Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές της ΑΡΕΝ κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη








Βίαιη, απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στο φαρμακονήσι - Προσάγονται όλοι οι φοιτητές αυτήν την στιγμή στη ΓΑΔΑ
Η διαμαρτυρία γινόταν έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας από περίπου 60 φοιτητές, οι οποίοι αφού ανάρτησαν πανό, διαμαρτύρονταν με συνθήματα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική.
"Ράμπο με γυαλιά ηλίου και δίχως διακριτικά", οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καραγιαννίδη. "Θα σε γαμ...με αν τραβήξεις φωτογραφίες", είπαν οι αστυνομικοί στο φωτορεπόρτερ του Left.gr, Άγγελο Καλοδούκα! Η Ομάδα Δέλτα δεν είχε διακριτικά, σημείωσε και ο Κ. Μαρματάκης από το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι φοιτητές έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ υπάρχει και κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης αυτήν την στιγμή έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.
Εκτός από τους φοιτητές, χτυπήθηκαν φωτογράφοι, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καραγιαννίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις διαμαρτυρίες ακόμα και των καταστηματαρχών της περιοχής, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.














 απο το left
Η καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την απρόκλητη βίαιη επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές:
«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη βίαιη επίθεση εναντίον φοιτητών της Αριστερής Ενότητας, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιούσαν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το γραφείο του Υπουργού, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς φοιτητών. Στις διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ η ομάδα ΔΕΛΤΑ απάντησε με ακόμα πιο βίαιη επίθεση και προχώρησε σε πάνω από 25 προσαγωγές.  
Απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε».
  - See more at: http://left.gr/news/neolaia-syriza-kataggelia-tis-viaiis-aproklitis-epithesis-dynameon-tis-delta#sthash.yLu4Zktj.dpuf


1 σχόλιο:

  1. Εδω και αν ταιριαζει........"αμαρτιαι γονεων,παιδευουσι τεκνα.."Αφου λοιπον τον καιρο που επρεπε δεν ξηλωσαμε εμεις οι γονεις το Συνταγμα,αφου δεν κοιμηθηκαμε μαζι με τα παιδια μας στις σκηνες στην πλατεια,αφου δεν αντιδρασαμε σε οτι μας καταπιεζουν χρονια ολοκληρα.....τωρα εχουμε τον "καθε κ.......μπατσο Δημητρακη να σαβουριαζει τα παιδια μας στο πεζοδρομιο και να ζει και απο εναν οργασμο το "οργανο"!!!!!!Με τι υγειες μας!!!Μας πηρε την σκυταλη της επαναστασης. ο Γιακουματος!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή