Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Εμεις ζηταμε γιατρους,δασκαλους,νοσηλευτες..κι'αυτοι προσλαμβανουν ''Ειδικους Φρουρους''

Προσλήψεις 500 ειδικών φρουρών

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών με σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατατέθηκε στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Το Π.Δ., το οποίο υπογράφουν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, προβλέπει την αύξηση κατά 500 των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι συνιστώμενες θέσεις «καλύπτονται από επί θητεία προσωπικό ειδικών φρουρών». Για το 2010 η δαπάνη που προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπ. Οικονομικών, ανέρχεται σε περίπου 4.050.000 ευρώ, για το 2011 σε 9.470.000 ευρώ, για το 2012 σε 9.850.000 ευρώ, για το 2013 σε 9.750.000 ευρώ, για το 2014 σε 10.700.000 ευρώ, για το 2015 σε 11.050.000 ευρώ.
απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ
Δελτίο Τύπου ΣΕΦΕΑΑ
 
    Στις 26/5/2010 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το προεδρείο του σωματείου μας συναντήθηκε με τον υπουργό κ.Χρυσοχοϊδη. Από τον πρόεδρο του ΣΕΦΕΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Φειδιππίδου 45-47 Αμπελόκηποι- Αθήνα
Τηλ. 210-7790222, 210-7790228
210-7797051  Φαξ. 210-7797064
 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Αθήνα 26/05/2010
          

To Διοικητικό   Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο Ντούμα Βασίλη  , τον Αντιπρόεδρο Μαυροειδάκο Ευστράτιο  , τον Γενικό Γραμματέα Φαναριώτη Ιωάννη και το  μέλος Γκέλια Θωμά ,  συναντήθηκε την Τετάρτη 26/05/2010 με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη παρουσία και του Γεν.Γραμματεα του Υπουργείου κ. Γρηγόρη Τασούλα.

 
Το Σωματείο αφού παρέδωσε  αναμνηστική πλακέτα στον Υπουργό επισημαίνοντας ότι είναι ο εμπνευστής και ο δημιουργός των Ειδικών Φρουρών του έθεσε όλα τα αιτήματα που απασχολούν τα μέλη μας όπως :
 
1.Την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί στο αστυνομικό προσωπικό μετά τα τελευταία οικονομικά μέτρα καθώς και την ανησυχία σχετικά με τα συνταξιοδοτικά και τι ακριβώς θα ισχύσει.
 
2.Η μοριοδότηση και η υποβολή  αίτησης μετάθεσης των Ειδικών Φρουρών που γίνονται αστυφύλακες τροποποιώντας τον  Ν.3686/2008 αίροντας έτσι το άδικο του νόμου αυτού δημιουργώντας  αστυφύλακες δύο ταχυτήτων.
         
3.Την μείωση του αριθμού των ετών που απαιτούνται ώστε οι Ειδικοί Φρουροί να γίνουν αστυφύλακες (από 8 χρόνια σε πέντε)
         
4.Την επέκταση των υπηρεσιών που απασχολούν Ειδικούς Φρουρούς (π.χ. ΕΚΑΜ) με ταυτόχρονη πρόσληψη νέων Ειδικών Φρουρών προκείμενου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες αλλά και να ανοίξουν νέες θέσεις σε όλη την Ελλάδα.
         
5.Διάφορες  ελλείψεις σε υλικά του προσωπικού που υπηρετεί κυρίως στην ΔΕΛΤΑ και την ΔΙΑΣ αφού οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν την αιχμή του «δόρατος» στην αστυνόμευση αυτή την στιγμή .
 
          Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας αφού εξέφρασαν για ακόμα μία φορά την ικανοποίηση τους για την επαγγελματική   επάρκεια των Ειδικών Φρουρών θεώρησαν τα αιτήματα δίκαια και δεσμεύτηκαν   για την ικανοποίηση τους .
 
Ο υπουργός μας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην πρόσληψη 500 Ειδικών φρουρών με προκήρυξη που θα εκδοθεί τις  επόμενες μέρες  ενώ σε νέα συνάντηση μας με την ηγεσία θα καταθέσουμε ακριβή πρόταση για τροποποίηση του νόμου 3686/2008. Η προμήθεια υλικού για την επάνδρωση της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙ.ΑΣ προχωρά κανονικά και οι ελλείψεις θα καλυφθούν σύντομα, ενώ στην  επόμενη σειρά οι Ειδικοί Φρουροί θα υποβάλλουν  αίτηση για την ΕΚΑΜ ισάξια με όλο το αστυνομικό προσωπικό.
 
Ως εκ τούτου ξεκινάει νέος κύκλος διεργασιών και συναντήσεων με δεδομένη την θετική πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας ώστε και πάλι το σωματείο να προσθέσει στα ήδη κεκτημενα   νέες επιτυχίες. Έτσι λοιπόν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου την Παρασκευή  28-05-2010 προκειμένου να τεθούν με μεγαλύτερες λεπτομέρειες τα θεσμικά μας αιτήματα ενώ υπήρξε και συνάντηση με τον κ. Αρχηγό για τα υπηρεσιακά θέματα.
 
Στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε  όλοι,  αλλά εμείς οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία ακόμα πιο έντονα,  το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α θα βρίσκεται πάντα κοντά στα μέλη του προκειμένου με τις παρεμβάσεις του σε θεσμικό  επίπεδο να τα ανακουφίζει από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

              -Ο-
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα (φωτογραφία) στον εμπνευστή του θεσμού και συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα για οποία εκδόθηκε Δελτίο Τύπου που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
  Φωτογραφίες από τη συνάντηση (κλικ για zoom):
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου