Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Όλοι την Τρίτη το πρωί Ευελπίδων - Nα αθωωθεί ο Νίκος Κατσίφης! Κανένας αγωνιστής στα χέρια του Κράτους!


Την Τετάρτη 16 Μάη 2012 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση - σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία, με σκοπό το συντονισμό του κινήματος αλληλεγγύης στο πλευρό του συναγωνιστή Νίκου Κατσίφη, μετά την απαράδεκτη πολιτική δίωξή του από το αστυνομικό κράτος, για τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική συγκέντρωση της 12ης Μάη στην Καλλιθέα.


Όλη η κοινωνία, εργαζόμενοι, φορείς νεολαίας, σωματεία, Λαϊκές Συνελεύσεις των γύρω περιοχών, αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές οργανώσεις, οργανώσεις μεταναστών, αυτόνομες συλλογικότητες αντίστασης, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, δημιουργούν ένα κοινό μέτωπο αλληλεγγύης και αντίστασης ενάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης από το κράτος καταστολής των αγωνιστών του κινήματος.

 
Αυτοί που καταδίκασαν στη δυστυχία έναν ολόκληρο λαό, αυτοί που στήνουν στρατόπεδα για μετανάστες και εξαπολύουν “θεσμικό πογκρόμ” σε οροθετικές γυναίκες, αυτοί που μεθόδευσαν το σταδιακό εκφασισμό της κοινωνίας και άνοιξαν την πόρτα του Κοινοβουλίου στη συμμορία της Χρυσής αυγής, προσάγουν σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες, χωρίς κανένα στοιχείο, τον Νίκο Κατσίφη, επειδή “είχε το θράσος” να συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση - διαδήλωση στην Καλλιθέα, ενώ την ίδια στιγμή οι φασιστικές συμμορίες που μαχαιρώνουν μετανάστες και αγωνιστές τις νύχτες στα στενά και πυρπολούν σπίτια μεταναστών, μένουν ατιμώρητες.
 
Γνωρίζουμε τον ίδιο ως άνθρωπο και ως αγωνιστή εδώ και χρόνια. Μοιραζόμαστε μαζί τις ιδέες μας, τα πιστεύω μας και τα όνειρά μας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Βαδίζουμε πλάι πλάι στους δρόμους των λαϊκών αγώνων. Με τη δίωξη του Νίκου και άλλων αγωνιστών γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εξόντωσής τους και συγχρόνως μια στοχοποίηση-ενοχοποίηση του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος,
 
Χωρίς να διαθέτουν κανένα στοιχείο, η ασφάλεια και όλοι οι άθλιοι μηχανισμοί του συστήματος, εξαντλούν την επινοητικότητά τους κατασκευάζοντας ενόχους και κατηγορίες. Στιγματίζουν και διώκουν ανθρώπους, αποκλειστικά και μόνο για τα πιστεύω τους και την κινηματική τους δράση. Θέλουν να παρουσιάσουν τους κοινωνικούς αγωνιστές ως απειλή για την κοινωνία. Ο λαός όμως ξέρει καλά, πως απειλή είναι αυτοί οι ίδιοι που στήνουν σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών.
 
Η καταστολή, η κρατική βία και η κατασκευή «ενόχων» ολοένα και διευρύνεται. Προχθές ο Νίκος, την επόμενη οι απεργοί της Χαλυβουργικής, σήμερα τα παιδιά της Πλατείας Συντάγματος, αύριο ποιος- ποια; Ο καθένας από μάς είναι εν δυνάμει ύποπτος όταν διαδηλώνει, γιατί μπορεί να βρεθεί στα χέρια τους και να ενοχοποιηθεί με ύπουλες μεθόδους από την κρατική ασφάλεια σε συνεργασία με τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ.
 
Όσο το λαϊκό κίνημα αντίστασης γιγαντώνεται και οι ταξικοί αγώνες απειλούν την κυριαρχία του συστήματος, τόσο προσπαθούν να το τρομοκρατήσουν: οι δυνάμεις καταστολής και το κράτος με τους μηχανισμούς του έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό ενάντια στο κίνημα, με διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις κοινωνικών αγωνιστών. Μπροστά στην τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση των αγώνων, μπροστά στις διώξεις αγωνιστών, απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνες.
 
ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
 
Nα αθωωθεί ο Νίκος Κατσίφης! Κανένας αγωνιστής στα χέρια του Κράτους!
Σύντροφε Νίκο, είμαστε μαζί σου, γιατί είσαι ένας από μας!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

OΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ
ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΙΦΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΗ,
ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ
ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ
ΒΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου