Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στην Ιερισσό – ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Δελτίο Τύπου – Ιερισσός Τώρα

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πλήθος γυναικών βρίσκεται συγκεντρωμένο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα όπου διαμαρτύρονται για
 1. Την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και τον εκφοβισμό των πολιτών κάθε ηλικίας
 2. Την παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας και συνταγματικότητας
 3. Την “εξαφάνιση” δύο συμπολιτών μας
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής: συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση πολιτών και κατατρομοκράτηση τους – μεταξύ τους παιδιά και γέροντες -  έντονη παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA).

Η αποκορύφωση της τρομοκρατίας ήρθε με την κινηματογραφική “απαγωγή” από την ΕΛ.ΑΣ. δύο συμπολιτών μας το μεσημέρι, των οποίων η τύχη αγνοείται. Δικηγόροι και συγγενείς δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το πού βρίσκονται.

Θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική δεν έχει στόχο την εύρεση των δραστών των γνωστών επεισοδίων στις Σκουριές αλλά χρησιμοποιείται σαν μοναδική ευκαιρία τρομοκράτησης των πολιτών που είναι αντίθετοι στα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold στη Β. Χαλκιδική.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους βουλευτές του Eλληνικού Kοινοβουλίου καθώς και κάθε θεσμικό φορέα εντεταλμένο για την τήρηση της νομιμότητας να διασφαλίσει τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Καλούμε φορείς και ευαίσθητους πολίτες σε συμπαράσταση για να προστατευτούν τα δικαιώματα μας για τη υγεία, τη ζωή και το μέλλον της περιοχής μας.

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου

1 σχόλιο:

 1. Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ ή πριονίζει το κλαδί που κάθεται;
  Πρόχειρο, βιαστικό και θυμωμένο σχόλιο.  Η iskra (http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11068:karteros-siriza&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278) αναδημοσίευσε από την "ΑΥΓΗ" της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου 2013 το άρθρο του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ με τίτλο CHERCHEZ LE SYRIZA . Το συγκεκριμένο άρθρο το αναδημοσιεύσαμε στο Οδόφραγμα (http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/02/cherchez-le-syriza.html) με τίτλο
  [(Διάβασε και πες μου: τί θέλει να πει ο τραγωδός; Να κάνει αποτελεσματικότερη δουλειά ο Δένδιας); CHERCHEZ LE SYRIZΑ] και προμετωπίδα <>. Επειδή ζούμε και σε ύποπτες εποχές πρέπει να ειπωθεί πως κριτική μας στάση ήταν ήπια. Στο άρθρο του Καρτερού στην iskra υπάρχει ένα σχόλιο που σπάζει κόκαλα και απεικονίζει την πραγματική ενάργεια της παρέμβασης Καρτερού (βλ. Παράρτημα 1). Το θέμα θα είχε κλείσει εάν δεν είχαμε τις φασιστικές κυβερνητικές επεμβάσεις των κατασταλτικών μηχανισμών ΄τις αμέσως επόμενες 48ώρες (εδώ και εδώ). Είναι φανερό από τα γεγονότα ότι το άρθρο του κυρίου Καρτερού άλειψε με βούτηρο το ψωμί του Ενεκίτη Δένδια. Η πολιτική ωριμότητα δεν κερδίζεται με τα χρόνια και τις πένες!
  Όμως, εδώ τίθεται ένα ζήτημα: Το φαινόμενο Καρτερός είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο ή αποτελεί σχεδιασμό κάποιων νοσηρών και αιθεροβατούντων περί του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι, η κατάκτηση της εξουσίας περνάει μέσα από το κτύπημα του αντιστεκόμενου λαού, της αριστεράς και της ¨δικής¨ τους αριστεράς; Δυστυχώς, επειδή τα φαινόμενα καταστολής και διώξεων ακόμη και ¨νομοταγών¨ Συριζαίων δεν έχουν καταδικαστεί με τον πρέποντα τρόπο και την αρμόζουσα ένταση, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά! - ΌΧΙ - προς το παρόν - ερωτήματα!
  Κύριοι ή σύντροφοι, το αντιμνημονιακό κύμα σας έφερε στην κορυφή, αν κάτσει, θα σας θάψει στα απόνερα, έστω κι αν έχει κατακτηθεί η εξουσία!

  Και κάτι μόνο
  για συντρόφους, οι κύριοι ας πάνε ... ακόμα πάρα πέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή