Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Χ.ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ!

    Προκλητική ήταν η στάση του Δημάρχου Αθήνας Γ.Καμίνη ο οποίος ζήτησε προστασία από τον Παπουτσή και την ΓΑΔΑ για την διεξαγωγή συνέντευξης τύπου του δημοτικού συμβούλου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Π.Κωνσταντίνου έξω από την Εστία Αθηνών στην Πατησίων 221! Ο δημοτικός σύμβουλος συνοδεύονταν από μέλη της δημοτικής κίνησης Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, γιατρούς και νοσηλευτές, μία τυφλή εργαζόμενη του ΙΚΑ. Με βάση ενημέρωση του Γραμματέα του Δήμου κυρίου Θ.Λιβάνιου θεωρήθηκε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θέτει σε κίνδυνο το κτίριο(!) και γι αυτό ενεργοποιήθηκε πολυάριθμο μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Κινητοποιήθηκε προσωπικό του Δήμου τόσο όσο δεν διατίθεται για την περίθαλψη των αστέγων.

     Μάλιστα ο διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα κατόπιν εντολής της ΓΑΔΑ ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο επικεφαλής της κινητοποίησης! Ακόμη άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας  μέσα από το κτίριο φωτογράφιζαν τον δημοτικό σύμβουλο και την αντιπροσωπεία.

    Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Γ.Καμίνη δεν έχει τελειωμό. Την ώρα που κινδυνεύουν οι ζωές των αστέγων εξακολουθεί να παίρνει ημίμετρα. Η Δημοτική Αρχή μαζί με την κυβέρνηση εξακολουθούν να καλύπτουν ελάχιστους αστέγους σε χώρους όπως το Γήπεδο Ρούφ που δεν διαθέτουν θέρμανση ενώ ο καθένας βλέπει με τα μάτια του αστέγους στους δρόμους.

    Αλήθεια ποιος ευθύνεται για την μη παράδοση της Εστίας Αθηνών, Πατησίων 221 για τια ανάγκες ηλικιωμένων αστέγων;

 Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας έκανε τη παρακάτω δήλωση:

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΕΓΟ…
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ!


Τα μέτρα του Δήμου της Αθήνας αλλά και συνολικά της κυβέρνησης θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των αστέγων.
Ακόμη χειρότερα δομές στέγασης έτοιμες ΕΚΛΕΙΣΑΝ .. «για ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής» όπως στην περίπτωση της Εστίας Αθηνών, Πατησίων 221,  την οποία εγκαινίασε ο τέως Δήμαρχος Κακλαμάνης. Πόσους μήνες χρειάζονται άραγε για την ολοκλήρωση κάποια έργα που δεν μοιάζει να μπαίνουν για κανένα λόγο στη κατηγορία του επείγοντος; Προφορικά, ο κ. Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθήνας μου δήλωσε «ότι θα άνοιγε μέσα στην εβδομάδα».

Τα μεγάλα λόγια για έκτακτη παρέμβαση και μάλιστα ενόψει κύματος πολικού ψύχους για τους άστεγους αποδείχτηκαν ανεπαρκή και επικίνδυνα όταν το Γήπεδο Ρούφ διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε θέρμανση!
Στον ίδιο χώρο που αθλούνται μέχρι τις 11μμ ομάδες μπάσκετ, οι άστεγοι βολεύονται στην εξέδρα μέχρι αποχώρησης των ομάδων και κατόπιν στο πάτωμα. «Είναι καλύτερα από την έκθεση στο ψύχος» είναι η αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής. Ωστόσο, το κριτήριο δεν μπορεί να είναι γραφειοκρατικό, άκαρδο και διεκπαιρεωτικό αλλά αντίστοιχο τόσο με τις ανάγκες των άστεγων όσο και με τις υπαρκτές-τεράστιες δυνατότητες του Δήμου Αθήνας.
Το έτος 2012, οκτώ χρόνια μετά την Ολυμπιάδα δεν σηκώνει απαντήσεις «αυτά μόνο μπορούν να γίνουν λόγω Μνημονίου» !

Ο ξεσπιτωμός ανθρώπων είναι ένα έγκλημα που βαραίνει τα αρπακτικά των Τραπεζών που άρπαξαν σπίτια, τους εργοδότες που πέταξαν στην ανεργία εργαζόμενους και το κάνουν  τώρα με ιλιγγιώδη ρυθμό, τους υπουργούς που διέλυσαν κοινωνικές δομές πρόνοιας πετώντας στο δρόμο ψυχικά ασθενείς και εξαρτημένους.

Ο κ.Γ. Καμίνης πρέπει να ζητήσει συγνώμη για την παραπλάνηση των δημοτών όσον αφορά την αποτελεσματικότητα  των μέτρων που πάρθηκαν. Πρέπει επίσης να αποσύρει τις απαράδεκτες μειωτικές δηλώσεις για τους άστεγους  ότι τάχα «δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το πόστο τους…» Κάποιοι άλλοι Δήμαρχοι στη δεκαετία του 80΄σε ανάλογο ύφος δεν έβλεπαν δυνατότητα εγκατάστασης των ΡΟΜΑ σε κατοικίες για να μην προχωρήσουν στην οικοδόμηση εργατικών πολυκατοικιών. Σήμερα, ο κ. Γ.Καμίνης μιλάει ότι είναι αντίθετος με τον «ιδρυματισμό» των αστέγων την ώρα που δεν κινείται για να εξασφαλίσει διαμονή ούτε για μια μικρή μειοψηφία αστέγων. Η εναλλακτική λύση ποια είναι λοιπόν: ο ύπνος στο έδαφος αφού φροντίζει να κόβει ακόμη και τα παγκάκια όπως στην Πλατεία Κλαυθμώνος;

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ:

-Να λειτουργήσει εδώ και τώρα η Εστία Αθηνών, Πατησίων 221.

-Απαιτείται άμεσα η επίταξη ξενοδοχείων για όλους τους αστέγους και αυτό η  Φώφη Γεννηματά χρειάζεται να δηλώσει άμεσα ΠΟΤΕ και ΠΟΙΑ σχεδιάζει θα επιτάξει.

- Ο Δήμος της Αθήνας δεν έχει χρόνο να χάνει. Άμεσα ας ανοίξει τους χώρους με θέρμανση. Ας διαθέσει το κατάλληλο προσωπικό και τα μέσα για την μετακίνηση των αστέγων προς κλειστούς και κατάλληλους χώρους στέγασης.
Μια σειρά από χώροι μπορούν άμεσα να διαμορφωθούν για να στεγάσουν χιλιάδες ανθρώπους: Υπάρχουν κτίρια του Δήμου αναξιοποίητα. Υπάρχουν άλλα κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί στη τρωκτική διάθεση των ποντικών.

Υπάρχουν τα κλειστά ξενοδοχεία του κέντρου που εγκατέλειψαν οι ιδιώτες αφήνοντας απλήρωτο το προσωπικό και απλήρωτες τις εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πρέπει να περάσουν στον έλεγχο του Δημόσιου και του Δήμου και με αυστηρό έλεγχο από τους ίδιους τους  εργαζόμενους μπορούμε να επιβάλουμε ανθρώπινη μεταχείριση για τους αστέγους. Τα λεφτά να διατεθούν από το κρατικό προϋπολογισμό κόβοντας τις δαπάνες για αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους των Τραπεζών και διαγράφοντας το οριστικά, κόβοντας τους υπέρογκους εξοπλισμούς. 

Ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, ενάντια στο ξεσπίτωμα είναι  μέρος του αγώνα που δίνει όλη η εργατική τάξη από τη Χαλυβουργία και το ΑΛΤΕΡ, την Ελευθεροτυπία και το δημόσιο τομέα για να σώσει τις ζωές , την παιδεία, την υγεία, τις δουλειές, τους μισθούς και τις συντάξεις από τις άπληστες ορέξεις της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., της Τρόικα, του ΔΝΤ και της ΕΕ Όσο παραμένουν , όσο μας φορτώνουν με νέες δανειακές συμβάσεις τόσο πιο επικίνδυνοι και βάρβαροι γίνονται. Να τους ξεσπιτώσουμε από το Μαξίμου για να τελειώνουμε! 

Επικοινωνία:
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου