Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Οι… τυχαίοι βανδαλισμοί σε σπίτια αναρχικών

Με το πρόσχημα της έρευνας για τον Ξηρό, αστυνομικοί έκαναν -ενώ αυτός απουσίαζε- γυαλιά-καρφιά την οικία του Χ. Σπήλιου στα Εξάρχεια προκαλώντας σοκ στην 85χρονη μητέρα του

Εμβρόντητοι οι ηλικιωμένοι γονείς γνωστού αναρχικού παρακολούθησαν την άγρια εισβολή στο σπίτι του γιου τους από άνδρες της ασφάλειας και ΜΑΤ χθες το απόγευμα, την ώρα που ο ίδιος έλειπε. Χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του και μπαίνοντας μέσα τα έκαναν όλα ρημαδιό. Η 85χρονη μητέρα έπαθε σοκ.

Στην οδό Μπουμπουλίνας, δίπλα στο διαλυμένο πλέον σπίτι του Χρήστου Σπήλιου, μένει η φίλη και δικηγόρος του Ελίνα Αθανασοπούλου. Μιλήσαμε μαζί της και φανερά σοκαρισμένη και η ίδια μας δήλωσε ότι πηγαίνοντας εκεί λίγα λεπτά μετά την εισβολή βρήκε τους γείτονες αναστατωμένους και το σπίτι «λαμπόγυαλο». Μας είπε ακόμα ότι στο παρελθόν τον έχουν στοχοποιήσει ξανά λόγω των απόψεών του, αλλά το μόνο που εκκρεμεί σε βάρος του είναι η συλλογική κατηγορία όσων συνελήφθησαν χωρίς προφανή λόγο μόνο και μόνο γιατί βρέθηκαν στη βίλα Αμαλίας.

Η «Εφ.Συν.» μίλησε με τον ίδιο τον Χ. Σπήλιο, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος. «Ούτε ξέρω ούτε έχω δει ποτέ τον Ξηρό, αλλά όπως έμαθα σήμερα μπήκαν σε άλλα 7 σπίτια αναρχικών στα Εξάρχεια. Δεν γνωρίζω αν κι εκείνα τα έσπασαν όπως το δικό μου. Θέλανε να με πιάσουν, ίσως γιατί έχω πολιτική ταυτότητα και έγινα και στο παρελθόν αστυνομικός στόχος, όμως αυτό που έγινε στο σπίτι μου είναι εντελώς ακραίο» μας είπε.

Το είπαμε και χθες. Η έλλειψη ψυχραιμίας γενικώς είναι κακός σύμβουλος. Ομως η έλλειψη ψυχραιμίας των οργάνων της τάξης είναι πολύ επικίνδυνη.

Α.Ψ. 

εφημεριδα των συντακτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου