Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Καλύτερα μαθητόδενε παρά μαθητογύρευε!

Σε λιγότερο από ένα μήνα ανοίγουν τα σχολεία, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η κατάσταση που θα βρουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα είναι χειρότερη από πέρυσι. Πολύ πιθανό λοιπόν είναι να υπάρξουν αντιδράσεις από όλους αυτούς τους ...περίεργους. Οπότε τι να κάνει η κυβέρνηση ετοιμάζεται στοχεύοντας κατ' αρχήν τους μαθητές, θεωρώντας ίσως ότι είναι το κομμάτι του κινήματος που από τη μια μπορεί πιο εύκολα να σπεκουλάρει με βάση τις διαδεδομένες και γνωστές "ευαισθησίες" και ότι, και πάλι ίσως, είναι το πιο αδύναμο κομμάτι του κινήματος που μπορεί να το τρομοκρατήσει πιο εύκολα.

Όλως τυχαία λοιπόν λίγο πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στην Αλεξανδρούπολη η εισαγγελία παίρνει τα μέτρα της, μη μας φανεί παράξενο ότι η "δικαιοσύνη" μπορεί τις επόμενες μέρες να λειτουργήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανεξάρτητα και τυχαία πάντα, στοχεύοντας τους αγωνιστές μαθητές.


Αντιγράφουμε από το alterthess:


Συνολικά 70 μαθητές και μαθήτριες, μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των Λυκείων της Αλεξανδρούπολης, καλούνται από την Εισαγγελέα για να καταθέσουν αναφορικά με τις καταλήψεις που έγιναν πέρσι στα σχολεία της περιοχής.

Οι μαθητές θα πρέπει να παρουσιαστούν για να καταθέσουν την επόμενη Τετάρτη ενώπιον της Πταισματοδίκου Αλεξανδρούπολης, προφανώς για παρεμπόδιση της λειτουργίας των σχολείων, αφού όπως έλεγαν οι μαθητές και οι γονείς τους, εναντίον τους δεν υπήρξε καμιά μομφή τόσο από τις διευθύνσεις των σχολείων, όσο και από τους καθηγητές τους, καθώς και καμιά κατηγορία για φθορές δημόσιας περιουσίας ή κάτι αντίστοιχο.

Όπως ανέφεραν τότε τα 15μελή συμβούλια, βασική αιτία των καταλήψεων των σχολείων της Αλεξανδρούπολης, που οι περισσότερες είχαν συμβολικό χαρακτήρα και διήρκησαν δύο ημέρες, ήταν η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην αποστολή των βιβλίων από το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές λειτουργούν στην περιοχή με παρόμοιο τρόπο. Πριν από δύο χρόνια 105 μαθητές και μαθήτριες οδηγήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων της Ορεστιάδας, κατηγορούμενοι ότι είχαν παρεμποδίσει τη λειτουργία των σχολείων προχωρώντας σε κατάληψη για δύο ημέρες. Οι μαθητές κρίθηκαν αθώοι, ενώ η όλη διαδικασία είχε προκαλέσει τότε τις αντιδράσεις γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων της Ορεστιάδας.

Αντισταση στις Γειτονιες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου