Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 29 ΚΑΤΟΙΚΟΙ!



ΠΟΙΝΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!


Μόνο ως κίνηση απροκάλυπτης εξόντωσης μπορεί να εκληφθεί η απόφαση των διωκτικών και δικαστικών αρχών να κληθούν σε απολογία, ως κατηγορούμενοι πλέον, οι 29 κάτοικοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα επεισόδια της 12/5/2013 στην τοποθεσία Λάκκο Καρατζά της περιοχής Χαλκιδικής.


Τα υπομνήματα παροχής εξηγήσεων που κατέθεσαν οι δικηγόροι των κατοίκων απερρίφθησαν συνολικά και σύντομα οι «29» θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, με την πρωτοφανή για τα χρονικά κατηγορία της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης», σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα!



Υπενθυμίζεται ότι οι «29» είχαν κληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 να καταθέσουν ως ύποπτοι για την πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα από τις αρχές Μαΐου έως και τα τέλη Αυγούστου του περασμένου έτους στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά» του όρους Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Κατά την αστυνομία, βαρύνονται με τον τραυματισμό 4 αστυνομικών κι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και κατοίκων που «δεν αντιτίθενται στην επένδυση».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Tο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», του οποίου ο πρόεδρος, Τόλης Παπαγεωργίου, κατηγορείται ως «ιδρυτής και εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης», με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει τα στοιχεία της υπόθεσης.

Η δικογραφία των 3.600 σελίδων και των 30 DVD που συνέταξε το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσπαθεί να στοιχειοθετήσει ότι στη Β. Χαλκιδική υφίσταται μια «εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία, διεύθυνση και διαρκή δράση» (άρθρο 187 ΠΚ) που έχει στόχο «με έκνομες ενέργειες να ματαιώσει ή να αναστείλει έστω και προσωρινά την μεταλλευτική ή άλλη δραστηριότητα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στα εργοτάξιο αυτής που βρίσκονται στις ορεινές θέσεις Σκουριές και Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος της περιοχής Μ. Παναγιάς Χαλκιδικής». Ως ιδρυτής και εγκέφαλος της εν λόγω οργάνωσης «με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής-προμήθειας και κατοχής όπλων» (!!!) κατηγορείται ο πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», Τόλης Παπαγεωργίου.


Το επεισόδιο που περιγράφεται στη δικογραφία είναι η διαμαρτυρία κατοίκων στο Λάκκο (ρέμα) Καρατζά στις 12 Μαΐου 2013 που κατέληξε στον τραυματισμό αστυνομικού. Από τα μέσα Απριλίου 2013 οι  κάτοικοι διαμαρτύρονταν σχεδόν καθημερινά ειρηνικά σε εκείνο το σημείο διότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ παρανόμως προέβαινε σε εκχέρσωση του δάσους και σε διάνοιξη δρόμων μέσα στην κοίτη του ρέματος χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες (που ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν διαθέτει). Όλα αυτά μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, η σταθερή απάντηση της οποίας στις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες των κατοίκων ήταν τα δακρυγόνα.  Στη δικογραφία έχουν περιληφθεί και κάποια άλλα περιστατικά (φθορές στο κατάστημα της προέδρου του Δ.Δ. Ιερισσού και σε αυτοκίνητο εργαζομένου στην εταιρεία) για να προσδώσουν στη δήθεν εγκληματική οργάνωση τη «διαρκή δράση» που απαιτεί το άρθρο 187.


Καμμία κατηγορία δεν προσωποποιείται, δηλαδή η Ασφάλεια δεν έχει ιδέα ποιος είναι πιθανόν να διέπραξε τι. Όμως η κατηγορία-ομπρέλα της «εγκληματικής οργάνωσης» βοηθάει να τσουβαλιαστούν άνθρωποι που έχουν ταχθεί ενάντια στα σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον τους. Ο ίδιος ο υποτιθέμενος «εγκληματικός σκοπός» της υποτιθέμενης οργάνωσης, η ματαίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, είναι εξωφρενικά παράλογος αφού στην ουσία ποινικοποιεί τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.


Το «αποδεικτικό υλικό» της δικογραφίας αποτελούν πολλές χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνδιαλέξεων ακόμα και με δημοσιογράφους, πορίσματα ανάλυσης του DNA που βρέθηκε πάνω σε καλαμάκια του φραπέ, μπουκαλάκια νερού και αποτσίγαρα, καθώς και σειρά αναρτήσεων του προσκείμενου στην εταιρεία «ανώνυμου» blog των «Πολιτών Αριστοτέλη». Με αυτού του αποδεικτικού βάρους «στοιχεία» επιχειρείται να οδηγηθούν στη φυλακή κάποιοι από τους πολέμιους της επένδυσης, ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστη η υλοποίησή της. Δύο πολύ καλά κείμενα κριτικής αυτής της ευφάνταστης δικογραφίας, ένα με νομικό σχολιασμό και ένα με …λογοτεχνικό, εδώ και εδώ.


Η εν λόγω δικογραφία ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τον εμπρησμό του εργοταξίου με τα παράνομα κοντέινερς-γραφεία και τις παράνομες μπάρες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές, που έγινε στις 17/2/2013 και για το οποίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία με 20 κατηγορουμένους. Τελευταία γίνεται προσπάθεια να συγχωνευθούν οι δυο υποθέσεις και οι δυο «εγκληματικές οργανώσεις» σε μία: 23 κατηγορούμενοι της υπόθεσης «Λάκκος Καρατζά» κλήθηκαν να δώσουν δείγμα του DNA τους για να συγκριθεί τα ευρήματα της υπόθεσης «Σκουριές». Το ατράνταχτο επιχείρημα είναι ότι στις δυο υποθέσεις υφίστανται τρεις (3) κοινοί κατηγορούμενοι και ένα κοινό φρόνημα: αντίθεση στην «επένδυση» καταστροφής της Χαλκιδικής. Είναι προφανές ότι, με αυτό το σκεπτικό, «δυνάμει ύποπτοι» είναι όλοι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και όχι μόνο που είναι αντίθετοι στην επένδυση και θα μπορούσαν να έχουν κληθεί να …αφήσουν το σάλιο τους όχι 23, αλλά πολλές χιλιάδες. Ο ορισμός της φρονηματικής δίωξης.

 iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου