Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ειναι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ηλιθιε...

 

Ο τιτλος ειναι η απαντηση που πηρε ο συντροφος του ΠΑΜΕ που ρωτουσε τωρα τι κανουμε; Εχοντας μεινει  στο αρθρο του ριζοσπαστη τον Νοεμβριο του 2010.

"Ριζοσπάστης" Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010

 H ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο99 σημαίνει ότι:
«Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.
Το δικαστήριο ορίζει μεσολαβητή, ο οποίος εντός δύο μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς 2ετούς προστασίας από οιαδήποτε δίωξη ή άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.
Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».

Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ
(απο το βαθυ κοκκινο)

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ συντροφε

Γιατι σημερα.....

Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4013/2011. Η εταιρεία υποχρεώθηκε στην υποβολή υπαγωγής στο άρθρο 99, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί από μεγάλα επισφαλή χρέη πελατών της.

Η «Τυποεκδοτική» ιδρύθηκε το 1977, με κύριο σκοπό την έκδοση και εκτύπωση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Στην πορεία, προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα, αναλάμβανε «φασόν» εκτυπωτικές εργασίες από τρίτους. Με τις πλημμύρες του 1994, και για να μην υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής στη Ν. Ιωνία, η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στο Κρυονέρι Αττικής. Η μετεγκατάστασή της, εξαιτίας και των περιορισμένων χρηματικών κεφαλαίων που διέθετε, συνοδεύτηκε από δανεισμό με υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας της και με ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών τρίτων, σε μαζικότερη κλίμακα από πριν.....
Η κλαδική κρίση, που πλήττει εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον τις εκδόσεις και τα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παράλληλα με τη γενικευμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και παγκόσμια, επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση της εταιρείας. Ο οξύς ανταγωνισμός εντάθηκε. Τα μονοπώλια του κλάδου πρωταγωνίστησαν στην κατακόρυφη πτώση των τιμών, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο των αντεργατικών ρυθμίσεων που νομοθέτησαν οι αστικές κυβερνήσεις.
Η «Τυποεκδοτική» έχασε μεγάλο μέρος των εργασιών της. Σε αυτό συντέλεσε καθοριστικά και η γενικότερη πολιτική επίθεση που έχει δεχτεί από διάφορες κατευθύνσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ιδιότητας του κύριου μετόχου της.
Την περίοδο αυτή, η εταιρεία επιβαρύνθηκε με ζημίες μεγάλου ύψους από τη μη είσπραξη απαιτήσεων που είχε από μεγάλους πελάτες της. Μόνο για το διάστημα 2009 έως και 2011 τα επισφαλή χρέη πελατών της ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό αυτών των χρεών υπερβαίνουν τα 17 εκατ. ευρώ που αποτελούν το συντριπτικό μέρος των απαιτήσεων που έχει η εταιρεία. Την ίδια στιγμή, οι άμεσες υποχρεώσεις της «Τυποεκδοτικής» σε τρίτους, που λήγουν εντός του 2012, ανέρχονται σε 16,8 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κάθετη μείωση των εργασιών της και τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που της δημιούργησε η διόγκωση των επισφαλειών από τα χρέη πελατών της, υποχρεώθηκε να λάβει μια σειρά μέτρα που όμως δεν κατόρθωσαν να αναστρέψουν την κατάσταση.
Η προσφυγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 είναι ένα έσχατο βήμα άμυνας, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες που κάνει για την εξυγίανσή της και εν τέλει τη διάσωσή της. Η υπαγωγή της στη διαδικασία αυτή θα της επιτρέψει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της (Τράπεζες και Προμηθευτές) σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ικανοποιήσεως των απαιτήσεών τους και να μπορέσει να εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταστρώσει.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της.
Με το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης η «Τυποεκδοτική» θα καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη βάσιμη απειλή να βρεθεί προσεχώς στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της και σημαντικό μέρος των λειτουργικών εξόδων της.

Ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ


                   Τωρα απλα ΠΑΜΕ...πασο


5 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΑΝΑΡΧΟΓΑΤΟΥΛΗ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αναρχογατουλη καλημερα, κανενα πασο απο το ΠΑΜΕ, για αυτα που χρωστανε στην τυποεκδοτικη και για το οτι η αμερικανικη πρεσβεια, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ, ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, οσο για τους εργαζομενους, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ και δεν ειναι ολοι κομματικοι, ΟΧΙ ΜΙΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, εχουμε πολεμο και η προπαγανδα ειναι απο τα οπλα του ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ, φασισμος, η εξομοιωση της τυποεκδοτικης, με τους κουρογιαννικους, τους παπαχριστοσαραντοπουλους και τα λοιπα εργολαβοεφοπλιστικοκαθικια του χωρου, ναι, εχουν ευθυνη για αλλη μια φορα μερικοι που ανελαβαν ευθυνες που δεν μπορουσαν να σηκωσουν και οδηγηθηκε το μαγαζι, αλλα και το κομμα σε περιπετεια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
    Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της.
    ΠΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα τώρα θα τους μείνει μονάχα η περιφρούρηση της Βουλής από τους "προβοκάτορες". Ζήτω η επανάσταση του προλεταριάτου, (εξυπακούεται μόνο με το δικό μας μαντρί έστω και στο άρθρο 99).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άναρχε καλό σου απόγευμα.
    Καταλαβαίνω το αίσθημα δικαίου που σε διακατέχει.
    Αυτό συμβαίνει σε όλους εκείνους που έχουν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο.

    Και ο συναισθηματισμός χωρίς τις αναγκαίες γνώσεις,πολλές φορές πάει πακέτο με τον αυθορμητισμό.

    Κακό πράγμα δεν είναι ο αυθορμητισμός καμιά φορά μπορεί όμως να είναι επικίνδυνος και να αποβεί μοιραίος.

    Πριν καταλήξουμε σε εκτιμήσεις τέτοιες που θα μας δίνουν το δικαίωμα να καταδικάσουμε αυτές ή εκείνες τις πρακτικές,πρέπει να γνωρίζουμε και να παίρνουμε υπ΄όψη μας όλα τα δεδομένα.

    Όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, σίγουρα δεν φταίνε οι καλικάντζαροι.
    Σίγουρα κάποιος ή κάποιοι,δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα πράγματα.
    Είναι όμως άλλο αυτό και είναι άλλο να καταδικάζουμε έναν ολόκληρο φορέα και μάλιστα το ΚΚΕ,να το εξισώνουμε να το εξομοιώνουμε με τα λαμόγια,τα γλυφτρόνια,τους εκπρόσωπους του βάρβαρου συστήματος,τους επαγγελματίες μιζαδόρους και με όλο το σύστημα που μας επιτίθεται και μας οδηγεί στον αφανισμό.

    Να σου πω κάτι,για το δικό μας "ιδιοτελές συμφέρον" δεν μπορεί και δεν πρέπει να τσιμπάμε σε κείνες τις μορφές προπαγάνδας που συμφέρουν τον ταξικό μας εχθρό και που κατά κανόνα είναι πιασάρικες, ύπουλες.
    Και είναι πραγματικά άδικο να ταυτίζουμε το ΚΚΕ,τους χιλιάδες οπαδούς και φίλους,τα χιλιάδες μέλη του κόμματος που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση,τρέχουν από το ένα πρωί έως το άλλο για να ενημερώσουν,να ενθαρρύνουν,να ξεσηκώσουν,να συμπαρασταθούν στον κόσμο.

    Ξέρω θυμώνεις που διαρκώς μιλά για το δικό του αλάθητο,που μόνον αυτό έχει δίκιο και κανένας άλλος.
    Δεν μιλά όμως για το αλάθητο της Αλέκας ή του Χαλβατζή ή του Γόντικα,για το αλάθητο της ιδεολογίας του μιλάει,για την αναγκαιότητα και το αναπόφευκτο της ανατροπής του συστήματος και την λαϊκή εργατική εξουσία.
    Και αυτό είναι δίκιο,μας συμφέρει και είναι και αναπόφευκτο.
    Γι΄αυτά εμείς πρέπει να παλέψουμε και ενάντια στον ταξικό μας εχθρό και, ενάντια στις όποιες δικές μας αδυναμίες εμφανίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωρισμένοι! (Μην ξεχνάς πως σε ένα στημένο παιχνίδι στήνονται συνήθως και οι δύο ομάδες και όχι μόνο η μια). Για όσους τώρα πιστεύουν ακόμα πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με "μαζικά κινήματα", καληνύχτα.
    Αρκεί μόνο ένα "ελαττωματικό γρανάζι" για να καταστρέψει και την πιο καλοκουρδισμένη μηχανή. Γίνε εσύ αυτό το γρανάζι και άσε τα μαντριά για τα πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή