Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ο προπαγανδιστικός μονόλογος ενός υπουργού



Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος την προηγούμενη εβδομάδα κόμπαζε από το μικρόφωνο τηλεοπτικής εκπομπής, ότι την Τρίτη (22 Ιούνη) θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει το νομοσχέδιο του νέου Ασφαλιστικού και την Τετάρτη θα το καταθέσει στη Βουλή.

Δεν γνωρίζουμε αν η κατάθεση στη Βουλή θα γίνει την Τετάρτη, το βέβαιο όμως είναι πως συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους συντάκτες την Τρίτη δεν πρόκειται να δώσει. Ο Α. Λοβέρδος προτιμά την ασφάλεια των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μονολόγων, στους οποίους λέει κυριολεκτικά ό,τι του κατέβει και φλομώνει τον κόσμο στο ψέμα, απολαμβάνοντας πλήρους ασυλίας, παρά τη βάσανο μιας συνέντευξης Τύπου στους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου, όπου –όσο και αν τον αβαντάρουν τα γνωστά παπαγαλάκια– θα είναι αναγκασμένος να απαντήσει και σε κάποιες ερωτήσεις ουσίας.

Μπροστά στον κίνδυνο, λοιπόν, να χάσει το πλεονέκτημα του προπαγανδιστικού ψεύδους, στο οποίο επιδίδεται εδώ και καιρό, «θυσίασε» τη συνέντευξη Τύπου που ο ίδιος είχε προαναγγείλει. Από τις 10 Μάη που έδωσε στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου, ο Α. Λοβέρδος δεν έχει εμφανιστεί ξανά στους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ, τακτική που έχει ακολουθήσει ευλαβικά και κατά τους προηγούμενους μήνες. Οσο βρίσκει στασίδι και ασυλία στα στούντιο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, όπου εμφανίζεται καθημερινά, αυτή την τακτική θα ακολουθεί.

Ο Α. Λοβέρδος, αν και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, διεκδικεί και άλλη μια πρωτιά. Σύμφωνα με συνεργάτες του, θα προτείνει στην κυβέρνηση οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασιακά να γίνουν άρθρο νομοσχεδίου και να ψηφιστούν μαζί με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Δηλαδή, προτείνει να μετατραπεί σε άρθρο νομοσχεδίου το ΠΔ που ο ίδιος όφειλε να εκδώσει, κατ’ εξουσιοδότηση προσφάτως ψηφισμένου νόμου!  Γιατί άραγε; Σε ένδειξη ύψιστου δημοκρατισμού;

Αν είναι έτσι, τότε πολύ αργά ενεργοποιήθηκαν τα... δημοκρατικά ανακλαστικά του Α. Λοβέρδου. Σύμφωνα με τη λογική του, κακώς θεσπίστηκαν οι εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις προς τον ίδιο και τον επί των Οικονομικών συνάδελφό του, να υλοποιήσουν τα περιλαμβανόμενα στο δωσιλογικό Μνημόνιο με την τρόικα του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου εκδίδοντας ΠΔ. Και επομένως, από τώρα και στο εξής κανένα ΠΔ δεν πρέπει να εκδοθεί, αλλά όλες οι ρυθμίσεις να γίνουν με νομοσχέδια που θα ψηφίσει η Βουλή.

Αυτό εισηγείται ο υπουργός Εργασίας; Δεν νομίζουμε. Απλώς, φέρνει μια ακόμη προπαγανδιστική γυροβολιά, προσπαθώντας να βγάλει από πάνω του το φορτίο της πλήρους εξαφάνισης των ελάχιστων στοιχειωδών εγγυήσεων των εργαζόμενων, που είχαν απομείνει στο ελληνικό εργατικό δίκαιο. Με προπαγανδιστικές γυροβολιές, όμως, δεν αλλάζει το γεγονός, ότι ο Α. Λοβέρδος ξεπέρασε σε αντεργατικότητα κάθε προκάτοχό του και γι’ αυτό θα μείνει στην Ιστορία ως ο υπουργός που θέσπισε τον εργασιακό μεσαίωνα, με δικτατορικού τύπου διατάγματα.
Γεράσιμος Λιόντος
διαπιστευμένος συντάκτης στο υπουργείο Εργασίας

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=3157&pos=4&cat_id=48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου