Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ...

 Του Στάθη*

Σε μιαν άλλη χώρα που δεν θα την καταδυνάστευε η Μιντιακή Τυραννίδα της Διαπλοκής, ο κ. Βενιζέλος θα ήταν πολιτικώς νεκρός.

Ο υπερτιμημένος αυτός άνθρωπος που τρέχει με δύο γκάφες, τρεις δολοπλοκίες και τέσσερις διαπλοκές την ημέρα

ο «φωτεινός παντογνώστης» στο πρόσωπο του οποίου μπερδεύουν ορισμένοι τον ρήτορα με τον βερμπαλιστή, έχει στο ενεργητικό του

 αγριότητες όπως ο νόμος περί Τύπου και ο νόμος περί Ευθύνης Υπουργών, 

φαιδρότητες όπως ο διαφορετικός Φ.Π.Α. στις μπουγάτσες,

απάτες, όπως η καταγγελία των χαρατσιών μέσω ΔΕΗ το πρωί, ώσπου να τα επιβάλει ο ίδιος το βράδυ,

τζαμπαμαγκιές, όπως όταν «διέκοπτε» τις συνομιλίες με την Τρόικα για να τρέχει πίσω της ύστερα, σαν δαρμένο σκυλί


ο άνθρωπος αυτός που όταν ανοίγει το στόμα του μένουν άλαλα τα χείλη της λογικής και της ηθικής, αυτός ο δοκησίσοφος και στρεψίας, αν
δεν τον στήριζαν τα ΝΕΑ, το Mega, το Μπομπολέικο και γενικώς το σύστημα της Διαπλοκής σε αυτήν τη χώρα, θα ήταν πολιτικώς νεκρός από καιρό.

Και πάντως, τώρα! Διότι ο αμετροεπής αυτός άνθρωπος, μέσα στην οίησή του ότι όλα τα ξέρει, άνοιξε προχθές το στόμα του και αμόλησε μια βόμβα μεγατόνων, χωρίς να καταλαβαίνει ότι πρώτα απ’ όλα έσκασε πάνω στο κεφάλι του.

Είπε δηλαδή ότι πολλά απ’ τα μέτρα περί τα εργασιακά που μας επέβαλε η Τρόικα και ο ίδιος δέχθηκε, τα υπέβαλαν προηγουμένως στους Τροϊκανούς ντόπια λαμόγια.

Παραδέχτηκε δηλαδή πως γνώριζε ότι εγχώρια αρπακτικά υπερακόντιζαν την Τρόικα σε αντεργατική (και αντιπαραγωγική) αγριότητα και ότι ο ίδιος δεν αντιστάθηκε σε αυτήν, αλλά αντιθέτως την προσυπέγραψε!

Τι είναι ένας πολιτικός που παραδέχεται κάτι τέτοιο; Ανδρείκελο ή ένας ευήθης; (που προβοκάρει τον εαυτό του)...

Στη συνέχεια, προκληθείς από τον κ. Τσίπρα να πει τα ονόματα αυτών των λαμόγιων ο κ. Βενιζέλος εποίησεν την νήσσαν και έκανε τις καταγγελίες του γαργάρα.

Ελπίζοντας σε τι;
Σε αυτήν την ανυπόφορη ομερτά που συγκαλύπτει τόσα χρόνια τώρα τέτοιες σχέσεις και συναλλαγές; ή, απλώς, κατάλαβε την γκάφα του και είπε να την «ξεπεράσει» διά της σιωπής;

Πλην όμως δεν τον άφησε ο... ΣΕΒ!
Με την εξαιρετική μοχθηρία που διακρίνει τα αφεντικά, όταν βλέπουν τον μπιστικό τους να τους κάνει νερά
κάρφωσαν τον δυσπραγούντα δημαγωγό στεγνά!

Αυτός ο ίδιος, ο κ. Βενιζέλος, από μόνος του κι όχι ύστερα από πίεση του ΣΕΒ κατέβασε 22% τον κατώτατο μισθό, κάνοντας εκδούλευση στα λαμόγια, με την Τρόικα να παρακολουθεί αδιάφορη την περαιτέρω σφαγή,
σαν τον Πόντιο Πιλάτο: Αφού τοιούτους έχετε Αρχιερείς, σαν τον Βενιζέλο, λουστείτε τους!

Πρόκειται για κανονικό ξεβράκωμα!

Στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου, ο βασιλιάς δεν αποδεικνύεται «γυμνός», αλλά ένας εξυπνάκιας που μπορούν να τον ξεβρακώνουν όσοι θεωρούν τους φανφαρόνους χρήσιμους, αλλά και αναλώσιμους.

Πλην όμως, όπως έλεγε και το προγονικό, μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθοιν ακούσης – τι απάντησε λοιπόν ο ηγέτης του όλου ΠΑΣΟΚ στο ξεφτίλισμα που του έκανε ο ΣΕΒ;
Ότι δεν είναι... πρέπον να ανακατεύεται ο ΣΕΒ στον προεκλογικό αγώνα – ήγουν η μπάλλα στις εξέδρες, απορία ψάλτου βηξ και δεν πταίω εγώ, η Εύα με ηπάτησε..!

Τέτοιου μεγέθους πολιτικός ο συνομιλητής του Ολάντ, διάβαζε εντολοδόχος! Τέτοιου μεγέθους πολιτικός ο Τιμητής των πάντων, διάβαζε τοποτηρητής των Τοκογλύφων.

Ο κ. Βενιζέλος, αυτός κι όχι άλλος, ήρε τη μετενέργεια. Πράγματι μεγάλος πολιτικός! Ακριβώς έτσι όπως τον περιγράφουν και τον δοξάζουν ο ΔΟΛ, το Mega και η Αττική Οδός! 

Σε άλλες χώρες, βραδυπορούσες, όπως η Ουάγκα Γκα Ζούτζου, σε τέτοιους πολιτικούς κρεμάνε κουδούνια, στην προηγμένη χώρα μας όμως
οι προστάτες τους κρεμάνε πάνω απ’ το κεφάλι του λαού ντουντούκες και μεγάφωνα, ομιλούσες κεφαλές και φερέφωνα
απ’ αυτά που κάθε βράδυ στις 8.00 σκούζουν στα κανάλια σφαγμένες ειδήσεις, μόνον και μόνον ως πρόσχημα
για γηπεδικούς διαλόγους (που μακάρι να ’χαν κάτι από τη χάρη των γηπέδων) για «διαλόγους» στην πραγματικότητα «νεκρικούς».

Ακούστε (και τώρα, επιτρέψτε μου οι αναγνώστες, δεν μιλώ ως δημοσιογράφος αλλά ως πολίτης): άνθρωποι ψάχνουν την τροφή τους στα σκουπίδια, παιδιά πεινάνε κλεισμένα στα σπίτια τους, πολίτες καταφεύγουν στα συσσίτια, ξέρω ότι το μόνο που νοιάζει τους διεφθαρμένους είναι να σωθεί κι αυτήν τη φορά η Διαπλοκή.

Ξέρω ότι έχετε γραμμένους τους ανέργους εκεί που δεν πιάνει μελάνι, ξέρω ότι φτιάξατε μια εργασιακή ζούγκλα διότι εσείς είσθε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας,
ξέρω τον τρόμο που κρύβεται μέσα σας, εσείς οι κατά τα άλλα «διαχειριστές του Φόβου» - εσείς οι τρομοκράτες των απλών και των αγαθών.

Ομως ουδενός πολίτη η οργή εν τέλει σας αξίζει. Διότι, τι μήνιν άραγε στους θεούς ή τους ανθρώπους να ξεσηκώσουν όσοι περπάτησαν πάνω σ’ αυτήν τη γη με το ίχνος τους άχαρο; Άχθος αρούρης...
...από αυτά που ένα φθινοπωρινό αεράκι ή μια γεναριάτικη λιακάδα σβήνει...

*Δημοσιεύθηκε στο www.enikos.gr την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου