόνια πριν. Απόψε εγκαινιάζουμε το ιδιόκτητο Ξενοδοχείο των Φτωχών, το πιο φροντισμένο έργο μας για την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα του πληθυσμού της Αθήνας, χάρη στη γενναία δωρεά της Λένας Παντελίδου. Τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.
Και δεν μπορώ να κρύψω ούτε τη συγκίνησή μου γι’ αυτό, αλλά ούτε και το γεγονός ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που στην πόλη της Αθήνας έχουμε πλέον τις υποδομές ώστε κανείς να μην αισθάνεται απροστάτευτος, κανείς να μην αισθάνεται μόνος, κανείς να μην αισθάνεται αβοήθητος, κανείς να μην αισθάνεται ανήμπορος.»
Στις φωτογραφίες στο σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/kyada/index.php?option=com_content&task=view&id=172&Itemid=84   διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε την υψηλή ποιότητα των δωματίων.
Το «κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη αρχόντισσας Λένας Παντελίδου (1919-2007)» όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα προορίζονταν για απόρους της τρίτης ηλικίας και επίσης απαιτούσε χρονικά την έναρξη λειτουργίας του ειδάλλως θα περνούσε στην κυριότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τι συνέβη όμως και δεν λειτουργεί μετά τα μεγαλειώδη εγκαίνια; Γιατί το περασμένο καλοκαίρι «λειτούργησε» για μερικές μέρες με κάποιους επισκέπτες, κάθε άλλο παρά απόρους σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων; Πέντε έξι κύριοι με τις κυρίες τους και τα λάπ-τοπ το εγκαινίασαν για να κλεισει πάλι ανεξήγητα…
Η αλήθεια είναι ότι  ο εργολάβος όταν ζήτησα να μπώ μέσα δέτηκε με τον όρο να μπούν μόνο δύο…Τότε ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ έχοντας μέσα στο κτίριο αρκετούς αστυνομικούς, και δημοτικούς αστυνομικούς όπως και μπράβους αρνήθηκε. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου δήλωσε ότι κατ΄εντολή του Δημάρχου το κτίριο φυλάσσεται.
Η αλήθεια είναι ότι αδυνατώ  να πιστέψω ότι πρόκειται για «εκκρεμότητες κατασκευαστικές» του έργου. Η σύνδεση του φυσικού αερίου μπορούσε να είχε γίνει αρκετό διάστημα πριν αφού υπήρχε η εγκατάσταση. Το να είναι απλήρωτος ο εργολάβος και να καθυστερεί επί έναμισυ χρόνο η παράδοση είναι κάτι που μπορεί να το απαντήσει ίσως ο κ.Γ.Αποστολόπουλος.
Η γνώμη μου είναι ότι η Δημοτική Αρχή πάσχει από ωμό κυνισμό κατά των απόρων. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι ένα τέτοιο «πολυτελές οίκημα αντιστοιχεί σε άστεγους του δρόμου και αναζητεί φόρμουλες για την διάθεση του γι άλλους σκοπούς. Αντί για «Ξενοδοχείο των Φτωχών» να γίνει « Ξενοδοχείο των στελεχών». Τώρα που οι άποροι κινδυνεύουν από θάνατο λόγω ψύχους μας μιλάνε για κάποιες επισκευές που τρενάρουν το χρόνο παράδοσης. Άλλωστε στη γειτονιά αυτό που κυκλοφόρησε και εξόργισε είναι ότι ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης έστειλε την Αστυνομία για να μην γίνει κατάληψη από τους άστεγους!!!Αντί να ανοίξει τις πόρτες στους άστεγους το κατέλαβε με την Αστυνομία! Ντροπή!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου