Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νέες Συλλήψεις δύο νεαρών από το “March to Athens”

Συνελήφθησαν πριν από δύο μέρες (29/5) επειδή τραβούσανε αστυνομικούς στο δρόμο και έπειτα αρνηθήκαν να διαγράψουν την ταινία. Δεν είχαν πάνω τους ταυτότητες. Τους έψαξαν, βρήκαν πάνω τους άδεια μπουκάλια μπίρας και τους κατηγόρησαν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για κατασκευή μολότοφ. Επίσης τους κατηγορούν ότι πρόσβαλαν/έβρισαν τους αστυνομικούς.

Η ισπανίδα Isabel και και άλλος ένας νεαρός γάλλος, του οποίου το όνομα δεν έχει επιβεβαιωθεί,   συννελήφθησαν πριν από δύο μέρες (29/5)  επειδή τραβούσανε αστυνομικούς στο δρόμο και έπειτα αρνηθήκαν να διαγράψουν την ταινία. Δεν είχαν πάνω τους ταυτότητες. Τους έψαξαν, βρήκαν πάνω τους άδεια μπουκάλια μπίρας και τους κατηγόρησαν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για κατασκευή μολότοφ. Επίσης τους κατηγορούν ότι πρόσβαλαν/έβρισαν τους αστυνομικούς.
Αυτές τις δύο μέρες δεν τους άφηναν να τηλεφωνήσουν σε κανέναν. Ούτε στην ισπανική ή στη γαλλική Πρεσβία, ούτε σε δικηγόρο. Μόλις ειδοποιηθήκαμε για το περιστατικό από τον αδελφό της Ιζαμπέλ από Ισπανία αφού αυτή κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του. Δύο μέρες είναι έγκλειστοι.
  
Έχουμε κι άλλες πληροφορίες από την Ιζαμπέλ που κατάφερε να ξανατηλεφωνήσει...
ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ: Εξύβρηση, αντίσταση κατά της Αρχής, κατοχή όπλων.
Ισχυρίζεται ότι δεν της δόσανε νερό και ότι δεν την άφησαν να τηλεφωνήσει, ούτε σε δικηγόρους. Τώρα τηλεφώνησε από προσωπικό τηλέφωνο που πλήρωνε η ίδια.
Ο νεαρός που είναι μαζί της είναι ο γάλλος Batist.
Προς το παρόν κρατούνται στην ΓΑΔΑ. Αύριο αναμένεται να περάσουν από δικατήριο.

απο το indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου