Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η πείνα χτυπάει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Μέσα από τα σκουπίδια προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Οι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι οικονομικοί πόροι τους σπρώχνουν μπροστά σε ότι παλιό, πεταμένο και άχρηστο για άλλους.
Τα αποφάγια για να σιτιστούν ή ο,τιδήποτε άλλο τους φανεί χρήσιμο για να ντυθούν ή να σκεπαστούν, αναζητούν σε κάθε κάδο απορριμμάτων άποροι και άστεγοι. Η πείνα τους έχει «θερίσει» και δεν διστάζουν να συγκεντρώσουν μέσα από τα σκουπίδια ο,τιδήποτε τους φανεί χρήσιμο.

Πλέον, όταν ψαχουλεύουν, τους αφήνουν αδιάφορους βλέμματα οίκτου και συμπόνιας. Συνεχίζουν απερίσπαστοι την αναζήτηση. Άλλωστε είναι εμφανές πια ότι δεν είναι οι μόνοι που ξεγελούν την πείνα τους με τα περισσεύματα σπιτιών ή εστιατορίων και φαστ-φουντ που καταλήγουν στον κάδο.

Οι ταλαιπωρημένες φιγούρες μέσα στα σκουπίδια έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της πόλης.

Καθημερινή τροφή
Πριν από λίγους μήνες, οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ αντίκριζαν γνώριμα πρόσωπα έξω από τα καταστήματα να περιμένουν τη στιγμή που θα πεταχτούν στους κάδους τα ληγμένα τρόφιμα από τα ράφια και τα ψυγεία.

Τελευταία, οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν τα ληγμένα προϊόντα έχουν πολλαπλασιαστεί. Χαρακτηριστική περίπτωση μάρκετ στην περιοχή του Φυτόκου, έξω από το οποίο, όπως είχε γράψει ο «Τ», ανέμεναν την τοποθέτηση στους κάδους των ληγμένων τροφίμων μια μικρή ομάδα ηλικιωμένων ατόμων.

Οι υπάλληλοι περιγράφουν ότι μήνες τώρα οι εικόνες είναι ακόμη πιο θλιβερές. Νωρίς, το πρωί, γνωρίζοντας πια τις ώρες που το μάρκετ αδειάζει τα ράφια του από τα ληγμένα, κάνουν «ουρά»..μπροστά από το σημείο απόρριψης των σκουπιδιών.


http://www.stopcartel.info/index.php

1 σχόλιο: