Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Περπατω εις τους δρομους....οταν η Αριστερα δεν ειναι εδω....

Αυτη ειναι μια παλαιοτερη αναρτηση που θα ανεβαζω καθε φορα
που η "γιαγιουλα" δεν περναει το τεστ κοπωσεως.

Οπως προχθες στο Συνταγμα.
Που μετα τη πορεια, η" γιαγια "δεν αντεξε τοση κοπωση και αποχωρησε.
Αφηνωντας πισω μερικες εκατονταδες ανθρωπων να υπερασπιζονται  την...χαμενη της τιμη!





αριστερα αριστερα εισαι εδω;

-Εδω ειμαι γιε μου αλλα ειμαι πολυ κουρασμενη, γερασμενη
γι αυτο δεν μπορω να σε ακουσω.


Ειμαι τοσο κουρασμενη απο το πηγαινε-ελα στα καναλια,
που δεν με κρατουν τα ποδια μου
για να βγω στους δρομους, τις πλατειες,
να μιλησω, να φωναξω, να ουρλιαξω,
οπως εσυ μου ζητας.

Μου ζητας να οργανωσω συγκεντρωσεις,συζητησεις,
σε καθε γειτονια ,στους χωρους δουλειας,
στα καφενεια, στις λαικες αγορες,
και σε ολα τα μερη που οι ανθρωποι αρχιζουν να γερνουν
απο τα βαρη που τους εχουν φορτωσει.


Μου ζητας
να σκυψω πανω τους και να τους βοηθησω
να ξετιναξουν αυτα τα βαρη,να σταθουν στα ποδια τους
και να τους δειξω το δρομο.



Μου ζητας
να σαρωσω τις γειτονιες και να ξεσηκωσω τον κοσμο.

Αυτα ολα ομως που μου ζητας γιε μου
ειναι για εσας τους νεους.

Εγω οπως βλεπεις ειμαι ανημπορη,κουρασμενη,
και γερασμενη.....


Θα βγαλω ομως μια ανακοινωση που θα καλω τα παιδια μου
να λαβουν μερος στην απεργια και τη πορεια.


Τι; Για μιλα μου πιο δυνατα
γιατι εχω γερασει και δεν μπορω να σ'ακουσω πια.

Α! Γιατι δε βγαζω στη tv σποτακια για να ενημερωσω το κοσμο.

Να τον ξεσηκωσω να βγει στους δρομους,
στις απεργιες και τις πορειες...


Μα αυτα τα πραγματα γιε μου στοιχιζουν,
κι'εγω οπως ξερεις ειμαι μια φτωχη αριστερα...

και οτι οικονομιες εχω τιςφυλαω για μια ωρα αναγκης


Για την προεκλογικη περιοδο...ας πουμε.

Τοτε θα δεις,θα γεμισω τα καναλια με σποτακια
και πολιτικες διαφημισεις για να με ψηφισουν
.να μου δωσουν το φιλι της ζωης,
και να με κρατησουν ζωντανη!

Ολα τα αλλα γιε μου ειναι για εσας τους νεους.....

5 σχόλια:

  1. Σας χαιρετώ και χαίρομαι που σας συναντώ.
    Πάνω στην ώρα θα έλεγα μάλιστα, πάνω στην ώρα γιατί μόλις πριν λίγο έπεσε το μάτι μου σε κάποιο κείμενο νομίζω στο "Αριστερό βήμα"
    που κάποιος έγραφε, για την Απεργιακή κινητοποίηση στις 23/2 και επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι είχε επιτυχία παρά τις όποιες προσπάθειες των
    ΜΜΕ, που όλες τις προηγούμενες μέρες καλλιεργούσαν κλίμα ανασφάλειας και φοβίας, λέγοντας ότι επίκειται προβοκάτσια.
    Ελά όμως που το θέμα για επικείμενη προβοκάτσια δεν εκπορευόταν μόνον από τα ΜΜΕ.
    Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το κείμενο του Ριζοσπάστη στις 22/2, παραμονή δηλαδή της μεγάλης κινητοποίησης.
    (στην πρώτη σελίδα του, κάτω κάτω)
    ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ
    Τα επεισόδια στο παιχνίδι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που λέγεται «βία στα γήπεδα» με άλλες στοχεύσεις. Άλλωστε οι εξελίξεις στη συνέχεια αυτό δείχνουν, τόσο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής, όσο και με τη διαμαρτυρία στη ΝΕΤ. Είναι καιρός τώρα που τα αστικά επιτελεία και ΜΜΕ τσουβαλιάζοντας προβοκατόρικες ενέργειες όπως τον ξυλοδαρμό βουλευτή της ΝΔ, ή τη δολοφονία των εργαζομένων στη «Μαρφίν», με την οργανωμένη λαϊκή διεκδικητική δράση διαμορφώνουν τη θεωρία της ανομίας ως συνέπεια της γραμμής για ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική, για να χτυπήσουν το κίνημα. Αμέσως μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα που δυστυχώς συνοδεύτηκε από τη δολοφονία των εργαζομένων στη «Μαρφίν» αποκαλύψαμε ότι υπάρχουν ομάδες «φιλάθλων» που προετοιμάζονται στα γήπεδα για να χρησιμοποιηθούν ως προβοκάτορες στις διαδηλώσεις, ορισμένοι μάλιστα χρησιμοποιούνται ως μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα. Καταγγείλαμε ότι στάλθηκαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τέτοιες ομάδες για να χρησιμοποιηθούν στο στήσιμο προβοκάτσιας. Τότε ορισμένοι μίλησαν για φαντασιόπληκτα, συνωμοτικά σενάρια του ΚΚΕ. Έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι και τα γεγονότα του Σαββάτου έχουν σχέση προετοιμασίας προβοκάτσιας στη γενική πανελλαδική απεργία στις 23 Φλεβάρη, για να τη φορτώσουν στο λαϊκό κίνημα. Τέτοιες ενέργειες οργανώνονται από κρατικούς μηχανισμούς, χρησιμοποιώντας παρακρατικές ομάδες, για να τσακίσουν το κίνημα. Άλλωστε και η Ασφάλεια διεισδύει στις διαδηλώσεις, με τους ίδιους στόχους. Αποκλειστική ευθύνη έχουν κυβέρνηση και κράτος. Επαγρύπνηση. Ο λαός μπορεί να τους χαλά τα σχέδια. Στην απεργία να γίνει σεισμός.

    Αλήθεια πως σας φαίνεται γιατί τα έχω παίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημερα σου, ξερεις σιγουρα οτι οταν εχεις πολεμο, στην διαρκεια της μαχης περιμενεις ''υποστηριξη'', απο ας το πουμε ενα ''ευρυ'' μετωπο ''συμμαχων'' με κοινους στοχους και αυτοι σου κανουν μονιμα κριτικη----κατα την διαρκεια του πολεμου----, τοτε κανεις μοιραια συγκρισεις.
    ΠΕΡΝΟΥΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ: «Το πλήθος ήταν μεγάλο προχθές στους δρόμους της Αθήνας, μέρα γενικής απεργίας. Αλλά τα πρόσωπα ήταν σκυθρωπά. Περίσσευε η απογοήτευση, σχεδόν απόγνωση, αυτή έδινε τον τόνο και όχι η οργή (...) εκφράζεται ο φόβος της καταστροφής, εκφράζεται η απελπισία, αλλά αυτά δεν μετασχηματίζονται σε πολιτικό αίτημα, σε πολιτικό λόγο (...) πιο βαριά απ' όλες ήταν η απουσία διεξόδου, η απουσία ελπίδας (...) ένιωθες βαριά την απουσία εθνικού σχεδίου (...) να τους μεταδώσει μια ελπίδα: ότι στο μακρινό άκρο, σε πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια, με σκληρή δουλειά, με κοινή προσπάθεια, υπάρχει φως (...) Η διαμαρτυρία εμφανίζεται (...) σαν ασυντόνιστοι σπασμοί και εκδηλώσεις πένθους γι' αυτό που χάνεται ανεπιστρεπτί (...) πλησιάσαμε επικίνδυνα στο όριο θραύσεως» (ο Ν. Ξυδάκης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
    ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αριστερά είναι ΝΕΑ και ΟΜΟΡΦΗ αν κάτι είναι γερασμένο,είναι η ηγεσία της που μυρίζει φορμόλη. Ο φυσικός χώρος της αριστεράς είναι οι χώροι δουλειάς,και ο δρόμος,ο λαός και τα προβλήματά του. Η αριστερά πρέπει να προτείνει τρόπους και μορφές πάλης του ταξικού κινήματος,που θα δίνουν διέξοδο απο το τέλμα ηττοπάθειας που έχει εγκλωβιστή.Ο υγιεινός περίπατος οσο μαζικός και να είναι στην ουσία είναι ο ατμός που βγαίνει απο την χύτρα που βράζει και την εκτονώνει,είναι ο πυροβολισμός στον αέρα για την τιμή των όπλων,είναι το αλλοθι μας.Ηαριστερά πρέπει να παραδώσει λογαριασμό στην επόμενη γενειά.Οι κοινωνικές κατακτήσεις πήγαν στην εποχή του 50 και εμείς σε λίγο θα κόψουμε και εισητήριο για τον βιασμό που γίνεται μπροστά στα μάτια μας,παρ ολο που εμείς είμαστε τα θυματα.Μας πήραν τόσα πολλά και κάνουμε τόσα λίγα...που είναι το λιγότερο...\ύποπτο\...

    ΑπάντησηΔιαγραφή