Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!



ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Ξεκίνησε τα μεσάνυκτα της Πέμπτης αιφνιδιαστική νυχτερινή στρατιωτική άσκηση με ενεργοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» άρχισε στις 23.00 της Πέμπτης ύστερα από εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, περιλαμβάνει δύο σκέλη:

1) την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης κατάληψης πολεμικού πλοίου στον Αργοσαρωνικό, και
2) την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης διείσδυσης και διάσωσης στρατιωτικών σε χερσαία περιοχή μέσα ή πίσω από τη γραμμή μάχης, σε χώρο της Αττικής.

Στο πρώτο σκέλος εμπλέκεται κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό και η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών και στο δεύτερο η 31 ΜΕΕ της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων και της Πολεμικής Αεροπορίας που προσφέρουν σχετική κάλυψη.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι αυτή η στρατιωτική άσκηση είναι η πέμπτη που γίνεται στο διάστημα των τελευταίων μηνών. Η προηγούμενη, που είχε το ίδιο αντικείμενο και έλαβε χώρα επίσης στην Αττική και τον Αργοσαρωνικό, έγινε στις αρχές Αυγούστου.

Τα σενάρια των ασκήσεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ημερήσιο τύπο, αφορούν στην κατάληψη πλοίων και νησιών και ως τέτοια δεν είναι άσχετα με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Προβληματισμό, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα.

1 σχόλιο:

  1. Οι στρατιωτικοι δεν ειναι μπατσοι, και περισσοτερο οι φανταροι.
    Οι παρακρατικοι ειναι το μεγαλυτερο προβλημα της κοινωνιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή