Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συλληφθεντες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...Πριν τους δικασει το αστικο δικαστηριο , τους ειχε ηδη δικασει , καταδικασει και κατασυκοφαντησει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ!!!


Ειναι να μην σε βαλουν στο ματι οι εγκεφαλοι του Περισσου.
Αν συμβει κατι τετοιο τοτε φιλαρακο δεν γλυτωνεις με τιποτα απο το τμημα λασπολογιας και κατασυκοφαντησης του ΚΚΕ.
Επιστημονες με διδακτορικα και μεγαλη προυπηρεσια μπορουν ευκολα να κανουν το ασπρο μαυρο και καθε αγωνιστη που δεν ανηκει στις ταξεις τους, ευκολα προβοκατορα η οπως αλλοιως θελουν να τον ονομασουν.

Και το κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εκανε ενα ολεθριο λαθος. Στις 20 του Οκτωβρη ηρθε σε συγκρουση με τις ομαδες περιφρουρησης της βουλης, και τωρα ηρθε η στιγμη να πληρωσει.
Λιγες ωρες πριν δικαστουν, με ενα καταπτυστο αρθρο ο Ριζοσπαστης τους ειχε δικασει και καταδικασει πρωτος.

Ακολουθει το ανυπογραφο αρθρο του Ριζοσπαστη



Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ
Προβοκατόρικη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων στο υποκατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης) από 30 - 40 άτομα, που - σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - δήλωναν μέλη τού "Δεν Πληρώνω", φορούσαν και κρατούσαν τα σχετικά διακριτικά (καπελάκια κονκάρδες, σημαίες κ.λπ.), έγινε χθες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενοι και μία πελάτης του καταστήματος και στη συνέχεια να διακομιστούν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 το πρωί, αυτή η ομάδα ανέβηκε στον 1ο όροφο, στο τμήμα Εμπορίας. Αμέσως μετά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, κάποιοι από την ομάδα που βρίσκονταν στο χώρο, είχαν ακινητοποιήσει τον προϊστάμενο του ορόφου στο γραφείο του και του έλεγαν ότι την προηγούμενη μέρα (Πέμπτη, δηλαδή) ένας υπάλληλος της ΔΕΗ συμπεριφέρθηκε άσχημα σε ένα μέλος τού «Δεν Πληρώνω». Πρόσθεταν, δε, το εξής: «Τώρα θα δείτε πώς απονέμεται η δικαιοσύνη για τον άνθρωπό μας που πειράξατε χθες. Μην ξανατολμήσετε να συμπεριφερθείτε άσχημα σε άνθρωπο που θα έρθει στη ΔΕΗ και μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα σε κανέναν».

Κάποιοι από την ομάδα που βρίσκονταν στα γραφεία της ΔΕΗ, μόλις «εντόπισαν» τον υπάλληλο, ο οποίος - σύμφωνα με τους ίδιους - ήταν αυτός που «συμπεριφέρθηκε άσχημα», τον έσπρωξαν σε παρακείμενο γραφείο, έκλεισαν την πόρτα και τον ξυλοφόρτωσαν. Εκείνη τη στιγμή, ένας εργαζόμενος μόλις ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να είναι πιο ήρεμοι δέχτηκε με την ντουντούκα χτύπημα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω αιμόφυρτος. Ταυτόχρονα, απειλούσαν συνεχώς τους εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες, ακόμη και με βρισιές. «Μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα κανενός ανθρώπου που δεν θα πληρώσει το χαράτσι. Θα σας σπάσουμε στο ξύλο. Θα σας σκοτώσουμε. Αν συνεχίσετε να κόβετε το ρεύμα στον κόσμο, θα ξανάρθουμε». Επίσης, έλεγαν στους εργαζόμενους πως φέρουν μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δέχονται να εισπράττουν το χαράτσι, όταν οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή μαζί με τα σωματεία τους αγωνίζονται για την κατάργησή του.

Οι εργαζόμενοι και κυρίως γυναίκες, μετά την τρομοκρατική αυτή επιδρομή, ξέσπασαν σε κλάματα και τρέμοντας έλεγαν στην αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που έφτασε λίγο αργότερα στο χώρο: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και συμφωνούμε με τα αιτήματα εκείνα που λένε να καταργηθεί το χαράτσι και να μην κόβεται το ρεύμα σε καμία οικογένεια». Επίσης, κάποιοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως ανάμεσα στην ομάδα που φορούσε και κρατούσε τα διακριτικά του «Δεν Πληρώνω», διέκριναν και ακροδεξιά στοιχεία.

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση της ομάδας των 30 - 40 ατόμων από τα γραφεία της ΔΕΗ, διμοιρία των ΜΑΤ εντόπισε ομάδα του «Δεν Πληρώνω» στην οδό Θησέως και Φιλαρέττου στην Καλλιθέα (500 μέτρα από τα γραφεία της ΔΕΗ) και, όπως καταγγέλθηκε, τους ξυλοκόπησε άγρια. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομεία.

Συνολικά οχτώ άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Για την ιστορια οι συλληφθεντες αφεθηκαν ελευθεροι και ορισθηκε τακτικη δικασιμος στις 6 Δεκεμβρη. Ο λογος της αναβολης ηταν οτι δεν εμφανισθηκε στο δικαστηριο ουτε ενας μαρτυρας κατηγοριας...ουτε καν οι σεναριογραφοι του Ριζοσπαστη.

10 σχόλια:

  1. Αρης.

    Φίλε την σχιζοφρένια δεν την γλυτώνω.
    Και δεν μπορώ να πω τίποτ΄άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΓΙΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ''ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΕΙ ΚΑΠΕΛΩΝΕΤΑΙ ,ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΛΑΣΠΩΝΕΤΑΙ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aναρχογατουλη καλησπερα, η ιωση μαλλον κραταει, μετα τον υπολογιστη σου εσενα και με το συμπαθειο δηλαδη, εβαλες το ''παλιο αρθρο'' το ανυπογραφο, δεν το διαβασες λιγο προσεκτικα?

    Αυτα που καταγγελουν οι παρισταμενοι εργαζομενοι της ΔΕΗ.

    Οι εργαζόμενοι και κυρίως γυναίκες, μετά την τρομοκρατική αυτή επιδρομή, ξέσπασαν σε κλάματα και τρέμοντας έλεγαν στην αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που έφτασε λίγο αργότερα στο χώρο: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και συμφωνούμε με τα αιτήματα εκείνα που λένε να καταργηθεί το χαράτσι και να μην κόβεται το ρεύμα σε καμία οικογένεια». Επίσης, κάποιοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως ανάμεσα στην ομάδα που φορούσε και κρατούσε τα διακριτικά του «Δεν Πληρώνω», διέκριναν και ακροδεξιά στοιχεία.

    Απο την ''συντομη'' διαδρομη μου μεχρι τωρα σε αυτο το ''κακο'' κομμα, δεν θυμαμαι να πηγε μαρτυρας κατηγοριας υπερ του κρατους, σε οποια του μορφη εξουσιας, ''καποιος'' κομμουνιστης.

    Αμαν, αντι Κ.Κ.Ε, ενταξει, αλλα με τους φασιστες?

    Για να το ειπαν οι εργαζομενοι, κατι πιο πολυ απο εσενα και εμενα θα ξερουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δυστηχως ταυτηζονται με τα γαμημενα καθεστωτικα...οποιος ειδε ειδησεις στο "σταρ" θα καταλαβε και τη γραμμη...ειμαστε μονοι μας συντροφοι...χασουμε, κερδισουμε, τον αγωνα τον δινουμε με μονο οπλο την δικαιοσυνη, απεναντι στον απλο πολιτη.
    Και ισως καποια στιγμη ...το πληρωσουμε με τη ζωη μας...αλλα πισω δεν θα κανουμε.

    ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.

    αγωνα για τα δικαιωματα που μας κλεβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Δημήτρη είσαι πολύ λάθος. Γνωρίζω ορισμένους από τους ανθρώπους προσωπικά. Αν δεις και τα δύο βίντεο του ξυλοδαρμού των μελών του Δεν Πληρώνω από τα ΜΑΤ, θα διαπιστώσεις ότι αποτελείται κυρίως από μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και γυναίκες. Λυπάμαι που στηρίζεις αυτή την αλητεία του Ριζοσπάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Δημήτρη,

    Διάβασε κι αυτό:

    http://plateiamolaon.wordpress.com/2011/11/26/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πού είναι, λοιπόν, η Αριστερά; τι κάνει επιτέλους η Αριστερά; Είναι ζήτημα αιτημάτων; «ποια είναι η άλλη προοπτική που δίνει η Αριστερά»; EROTHSEIS- EROTHSEIS-EROTHSEIS ! GIA DOKIMASTE NA KANETAI σύνδεση θεωρίας και πράξης, EPISTHMONIKHS FILOSOFIKHS THEORIAS KAI ZONTANHS YFISTAMENHS PRAGMATIKOTHTAS TOU ANTHROPOY. MHPOS DEITAI EKEI MESA TON AFHRHMENO ROMANTISMO THS ARISTERAS, OS ROMANTIKOI DIAXEIRHSTES THS FTOXEIAS (KAI PNEYMATIKHS) KAI THS MIZERIAS (KAI PNEYMATIKHS) TON KOINONION MAS. O LOGOS SHMERA THS ARISTERAS EINAI ENAS APLOS "PAPADISTIKOS" ROLOS, KAI O AMBONAS THS ARISTERAS EINAI NA PSAXNEI NA δικαιούται να σηκώσει το γάντι, EKEI POY TO PETA TO GANTI TO NOTHRO KAI BOTHRODH/BOURKODH SYGKEKRIMENO KAI OXI AFHRHMENO "SYSTHMA". H ARISTERA EXEI PRO POLLOU APOLESEI THN EPISTHMONIKH, THN FILOSOFIKH THN PRAGMATIKH DIASTASH THS ELLEIPSEIS THS/TON KOINONIAS/KOINONEION. OLOGOS THS MPOREI NA EINAI, KAI EINAI LOGOS SOSTOS, ALLA EXEI APHXHSEI OS ENAS HTHIKOPLASTIKOS KAI STHN "PRAXH MH SYGKEKRIMENOS". AKOUGETAI OS ANTIFASH, ALLA O LOGOS THS EINAI STHN IDIA "FASH" TOY YFISTAMENOY EKMETALEYTIKOY KAI ANTIANTHROPHNOY SYSTHMATOS, POY ... KATAPOLEMA ! H ARISTERA SHMERA, AS TOLMHSEI MESA APO EPISTHMONIKES k. FILOSOFIKES ANTHROPOKENTRIKES ENNOIES (OPOS ALLOSTE EKANAN KAI O MARX/ENGELS KAI O LENIN) NA ANATREPSEI THN IDH YPARXOUSA ANATRAMENH "LOGIKH". AS XEKINHSH APO THN IDIA ANTHROPHNH ONTOTHTA, APO TO "TELOS", APO TON THANATO/GHRAS, KAI NA ODEYSEI PROS THN NEOTHTA, THN GENA, THN DHMIOURGEIA THS ZOHS ! DIOTI OLOI XEROUME TO ... "TELOS" THN "ARXH" OYDEIS ! ALLOSTE OLA "PAIZONTAI" STO KAPITAL (KEFALH), O THYASONTAS TOY OLYMPIOY DIOS, KAI PAROUSIASTIKA, TO KATALABE KAI XRHSHMOPOIHSE ME EPISTHMONIKOTHTA TA EPISTHMONIKA EYXRHSTA EPISTHMONIKA/FILOSOFIKA ERGALEIA KAPOION PAGKOSMIOS GNOSTON EPISTHMONIKOFILOSOFON, THN ANAGKAIOTHTA THS PALHS KAI ANATROPHS TOY DOLOFONIKOY SYSTHMATOS POY LEMAI SHMERA KAPITALISMOS. "Η Αριστερά υπάρχει και είναι η μόνη που δικαιούται να σηκώσει το γάντι:" LATHOS, OLETHRIO LATHOS. H ARISTERA POTE DEN SHKONEI "TA GANTIA" POY THS RIXNOYN, DIOTI MIA ZOH THA ... SKYBEI NA MAZEYEI TA BROMIKA KAI APLYTA GANTIA TOYS ! DEN EINAI AYTOS O ROLOS APENANTI STHN ZOH, THS ARISTERAS. ALLA H ARISTERA PSAXNEI AKOMH NA BREI TO PRAGMATIKO Σπαθή THS, TO Σπαθή THS ANTHROPINHS EPISTHMHS, THS ANTHROPOKENTRIKHS FILOSOFEIAS KAI THS ZONTANHS SYNEIDHTHS ZOHS ! DIOTI ETSI THA KATALABOYN OLOI TO "NOHMA" THS "EPIPROSTHETHS AXIAS" TOYS, ESEIS TO LETAI LATHEMENA "YPERAXIA" ! SAYTO TO PLASIO EITANE H PARAKATATHKH TOY SPARTAKOY !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανωνυμε των 9.18, δεν υποστηριζω καμμια αλητεια, αλλα αναφερωμαι στις μαρτυριες των παρισταμενων υπαλληλων, το κειμενο γραφει, εκλεγαν και ηταν φοβισμενοι, δηλαδη ητανε, αυτοι κατι σε ''μαρθα βουρτση''?
    Την αληθεια θελουμε πιστευω ολοι, σιγουρα καποιοι απο αυτους που γνωριζεις μπορει να μην συμμετειχαν στην βιαιοτητα που εγινε, δεν κρινω δικαια η αδικα, αλλα καταφερε η πιο ξεφτυλισμενη κυβερνηση, μετα την κυβερνηση τσολακογλου, να μας βαλει να σκοτονωνομαστε μεταξυ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε των 9.21[plateiamolaon], πηγα στο κειμενο, ειναι αναδημοσιευση του ριζοσπαστη, στην σελιδα σας δεξια αν και δεν ανοιγει σωστα, ''διαβασα'', μαλλον προσπαθησα να διαβασω σχολια και εκει ''λιγο'' ανακατωνωνται, τα γεγονοτα της ΔΕΗ Καλλιθεας και τα γεγονοτα της μεγαλης συγκεντρωσεις μπροστα στην βουλη, οπου χωρις να ειναι μαρτυρας ο συγκεκριμενος γραφων καταδικαζει, σαν αιτιους τον τοτε επεισοδειων το ΠΑΜΕ, αφηνω το ιδιο σχολιο με του επομενου αγνωστου, σρεφουν τους εργαζομενους, τους ανεργους, τους συνταξιουχους, τους φοιτητες, τις οικογενειες, τις παραταξεις, των εναν εναντιον του αλλου και αυτοι, με την μια η την αλλη κυβερνηση μαριονετων, ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ενας ειναι ο εχθρος και σιγουρα οχι οι φιλοι και τα μελη του Κ.Κ.Ε και του ΠΑΜΕ, καλη ανταμωση στους αγωνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναρχογατουλη καλημερα, σ'ευχαριστω για την αναρτηση του σχολιου και για τον χωρο που ''μου'' διεθεσες για τις απαντησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή