Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μέρες Χούντας...

Αρθρογράφος:
Παναγιώτης Σωτήρης
Μήνυμα που έστειλα σε όλους τους συναδέλφους του Πανεπιστημίου Αιγαίου...

Μέρες Χούντας... κι αυτή τη φορά, συγχωρέστε με, δεν θα δεχτώ καμιά αντίρρηση. Γιατί την εικόνα την είδα με τα μάτια μου. Στους πάνοπλους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για να συλλάβουν φοιτητές. Στους δεκάδες αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ που με τα κράνη περιφέρονταν έξω από την αίθουσα της Συγκλήτου με ύφος και βλέμμα στρατού κατοχής.

Στον... ηλεκτρικό τροχό που έχει η πυροσβεστική για να απεγκλωβίζει και ο οποίος ήρθε για να παραβιαστεί η καγκελόπορτα (ευτυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε...). Στην ειρωνική (;) δήλωση ενός ταξιάρχου της αστυνομίας που αποχωρώντας δήλωσε "όλοι για τη δημοκρατία εργαζόμαστε". Στην ηρωική προσπάθεια των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ να προστατεύσουν τους φοιτητές. Στη θρασύδειλη - γιατί δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω αλλιώς... - στάση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ που αντιμέτωπο με μια δικαιολογημένη και ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητών έσπευσε να καλέσει την αστυνομία δηλώνοντας ψευδώς ότι "απειλείται" (καταγγελία που ανακάλεσε μετά...). Στη στάση του προέδρου του Ιδρύματος και της συναδέλφου Κιντή που χρειάστηκε να τους απευθυνθούμε κατ' επανάληψη συνάδελφοι, συνδικαλιστές, δικηγόροι, βουλευτές που βρέθηκαν εκεί, για να κάνουν το αυτονόητο να δηλώσουν δηλ. ότι δεν κινδυνεύουν...

Ήταν μια εικόνα σαν βλέπουμε σε έγχρωμη οθόνη τις μαυρόασπρες εικόνες τις εισβολής στη Νομική ή τις προδικτατορικές επελάσεις της αστυνομίας στα Προπύλαια.
Φαίνεται πια ότι το άσυλο δεν καταργήθηκε για να αποφευχτούν "καταστροφές" αλλά για να μπορούν να εισβάλουν τα ΜΑΤ για να συλλαμβάνουν φοιτητές (και αύριο καθηγητές...) που διαμαρτύρονται..

Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο των "μεταρρυθμίσεων" και των Συμβουλίων Ιδρύματος που αποδεικνύονται μηχανισμοί αυταρχικής εκτροπής, μοχλοί στον ιδιότυπο εκφασισμό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Το Αγωνιζόμενο Πανεπιστήμιο πρέπει να απαντήσει, τώρα πριν είναι αργά...

Ο καθένας και η καθεμιά μας δεν μπορεί παρά να αναλογιστεί την ευθύνη του...

Πηγή: Alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου