Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Η ακτιβίστρια Sahar Vardi εμποδίζει Ισραηλινό συνοριοφύλακα να συλλάβει ανήλικο Παλαιστίνιο




Η Sahar Vardi Ισραηλινή ακτιβίστρια και αντιρρησίας συνείδησης, έσωσε έναν ανήλικο Παλαιστίνιο από τη σύλληψη (και ίσως όχι μόνο…) πέφτοντας με αυτοθυσία πάνω σε έναν πάνοπλο Ισραηλινό συνοριοφύλακα που τον κυνηγούσε.

Αυτά συνέβησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια της «ημέρας της Ιερουσαλήμ», μέρα που οι Ισραηλινοί εθνικιστές γιορτάζουν την «επανένωση» της πόλης, με την κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ το 1967.

Τα τελευταία χρόνια λίγοι Ισραηλινοί αριστεροί ακτιβιστές κάνουν μικρές αντιδιαδηλώσεις με συνθήματα που λένε ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος. Λιγοστοί Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται επίσης, συνήθως με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας Ισραηλινός σιωνιστής άρπαξε τη σημαία από τον Παλαιστίνιο πιτσιρικά, ο πιτσιρικάς αντέδρασε και τότε επενέβη ο Ισραηλινός συνοριοφύλακας κυνηγώντας…το παιδί. Κι ενώ το παιδί έχει πέσει και ο Ισραηλινός συνοριοφύλακας φαίνεται να έχει προτεταμένο το όπλο του (βλ. 3η φωτογραφία από το τέλος), επεμβαίνει η νεαρή ακτιβίστρια Sahar Vardi, αποσοβώντας τα χειρότερα.

 (Ας σημειωθεί ότι πάνω από 200 Παλαιστίνιοι ανήλικοι βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, εκ των οποίων πάνω από 30 είναι κάτω των 16 –

επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει το B’Tselem)

Η Sahar Vardi θα είναι την Παρασκευή στην Αθήνα σε εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας στο χώρο πολιτισμού @ρουφ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου