Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Παραιτούνται όλοι οι γιατροί στο Ρέθυμνο!

Την ώρα που τα νοσοκομεία της περιφέρειας αναστενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, ο υπουργός Υγείας περί άλλων τυρβάζει. Χαρακτηριστική η περίπτωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου οι γιατροί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ετοιμάζουν μαζικά τις παραιτήσεις τους. 

Χωρίς εφημερίες στις περισσότερες ειδικότητες έχει μείνει το νοσοκομείο Ρεθύμνου εδώ και καιρό καθώς το υπουργείο Υγείας θεωρεί πως πρόκειται για νοσοκομείο Β κατηγορίας που δε χρειάζεται να διαθέτει πια όλες τις ειδικότητες.
Πλέον όμως με την έλλειψη προσωπικού μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όσοι νοσηλεύονται είναι στα χέρια μόνο των νοσηλευτών και των …συγγενών. 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι γιατροί του νοσοκομείου σε ψήφισμά τους:  «Η νοσηλεία των ασθενών των άλλων ειδικοτήτων περνάει στην αποκλειστική ευθύνη του νοσηλευτικού προσωπικού και του συγγενικού περιβάλλοντος, αφού, γιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας δεν θα είναι σε εφημερία.
 Οι γιατροί δεν θεωρούν ασφαλές για τον ασθενή τους να νοσηλεύονται με απουσία του γιατρού ή με το γιατρό στο σπίτι του».
Οι γιατροί σημειώνουν ότι το νοσοκομείο, θα λειτουργήσει ξανά διοικητικά όταν διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των αναγκαίων για την ασφάλεια των ασθενών εφημεριών, η άμεση πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού νοσηλευτικού και ιατρικού δυναμικού καθώς και η επαρκής χρηματοδότηση για φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. 
Πάντως είναι αποφασισμένοι μετά την συγκέντρωση των κατοίκων που θα πραγματοποιηθεί γι αυτό το θέμα στο νομό, να διακόψουν κάθε διοικητική ηλεκτρονική εργασία και να ετοιμάσουν στην επόμενη συνέλευση τις παραιτήσεις τους ως απάντηση –όπως λένε- στην απαξίωση της δημόσιας υγείας στο νομό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου