Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Το σύνθημα “η δουλειά ελευθερώνει” της στοίχισε τη θέση της στον ραδιοφωνικό σταθμό που εργαζόταν.


 Μια παρουσιάστρια σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βαυαρίας απολύθηκε επειδή αστειεύτηκε στην εκπομπή της με τη φράση “η δουλειά ελευθερώνει”, το ναζιστικό σύνθημα που βρίσκεται στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. 
Η 39χρονη παρουσιάστρια είχε αναφερθεί στον καλό καιρό που επικρατούσε στην περιοχή το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου και τους ανθρώπους που παρ’ όλ’ αυτά ήταν υποχρεωμένοι να εργαστούν την συγκεκριμένη ημέρα.

Για να τους. . . ενθαρρύνει είπε τη φράση Arbeit macht frei, “η δουλειά ελευθερώνει”.
Το σύνθημα αυτό βρίσκεται στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, ίσως το γνωστότερο από τα ναζιστικά κολαστήρια όπου βρήκαν το θάνατο 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το 1,1 εκ. Εβραίοι, μεταξύ, 1940-45.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο μια 19χρονη που είχε αναλάβει να απαντά στα τηλεφωνήματα των ακροατών και είπε σε όσους διαμαρτυρήθηκαν “να δουν τα πράγματα με χιούμορ”, απολύθηκε επίσης.

Οι δύο γυναίκες ζήτησαν συγγνώμη αλλά η απόλυσή τους είναι αμετάκλητη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του σταθμού Radio Gong, Γκέοργκ Ντίνγκλερ. “Ο σταθμός μας μάχεται την ακροδεξιά εδώ και καιρό και θα συνεχίσει”, πρόσθεσε.

Η εισαγγελία του Μονάχου έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα μετά από μήνυση που κατέθεσε ένα ζευγάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ

Κυριακατικο Σχολειο Μεταναστων

1 σχόλιο:

  1. Η μαλακία στο μεγαλείο της. Φασιστικές μέθοδοι για να δείξουν αντιφασιστικό χαρακτήρα... Μπερδέψανε τα μπούτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή